icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzanajd
15. máj 2012

@bibi13 ahoj, mozem sa spytat na tie olejceky? mozes mi poradit aj nejaky konkretny? aby som vedela povedat muzovi aby pozrel v lekarni

katuska_za
15. máj 2012

@zuzanajd eukalyptovy olej napriklad 😉

peta_k
15. máj 2012

baby ake znacky topanociek kupujete babatkam tersz, ked sa uz pomaly beru na nozky?

tunzal
15. máj 2012

@peta_k práve som o tom uvažovala, že už by bolo možno načase, kúpiť malej topánočky, no že aké to netuším, zatiaľ máme capačky 😀

micicka
15. máj 2012

@nelynka18 ten homeo sprej, super, nevedela som o ňom. to v lekárni už fakt nevedia nič poradiť!!! nechápem 😠 niekedy jej idú soplíky samé, len utieram, ako sa na to jeduje, viac ako na odsávačku. v noci sme odsávali každé 2 hodiny, normálne ako keby si to plačom vyžiadala, lebo ako som zapla vysávač, prestala plakať a keď som ťahal soplíky tak bez pohnutia držala, zlatinko moje

micicka
15. máj 2012

@bibi13 aj moja spala v noci na vyvýšenom vankúši, podľa mňa bol až dosť vysoko, ale vtedy sa jej lepšie spinkalo a aj ja som čo to pospala, presne ako píšeš. a rovnako aj sa potila, len som pretáčala ten vankúš, lebo bol totál mokrý. moja na brušku nespinká, dnes sa jej tam podarilo dosť počas poobedňajšieho spánku, no to bolo plaču, a bolo po spánku ☹
ale zdá sa mi, že už je o čosi lepšie, už spinká asi hodinku bez plaču, včera už po pol hoďke bola hore.

michala33
15. máj 2012

ahoj tak mi mame dnes za sebou poradnu,vazime 9.20kg.pitala som sa dr.na choditko a ze vraj este aspon mesiac nie ze by zbytocne trpela chrbtica ,tak nmeviem tu pisete ze uz davate 😀 kolko vazia vasi drobci ,mi sme taka buchticka 🙂 🙂 🙂

bibi13
15. máj 2012

micika bude zo dna na den lepsie a lepsie..
zuzanajd prepac,nepoznam konkretny olejcek,ale skuk google..
peta_k ja boticky budem kupovat,az bude maly sam chodit a samozrejme,ked budeme vonku a bude chciet chodit s mojou pomocou..na doma len capacky..

katulka74
15. máj 2012

@peta_k ,capacky urcite nedavaj ked zacne robot prve krocky,musi mat pevne topanocky,na doma mozu byt aj papucky tie klasicke snurovacie-to nam poradil ortoped.

katulka74
15. máj 2012

@nelustek my sme mali 3 dni teploty a potom sme sa vyhadzali na brusku a chrbatiku a mali sme 6 chorobu

missy97231
15. máj 2012

@micicka sopliky u tak malych deti (co nevedia smrkat) je fakt hrozne,,, a aj ked hovoria ini, ze odsavat casto nie je dobre, mne napr. doktor povedal, ze mam odsavat a odsavat. ze sa sama nevysmrka,,, niekedy sopliky vytecu same, ale nie vzdy. ked ma nos plny moze ju boliet hlavicka z toho...
moja ma nadchu odkedy zacala "JAR"... predpokladame s dr ze bude alergicka na nieco, lebo jej to stale neprechadza. ale to je este priskore tvrdenie. zajtra idem na kontrolu,,, chori sme boli uz ani neviem ako dlho,,, dva tyzdne ju lieci iny doktor (co sme boli na pohotovosti v sobotu pred 2tt, ale nie sme u neho registrovani,,, aj keby som straaaasne chcela,, no ma velmi vela pacientov a neberie 😔 ☹ ), a predtym nas doktor vyse 2tyzdnoch, predtym bola v nemocnici, tyzden pred nemocnicou ATB, ,,, no fakt des. ale dnes uz je vidiet zlepsenie. snad jej to liecenie od toho druheho dokyho pomohlo, a vydrzi 😉

nelynka18
16. máj 2012

ahojte baby 🙂
konecne svieti slniecko hned sa lepsie vstava 😉 chcem sa opytat.maly ma 7,5 mesiaca a ked sme vonku v parku tak sa pyta z kocara von a mame len capacky a tie su hrozne,vsetky sa mu vyzuvaju a aj si myslim,ze to nie je vhodna obuv.mame jedny male topanocky 17 ale na suchy zips a tie sa mu tiez vyzuvaju....neviete ci sa daju niekde kupit topanocky velkosti 17-18? take kotnikove nasnurovanie...on ma hrozne malu a chudu nohu inak mu vsetko pada...a vonku chce uz chodit no ja neviem co mu dat na nohy...capacky ma uz spicky osuchane 😀 nechodi moc ale ked sme 2 hodiny vonku,tak na chvilku ho dam 😉 a este tie papucky na snurovanie su aka najmensia velkost neviete?
@micicka ja sa zas stazovat nemozem u nas v lekarni su skvele pani 🙂 no vyskusaj ho je naozaj fajn 🙂 chudatko male musi jej to uz poriadne liezt na city,sopel hnusny 😠 viem ked domo mal soplik a stale som mu ho utierala ako sa jedoval...

nelustek
16. máj 2012

@jani74
@katulka74 len my sme nemali vysoku teplotu a som čítala že pri tom sú vysoké teploty.Aj tak jej to už prešlo ďakujem

reanda
16. máj 2012

@katulka74 ortoped bluzni 😀 ked sa dieta samo postavi a pusta sa chodit, tak su jeho nohy dostatocne silne a vyvinute, aby ho uniesli a nezdeformovali sa, nepotrebuje ziadne barlicky vo forme pevnych topanok, moze chodit aj bose.. zvierata tiez nenosia topanky a nemaju problemy s nohami 🙂
ja si myslim, ze pevne topanky mozu skor uskodit, lebo noha sa 'spolahne', ze ju nieco pevne drzi a tie svaly, co su potrebne pri chodzi sa potom nevyvinu normalne..

reanda
16. máj 2012

@nelynka18 ja by som sa bala davat snurovacie topanky, zvlast, ked este nechodi sam, iba za ruky.. skus radsej zohnat mensie capacky, aby sa mu nevyzuvali.. na tu chvilu by to malo stacit

katulka74
16. máj 2012

@reanda ,nelynka 18,capacky urcite nie,obidve dcety mali pevnu obuv na von a chodili ovela lepsie ako v capackach co mali na okrasu,kazda mamina podla svojho uvazenia,ale chodime aj do nedonoseneckej poradne kazde tri mes,tam su traja doktori,kazdy nas vysetruje zvlast a tvrdia to iste,doma pokial sa da,naboso,aj kto ma moznost doma na zahradke a inak pevne boticky.....tak asi tak 🙂

jurkovamiluska
16. máj 2012

ahojte baby aj mi sme oktobrovy 😀
tak sa tu vitam 🙂

kucminka
16. máj 2012

baby,tak máme za sebou ďalšiu už v poradí tretiu noc ,keď sa malý zobudí okolo druhej a dve,dve a pol hodinky si veselo vyspevuje v postieľke,no je proste vyspaný,no na nervy,dúfam že ho to čoskoro prejde. ☹

nelynka18
16. máj 2012

@reanda a z akeho dovodu by si sa bala? 😨
@katulka74 no ved aj ja chcem pevne take kotnikove na snurovanie len vsade maju velke az 19 a maly ma 16 nozku....

nelustek
16. máj 2012

@nelynka18 ahoj zmeráš chodidielko keď nameráš 16 má 16 nohu? alebo ako?

katulka74
16. máj 2012

pozerala si aj v zdravotnickych potrebach,ja som tam videla krasne kozene boticky a boli aj take male velkosti
@nelynka18

nelynka18
16. máj 2012

@katulka74 myslis protetiku?tam som nebolo,dakujem nakuknem tam 🙂
@nelustek ahoj nie tu mas tabulku,no nas ma tak okolo 16 asi https://www.modrykonik.sk/forum/buduce-mamicky-s-rovnakym-terminom-porodu/porod-v-oktobri-2011/

nelynka18
16. máj 2012
katulka74
16. máj 2012

@nelynka18 ,ano 🙂,ja som bola tu v Petrzke,dnes tam idem kupit dudle a cumel do flase,tak sa mrknem 😉

nelustek
16. máj 2012

@katulka74

@reanda len sa nepohádajte baby 😉 nelka chodila od8-9 mes. v capačkách aj po vonku.Topánky sme kúpili až zimné...nemá žiadné problémy.Teraz pre Lindu tiež rozmýšlam ale nad riadnymi topánočkami 🙂

zuzinr
16. máj 2012

@nelynka18
@reanda no pokial sa uz zacina stavat na nohy ja by som urcite capacky nedavala ale pevne topanky, najma kt. dobre drzia nart. Capacky su len na paradu ale nie na chodenie, pokial este nebeha a sedi v kociku tak v pohode aj capacky. Ja detom kupujem topanky v Protetike, vzdy sa da nieco vybrat len tovar je dost rychlo rozobrany (aspon u nas).

zuzinr
16. máj 2012

a este k tym topanockam najlepsie je kozene, nie syntetiku aby ta mala nozicka mohla dobre dychat 🙂

nelynka18
16. máj 2012

@katulka74 dakujem 😉
@zuzinr no suhlasim s tebou aj risko mal kotnikove na snurovanie znacku elefant,tie su super len risko mal vacsiu nozku domovi su este velke.preto sa pytam,ci su take topanky aj male....v protetike som este nebola 😉

reanda
16. máj 2012

@nelynka18 no bala by som sa, ze sa nozicka (ale aj chrbtica napr) moze nejak poskodit alebo zdeformovat, ked sa bude neprimerane namahat, lebo vlastne ked dieta este nechodi samo, ale pomahas mu za ruky a das mu na nohy pevne topanky, aby sa mu "lepsie chodilo", tak mu tym sice pomozes sa lepsie udrzat na nohach, ale tie nohy na to este nie su pripravene a pretazuju sa..
insie je, ked uz dieta dobre samo chodi, vtedy jasne uz dat normalne topanky - vsak ani my nechodime po vonku bosi, ale podla mna, ked sa dieta este len pusta chodit, tak je lepsie ho nechavat naboso, alebo len v tych volnych capackach

@nelustek vsak ja sa nehadam 🙂 , len pisem svoj nazor.. aj doktori odporucaju jeden to, druhy to, ale mne sa to takto zda normalnejsie