icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

peta_k
11. máj 2012

@misic ahoj moja mala si veru blaboce mamam, ham, baba a brm ( bez "r" samozrejme 🙂, niekedy zacne tak hundrat akoby sa s nami chcela rozpravat

misic
11. máj 2012

@peta_k Ja nechcem dajako porovnavat, ale kedze mam prvu dceru a ta blabotala skoro a aj velmi skoro zacala rozpravat, tak ma zaujima ako su na tom ostatne deticky, ci len ten nas je taky lenivucky, ze sa mu blabotat nechce 🙂

nelynka18
11. máj 2012

@anita12 tak to je fajn,ze je vsetko ok 🙂 no len teda pockat kedy z toho vyrastie,neboj za chvilku si na to ani nespomenies 😉 my byvame na drhom bez vytahu,takze ta plno chapem 😀 😀 veru da to zabrat ved uz mam o kilo menej ako pred tehu,viem preco 😀
@misic ahoj nas sa to tiez dr.pytala pred asi 2 tyzdnami,to moc nerozpraval a teraz je to sama "ba-ba",takze ma este chvilu cas 😉

nelustek
11. máj 2012

@misic ahoj naša linda "hovorí" tatata, dada, gaga, keď papá mnam mnam, niečo ako daj daj 😀 a navýska sa teda riadne 😉

misic
11. máj 2012

@nelustek no dievcatka su sikulky, tym to rozpravanie ide rychlo, ved aj v doaspelosti je to tak, ze my zeny toho nakecame dost 🙂))

reanda
11. máj 2012

@misic a moje dievca tiez len vyska, neslabikuje 😉

d_anica
11. máj 2012

Dievčatá, čo dávate papať krpcom, keď sú chorí? Nás dnes zasiahla nádcha a horúčka 🙄 malý čo-to popapal, len som rozmýšľala, čo by mu mohlo spraviť dobre. Nejaký kurací vývar so zeleninkou, alebo tak... A koľko paralen čapíkov denne? Ja som mu dala teraz poobede, lebo mu začala stúpať teplota a plánujem ešte jeden na noc, aby lepšie spinkal. Včera bol pri tom ešte úplne v pohode, viď. foto. Dúfam, že to rýchlo prejde.

reanda
11. máj 2012

@d_anica najlepsie je davat iba materske mlieko.. vacsinou deti pri chorobe ani nic ine nechcu..

d_anica
11. máj 2012

Tak som aj ja počula, ale môj malý je asi výnimka, lebo na prsník dnes vôbec nechce. Asi ho hnevajú hlieny, keď sa prisaje zle sa mu dýcha, aj keď odsajeme :-/ ešte riedku zeleninovú kašu z lyžičky ako tak spapkal...

d_anica
11. máj 2012

@reanda Tak som aj ja počula, ale môj malý je asi výnimka, lebo na prsník dnes vôbec nechce. Asi ho hnevajú hlieny, keď sa prisaje zle sa mu dýcha, aj keď odsajeme :-/ ešte riedku zeleninovú kašu z lyžičky ako tak spapkal...

reanda
11. máj 2012
reanda
11. máj 2012

@d_anica
"dítě při horečce nemá většinou chuť k jídlu. To je zcela přirozená a správná instinktivní reakce organismu na situaci, kdy se musí vypořádat s mimořádnou zátěží. Pokud dítě samo nevyžaduje jídlo, pak ho během trvání horečky v žádném případě nenutíme. Dětský organismus má pro běžná onemocnění dostatečné rezervy energie. Pokud však jídlo vyžaduje, pak podáváme nastrouhané ovoce, kompoty, případně ovesnou kaši, rýži nebo jáhly s vařenou mrkví. V žádném případě maso, vejce, sladké mléko, tučné potraviny a sladkosti. S poklesem horečky se chuť k jídlu opět vrací a během rekonvalescence dítě rychle dohoní váhový úbytek, který případně v průběhu horečky vznikl."

gianni
11. máj 2012

môže mať malý teplotu 38,5 aj zo zubov? lebo ináč mu nič neni,je však mrzutý no a tá teplota,dávam panadol sirup,pri doktorke sme neboli lebo doobedu spal v kočíku a až potom mal takú vysokú teplotu

jani74
11. máj 2012

@gianni my sme mali 3 dni teplotu cez 38 - 39 a nič malej nebolo, boli sme aj na pohotovosti a ani v moči ani v krvičke nič. A na 4 deň sa celá vyhádzala a že 6 choroba 😠

jani74
11. máj 2012

Dievčatá zas som tu dlhšie nebola, stále nás niečo obchádza - keď skončí kašel sú soplíky a teraz máme 6 chorobu 😠
Čítam aké máte šikovné detičky. To je super. Naša Hanička ani nelozí len riťku dvíha sem tam, sedí len keď ju dám ale aj to balans a sama sa neposadí a ani na kolienka sa nedáva a rozprávať?ani náznak len výska a vrieska a jeduje sa - dnes napr. celý deň až suseda sa ma pýtala, že čo jej a mne už doplaču ☹ O spaní neni reči, nezaberá cecík, na rukách a už aj kočík s krikom a dlho voziť po kameňoch 😠 Padám dolu nosom hotová ☹

gianni
11. máj 2012

@jani74
no s prvým synom sme 6 chorobu prekonali ako nič,jeden den teplota a na druhý den sa vyhádzal,toto mi pripadá ináč,už mám také ruky vytahané že až čo ho stále navlačujem,v kočíku si pospal a dnu nič,reve a reve,trošku sa ukludní a znova,no ved uvidíme čo z toho bude,ale díky

anita12
11. máj 2012

@jani74 .... ja dnes vonku od 16.ej uspavala 3/4 hod. vkuse zival, ocka uplne skrabal, tolko sa zas naplakal, potom zaspal s cajom a spal 7 minut, zastekal pes a bol hore, doteraz bol hore a plakal, ja sa uz zblaznim z toho uspavania ..:(, asi uz ani von nebudem chodit, len na par minut. inak ani nas Henko vobec sam nesedi, nelezie, nic neblaboce, len ked ma nieco v pusinke a okusuje, tak vtedy cosi " rozprava"

bettyx
11. máj 2012

holky, jste tu ještě nějaká které děťátko v noci NESPINKÁ??
první chlapeček mi ve vou měsících spinkal jen s jednou přestávkou na kojení , ale teď Šimonek! kluky ukládám v sedm večer a Šimonek se budí v 8,10,11-12, 2, 4, 5-6,7 a už neusne.. už jsem totálně vyřízená.. vždycky usnu v těch sedm s nimi na tu hodinu...
přes den papáme ovocné přesnídávky, oběd, kojíme se a na noc dávám kaše a stejně se takhle budí na kojení...

bettyx
11. máj 2012

hi, jinak mi blafe malý až až!! brble a krásně vyslovuje mamamama, tatatata, babababa, vavavava 😀 .. ale iluze si o mluvení nedělám! starší má tři roky a teprve začíná a taky toho jako miminko nakrafal... ale je to hezký 🙂... a sedíme jako hříbek s otočkama všude možně na všecny strany a sami se posazujeme... jen to spinkání
přidávám pár fotek abyste viděly jak mi zlatíčko roste -mám totiž blokované album kvůli krádežím fotek -u nás je to dost častý..

nelustek
12. máj 2012

@gianni aj nasa linda ma uz druhy den teplotu je nervozna len mrnci a place.ona ma ale tak 37,6 dufam ze jej nic nebude a ze su to len tie zubky ☹

lucy56
12. máj 2012

@bettyx moj tiez nespi poriadne v noci, vkuse sa budi,tiez kazde dve hodiny,je kojeny a cim je starsi tym je to horsie a prespatu noc to sme este ani nezazili,a momentalne je chory tak je to este horsie,lebo ma soplik, kasel a tie ho budia, ja uz som aj prestala riesit ze nespim a nechapem ako fungujem cez den ale asi sa to da

d_anica
12. máj 2012

@reanda Jeej, díky noc 🙂 ja som sa včera bála, aby mal malý dosť tekutín, lebo vôbec nechcel na prsník ☹ nakoniec som večer mliečko odstriekala a dávali sme mu po lyžičkách, to papal celkom ochotne 🙂 a ešte si potom dal trochu rozmixovaného ovocia, tak sme boli spokojnejší... Inak poobedie bolo ťažké, to mal skoro 39 a blbé bolo, že sme mali aj doma dosť teplo, lebo máme okná na juh a západ. V noci už nemal takú teplotu aj soplíkov menej a pekne cucal mličko. Uvidíme čo bude dnes poobede, snáď už tiež bude lepšie... Vy už ste mali nejakú chorôbku?

tunzal
12. máj 2012

baby dnes si malá na obed namiesto toho aby si dala zemiakovú polievku zjedla !!!cestoviny!!! z mojho taniera, a ja sa tu trepem s mixovaním a varením všeliakých dobrôt a ona si dá kúsky špirálových cestovin bez toho aby ju aj trošku naplo 😀 som celá šokovaná, teraz už fakt neviem ako jej mám pripraviť obedy.... 😖

kucminka
12. máj 2012

@tunzal ja som dneska tiež bola prekvapená,moj malý zjedol plnú misisko -karfiol,mäsko a a ryža,vobec mu to už nemixujem,jeho z toho napína,ryžu som uavrila domäka,mäsko nakrájala nadrobno a karfiol len popučila,a veľa toho zjedol,som spokojná 🙂

kucminka
12. máj 2012

baby,myslíte žeby som už mohla malému uvariť puding,ale z obyčajného polotučného mlieka?

tunzal
12. máj 2012

@kucminka no odteraz ani ja nebudem nič mixovať, mäsko som tiež skúšala len nakrájať a bez problému spapala. a ja hlupaňa som si ešte nedávno na tom rozmýšlala že ako mi bude kúsky papať, lebo ju zo všetkého napínalo, ked tam ostali malé kúsočky po mixovaní.

tunzal
12. máj 2012

@kucminka no puding netuším, ale ja som jej robila špenátový prívarok z kravského mlieka, síce z 3,5 %-ného, a nie z 1,5-ky. a aký puding myslíš? klasický? a chceš pridať aj cukor? lebo bez toho nebude mať žiadnú chuť.

verinka100
12. máj 2012

@kucminka Od koľkých mesiacov sa môže podávať deťom kravské mlieko?
Odpovedá MUDr. Anna Mydlilová z Laktačnej ligy:

Normálne plnotučné pasterizované mlieko sa môže podávať od jedného roku dieťaťa. Ale aj tak je výhodnejšie, ak už mamka nekojí, aby pokračovala s mliekom, ktoré je určené pre deti do 36 mesiacov, pretože je obohatené o niektoré minerály a vitamíny.
V obmedzenom množstve sa môže od 10. mesiaca použiť aj kravské mlieko do pokrmov.
Neupravené mlieka majú málo železa a hrozí u nich nebezpečie alergie.
Mlieko trvanlivé (ošetrené krátkodobým ohrevom na vysokú teplotu) má vyšší obsah bielkovín, ale nedostatok esenciálnych mastných kyselín, železa, jódu a vitamínov.

katuska_za
12. máj 2012

@d_anica ahoj ako sa ma drobec??? pri vysokych teploach od 39 treba davat aj diazepan, kvoli febrilnym krcom, ktore vnikaju u babetiek e je to velmi vazne ☹

kucminka
12. máj 2012

@tunzal ja som myslela len puding od doktora oetkera,neviem,či s cukrom,vyskúšala by som bez cukru či by mu to chutili,veď aj tieto príkrmy sú všetky ez chuti,nesolené,a chutia mu.