icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

anita12
4. máj 2012

@nelynka18 ...presne nas Henko sa takto koti, akorat pri tom na striedacku strasne place, akoby uz bol v spanku a preberal sa..., uz som zistila, ze je schopny zaspat az presne po 2hod od zobudenia, takze vtedy ho dam spat, i ked ospaty je uz hod.predtym, ale to nezaspi ani za nic.. Ale takto si aspon usetrime hod strasneho placu:(, inak aj nas si tak zabara hlavicku do mantinelu alebo do niecoho makkeho... Vonku v kociku si to statocne odplace kym zaspi. Kolko vazi drobcek? pekny den .

michala33
4. máj 2012

@nelynka18 aj moja mala niekedy ked jej vecer alebo v noci davam papat sa prevaluje na brusko a pritom ma zatvorene ocka :D

michala33
4. máj 2012

@cabby88 aha no ja som to dala do mysky a kolko spapala neviem som to nemerala ale uz zacnem aby som sa vedela zorientovat 😒

nelynka18
4. máj 2012

@anita12 nas si v kocari hlavku bori do plienky 😀 ked sme boli v 6.mesiaci aj par dni mal 6990 a 68cm teraz neviem 🙂 dakujeme 😉
@michala33 nas to robi len cez den 🙂

anita12
4. máj 2012

@michala33 .. @michala33 ...to je nasa vecna dilema, ze kolko????, vraj dieta si urci kedy ma dost, ale nase nie, pusinku otvara stale, pil by stale, vsetko co mu ponuknem, mlieko caj, vodu. ja davam 170-180 ml mlieka, ked dopije place ze asi malo a vzapati vracia-reflux. Takze ovoc.vyziva 170ml +mala lyz.kasa na zahustenie, masko.zeleninka prikrm tiez tak 160-170ml, ale pri tom aj mrnka ale aj pekne prehlta, tak fakt neviem, ci to chce ci nie. Kasu vecer zatial nedavam, po prikrme po chvili vodu, resp.slaby cajik, ale keby dam mliecko tak by radsej to pil. Len nas je pocas dna strasny placko, tak ja vazne neviem, ci ma dost ci malo a neviem unho rozoznat plac od hladu, bo on od narodenia strasne stale plakaval ..., inak predvcerom mal 7mesiacov, vazi 8500g, cez 70cm, je statny nie vsak tlsty, tyzdenne zhruba 100g pribera, papa cca po 3hod. Skusene mamicky, poradte, ci je to ok, mate niekto takeho zrutika ? dakujem

michala33
4. máj 2012

@anita12 no tusim fakt zacnem merat kolko spapa ,doteras som iba kojila takze som nic nemerala 🙂moja mala ma teras 13 sedem mesiacou a ideme na poradnu tak som strasne zvedava kolko vazi lebo je strasne taska 😵 .A to davas ovocny prikrm ako vyzivu a do toho este primiesas kasu a aku?

michala33
4. máj 2012

@nelynka18 no mne cez den ani nie iba obcas teda v noci ale mam pocit ze to sa jej iba sniva co robila cez den 😀 a tak to skusa a ani o tom nevie lebo spinka 🙂

anita12
4. máj 2012

@michala33 .... bud vyzivu kupenu alebo zmixujem ovocie, davam nemliecnu ryzovu kasu Sunarka, Hami na zahustenie, lebo jemu vychadza spanok zhruba 1,5-2hod po papani , tak neviem ci by nebol z toho ovocia aj hladny

michala33
4. máj 2012

@anita12 ja mixujem zeleninu na obed a na olovrant som zatial dala banan roztlacenz a pred spanim kojim ,davala som jej kasu chvilu :moja prva kasa a myslela som ze dlhsie prespi v noci ale nie spi ako po kojeni tak som to prestala lebo je dost buclata aj tak,. ty davas to ovocie s kasou spolu na noc?

michala33
4. máj 2012

@anita12 ked si zacala davat ovocie tak ako dlho si davala jeden druh,ja davam banan treti dena chcem skusit aj neaku vyzivu marhula..jablko hruska...a neviem kedy jej to mozem skusit

anita12
4. máj 2012

@michala33 ... vsetko ovocie aj zeleninku som odskusala po 3 dnoch, potom uz miesala, my mame rano mliecko , desiata, ovocna vyziva(jablko, hruska, broskina, marhula) do toho len malu lyzicku tej kase pridam, to aj kvoli refluxu, aby to mal hustejsie, ale aj sytejsie, obed masko.zelen.prikrm varim, olovrant mliecko, vecera mliecko. Kasu zatial nedavam, neviem ako by som to vtesnala, ked my mame olovrant az o 17.00 cca, uvidim ako dalej, ja sa prisposobujem spanku, bo on medzi kazdym papanim buva...len tie mnozstva fakt u nas je problem, aj dnes tolko grcka, asi nema klapku :(, inak my mame posledne tyzdne uplne hrozne , stale sa budi meta, kope....

michala33
4. máj 2012

@anita12 vau no o mas dobre ze po kazdom papani spinka moja väcsinou pol hodinu doobeda a pol az hodinu poobede niekedz sa stane ze poobede aj dvakrad zaspi ale to malokedy.aj moja sa v poslednej dobe dost budi a nieje to hlad .neviem musim ju vybrat s postielky utisit na rukach a potom dat napät a aj nadranom to tak je neviem preco ci ju nieco boli,nebola taka :( ale co narobime este si pockame kym nam povedia co im je 😉

d_anica
4. máj 2012

@nelynka18
@anita12 ja som sa na predkožku zatiaľ v poradni nepýtala, ale sme aj s mužom rozhodnutí nechať to na prírodu, pokiaľ nenastanú iné komplikácie. Pri tom predčasnom sťahovaní sa to môže zjazviť a spôsobiť ešte väčšie problémy. Oni na to podľa mňa časom chalani prídu sami, čo s tým 😅 V každom prípade to pozorne sledujeme, aby sme prípadne niečo nezanedbali...

d_anica
4. máj 2012

@gianni my sme začali už po okolo 5. mesiaca dávať lepok. Riadila som sa knižkou od Bukovského a ten radí najneskôr po 6. mesiaci. Najprv som mu dávala len kôrku chlebíka žužlať, trochu cestovín, teraz už mu robím aj kaše...

d_anica
4. máj 2012

Baby, my máme za sebou ďalší katastrofálny deň po ešte horšej noci ☹ Normálne sa už bojím keď sa začne zvečerievať, že čo ma zas čaká. Dúfam, že je to zubami a keď sa prederú von bude zase lepšie, lebo ma porazí. Ani ako novorodenec nemal také zlé noci...

kucminka
4. máj 2012

@d_anica cestoviny dávaš bezvaječné asi,že.a čo mu ich zmixuješ?ja dávam tiež chclebík žužlať,a celkom sa stým zabaví 😉 náš bol dnes cez deň tiež strašne zlý,konečne už spí,mám toho dneska dosť.

d_anica
4. máj 2012

@kucminka Áno, bezvaječné. Zmixujem ich vždy aj so zeleninkou. Nedarí sa mi to úplne dohladka, takže ostanú trošku kúsky, čo malý nemá moc rád, ale zje. Však nech si zvyká pomaly aj sústa prehĺtať. Nášho chlebík tiež baví, a najnovšie mu dávam aj také ryžové, alebo kukuričné chrumky, s tým je strašne zlatý. Juj, je mi ľahšie na duši, keď viem, že nie som sama, čo má takého čertíka malého 😉 tiež som už mŕtva za posledné dni...

kucminka
4. máj 2012

@d_anica ja som mu dala tiež tie nesolené chrumky,jemu chutí všetko,taký malý papkáč,veď už má cez 9kg.jemu práveže nevadia také kúsky,aj ryža mi nejde celkom zmixovať a sa mi zdá že mu to viacej chutí,ako keď to má celkom dohladka.No dneska bol ozaj deň blbec,aj v kočíku mi reval,aj na rukách,tak tiež neviem,čo sa deje,2zúbky už máme,ale vrchné sa mi nezdá žeby sa mu tlačili,tak si chcel asi poplakať 😉

anita12
4. máj 2012

babenky, v nedelu ma byt super spln mesiaca, uz aj dnes sa zda byt, nas drobec vtedy uplne mimo- cele dni preplace, na neho to strasne vplyva. Inak dnes mi poradila kamoska vraj velmi ucinne homeopatika Osanit, aj pri ocnych zubkoch im velmi pomahali, co je asi najtazsie, takze velmi odporuca, ale dostupne len v Rakusku..., nepoznate to niektora?

micicka
4. máj 2012

ahojte maminky 🙂 niečo som prečítala ale všetko nejako nestíham 😒

písali ste o zaspávaní, tak u nás je to tuším stále horšie a horšie, cez deň to už veľa krát vzdám a radšej ideme von, lebo to trvá aj hodinu, kým zaspí, večer to isté, niekedy som už zúfalá. tiež si rada zaborí noštek do perinky, tak jej ju dávam k mantinelu. popri tom sa krúti dokola, kope do kolotoča, pchá nožičky pomedzi mreže a podobne. predvčerom som ju nad ránom našla úplne na iný smer otočenú a plus spala na brušku - a to sa ešte nepretáča na bruško! alebo asi len v noci 😀

no a koľko papáme: ráno po celej noci vypije 240mlmliečka, potom máme banánik (celý) alebo jabĺčko+ 2 piškótiky, na obed zeleninka a to spapá aj 220ml! potom buď zase zeleninka, alebo mliečko, ak mliečko, tak vypije málo, asi len 120-140ml, no a večer kaša zo 190mlmliečka a potom ešte zapiť mliečko! cca 110ml.

no a dnešný deň bola katastrofa! len mrnčala a mrnčala! keď sa zobudila, hneď začala mrnkať, že sa jej chce spať, vstávala s plačom, no des. akurát na plávaní sa jej páčilo, aspoň niečo 😀
my ešte ani zúbok nemáme, ale už sedí lepšie, takže čoskoro to bude tip top 😉

nelynka18
5. máj 2012

@d_anica no neviem ci si to maly dokaze sam stiahnut tomu moc neverim ale je to vas nazor 😉 ja cakt nebudem...a to s tym zjazvenim moze nastat iba ked to robi laik...odbornik vie kedy a ako moc moze stahovat to je zase moj nazor 😉

d_anica
5. máj 2012

@nelynka18 to nie je môj názor, ale skúsenosť môjho muža 😀 no ja neviem, ešte ako tehotná som tu na MK čítala diskusiu, kde sa práve riešili predkožky a dosť ma vystrašilo čo tam baby písali za krváky od urológov. Vtedy som si povedala, že toto na svojom synovi nedopustím 😠 takže sledujeme, opatrne skúšame, ale nasilu mu s tým nič robiť nebudem. Aj keď chápem tvoj názor po skúsenosti so starším synom.

d_anica
5. máj 2012

@micicka Včera bol nejaký deň blbec. Aj my sme vkuse vrešťali. Ani my ešte nemáme zub, už ho túžobne očakávam, lebo mám podozrenie, že aj to prerezávanie ho budí so spánku. Môj krpec je tiež iný kaskadér pri zaspávaní 😕 krúti sa dokola, plazí po celej posteli až je spotený a nakoniec doslova odkväcne. V noci stále mení polohy, koľkokrát ho nájdem úplne naopak otočeného a vždy pricapený na tyčkách od postieľky. Budem asi musieť kúpiť to hniezdo... Kedy ste začali plávať? My sme mali prvú hodinu minulý týždeň, a bolo to super, obom sa nám to strašne páčilo, až sa neviem dočkať ďalšej hodiny 😵

nelynka18
5. máj 2012

@d_anica ak sa predkozka sama uvolnuje tak ok asi by som aj ja cakala na "prirodu"ale ak sa neuvolnuje a je zrastena ako ta nasa,tak je podla mna vhodne navstivit urologa bo to sa uz samo neuvolni...mna vlastne len zaujimalo,ze ako na to reaguju rozne lekarky.moja svagrova(ziju v CR) bola na poradni a doktormu to pekne stiahol a maju pokoj samozrejme,ze jemu to slo pekne a lahko ale svagrovej to doma neslo.no nam doktorka ani pipika neskontrolovala ako pri riskovi a potom bol katastrofalny zaver ☹ a dr.v ZA hned povedal,ze to malo byt uz davno naporiadku a bol to mladucky lekar.kamaratka chodi s chalanmi do TN k urologovi ja sa k nemu tiez zrejme objednam... 🙂

jana86
5. máj 2012

jaaj baby, ked sa nahodou budete nudit tak si najdite temu perly nasich deticiek, vase trapasy a zazitky. som sa fajne zasmiala 😀

d_anica
5. máj 2012

@nelynka18 Hm, asi sa opýtam nabudúce v poradni. Dr. sa mu zvykne na pipika pozriet, ale nijako to nekomentovala zatiaľ. 😔

daja0760
5. máj 2012

@nelynka18 Nelynka, nechcem Ti vyvracat Tvoj nazor, len viem, ze v Ziline to urolog urobil kamaratkinemu synovi nasilu, brutalne, s krvou - ze sa zaprisahala, ze mladsieho uz k ziadnemu urologovi nezoberie. Takze si nemyslim, ze doktori vedia ako na to - urobil ta nasilu, ako sa to robilo pred 30 rokmi. Ja som nahodou asi pred 1,5 tyzdnom na CT1 akurat videla rozhovor s nejakym detskym urologom, a ten vravel (v skratke) - nic nasilu, pomaly stahovat, je cat tak do 6 rokov - ak to do vtedy nepovoli, ist k urologovi.....ale ze kludne, ak tam nie je vaznejsi problem, aj do 12 rokov pockat a poszupne s citom pretahovat. Akurat ked ide o zuzenu predkozku - ze absolutne ani trosku sa neda pretiahnut, tak navstivit MUDr. A samozrejme pri zapaloch a inych problemoch. Ale kazda mamina nech si urobi, ako mysli - ved ziadna nechce svojmu synovi zle.

d_anica
5. máj 2012

@daja0760 ja som sa stretla s rovnakými názormi a budem sa ich držať 😉

daja0760
5. máj 2012

@d_anica Ja mam takmer 4 rocneho Mateja. Od malicka mu to opatrne stahujeme, len kolko ide.Nic nasilne. Este stale mu to nejde cele pretiahmut - na 2 miestach to drzi - akoby prilepene. Ale este cakame, k urologovi nejdeme.

micicka
5. máj 2012

@d_anica no dnešné večerné zaspávanie zase hrúza ☹ mám pocit, že by chcela spinkať na brušku, ale keď má ručičku pricviknutú pod sebou, vadí jej to, keď si ju vyvlečie, tak už zase zdvíha hlavičku a nie a nie ju položiť, tak doslova ako píšeš ty zrazu odkvecla, ale ani sa nečudujem 😠
plávať sme boli včera 3x a páči sa aj nám, aj ja niekedy smeje, aj tam vykrikuje. som si všimla, že ona je jediné dieťa, čo takto začne vykrikovať - robí to aj na cvičení, že by sme mali doma šintera 😀 no mám sa asi na čo tešiť, keď povyrastie 🙂