icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

micicka
13. máj 2012

@jani74 nič si z toho nerob, Natálka sa ešte nepretáča na bruško, teda, v noci sa pretočí, ale cez deň jej chýba asi 5% a nič, vráti sa na chrbátik, sedieť ako tak sedí, ale tiež to nie je ešte celkom na 100%, na 4 nejde vôbec,do sedu sama rovnako nie. podľa mňa je to ok! ešte majú pár mesiacov nalozenie a sadanie si čas. s rozprávaním tiež nula bodov, akurát pri papaní hovorí sem tam HAM, ale inak ani mama ani tata, stačí, keď zakričí a teda že riadne nahlas 😉
ale darí sa nám chodiť na nočník - samozrejme sa nepýta, ale keď ju posadím, tak vie, že má tlačiť a aj sa vykaká, sledujem ju a keď začne tlačiť, hurá na nočník 😀 😀 aj v polovici papania, ale som rada, že sa jej na nočníku páči, bodaj by jej to vydržalo 😉

bettyx
13. máj 2012

holky pozor na klíšťata! mlůj tříletý syn si dnes spokojeně hrál na koberečku a já si řikám co tam asi dělá?? tak jsem si k němu lehla a a on mi dal něco na ruku!!!! a to něco lezlo!!! hnus, hnus hnus!!! on si hrál s klíštětem.. jenže on ho odpinknul zase pryč, tak jsem lezla po 4 a hledala klíště, našla a upálila!! tak pozor ne ně!! letos jich je dost.. už máme za sebou 2!

jinak na FB koluje video kde nějaká kráva týrá svoje dítě a babka dítěte to natáčí a pak to prezentovaly.. krávy!! já to neviděla a jsem z toho dost špatný a je mi fakt zle, páč to jedna moje spolužačka zrovna sdílela!

bibi13
13. máj 2012

caaafte!!!! pamatate si ma este?? :D

nelynka18
14. máj 2012

@bettyx ja som to video videla a zostalo mi hrozne zle,krava jedna keby je pri mne tak ju tak zbijem 😠 😠 😠
@bibi13 cau no jasne 😀 😀 ako sa mate?deticky posluchaju?

bibi13
14. máj 2012

mame sa fajn..starsi synator je sidlo a adamkovi idu zubky,tak je nervozny..plazi sa,zacina lozit,ked mu alex zoberie hracku,tak sa zacne jezit,no mam veselo..ako ty??

kucminka
14. máj 2012

@micicka fúúú,tak vy ste šikulky,že už chodíte aj na nočník,my sme ešte neskúšali,keďže ešte sám ani nesedí,ale možno ak sa troška zasa oteplí,tak vyskúšame,čím skor tým lepšie,lebo toooľko plienok minieme za deń,až no,vykadí sa skoro do každej 😉

zuzkazv
14. máj 2012

ahojte kočky, dávno som tu nebola, nebolo kedy, neviem či somspísala ale pokazila sa nám práčka a nedá sa opraviť tak už skoro mesiac som bez práčky ☹ viete si predstaviť že stále prať v rukách je o nervy 😠 ruky mám už fakt ako rambo lebo nosiť malú alebo prať, no ruky sú furt v pohybe už máme novú objednanú ale nejak nechodí 😖 no ak nepríde dnes tak už asi plakať budem 😢 inak malá je zlatučka, občas sa už chce dať na štyri ale ešte sa nevie v tej polohe udržať, ale poctivo skúša 🙂 riško je ako čert, už niekedy neviem čo s ním, je hrozne drzý stále odvráva ach jaj niekedy mám chuť ho roztrhnúť...
v sobotu sme mali uvítanie do života 🙂 a malá sa bojí organu, ked začal hrať tak plač veliký 🙂 našťasite to vždy rýchlo prestali hrať a ukludnila sa 🙂

micicka
14. máj 2012

@kucminka niektorí hovoria, že je ešte skoro na nočník, ale ja som to len vyskúšala a keďže sa nám celkom darí, tak prečo v tom nepokračovať. mám kamošku, ktorá mi tvrdí, že veď na nočníku je napísané od 18-tich mesiacov, tak asi to nie je pre menšie deti 😀 😀 no ja som kúpila nočník o 6-tich mesiacov 😉 a ešte, že také malé detičky aj tak nevedia, čo robia - cikajú, kakajú! ale ja keď posadím Natálku na nočník, tak ona vždy začne tlačiť a veru už aj bolo, že povedala A-A pred tým ako začala tlačiť. takže určite vedia čo robia, len to ešte nedokážu ovládať = zadržať, kým sa mama odobere k nočníku. ale my zatiaľ celkom dobre stíhame dobehnúť 😀 😀

micicka
14. máj 2012

jaj babulky, Natálku včera zase taký soplisko chytil, že sme mali tuším zatiaľ najhoršiu noc - možno som už zabudla na tie predchádzajúce zlé, ale toto bol des. chúdiatko moje, vôbec nemohla dýchať, noštek totál plný. som jej aj tri krát v noci odsávala vysavačom, riadne šušníky sme teda vytiahli. ona samozrejme plakala, lebo šak v noci ju budiť vysavačom, nie je kto vie čo 😒 medzitým spánok o ničom. som ju mala aj na hrudi, aby mohla lepšie dýchať, to jej po chvíli začalo vadiť, tak plačkala a tak dokola, dúfam, že do večera sa to trolinku zlepší. dám jej asi nasivin, nech to zaberie, lebo sa zase nikto nevyspí - teda hlavne u nej mi je to ľúto 😖

kucminka
14. máj 2012

@micicka no veď jasné,keby tam mala revať a nechcela sedieť na nočníku,tak by to nemalo ešte zmysel,ale keď sa ti tam pekne vyciká,tak pokračujte ďalej,držím palce 🙂

nelynka18
14. máj 2012

@bibi13 tak sme na tom rovnako 😀 tiez tak neako risko preziva 1.pubertu a domovi idu zuby,tak je podrazdeny a tiez sa uz vie pekne rozculit 😀 hlv.vtedy ked ho obliekam,prebalujem alebo dam niekam kde nechce byt 😀
@zuzkazv ahoj to s tou prackou musi byt hrozne 😝 ako tak kedysi mohli existovat 😕 citam o riskovi,tak si nasi riskovia mozu podat ruku 😀 ja to nazyvam "puberta"tiez papuluje a musi mat posledne slovo,niekedy mam jeho spravania plne zuby,tak ho nachvilu zazenie do izby len on vie robit aj napriek,uputava moju pozornost,ze bucha s hrackami 🙄 nechcem kricat ale ked je toho uz moc tak zrevem a vtedy si da povedat len keby to slo bez toho 😖 potom ma len zbytocne boli hlava...hlavne ked je taketo pocasie a sme doma no koniec uz to len neako treba prezit 😀

nelustek
14. máj 2012

Dnes sme boli u Dr. ako som spomínala Linda mala 2dni teplotu a včera sa vyhádzala na chrbátiku a brušku:Dr. povedala že sa jej zdá že je to nejaká alergická reakcia ale nič také som jej nedala z čoho by sa mohla vysypať. 😨 Tak neviem si to vysvetliť a že zuby sa jej nezdajú také naliaté ale je nervózna stále mrnčí tak prečo by taká bola??

jani74
14. máj 2012

nelustek 6 choroba to je podľa mňa. Za 2 dni to samo prejde ale nesmiete chodiť na slnko. Aj my sme ju mali do soboty. Tiež sme mysleli, že zuby alebo alergia na antibiotiká.

nelynka18
14. máj 2012

@nelustek ahoj nam dr.tiez povedala,ze zuby nie a za 2 tyzdne cca mal prvy 😉

micicka
14. máj 2012

kočky ahojte, tak dnešný deň zase hrôza 😔 malá má nádchu jak hovado a nič jej nepomáha ☹ odsávame soplíky ale ako by sme to ani nerobili, aj tak jej to v nošteku stále žblnká, dávam morskú soľ aj nasivin a aj tak nemlže dýchať chudiatko, ako jej pomôcť 😢 aj som jej dala 2x corryzaliu, ale to asi treba každú hodinu aj u bábätiek

lolko_lenka
14. máj 2012

@micicka ja som niekde čítala, že čím viac sa odsáva, tým viac sa soplíky spúšťajú. Nelka keď mala nádchu, tak sme odsávali asi 4x denne, aj keď podľa toho jak jej tiekol soplík by sme jej mohli aj každú hodinu a 1x v noci (mne sa našťastie nebudila a spala celkom ok, šupla sa na bruško a tak sa jej aj dobre dýchalo). Do 3 dní bolo po nádche

micicka
14. máj 2012

@lolko_lenka Natálka sa práveže budí, nemôže sa nadýchnuť, tak sa budí so strašným plačom 😒 keď jej odsajem, tak jej vyletia riadne sople - sú teda také vodové ale vyjdu von, ale aj tak nemá čistý noštek. ale asi budem aj ja teda radšej menej často odsávať. keby nám to prešlo za tie tri dni, to by sme nejako zvládli. v noci som ju mala na rukách, aby nemala noštek až tak zapchatý, ale po nejakej dobe, už jej to nebolo pohodlné 😒

tunzal
14. máj 2012

@micicka nám tiež vravela dr. ked sme mali nádchu, že radšej neodsávať, ale minimálne 3x za den nasivin kvapnuť aq nádchu sme mali preč tiež za 3 dni. ale prajem vám skoré uzdravenie aby ste to mali čim skor za sebou.

baby nám za asi rozviazal jazýček 😀 či čo, celý víkend počúvame babababa, tatata, a dnes tu už bolo všeličo možného od blablabla, až po dadaa a ani neviem čo už som vravela že si dám štuple do uší, lebo nielenže hovorí od rána do večera ale jednoducho tie slabiky kričí a popritom sa rehoce 😀 plazenie ani štvornožkovanie sa mi zdá že tak skoro nebude, lebo na brušku vydržíme max 10 minut a pritom sa hráme na lietadielko, ale riťulu si zdvihne len málokrát, ale ved času dosť 😀

lolko_lenka
14. máj 2012

@tunzal ja už si ani rádio nezapínam asi 2 týždne 😀 najradšej sa rozpráva s knižkou - asi číta 🙂
všetko príde, všetko má svoj čas 🙂 naša tiež nebola rada asi do 4.mesiaca na brušku a teraz na ňom dokonca spáva 🙂

micicka
14. máj 2012

@tunzal tak teda to odsávanie zredukujem, ale keď to je hrozné počúvať to ☹ ja by som chcela, aby to hneď zabralo, ale asi treba trochu času ☹ snáď bude zajtra už lepšie, teraz spinkala asi 30min a zase plač, ledva som ju utíšila, ale šupla som ju ku mne do postele a na vankúš, nech je na vyvýšenom.

tak už takto rapocete? u nás posledné dni len krik, zatiaľ žiadne "slová", ale myslím, že sa niečo blíži lebo niekdy už ako keby začínala, ale nakoniec sa jej to nepodarí 🙂

bibi13
14. máj 2012

micicka,ked ti spi mala na chrbatiku, tak jej navys tu cast,kde ma hlavicku,aby sa lepsie spinkalo a viem,ze predavaju nejake olejceky ci co to je do vzduchu..neviem ci to je eucalyptus alebo co a vraj to dost pomaha..este predavaju aj nejaky kremik, ktory sa dava na chrbatik a hrudnik..na postielku daj mokre plienky,aby si zvlhcila vzduch..a potom len odsavat a davat morku vodu..

micicka
14. máj 2012

@bibi13 práve mi písala baba v inej téme o tom géliku, nepoznala som to, musím kúpiť a plienku idem tiež zavesiť, ďakujem. vyvýšené má, aj keď najlepšie jej je u mňa v náručí skoro po sediačky... bože ale to nevedia poradiť v lekárni!!! šlak ma trafí na čo sú tam!

michaela18
14. máj 2012

@anita12 velmi dobre viem o com pises,ja som mala take peklo prve 4 mesiace.chcem ti odporucit osteopatiu.neviem ci je uz aj na sk nejaky osteopat ale viem ze aj baby tu z konika chodia do rakuska.ja tu v irsku chodim k jednemu kvoli refluxu a aj kvoli tomu ze bol velmi nepokojny,placlivy,zle spal.mame za sebou 2 terapie a reflux stale mame ale ukludnil sa neskutocne.nespoznavame ho.prespi celu noc a cez den aj 3 hodky v kuse.oni pouzivaju take jemnucke hmaty,tlaky na svalstvo,oni tvrdia ze pri komplikovanom alebo dlhom poode je dieta vystavene velkemu tlaku ,teda vacsiemu ako pri bezproblemovom a dieta je potom v napati atd atd.poslim ti do spravy link na jednu stranku aj video na youtube.ver mi ze to pomaha.ja som na take veci neverila ale funguje to..a nie su ziadny sarlatani.studuje 6 rokov vysoku skolu.maju anatomiu a vela predmetov ako na medicine.tu v irsku ale aj v UK,amerike,nemecku je to velmi popularne.skus.ak budes chciet ,napisem ti meno jednej holky tu na MK co bola v rakusku.po 2 sedeniach mali pokoj navzdy.lekari tiez u nich nenasli zdr problemi a uzavreli to tym ze nema dozretu nervovu sustavu

bibi13
14. máj 2012

micicka aj tie olejceky su dobre..to sa tusim nakvapka do vody a do toho sa namoci plienka a prehodi sa to cez postielku..hej hej,najlepsie u maminy v naruci..to poznam.. ja som maleho polozila na moj postar, dala som ho do vyvysenej polohy a mala som asi dve hodky pokoj,mohla som sa trosku vyspat..potom mu zacalo byt teplo tak zase hore a potom zaspal az na brusku..ale mne od malicka spi na brusku :D

michaela18
14. máj 2012

@reanda suhlasim s tebou.ja som sa branila spaniu s malym 6 mesiacov a konecne mi doslo ze to bude pre nas najlepsie.manzel aj tak spi v inej izbe.ma narocnu pracu a musi byt vyspaty.pred 2 tyzdnami som ho vzala k sebe a odvtedy spinka ako baranok,aj ked my mame za sebou aj terapiu s osteopatom.neviem comu to pripisat ale prespi aj celu noc bez zobudenia.a mne sa to tiez paci ako sa ku mne v noci tuli,potvroka moja 🙂

bibi13
14. máj 2012

tak so mnou spal maly do asi 4 mesiaca a teraz spi vo svojej postielke vo svojej izbe..nie je nad to..

nelynka18
15. máj 2012

@micicka ahoj ako pise bibi13 tak ten olejcek je fakt super ja to pouzivam tiez.nakvapkam do vody vyplacham v tom uterak a prevesim cez postielku a este je super sa zavriet do kupelne,napustit teplu vodu a malickej by sa mali pustit sopliky von same 😉 a este ma napadlo risko pouziva homeo.sprej do nosa a skusala som sat aj dominikovi ked mu tieklo z nosa a za 2 dni bolo po sopliku ale jemu skor tiekol....tento http://www.google.sk/imgres?q=homeopaticky+spre...

nelustek
15. máj 2012

@jani74 a dávali ste na to niečo?

santerra
15. máj 2012

Ahojte kočky pekne vás pozdravujem, moc nemám čas tu chodievať, snáď sa deťurence všetkým držia a sú zdravučké. Momentálne mam dilemu aky golfač kupiť...uf už mam z toho mišung, vy ste ake kupovali? Prikladam foto mojho drobca. Prajem pekný deň 🙂

jani74
15. máj 2012

@nelustek nie vraj sa nesmie prejde to samo. Na teplotu zábaly a Nurofen na striedačku s Panadolom.