icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

michala33
6. máj 2012

baby moja mala dnes rano ked som ju vzala k sebe do postele sa otocila na brusko najskor sa zdvihala na ruky aj hlavicku a potom klesla polozila hlavicku a spala .na brusku ..ake to bolo zlateee takto ju vidiet spinkat 🙂 🙂 🙂

nelynka18
7. máj 2012

@daja0760 ako urcite nebudem teraz nieco silit a nasilu pretahovat predkozku...ale k urologovi pojdem a idem na odporucanie kamaratky do TN kde doktor nic nesili ale dokaze zhodonotit situaciu co mne osobne staci 🙂 a cakat do 6 ci 12 rokoch je podla mna nezodpovedne.nehovorim,ze treba hned stahovat za rizika,ze sa nieco stane ale byt pod kontrolou je urcite zodpovedne 😉 a kamaratkyn syn ma neake tazkosti?alebo nasledky?

katuska_za
7. máj 2012

@nelynka18 ahoj neviem ci ty alebo neikto iny tu kedysi davno daval stranku odkial objedval nutrilon za dobru cenu. nevie mi poradit? dakujem

nelynka18
7. máj 2012

@katuska_za ahoj,to ja nie ale myslim,ze to bola nikolka4(myslim,ze taky nick) a neviem ci to nebolo cez mimibazar ponuka ale napis tej nikolke 🙂

katuska_za
7. máj 2012

@nelynka18 dakujem🙂

lucy56
7. máj 2012

baby mna by zaujimalo kolkym z vas u deticiek este nejdu zuby, alebo teda ziadny zub nemaju, lebo ja si stale myslim ked je maly mrzuty ze su to zuby a nakoniec par dni je zly a potom sa zas vrati do normalu a zuba nikde a dokedy by mali vlastne prve zuby vyjst,lebo ja sa obavam ze mojmu ako na potvoru nakoniec vylezu ked budeme na dovolenke a to si asi dovcu neuzijeme

tunzal
7. máj 2012

@lucy56 ahoj, niekomu vylezú len na prvé narodeniny ☹ nám naráno už konečne vyšiel druhý,síce ešte nie celý, ale už to cítiť, moja nezvykla byť pritom mrzutá ale nepapá poriadne a v noci búcha rukami nohami o posteľ, takže už v noci som vedela že ráno konečne bude aspoň kúsoček vonku. Netráp sa tými zubami, ked chce byť ,tak môže byť aj na dovolenke zlý a nemusí to byť od zúbkov, ako som už sama na to prišla im vadí všetko možného, teplo, zima, jedlo, spánok, .....proste všetko čo im nie je na vôli........... 😀

michala33
7. máj 2012

@lucy56 ahoj ani moja mala este nic stale cakam kedy neaky vilezie 😀 a nic aj doktor jej asi pred tyznom pozeral ustocka a ze ani naznak ze ani dasienka nema este oliate tak neviem...

michala33
7. máj 2012

mozte mi poradit baby ,mozem kedy mozem skusit dat malej hrach alebo kel ... zatial davam mrk.zem.petrz.a chcem pridat karfiol a kalerab potroske a rozmyslala som co potom,a od kedy ste pridavali ryzu? a s cim ju kombinujete s ovocim a j zeleninou a rozmixovat?

tunzal
7. máj 2012

@michala33 hrach a kel, by som ešte nedávala, ale ryžu môžeš bez problému, karfiol, kaleráb, brokolicu, cukinu, špenát, a až po týchto by som dala asi hrášok a kel ani netuším, ja som zatiaľ nedávala

gianni
7. máj 2012

@lucy56 ahojky
neboj ani my zuby ešte nemáme i ked si stále myslím že už pôjdu a nič,starší syn mal ako polročný,ale tento je zase tučnejší,no proste každý ináč... 😉

kucminka
7. máj 2012

@nelynka18 akému doktorovi ideš do TN?ako sa volá?Je vlastne urolog pre deti,či to je jedno,pre deti aj dospelých spolu.

kucminka
7. máj 2012

@michala33 ja už som dávala aj hrášok,ale predtým sme mali už aj brokolicu,karfiol,kaleráb,cukynu,baklažán,hrach som kúpila nový zelený v strukoch tak keď sa uvaril bol mäkučký.Ryžu som dávala s kuracím mäskom a so zeleninko a celkom nám to chutilo,včera sme mali prvý krát aj cestoviny v polievočke aj to nám chutilo. 😉

kucminka
7. máj 2012

baby,stáva sa to aj niekom z vás,že detúrence sa ráno okolo piatej napapajú a potom sú aj hodinu hore dokedy z nova zaspia?Moj to začal robiť asi týždeň,ide ma z toho švihnúť,on si v postieľke rozpráva,vykladá nohy a spánok nikde,podám mu tú dudku asi sto krát a on si zo mňa robí srandu máva s ňou v ruke a hundre ďalej. 😒

tunzal
7. máj 2012

@kucminka mi sme už týždeň tak, že vstáva okolo pol šiestej, asi hodinku je v posteli presne tak ako hovoríš že si pozerá nohy ruky, dudkou máva rozpráva sa .....atď, asi okolo pol siednej ide papať, lebo skorej nechce a okolo 8-mej ide spinkať , ale ani to nie dlho max. 40 min. dnes to potiahla na hodinu ale to je asi s týmto nešťastným počasím....... 😠 pričom asi pred mesiacom mi vstávala prvýkrát okolo 7.30 -8.00 , takže sme sa pohoršili 🙂

kucminka
7. máj 2012

@tunzal no on sa vždy napapal a potom odpadol doslova a spal ďalej,ale teraz čo vyvádza,dúfam,že ho čoskoro prejde.

michala33
7. máj 2012

@kucminka jaaaj tak toto pozname 😀 😀 😀

michala33
7. máj 2012

baby ako robite tu polievocku ja zatial iba varimzeleninu a mixujem na kasu ...

kucminka
7. máj 2012

@michala33 som rada,že sme neni sami,ach tie deti,dneska je zasa zlý jak čert,piští,nikde sa mu nepáči,ani v postielke ani v kočíku,ani vonku,no hrúza. ☹

kucminka
7. máj 2012

@michala33 ja mu to len popučím vidličkou,lebo keď mu to rozmixujem,tak ho z toho napína,ale každé dieťa je iné,včera som mu varila kurací vývar zo zeleninkou a dala som mu do toho bezvaječné cestoviny,a pokrájala mäsko,bolo to také redšie,ale nie celkom ako polievka,lebo on mi také riedke nechce,keď necíti kusisko mäsa tak mi to nechce 🙂 🙂 🙂

micicka
7. máj 2012

@lucy56 my ešte nemáme zúbok a ani sa mi nezdá, že by sa tlačil. dokonca aj slintať prestala. ale zase v noci je že faaaakt strašne nekľudná a ja si naivne myslím, že kvôli zubom...

micicka
7. máj 2012

@michala33 ja som kel dávala už dávnejšie a všetko bolo v pohode, ale hrach som ešte neskúšala. ryžu dávam už tiež dávnejšie, skúšala som aj s ovocím, ale to nejak nešlo, teraz len s mäskom a zeleninou, normálne rozmixujem.

micicka
7. máj 2012

babulky ja som posledné dni na tom horšie ako keď bola Natálka úplne malinká, veď ja som viac nevyspatá ako vtedy 😒 čo tá robí v noci v postielke, tak to je des. cestuje kol dokola, keď je naprieč postieľku, tak si búcha hlavičku o paličky, lebo je samozrejme mimo mantinelu, ja ju posuniem, za pár minút je naspäť. no hrozné, keď ju dám ku mne do postele, tak to nie je o nič lepšie, ja si myslím, že možno zuby, ale keď pozriem do pusinky, tak sa mi to tak nevidí. najlepšie je, že počas dňa sa na bruško nepretočí a v noci ju nájdem na brušku s hlavičkou zaborenou do matraca, lebo si ju neotočí na bok.
a zaspávanie, tak to už ani nespomínam, to je des ☹ tiež sa ťahá na bruško, ale keď jej pomôžem, tak sa zase zdvihne na ručičkách, hlavičku nechce položiť, tak zase na chrbátik a ona na bok a ide ďalej na bruško, no hotový horor 😖

anita12
7. máj 2012

@micicka ....presne to iste u nas + k tomu skoro stale plac.. a vynechavam karfiol, odvtedy je v noci o cosi kusok lepsie, tolko nekope nonstop nozkami, nas chce zas vkuse spat cez den pritom sa mu neda, no hruza aky je uplakany, zubky vobec este neidu...

tunzal
7. máj 2012

@micicka, moja aspoň necestuje v noci, ale búcha rukami nohami o posteľ a ani to nie je lepšie, aj ja som si myslela že ked bude väčšia tak to bude lepšie, ale figu, ani tolko nespím ako ked bola malinká.... 😀

@micicka - páči sa - som dala na to že sa ti v noci pretočí na bruško, takže si to istotne vie len ti to nechce ukázať cez deň. ináč odkedy mi malá pevne sedí, ani jej sa moc nechce na brušku byť....no neviem či z toho niekedy bude plazenie či štvornožkovanie....

micicka
7. máj 2012

@tunzal aj ona kope o 106, kolotoč zhodený skoro v postieľke, ona si asi potrebuje oprieť nožičky, tak dočahuje paličky, neviem, ale aj keď už je opretá, aj tak vymýšľa a kope....

@anita12 myslíš, že to je karfiolom? no my sme karfiol ešte nemali, ale mohlo by to byť aj niečim iným, ale zase ja jej varím vždy iné, teda mrkvičku máme skoro vždy. no musím viac sledovať, čo papáme a aká je potom noc

micicka
7. máj 2012
daja0760
7. máj 2012

@nelynka18 Kamoskin syn nemal ziadne problemy, len sa mu este v 3 rokoch uplne nestahoval. Tak sa "sli ukazat" urologovi a kym sa ona spamatala (ani sa jej nepytal na jej nazor, nic jej nevysvetlil, nepovedal) a predkozka bola nasilu dole. Pipik napuchnuty, kopec krvi, maly nechce niekolko dni chodit cikat a ked uz tak s placom. Takze tak. Ak mas nejakeho normalneho urologa, co sa na to iba pozrie, vysvetli Ti, co sa s tym da robit a co by bolo najlepsie, tak OK - takeho by som brala i ja, na konzultacie.

reanda
7. máj 2012

@lucy56 ani mely zatial ziadny zub, ani to nevypada, ze by sa jej nejaky chystal narast

nelynka18
7. máj 2012

@kucminka nepamätam si jeho meno ale ked budem s kamoskou,tak sa opytam.treba sa u neho objednat a je to urolog aj pre deti aj pre dospelakov,u nas su len taky,neviem ci su cisto detsky 😕 a s tym budenim aj nas sa niekedy zobudi o pol siestej a idem spat potom az o siedmej 😝 nic moc ale pamätam si,ze aj risko mal take obdobie.
@micicka ahoj nas ma tiez taky problem ale len ce den,ze cestuje po postielke 😀 ja to robim tak,ze ho dam na kraj k rebrine a z druhej strany mu dam jeho paplonik,tak aby mu zabranil sa pretocit na brusko.da sa len na bok a na tu stranu k mantinelu mu vzdy zavesim inu hracku a on ju natahuje a pri tom zaspi vzdy sam 🙂 jasne,ze niekedy sa stane,ze sa pojeduje a vtedy ho pokolisem v postilke a ked sa ukludni,tak odidem a zaspi...skusaj neake finty ako ja 😉
@daja0760 no tak v troch rokoch je podla mna neskoro na take nasilne stahovanie 😠 preto chcem ist skor a ak sa budee dat tak pomal mu to stahovat,nie naraz! a urcite chcem aby sa na to pozrel odbornik mam velky strach,ze si prezijeme to iste co s riskom ☹