icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
17. máj 2012

@nelustek aj ja davam chleba s maslom lebo ja ho skoro kazde rano ranajkujem aj so zeleninou a maly otvara vratka 😀 tak sa krmime ale urcite sa z toho nenaje ....

a toto domo vystraja v postielke 😀 😀

jankamgr
17. máj 2012

@strakovakatka náš papá ráno mliečko, desiata nastrúhané ovocie, obed ryža so zeleninkou, alebo varená zeleninka, olovrant väčšinou biely jogurt, večera väčšinou kašička a okolo desiatej zo spania mliečko... ale zbožňuje suchý rožok 😀 náš odmieta UM, tak mi doky kázala dávať jogurt čistý biely a ten tiež miluje 😀 😀 s mäskom zatiaľ nie je kamarát, ale zatiaľ ho ani nenútim, vždy mu ho ponúknem, ale keď nechce, tak dám náhradu (ryžu, zeleninky, cestovinu)

nelustek
17. máj 2012

@nelynka18 tiež si myslím že sa stoho nenapapá moc ale pokial ako hovoríš otvára vrátka tak dávam 🙂
malý je zlatunký páči sa mu na brušku? Linda narieka keď ju dám ona najradšej len sedí...

michaela18
17. máj 2012

@nelustek ako mala papa chlebik,nedusi sa?my pomalicky zaciname s lepkom ale bojim sa mu dat korku do ruky aby sa nedusil

lolko_lenka
17. máj 2012

@peta_k hej, párkrát sa jej už podarilo takto sa postaviť, aj pri nábytku v obývačke sa mi už raz postavila 🙂 a v podstate, ona už ani neleží keď je hore, bud štvornožkuje alebo sa dvíha na nohy, opica jedna 😀
ja ju kojím a ponúkam jej aj vodičku. Dnes vypila asi 4 dcl vodičky za deň a 3x som ju kojila. Ale to je každý deň iné, niekedy ju kojím aj 5x za deň a vypije len 1dcl vodičky... A v noci kojím tiež kadejak, ako chce...

daja0760
17. máj 2012

Pripajam fotku mojich ratolesti. Syn ma poriadne mono pod okom-natankoval do lavicky🙂. Kristinka prikrmy velmi papat nechce, ale nevzdavame sa🙂 Sediet este nesedime.

lolko_lenka
17. máj 2012

konečne sú tie obrázky v normálnej veľkosti 😀

nelynka18
17. máj 2012

@nelustek dakujem 🙂 ano rad je na brusku ked je na chrbatiku,tak hned sa pretoci a potom sa len pretaca,lozi a dava sa na styri 🙂 sediet sedi ale nechce moc...bud lezi alebo sa taha na nohy krpec jeden 😀

jana86
17. máj 2012

@strakovakatka ahoj, aj nasa Emka ma suche miesta na ruckach, nozkach, trochu aj na chrbatiku.nemoze to byt aj ekzem alebo co? lebo ja ju tiez natieram excipialom a ono to raz ma az cervene a inokedy tam nema nic. som chcela ist ku doktorke ale musim vystihnut ked jej to bude poriadne vidno, aby som nesla prave vtedy ked tam nic nebude mat 😒

jana86
17. máj 2012

@nelynka18 aj ja davam malej chlebik,bo tiez len na mna pokukuje ked ranajkujem a to jej nestiham ani davat tak otvara usta 🙂 a tiez jej davam s maslom, nevies od kedy jej mozem dat napr. dzem?

lolko_lenka
17. máj 2012

@peta_k ešte len dodám, moja má 8 mesiacov a týždeň...

nelynka18
17. máj 2012

@jana86 no a nedaj im 😀 dzem som pozerala zevraj od 10.mesiaca nasla som dobre recepty kuk http://najmama.aktuality.sk/recepty/pre-dojcata/

gianni
18. máj 2012

no a máme laryngitídu,ma porazí,teraz sme prišli od doktorky,aj starší je na atb ☹

nelustek
18. máj 2012

@michaela18 ja dávam naozaj len kúsky toho chlebíku skôr take odrobinky 😀 sem tam jej zabehne ale to aj keď papá zeleninku lebo jej to len pučím a nechávam aj menšie kúsky.
Alergologička tvrdí že by sa malo lepok zaviesť do stravy pred 6mes. alebo pokial sa dieťa ešte kojí.Kôrku malej nedávam lebo ona keď to má v pusinke tak to trhá a ostávajú jej potom veľké kúsky v pusinke

nelustek
18. máj 2012

@nelynka18 ako by som bola rada keby sa aj jej páčilo na brušku ona je taký malinký lenivček ani sa nepretáča.To Nelka bola úplne iná

tunzal
18. máj 2012

ahojte my teplotkujeme na ďalej, už u doktorky sme ako doma....a nevieme že z čoho, ani sople ani kašel, CRP 8, len teplota a teplota . ked sa cez víkend vysype tak to bude šiesta choroba, ked nie, tak z nešťastných horných zúbkov, a ako by nestačilo jeden tak sa jej prerezávajú obi dve 😠 , už sa teším na ďalšiu noc 😢

strakovakatka
18. máj 2012

@jana86 Ja som vydedukovala ze to ma reakciu na aviváž. Som minula detsku a dala som normalnu našu ☹. Vsetky veci som preprala znovu bez aviváže a zlepšuje sa nam to. Už to nie je také suché. Skúste aj vy prat bez aviváže. Používate detský gel na pranie? Ak je to reakcia na prasok alebo aviváž, tak do bude mat pravdepodobne len tam kde sa pokožka dotýka s oblečením.

strakovakatka
18. máj 2012

@nelustek Ahoj to som rada že nemám len ja malého lenivca. 😉 Môj tiež nemá rad polohu na brušku ale snazím sa ho dávať čo najčastejsie nech trenuje. Este sa nedá na štyri, ani nesedí ☹. Nevadí, je šikovnejší na iné veci, má lepšiu jemnú motoriku 🙂

d_anica
18. máj 2012

Baby, aj vaše deti sú takí neposedovia? 😕 Ten môj zázrak sa ani na chvíľu nezastaví a odkedy sa naučil loziť nerobím iné len ho odťahujem od kvetov, káblov, žehliacej dosky a iných ,,vhodných" hračiek. Jeho hračky sú úplne nezaujímavé... Keď chcem doma niečo urobiť musím ho šupnúť do nosiča, ale neustále sa hýbať aby bol spokojný. Jediné miesto kde chvíľu posedí je jeho stolička v kuchyni, keď mu dám dostatočnú zásobu variech a lyžíc, ktorými môže trieskať a hádzať na zem 😀 Ešte stále máme soplíky, ale konečne sa to začalo zlepšovať. Zuby stále žiadne 🙄

tunzal
18. máj 2012

@d_anica no moju plazenie nebaví ani sa o to nepokúša 😖 síce sa pretočí na bruško ale späť ani za svet.... ona je rada ked sedí a rozhadzuje si hračky, ale aj u nás sú najlepšie hračky varešky, výživové víčka a podobné veci 😀

d_anica
18. máj 2012

@jani74 u nás to s tým spánkom cez deň vyzerá úplne rovnako. V noci ako kedy. Zrovna dnes sme to mali tiež, každú hoďku na prsko a dudlať... Niekedy spí dobre a papá len raz, dva razy, ale niekedy des. Naša dr. povedala, že nezostáva len vydržať, že kojené deti sú také 😔

gianni
18. máj 2012

@tunzal presne aj u nás,plazenie žiadne,pretočí sa len na bruško a len by sedel , sa až čudujem ked niektoré píšu že ako sa už stavajú ich deturence,na to si asi ešte trochu počkáme,ale neva...

nelustek
18. máj 2012

@strakovakatka Ahoj no Linda síce sedí ale je mi ľúto že sa jej nepáči na brušku staršia sa v jej veku pretáčala a pomaly cúvala do zadu a neskôr v 8mes. pekne štvornoškovala.Ale nevadí ako píšeš sú zas na niečo iné šikovný 🙂 bambuliatka naše 😵

jani74
18. máj 2012

Ahojte, juj ale sú krásne die deťúrence 😎 Keď bude viac času aj ja sem šupnem dačo.
Dnes sa idem pochváliť - potrebovala som Hanke zobrať moč a nemala som sáčky na moc. Tak šup na nočník a o chvíľu smrádek kuknem a hovienko pekne naložené a nacikané 😀 Len sa jej tam nepáčilo, nevadí má ešte čas ale potešilo 😎 Prajeme pekný víkendík

kucminka
18. máj 2012

takto sme dnes papali na balkoniku rožtek 😉

daja0760
18. máj 2012

@d_anica ja nechapem, ze Ti uz lozi! Sikulka!

katulka74
18. máj 2012

Nas by aj lozil,ale velmi sa mu smyka na parketach,po postely mu to ide alebo na kockach na zemi.

tvojezlatko
18. máj 2012

Moja krpaňa ešte tiež nelozí ani nesedí ale zato apetít už má ;) s tými dvoma zubami už všetko rozhryzie ;)

strakovakatka
19. máj 2012

Pozerám, že sme tu také tri skupinky 🙂 Niektorým detičky už lozia a stavaju sa, niektorým len sedia a nám ostaným ani nelozia ani nesedia 🙂 Ozaj je pravda, že každé dieťa je iné ale všetky sú rovnako krásne a hlavne NAŠE 🙂

zuzu805
19. máj 2012

Moja ešte nelozi len par dni sedí 🙂 a mame 2 zubky