icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
16. máj 2012

@reanda no dominik vonku chodi tak asi 30 minut za cely den niekedy vobec,tak neviem ci si chrbat namaha 😕 keby chodi dlhsie tak mozno mas pravdu ale takto no neviem.ja sa predsa len po takych pevnych topanockach obzriem 😉

zuzinr
16. máj 2012

@nelynka18 skus pozriet http://www.protetika.sk/stahuj/KatalogDVOjar-le..., tie biele su na prve chodenie a su od velk. topanok 17. A este kvalitne su aj od vyrobcu Santé - ale oni nemaju az taky pekny vyber

micicka
16. máj 2012

@missy97231 chúďa malé, takto sa trápite, juj,je to hrozné, keď nevieme tým drobcom pomôcť a ani lekári 😠 prajem vám veľmi rýchle uzdravenie, hlavne že sa to už trošku zlepšilo.
my sme túto noc prespali celú - teda malá, tak sa veľmi teším, a už jej aj odsávam také hustejšie soplíky, takže to ustupuje 🙂 ja som to bohužiaľ chytila od nej, takže teraz sa budeme liečiť spolu - len aby to znovu nedostala.

@nelynka18 no lezie je to veru riadne na nervy, keď sa jej dotknem nošteka, už uhýba, ale odsávanie zvláda na jednotku 🙂 ale už je to omnoho lepšie, prespala celú noc, takže je to na ústupe, teším sa veľmi 🙂

katulka74
16. máj 2012

@reanda ani ja sa nehadam,tiez pisem len svoj nazor 🙂

reanda
16. máj 2012

@zuzinr ved si predstav, ze si nikdy este nechodila, nohu mas neforemnu a teraz ides sa prvykrat postavit a kracat.. ved ta noha sa musi naucit, ako na to sama, svaly aj kosti sa musia prisposobit a vyvinut.. a ked to vsetko zabalis do pevnej topanky, tak vlastne ani nechodi noha, ale iba topanka.. je to, ako keby dieta malo kopytko.. preco sa ma spevnovat nart? ved ludska noha je "navrhnuta' tak, aby dokazala udrzat telo sama, nepotrebuje nejake umele spevnenia zvonka..

zuzinr
16. máj 2012

@reanda najlepsie je pre male deti (a aj pre dospelych) aby chodili na boso ale nie vo vnutry po parketach a kobercoch ale vonku po trave, kamienkoch - proste na nerovnom povrchu kedy sa sama tvaruje klenba, na rovnych parketach sa klenba nevytvaruje. Co sa tyka nartu male deti ked sa zacinaju stavat na nozky vsimni si ako sa im zo zaciatku vykrivuju do stran ked este na nich nevedia tak pevne stat. To pomaha ani nie tak nozickam ale skor chrbtici - tot moj nazor 😀

katulka74
16. máj 2012

@zuzinr ,nejde mi otvorit ta stranka ☹

peta_k
16. máj 2012

@reanda @katulka74 baby, mne odporucili topanocky, capacky zn. Pedipeg a Liliputi, s makkuckou podrazkou na prve krociky, vraj pevne topanky sa dnes davaju uz len detom, ktore maju ortopedicke problemy s nozickami...

zuzinr
16. máj 2012

@katulka74 nie? tak skus ist priamo na protetiku, hore produkty, tamvyberies katalogy a v katalogoch dole detska obuv jar/leto 2012

katulka74
16. máj 2012

@peta_k 🙂

nelynka18
16. máj 2012

@zuzinr no nieco take som si predstavovala len v inej farbe...risko mal pozicane tieto prve topanocky od kamosky a hovorila,ze este ona sa v nich ucila chodit tie boli skoro take iste 🙂 urcite si aj ty spomenies ake myslim 🙂
@micicka tak to je super 😉 a co vam pomohlo?
@katulka74 chvilu pockaj dlhsie sa nacitava aspon mne

zuzinr
16. máj 2012

waw no mne maly dnes taha uz 3 hod. spanku, neviem co sa mu porobilo to tu nebolo ani nepamatam 😀 normalne som si stihla aj obed navarit nacas aj sa s Nati pohrat 🙂 keby mu to vydrzalo

nelynka18
16. máj 2012

baby a co poviete na tieto?http://detskabota.cz/cs/18-capacky

zuzkazv
16. máj 2012

@reanda
@zuzinr
@nelynka18 ahojte baby trocha sa vám do tých topánočiek zamiešam 🙂 dieťa potrebuje pevnú topánku kôli klembe aby sa tvarovala aby nemalo potom dieťa ploché nohy, lebo všetci sa rodia s plochými nohami a ploché nohy v dospelosti - to nie je nič príjemné, takže najdôležitejšie na topánočkách sú tie vložky s vytvarovanou klembou, toť zase môj názor 😉
@nelynka18 no asi fakt tých našich riškov chytila tá "puberta" ale skôr si myslím že je to tým že majú tých malých súrodencov, lebo aj tu ked sa rozprávam s mamičkami tak takéto problémy majú tie čo majú teraz maličké deti, ked sú to jedináčikovia tak sú nejakí poslušnejši 🙂 a mimochodom zajtra asi budem mať práčku jupííííí

nelynka18
16. máj 2012

@zuzkazv ahoj co sa tyka topanocok suhlasim s tebou...tie capacky klembu nemaju a potom sa mu v tom zle chodi...i ked este toho moc nenabeha ale niekedy ked sme vonku ho vytiahnem a chce kracat a vidim ako v nich zle kladie nozky 🙂 no a ti nasi riskovia,moze byt aj to dovod,vidim na nom ze niekedy si "nevhodne" vyzaduje pozornost a aj sem-tam ziarli. hihi sa tesis na tu pracku,co?jezis si ani neviem predstavit nemat pracku 😝

bibi13
16. máj 2012

co sa tyka topamociek, suhlasim s reanda!!!

bibi13
16. máj 2012

suhlasim aj so zuzkazv,ale take topanocky,az ked chodi skoro sam,pri najhorsom s pomocou jednej ruky..urcite by som nedavala papucky na doma,ked zacina chodit,pretoze vacsinu casu prelezie..

nelustek
16. máj 2012

http://www.liliputi.sk/index.php?option=com_vir... no krása už aby sme cupkali aj my 😀

kucminka
16. máj 2012

už som tu dnes písala,aké máme hrozné noci,ale náš malý mi spí cez deň dobre,chcem sa spýtať,či je to normálne že sa pýta už po 2-2.5hodiny zasa spať,okolo 10.00spí tak 45min,potom od 13.00 spal do 15.00 a už mi o 17.00plakal,tak som ho dala teraz do postieľky,zavrel oči a spí.Tak sa teším či bude zasa v noci buntošiť.Ako spávajú cez deň vaše detúrence?

bibi13
16. máj 2012

kucminka adamko sa budi oko siedmej,potom ide spat okolo pol jedenastej (to spi taku hidinku), potom okolo pol druhej,spi cca do stvrtej,pol piatej a potom ide az vecer..niekedy o pol deviatej,niekedy o deviatej

micicka
16. máj 2012

@kucminka to je úplne normálne, moja sa pýtala už po 1,5 hodine, ale dlho jej trvalo zaspávanie, tak sme to predĺžili na 2 hodiny. niekedy vydrží 2,5 hodiny dlhšie nevydrží

kucminka
16. máj 2012

@micicka a potom ti v noci ako spí?dobre?on ešte teraz búva,len už ho chcem zobudiť,aby mi zaspal zasa večer po kúpaní.

micicka
16. máj 2012

@kucminka v noci spí dobre, papá cca o 19,00 zaspí približne o 20,00 - ako kedy a spinká do 6,30 napapá sa a potom ešte tak 3/4 hoďku. niekedy sa stane, že navečer vstane hodinu pred nočným spinkaním a aj tak zaspí, možno o niečo neskôr, ale aj tak prespí celu noc.
teraz spala do 16,30 a teraz ju už asi ideme zase uložiť, lebo je umrnčaná, tak uvidíme, či z únavy.

jurkovamiluska
16. máj 2012

Vam uz deti chodia??? normalne som sa zamyslela ci sme oktober 2011. akomne sa maly dviha na nohy, spravi aj par krocikov ale chodit ho este nedavam, skor riesim lezenie

kucminka
16. máj 2012

@micicka no tak to máš super,náš mi neprespí celú noc,niekedy papáme aj o tretej v noci,večer ho okúpem a tak okolo 20.15papá mliečko a potom keď sa zobudí,no ako kedy.Aj som mu skúšala dať len čaj,ale nepochodila som.

kucminka
16. máj 2012

@jurkovamiluska neboj nič,aj my sme okrobroví,síce až koncom oktobra,ale moj sa nehce ani na nohy postaviť,asi je lenivý,alebo ťažký.Keď ho postavím na nohy,tak si hneď čupne,proste sa neudrží ešte na nohách.tiež som sa čudovala,keď tu maminy písali že deti im už kráčajú,no máme čo doháňať 😉

kucminka
16. máj 2012

@bibi13 tak to máš tiež dobrého spáča,hlavne poobede,keď tak dlho prespí.A v noci ti ako búva?

gianni
16. máj 2012

a máme prvý zúúúúúúbok 🙂 - už konečne,tie vysoké teploty a mrnkanie mal asi predsa zo zúbkov,ja som aj niečo biele pre 3 dnami videla ale len dnes sa zúbok predral,som sa skoro porezala ked som mu natierala dasienka 😉

lolko_lenka
16. máj 2012

ahojte, chcela som sa spýtať, kde ste kúpili také tie prvé topánočky/capačky, keď dieťa robí prvé kroky, aby malo aspoň trošku spevnenú nožičku? Lebo našej sa to v tých ponožkách s tými protišmykovými onými strašne šmýka a bojím sa, aby si o niečo hlavu nerozbila...

jani74
16. máj 2012

Dievčence píšete so nočnom spánku - u nás cca od 19-19.30 zaspíme a buď sa po 30min zobudíme alebo potiahneme aj 2-3h spánku a potom každú hodinku niekedy aj menej cecíkujeme. Začínam byť v koncoch lebo som si myslela, že chce byť len pri mne lebo ma v spánku dočahuje ale toto cecíkovanie je des. Cez deň spíme takto:
7h budíček (do škôlky s Matejkom vstávame) ak nevstane sama skôr, okolo 8.30 - 9h uspávame posledné dni potiahla aj hodinku a pol ale dnes 30min., potom okolo 12-12.30 obedný spánok ale len 30min, a tretí spánok okolo 16-17h tiež 30min. Hanka nevydrží hore viac ako 2h a ak sa snažím dlhšie tak nie a nie zaspinkať. Ruky mám vyťahané jak...