icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzkazv
28. apr 2012

ahojte baby, tak malá mala dnes prvý krát teplotu, a aj hnačku mala tak dúfam že to len zo zúbkov aj ked sa mi nezdá že by dasná mala opuchnuté takže neviem 😕 aj čípok som jej musela dať lebo už mala viac ako 38,5° ach jo
@nelynka18 ahoj my máme presne toto sedátko do vane len zelené 😀 super je na tom ten teplomer, ja do toho dávam zuzku aj v detskej ked sa hrá pri riškovi 🙂
@peta_k ja mám tú instantnú 🙂
@rough no tak prvý pád máte za sebou 😒 som zvedavá do kedy vydržíme my bez pádu... ale je super že aspon riťkou napred, moja sa všade vrhá po hlave takže to by zle dopadlo

micicka
28. apr 2012

inak k tomu slnku, ja som včera bola posadiť ešte zemiaky (tento rok nestíham) a ruky mám totál opálené, dnes sa chytil na prechádzke aj dekolt, tvár mám hnedú už dlho... takáto opálená som už dávno nebola 😀

micicka
28. apr 2012

@nelynka18 takéto sedátko som aj ja videla, natálka síce ešte sama nesedí (len na nočníku), ale možno by som ho už mala kúpiť, lebo teraz je vážna potopa v kúpeľni, tak špliecha ako keby bola v bazéne, asi si myslí, že je hodina plávania 😀 😀

lolko_lenka
28. apr 2012

@katulka74 ja som kúpila Biodermu Photoderm Mineral SPF 50+, odporúčili mi ju aj v lekárni, že je pre detičky do 1 roka bez chémie

lolko_lenka
28. apr 2012

a aj my máme prvý pád za sebou... len taký rachot z postele, malá nič, vyhukaná, ani neviem ako spadla, či hlavičkou či riťkou, ako ma zbadala sa rozplakala, ale hneď ako som ju vzala na ruky, tak prestala plačkať

michala33
28. apr 2012

@micicka a ked jej das tu osemzrnnu kasu tak ti prespi celu noc, a kolko jej davas? tvoja mala ma 5mesiacou ? moja mala mala 13 aprila pol roka , a co jej davas cez den?

micicka
28. apr 2012

@michala33 Natálka má už 6mesiacov - 19-teho. a s tým prespaním - posledné tri noci, áno, prespí celú noc od 20,00 do 7,00 ale ccca od 2,00 spala u mňa v posteli. ale ja nekojím, dávala si otázku kojacim maminkám, ale ku kašiam som ti aj ja napísala.
cez deň papá hlavne zeleninku, ovocie jej zatiaľ veľmi nechutí, ale dnes už spapala jabĺčko s piškótikom. mliečko jej už veľmi nechutí.

michala33
28. apr 2012

@
@micicka oki aj tak dakujem aspon som o kusok mudrejsie

michala33
28. apr 2012

su tu neake maminy co koja a zacinaju prikrmovat????

nelustek
29. apr 2012

@micicka hmm to musíš ty vedieť najlepšie či si na to zvykne,ale keby si si ju brala takto ráno do postele to by nemuselo vadiť aj keby si zvykla,nie? 😉
My ale nemáme miesto pre ďalšie dieťa,veď preto nemám ani postielku neni ju kde dať 😀 som si toho vedomá ,ale aj tak ma to trošku zamrzelo 😀 ale teraz som aj rada že som neni,lebo ja tretie by som chcela až neskôr ak teda manžel bude chcieť.Teraz je zásadne proti tomu 🙂 Tamarka je pekné meno mne sa ešte páči Kristínka Lenka 😉

nelustek
29. apr 2012

@michala33 ahoj moja Linda mala polroka 20-teho ale príkrmy som začala dávať cca 2týždne prv.No a nespravila som asi dobre...noo zeleninku papala super aj 120ku mi zjedla len taký rachot.Potom som zaviedla po týždni kašu na večeru a hrozneeee ju zapieklo.Chúďatko plakala a plakala,kaše som teda vylúčila,mrkvu varenú nedávam.Začala som strúhať surové jablko a hrušku,stolica sa upravila.Tak som zas vyskúšala kašu na večeru.Dala som dva večeri a zas 3dni nekakala tak čakám čo bude.Včera som kašu zas nedala.A kojím ako si vypýta a v noci tiež často.Dnes bola ale super noc 1x sa zobudila až o 2:20 a potom ešte 2x

cabby88
29. apr 2012

@michala33 Ahoj,my sa ešte kojíme a prikrmujem už asi mesiac...máme na obed zeleninku a na večer kašu...našej veeeľmi chutila Sinlac kaša od Nestlé,podľa mňa je hnusná,ale malej fakt chutí 😀 tak skús,možno zachutí..ale nespí mi po nej lepšie,budí sa asi cca 4-5 krát za noc...ale spí so mnou v posteli,takže mi to nevadí,vytiahnem prso a spím ďalej 😀 😀

peta_k
29. apr 2012

@michala33 ahoj, ja tiez kojim, ale mala je na prikrmoch uz od ukonceneho 5 mesiaca, teraz papa na desiatu ovocie alebo vyzivku od Hipp-u, na obed zeleninku, masko alebo zltok s cajovou lyzickou detskej krupice, a oklo piatej hod. jej robim ryzu s materskym mlieckom a ovocim... Lepok sme zaviedli pred dvoma tyzdnami, takze uz planujem davat aj kase s lepkom na veceru. Kupim si nejake od nestle, aj ked mam doma uz kasi plnu zasuvku Hipp, Babylove, Hami, Nestle... len su podla mna hnusne, riedke

@cabby88 ahoj, mozes mi prosim napisat, ci tieto kupne instatne kase rozrabas iba vodou alebo aj s materskym mliekom

tunzal
29. apr 2012

@peta_k inštantné kaše kde je písané zarobiť vodou, tam už mlieko nedávaj lebo v tom je UM, a ktoré neobsahuje mlieko to treba zarobiť s mliekom. fakt niektore ked ideš podla návodu sú riedke druhé zas moc husté, ale všetky vieš zarobiť podla potreby, ked vidíš že je moc riedke tak pridaj prášok ešte a ktoré ja zas moc huste tak treba dat vodu, ale niektore su také že vyzeraju jak voda najprv a po pár minutách sú už husté. my máme najradšej hami alebo nestle. Babylove sme ešte neskúšali.

cabby88
29. apr 2012

@peta_k ahoj,ja kupujem len tie,kde už mlieko je..po pravde,odsávať sa mi nechce a ani nie je moc čo..mlieka mám tak akurát... takže kaše zarábam len s vodou,kupila som aj nemliečnu ovsenú a prosovú,ale tie malej nechutia,tak s nimi len zahusťujem ovocie či zeleninku 🙂

lolko_lenka
29. apr 2012

ahojte 🙂 tak už aj nám vykukol prvý zúbok 🙂 síce ho ešte úplne dobre nevidno, ale na dotyk ho cítiť 🙂

michala33
29. apr 2012

@peta_ahoj teda ty uz si riadne rozbehnuta . sprikrmamy ja som len pred dvomy tyznami zacala.ovocie som este nedavala,na obed spravim zemiak s mrkvou a inak len mliecko ,tu kasu na dobru noc troska zje ale moc nie a vcera som ju spravila redsiu a dala do flasky a spapala ju.a po akej do
be si zacala davat aj ovocie -teda asi vyzivu myslis.ci, atu ryzu to normalnu "dospelacku?

michala33
29. apr 2012

@cabby88 aj ja davam zeleninku zatial na obed a vecer tu kasu som vcera spravila redsiu a s flasky ju spapala ,v noci sa tak dvakrat zobudime a ty si sa tu pitala ze kedy zacat davat ovocie..a co si sa dozvedela ?myslis ze niekedy na olovrant by som jej mohla dat neaku dedsku vyzivu/jablcko,hruska/ alebo este pockat aby mi potom neprestala zeleninu jest

michala33
29. apr 2012

@nelustek ja davam mrkvu a zemak vareny to jej chuti len ta kasa na noc nie tak neviem ci jej mam dat na noc ties zeleninku alebo radsej mliecko a ovocie som este nedala ,

michala33
29. apr 2012

baby ako dlho mam cakat kym si zvikne na zeleninu a kedy mozem zacat aj s ovocim -teda neakou vyzivou ovocnou? bojim sa aby neprestala jest potom zeleninu

jana86
29. apr 2012

ahojte, mozem si dat nieco od bolesti ked kojim?? po roku a pol som dostala menzes, neskutocne silny a taak ma boli brucho 😠

stasim
29. apr 2012

@jana86 ahoj, možeš si dať Paralen

stasim
29. apr 2012

@michala33 ahoj, ja som dávala po troch týždňoch a nebol problém

lucy56
29. apr 2012

@michala33 ja co som citala u bukovskeho tak s ovocim sa ma zacat po mesiaci jedenia zeleninivych prikrmov, ja som zhruba aj tak urobila,aj moja doktorka mi tak kazala, prikrmujem od ukonceneho 5 mesiaca, zacala som zeleninou mesiac, dalsi mesiac ovocie, a zltok, maso a maslo som davala v siestom a kase som zaradila sama odseba lebo som mala malo mlieka navecer tak tie je od ukonceneho 4 mesiaca bezlepkove a od 6 uz aj s lepkom a chutia mu momentalne najviac,ale nevydrzi po nich nijako dlhsie spat, v noci sa mi budi kazde 3 hodky na kojenie

bettyx
29. apr 2012

tak 6měsíců a týden a už taky sedíme jako hříbek! 😀 ..

cabby88
29. apr 2012

@michala33 Ahoj,už som skúsila aj ovocie,ale je pravda,že teraz jej už tá zeleninka moc nechutí 😒 myslím,že najprv dávaj tak mesiac zeleninku,a potom ovocie...tie príkrmy sú niekedy pekná veda 😀

bettyx
29. apr 2012

jééé a ještě musím dodat, že se špuntík pokouší na 4 -na posteli mu to vyjde, na zemi hůř, ale taky.. "podařila" se mi jen jedna fotka, ale to už je z 4 na zemi -já z ní poznám že to je moment kdy zrovna kolínka pustil, ale nevim jestli to není tím že jsem ho fotila a čekala na to...
ps.: pláče protože se chce chovat a ne fotit

peta_k
29. apr 2012

@michala33 po dvoch tyzdnoch som zacala davat jablcko, bananik a dalsie ovocie uz len od hipp, lebo neverim teraz tomu rychlenemu ovociu... Aj zeleninku mam domacu, iba karfiol a brokolicu davam mrazenu. No a ryzu davam normalne dospelacku

reanda
30. apr 2012

@michala33 ahoj, ja som zacala davat ovocie skoro zarovno so zeleninou, lebo malu zapekalo a nema doteraz problem papat zeleninu, ma ju radsej ako ovocie 🙂

reanda
30. apr 2012

baby, tak my mame za sebou prvu velku cestu, melka bola pozriet babku cca 200km, stravila tam-naspat skoro 9 hodin v aute 😲 , teda prezili sme to ale len-len s odretymi usami.. najblizsieho aspon pol roka nikam nejdem!! 😝
mala sa vyvija milovymi krokmi, kazdy den sa mi zda ina.. uz zaciname pomaly jest tri jedla denne a uz asi zavedieme aj lepok, lebo uz neviem, co jej mam davat jest, kazdy den ma zemiak a banan 😕
u nas teda leto v plnom prude, ja uz melke obliekam aj na von iba bodycko s kratkym rukavom, vcera sme boli na zmrzline v satach 😵