Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@peta_k kukuricnu kasu robim z normalnej kukuricnej muky z potravin, varim ju s vodou, dam od oka, aby to bolo akurat huste, niekedy do tej vody, v ktorej ju varim, nastruham jablko a vcera som ju varila v 100% jablcnej stave - svokra zohnala nejaku bio bez chemie ..ale musim tam pridavat potom este banan, lebo malej su jablka nejake kysle a ksichti sa pri tom, akoby som jej cisty citron davala 🙂
ine kase som zatial neskusala, iba ryzovu a kukuricnu, ale budem musiet uz nieco nove vymysliet, lebo tocime stale to iste dokola... asi vyskusam tiez tu pohanku, alebo uz mozno aj ovsenu spravim... ja varim vsetko z normalnych potravin, nic specialne pre babatka nekupujem, ziadne instantne one.. nejak tomu nedoverujem, pripada mi to vsetko take umele
a uz dlhsie mam nutkanie skusit jej dat aj tofu - to sa da tiez vselijako pripravit, aj na sladko aj na slano, len som sa bala, ze soja - alergen, no a po vcerajsku, ako som videla v telke, ze ako skoro vsetka soja v obchodoch je uz geneticky modifikovana, tak ma aj presla chut jej ju davat.. a ze ake zdrave tofu mame, som si myslela - muz robi domace 😠 ..no ale to by sme uz, kurnik, nic nemohli jest 🙄
Hurráááá, konečne nám maličký spal dve noci po sebe úúúúúúúúúúúúplne celé!!!! (zaspal o 20:45hod a vstal o 7:15hod bez papania!!!) 😀 😀 😀 😀 normálne sa vytešujem ako malé bábo 😀 😀
ahojte,baby ked ste prechadzali z materskej na rodicovsku boli ste aj v zdravotnej poistovni? ja som bola min. tyzden na socialke vypisat ziadost o rodicovsky ale vraj treba ist aj do zdrav.poistovne nahlasit zmenu ci? a ak hej co mi tam treba? materska mi koncila 18 tak aj tak neviem ci uz nepojdem neskoro lebo vraj sa to ma nahlasit do 8 dni....
@jana86 a tam treba tiez nejake potvrdenie ci staci nahlasit ze uz mi skoncila materska a poberam rodicovsky?
@jana86 do ZP urcite nie. Iba do Socialky po potvrdenie o skonceni materskej a potom na Urad prace.
@verinka100 na socialke som bola aj na urade prace, len sekretarka z roboty mi vravela, ze treba ist osobne aj do ZP, ale tiez si nebola ista tak neviem co mam robit
@katuska_za no ved to neviem, a ty od kedy poberas rodicovsky? ja od 19.4 ale nemam ziadne potvrdenie ani nic, to mi pride domov nejake rozhodnutie? a vraj sa to ma nahlasit do 8 dni
@jana86 od 25.4 a na UPSVR povedali ze to nepride rozhodnutie len peniazky na ucet.. tak ani ja neviem ci ist alebo nie na tu zdravotku
@katuska_za
@jana86 Urcite netreba ist do ZP. To pocujem prvy krat. Aj co pisali baby tu na fore, ziadna nebola v ZP 🙂 Iba na Socialku a UP 😉
ahojte baby tak malej sa tá teplota v nedelu ešte zhoršila, ma 40°som skoro plakala ked som to videla, dnes sme boli u dr, robila jej to crp a má vraj slabší zápal v tele ale lieky žiadne iba čípkky od teploty mám dávať, dnes ale vyzerá lepsie aj veľa spinká tak sa s tým hádam to jej telíčko vysporiada, ja som myslela že to zúbky ale vraj na 38° to už nemôže byť od zubkov. ale som zbitá ako pes lebo dve noci som vôbec nespala iba som jej vkuse teplotu kontrolovala, ráno o tretej mala 39,6° tak držte palce aby jej to prešlo
Nemáte problémy s týmto jarným slnkom? Ja som nikdy nemala problém zo slniečkom a teraz mám ruky flakaté aj dekolt a hrozne ma to svrbí a štípe 😨
Ahojte, sterilizujete detickam este flasky a cumliky? Mala ma uz 7 mesiacov a uz co to uchmatne alebo syn jej poda zo zeme...pride mi to uz zbytocne, ci? Flasu na vodicku prelejem 1x denne vriacou vodou a cumlik tiez, mohlo by to stacit?
@zuzkazv ahoj aj moja ma 3 den teplotu dnes 39,9 dokonca mala,myslela som si že zubky
bral jej krv z palčeka a ma zvišene zapalove hodnoty ale že to nieje na Antibiotikadal nam iba nurofen syrup a paralen čipok mame prisť o 2 dni z močom ,... tak sa držte sme na tom podobne ledva chodim čo ju stale na rukach mam a aj tak stale plačka 😖
@zuzu805 no tak to máte presne ako my, ja som pre istotu zobrala moč už dnes a povedali že je čistý a tiež mi povedali že tie zápalové hodnoty ešte nie sú na antibiotiká...tak vôbec netuším že z čoho to má 😖 a tiež veľa plačká ☹ včera bola nonstop na rukách, dnes už síce spinká v postielke ale zas má teplotu 😢 ešte som jej čípok nedala lebo zatial má "len 38,1 " dúfam že ked sa zobudí tak nebude mať väčšiu, inak úplne prestala papat, pije iba mliečko a aj toho čím dalej tým menej 😖 . dúfam že to obom našim drobcom rýchlo prejde
@jana86 mne povedali na zdravotnej keď som nastupovala na materskú,že mám prísť potom keď budem končiť materskú a prechádzať na rodičovský príspevok a dali my už aj nejaké tlačivo vtedy,to mám doniesť.Tak asi tam treba ísť.Ja na tvojom mieste by som asi šla,lebo minule som to nejako prepásla a potom mi volali zo zdravotnej,že za mňa nikto neplatí odvody,uf,to naše zdravotníctvo.
@kucminka @jana86 ahojte žienky, mne tiež prišlo zo ZP, že za mňa nik neplatí a že ak nedonesiem potvrdenie, že som na materskej, tak budem musieť platiť vyše 500€. tak som musela ísť na sociálku a tam mi to dali. na ZP povedali, že po skončení materskej jej mam poslať preskenované papiere, že som na rodičovskom, ale zatiaľ nič neprišlo (materská mi skončila 26ho apríla)... tak neviem, či mám čakať, alebo aké potvrdenie mám mať...

@michala33 podobne ako @reanda, sme začali ovocie asi týžden po zelenine, lebo malú zapekala mrkva, ale nemá odvtedy problém zjesť zeleninu ani výživky. sice sme teraz mali trošku štrajk s jedením kvôli zúbkom, ale chvala bohu už to prešlo a všetko po starom papáme ako na začiatku. 🙂
ako čítam minulý týždeň bol "týždeň lietajúcich a padajúcich detí" a máme aj mi prvý pád za sebou, ale našťastie nič sa malej nestalo .chúdatko moje dopadla zo sedačky na koberec ☹ trošičku poplakala ale potom bola v pohode