Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@anita12 na skúšku som už dala malej zopár kúskov z chlebika aj rožka, ale nič moc jej nehovorilo.. ..ked som dala prvý krát aj ju naplo že čo to je . ale pred týždnom piekla svokra zemiakové pagáčiky a to jej celkom sadlo, z toho ju ani nenaplo a pekne papkala. už som na to prišla že ked si dá takéto kúsočky tak musí sedieť rovno a nie v polosede lebo tak jej to neide dole krkom 😀 , kukuričné chrumky sú favoritom u nás 😀 po nich sa trasie ked ich uvidí, a celkom pekne papká aj nestle baby sušienky, podla mna su lepšie ako klasické dlhé piškotiky lebo tieto nelámu, len si z toho kúska s tým malilinkým zúbkom. 😀
@anita12 mas mu davat chleba, aj ked este nema zuby? ja som uz minule rozmyslala, ze by som tiez take veci obcas jej mohla dat, ale ja sa bojim, ze ako to rozzuje, bez zubov 😕 uz som skusala aj kukuricne chrumky, aj ryzove chlebiky, aj korku z chleba a minule som sa neudrzala a dala som jej ozuzlat kornutok, ked sme boli na zmrzline 😝 , ale ona to len oslinta, porozmaca a potom sa jej to uz bojim nechat, ze sa tym udusi 😒 ..ja mam strach, lebo ked bol synovec maly, sa tak skoro udusil kuskom melona, sestra ho po chrbte buchala, nad vanou za nohy drzala a triasla a nic.. uz na poslednu chvilu som mu strcila prsty do krku a ten kusok vytiahla, ale keby sa mi to nepodarilo, tak neviem ..takze ja mam obavy, co ked jej nieco zabehne 😒
Ahojte Baby 🙂 my dnes máme čudný deň od rána. Krpec je hore od 6 a normálne keď sa zobudí tak zavčasu najneskôr do 45 min. zase spí. Dnes zaspal o 8.45 po skoro hodinovom reve 😒 dúfam, že to tak nebude celý deň. Ináč noc celkom pokojná, ani sa mi nezdá, že by to bolo od zubov, tak neviem... a vy ako užívate slnka ? ja by som stále niekam na výlety jazdila, mm je už zo mňa chorý, že vraj musí niekedy aj robiť 😅
@reanda ja malému dávam kôrku chlebíka žužlať už dávno, z takého staršieho odrežem hrubší pásik, aby sa mu to hneď nelámalo. On sa s tým pozabáva, niečo prehltne ostatné skončí rozmetané okolo, však pes pozbiera 😅 ale ryžové a kukuričné chrumky už vie spapať, ono sa to tak nejak rozpúšťa. Akurát je to hrozné lepidlo a všetko je potom ocapkané a ulepené 😠 ale malého to baví, keď napr. my jeme pri stole, tak mu tam vždy zopár chrumiek vysypem a obojstranná spokojnosť 🙂
@katulka74 juj ani ja si veru moc neoddychnem od vcera...on bol praveze vzdy taky,ze kde som ho dala tam bol a teraz je na rukach dam ho do choditka a vypina sa tam a vyska ale po chvili ked vidi,ze nereagujeme,tak tam je...proste pre vsetko co sa mu nepaci tak reaguje aj pri zaspavani,zaspaval pekne sam s kludom sem-tam zamrncal dali sme cumel ci caj a bolo ok a spal.teraz???sa tam po 10 minutach zacne jedovat a ked mu idem dat cumel mi ruky odtlaca.ale ked sme boli vcera vonku na ihrisku tak sedel v kocari ako 5 penazi vyse hodiny....tak si myslim,ze ho trapia zubky lebo aj 4krat denne kaka tak redsie.no a ked vcera uz 3/4hodinu reval,tak som mu dala nurofen a po chvilke sa ukludnil,zaspal a spal 1,5 hodiny....pevne verim,ze nam z neho nervak nevyrastie 😀
ja tiež dávam žužlať kôrku z chlebíka ale sa bojím že sa mu odtrhne väčší kus a ostane mu to v krku tak mu trochu oddelím a dám maličký kúsok,no neviem ako by bolo lepšie pre neho,hlavne aby sa mi nezadusil...
teraz je taký mrzutý,neviem či zúbky či čo,len na rukách a ked nie tak rev akoby ho rezali,bud zaspí na mne alebo ešte v kočíku,no a večer tiež,včera zaspal na priatelovej ruke a ked som ho chcela preložiť tak zase rev,joj joj...
ahojte baby uz davate krpcou do choditka? ja som malu skusala ale este nedociahne celkom na zem,
@nelustek ahoj,fuuuuha no co ja viem....zelena voda tam je super a chatky su krasne tam sme boli dva roky dozadu a neni to ani daleko....tak dalej a co je super su slnecne jazera pri senci tam je krasne...my ideme do tatralandie,more padlo kvoli vydavkom na chalupu 😉
@michala33 ahoj,ako to ze nedociahne??? ved na choditkach sa to da dat uplne nizucko 😕 ja maleho davam a dociahne v pohode....
@nelynka
@micicka .... krasne zdrave dietatko, asi len vyrast..., ale kedy :(, skratka on po hod od zobudenia akoby sa prepol, uplne ine babo chce spat a automaticky chce mlieko flasu, bez ohladu na to, ze ma plne brusko, ja sa bojim, ze ma nejaku poruchu s nasytenim, kedze stale ma malo, akoby sa mu neriadila hlavicka s bruskom, preto ja nikdy nezistim, kolko potrebuje papat, on vzdy place ked doje , ze akoze este chce, pritom zatym vracka... uz ma to uplne desi, stale ho odputavat od jedla,myslim, ze to je horsie ako ked deti nechcu jest ale su spokojne. ved on uplne lutostivo place :((( neviem ci to ma take vsugerovane, ze ked ide vecer spat tak pri tom je flasa mlieka, tak aj cez den tak musi byt. y ved aj ine deti zaspavaju vecer pri flasi a nechcu stale jest ked su ospate. A tiez nechapem, ako moze byt vzdy po hodine uz zas ospaty aj rano po noci kedykolvek, ale zaspat nedokaze, sz po dvoch hodkach... jaj, preco musime mat taketo trapenie... :(((
Ahojte babenky, tak máme za sebou konečne posledné "dvoj"očkovanie (do nôžok)... malý sa asi pomýlil, lebo znova prespal celú noc 😀 😀 😀 Máme 9490g, 80cm a našli sme si v ústočkách už druhý zúbok 😀 😀 😀 😀 pani doktorka nás pochválila, krásne sedí sám, kľačí na štyroch, a dokonca sa mu už trikrát podarilo samému posadiť 😀 😀 😀 šikulo je to 😎 , len mu všetko "podáva ruku" a nechce papať UM... máme to nahrádzať bielym jogurtom. Viete mi poradiť nejaký dobrý a hlavne vhodný pre malého???
@micicka .... @micicka .... ahoj, reflux mame, to vidim ako ho to trapi :((, s tym papanim, no tak ked vypije 180mllieka, tolko aj prikrmov papava, tak nemoze byt hned hladny, on zacne jedovat hned ako dopije, a skratka akonahle chce spat, tak chce pit, a ked by som mu nedala aspon caj, tak by ozaj len preplakal a nic nespal. Kolko tebe napr. vydrzi po mlecku nepapat, myslis ze moze byt hladny po 1,5 hod? vtedy ide buvat, skratka mu to tak vychadza. len zvlastne, ze ked sa vybuva, tak ani nevie ze treba papat.... no a predstavte si, ze som teraz pred kupkanim objavila zubcek prvy 🙂))), uplne ma to dojalo, vcera na poradni lek. vravela, ze to este dlllho nic nebude, ze nic naliate s zrazu ake prekvapko , dnes skoncila materska a vykukol prvy skeracik 🙂
@anita12 jeeej, tak blahoželám k prvému zúbku 🙂 no a potom č tí lekári robia, keď ešte dllllho nebude 😒
tak myslím, že by nemal byť hladný po 180ml, to máš pravdu. a keby mu skúsiš dať napr. 210ml, moc by asi grckal, ale len tak na skúšku. ale možno sa len pred spaním potrebuje ukľudniť, možno v tom nič iné nie je.mne vydrží 3hodiny, niekedy aj dlhšie, podľa toho ako ju zabávam 🙂 ale momentálne pije mliečko iba ráno, to vypije tých väčšinou 230ml (už zarobené mlieko). potom máme väčšinou už len príkrm, a večer kašu a mliečko, no dnes spapala kaše zo 180ml mlieka skoro všetku a potom si ešte zapila mliečkom, ale neviem koľko asi.
inak s tým spinkaním a papaním - nám to tiež tak vychádza, že má papať a spať rovnako a to je potom pri papaní mrzutá 😒
každé dieťatko je iné a my len musíme vychytať všetky muchy. ale keď mu stačí čajík, tak je dobre, aspoň má aj tekutiny, s tým my máme problém, pijeme po lyžičkách...
@mamkabeika ja tiez kojim a maly my vodu ani caj vobec nechce uz som vyskusala asi 8 flias a vsetky mozne tvary cumlov a nic. (ale to som tu uz pisala🙂) skusala som aj par dni nedat a potom znovu som skusila a aj tak nic, vsetko my vypluje co donho dostanem a jeduje sa lebo to nechce, tak asi nie je smadny ja neviem.
@anita12 joj no to mate trapenie obaja ☹ a nebral mu lekar krv,ked je stale ospaly?a ked ste vonku nie je kludnejsi lebo nas maly tiez po hodine uz potrebuje moju pozornost a po hodine a pol uz chce spat ale drzim ho este 15 minut a potom zaspi a ked ideme von tak je ok a prideme aj dve hodine po prebudeni a ide rovno pekne spinkat a zaspi hned...a s tym papanim to je mas pravdu je horsie ten vas pripad ako nas,ked nechce moc jest ale je kludny...tak len vydrzat a dufat,ze to skoro prejde 😉
@michala33 a kolko meria? 😀 jaj ze cas,tak ju tam budes davat ked az bude chodit 😀 niektore mamicky nedavju lebo su presvedcene,ze dieta si tym nici chrbticu.ja som toho nazoru neni ked je tam dietatko s mierou myslim,ze mu to neublizi ale to je moj nazor 🙂
@jankamgr jeee to su miery,riadny chlap 😵 tak uz sa posadil?lebo nas ked je nastyroch tak sa tiez tak dava dosedu ale este si nesadol 😉 co baby pisali o jogurtoch vacsinou pisali o zvolenskom jogurte,vraj najviac chuti detom...pisali aj o bielych ale vacsina co som sa docitala tak ten zvolensky 🙂
@nelynka18 😀 😀 tak malý dlho skúšal, čo sa na štyroch dá spraviť, a raz sa mu podarilo posadiť 😀 a odvtedy to má ako rannú rozcvičku 😀 😀 ďakujem, skúsim ten zvolenský, len momentálne sme po očkovaní v horúčkach, tak neviem, zatiaľ nebudem skúšať asi žiaden...
@michala33 ja som strašne to chodítko chcela, ale môj muž je zásadne proti, lebo čítal milión recenzií na chodítka, že škodia, že sú pre matky, čo chcú mať pokoj od dieťaťa a podobne 😠 ja si myslím, že je to super vec, veď to dieťatko tam nemá byť celý deň, ale sem tam, na pár minút, prečo nie? veď aj my sme v tom lietali po obývačke a nič mi nie je 😀 😀 😀 😀 ešte skúsim "zalobovať", uvidíme, či to pomôže 😀 😀 😀
Dobré ránko 🙂 hneď tak zrána sa Nelka posadila bez toho, aby sa niečoho pridržiavala... ešte vyrovnať chrbátik a bude to ok 🙂 tak pekný dník všetkým 🙂
Ahojte v noci mala linda zvysenu teplotu zeby konecne tie nestastne zuby?
@anita12 skus mu davat po napapani sa tak po 5-10 min gastrotus baby... moze ho palit zaha a preto place a mliekcom si to "splachne" a preto sa ti zda ze je stale hlady .. nas bol tiez taky ked ho zaha palila, vyzeral stale hladny a pritom vracal. nam gastrotus pomohol... 😉
@katuska_za ...ahoj, dakujem , ten sirupcek davame aj my
@nelynka18 ...ahoj, vcera bol na krv a vsetko ok, nastastie..., teraz ked je uz teplo tiez to tak robim, napapa, rychlo von, tam kuka aj pomrnkava a potom domov buvat, len ho dam tak po 1 a3/4 hod, lebo kym sa tam povykruca, vyplace, 10xcaj tak uz je to aj po 2hodkach.. no a ked by som presvihla cas, koniec.... hold narocne babo, vsade mi to hovoria, hlavne ze je zdravucky, len keby tolko neplakal..., a este ho nosit z 3.poschodia bez vytahu 3xdenne, uff, v zime to bolo hrozne, to som vlacila celu vanicku,.... svaly mam ako pepek namornik 🙂, teraz buvka tak vypisujem
Ahojte babenky, vobec nechodim na MK tak ani nemam prehlad ako vase deticky rastu, skratka akosi nestiham. Chcem sa Vas len opytat, viem, ze kazde babo je individualne a chlapci su s rozpravanim pozadu , ale hovoria vase deticky slabiky? baba, mama , ga....? Lebo nas Ivko obcas ga, ale velmi malo... on sa skor mlcky smeje na cely svet a ked tak vyskne... Pztam sa preto, ze vcera v poradni ma to zaskocilo trosku, ked sa dr. pytala ci hovori slabiky. Obcas ano, vacsinou GA ale to je vsetko... 🙂 Dakujem za odpovede

Ahojte babenky my chodíme s Nelkou na kone sa voziť a včera sa pod ňou splašil odskočil od pani čo ho má a ani manžel ju nemohol z toho koňa zložiť,tak sa držala sedla chúďatko moje.Sa riadne zlakla ale vozila sa ďalej.Ani nechcem pomyslieť čo by sa stalo keby z neho padla