Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@rough aj ona má väčšinou len hlavičku, koľko krát je len vankúš mokrý a hlavička už suchá, ale teraz som ju bola pozerať a mala veru aj pyžamko na chrbáte mokré, ale len som jej otočila vankúšik a zakryla, tiež ju nechcem budiť zo spánku, to by mala potom potrhané sníčky. snáď keď je zakrytá perinkou, tak ju nič neofúkne 😉
Ahojte....baby chcela som sa vas popytat ako su na tom vase deticky co sa tyka lezenia, stvornozkovania.......moja mala bude mat v sobotu 8 mesiacov /7300g a 71cm/ a nevidim u nej ani naznaky stvornozkovania, plazenia sa....ani v postielke sa nepritiahne a sama nepostavi....ona sa strasne jeduje, ked ju dam na brusko, ale davam ju, aby trenovala.....aj ked ju dam lezat, tak prelezi aj polhodinu, aj viac by vydrzala a hra sa. sem tam sa pretoci na brusko alebo ju najdem na druhom konci izby, ale len na chrbatiku.....co citam na mk, tak deticky sa uz vedia aj same posadit atd....mala sedi sama uz dlho, ale nic viac.....davam ju aj do choditka na 15 minut, to beha po celom byte.....tap tap tapusky, papa, len tak vselijak, baran baran buc uz vie davno.....aj baba, tata, papu atd uz davno vie /okrem mama/.....boli sme aj v poradni a doktor povedal, ze je vsetko v poriadku.......viem, ze kazde dieta je individualne, ale nedalo mi sa neopytat, ked sa mi zda, ze vsetky deti tu na mk take sikovne...
mozno je to aj tym, ze ona celkovo je taka kludna od narodenia.....prespi mi stale celu noc, spapa mi vsetky prikrmy.....chodime aj na plavanie a tam sa jej velmi paci......a nemame ani zubky...dakujem za odpovede.
@zuzanazuzana ahoj popravde u nas je to podobne...risko v domovom veku uz lozil.dominik vie tap-tap a papa ukazat,na brusku je rad ale nelozi este i ked na styri sa da len sa nevie rozbehnut 😀 raz sa v postielke postavil a zo styroch sa snazi sadnut ale este si nesadol niekedy mu chyba uz len kusok...domo je vacsi kludas ako risko tak asi preto sa nikam nenahli,tak to bude tiez vas pripad si myslim 😉
ahojte baby, ak chcem dat malej UM a robim jej mliecne kase, musia byt z toho isteho UM, co myslite?
@zuzanazuzana presne ako vravíš, každé dieta je iné, ja by som si starosti nerobila. vy sedite pekne bez opori, aj blaboce ,,,presne ako doki vravi..len klíídek 🙂 moja malá má 7m+3t, uz lozí, dostane sa všade, sediet vie len s oporou ( ale vidim to už len na pár dní, a už bude sedieť aj sama). papa, a baran baran buc ete nám neide, ani tap tap...ale precvičujeme. a ani zubky nemáme 🙂
maminky, jedna otázočka....ako spia vaše detúrence v noci? moja malá sa prehadzuje, budí sa ak jej cumel vypadne ak si buchne hlavičku o mreže ( sice máme hniezdo)....už má 8m, a zuby ešte nemáme. Viem, že jej teraz idu zuby, ale ona takto spi už od 3.m...viem, že treba len vyčkať a že nedá sa nič robiť, len by som chcela vedieť, ako ste na tom vy :/
@ansira vies co mne maly prespi celu noc skoro od narodenia ale mava take dni kedy vymysla a niekedy sa zobudi s placom aj tuto noc...o 22 rev akoby ho ktosi bil a dala som mu dudu a spal dalej...potom sa okolo 24 zobudil a hlavu mal uplne natlacenu na mreziach a na to sa zobudil ale napravila som ho spal dalej 😨 ale som citala,ze je to preto lebo detickam sa menia fazy spanku a niekedy sa na to budia a veru podla intervalov tych faz nam to sedi,tak asi sa preto budi...ine noci prespi cele a niekedy ma taketo 😉 tak mozno aj mala ked prejde do lahkeho spanku kedy nespi tvrdo,tak ju vsetko rusi...niekedy pomoze dat dietatko do vlastnej izby s elek.pestunkou no niekedy to prejde az po roku.
@nelynka18 ty teda máš štastie!!! jej izbička teraz ešte služi ako sklad,...LOOL...všeličo tam hadžeme, čo nemáme kam dať,ale už sa na tom pracuje.....chceli sme to zariadiť na leto, dufam, že to bude čím skôr. ale spať samu som ju tam nechcela dať, dokončenie izbičky surim, aby malá mala viac miesta na hranie. naša obyvačka je malá..tak uvidíme, ako a kedy sa zmení táto situácia. je mi ju lúto, že sa nemôže vyspať,sice ráno ked sa zobudí ( o 6tej ) je ako rybička, usmiate slniečko 🙂
@zuzanazuzana neriešiť, všetko príde kedy má 🙂 a aj sa ti sama posadí, či len ty ked ju posadíš, tak sedí?
tak mne malá ked spí dobre či zle v noci, tak si s ňou niekedy veľmi rada poobede ľahnem 🙂 potom fičím do polnoci 🙂
@ansira ja ked spi rano tak upracem,naobed ked spi,tak oddychujem aj ja a este podvecer spi to som vacsinou s riskom...ale upratujem a varim vacsinou ked je hore a ked zaspi to dokoncim a potom si lahnem aj ja 🙂 mne maly tiez spava max 1 hodinu ale ked dospava tak spi po 1,5-2 hodinach 🙂
@bettyx presne takto aj nas uz asi 3 tyzdne len sa nevie rozbehnut 😀
@zuzanazuzana Zuzi,náš je síce o mesiac mladší,ale vobec sám nesedí,ani nelozí,keď ho postavím na nohy,tak si hneď čupne,proste sa neudrží,ale ja si tiež myslím,že každé dieťa je iné,ani sa nepretočí na chrbát,len naopak.dneska som ho dala na nočník a dva krát sa mi vycikal,tak som sa potešila. 😉
@zuzanazuzana ahoj tak naša Linda sa nepretáča ani nelozí dokonca sa jej na brušku vôbec nepáči.Sedí síce pekne sama ale to tiež len keď ju ja dám sadnúť.Naša dr.povedala že niektoré deti sa nepretáčajú že to proste preskočia a dokonca niektoré ani neštvornožkujú!Tak sa vôbec nestrachuj 😉
@peta_k ja si mslim,ze nemusis. Ja to striedam, raz hami, raz sunarku, a vyskusali sme asi vsetky a nespozorovala som na nom nic, ze by mu to uskodilo a svagrina robi to iste.
@zuzanazuzana my sme síce o mesiac mladšie, a ani neviem či sme dopredu alebo dozadu, ani to moc neriešim, to síce vidím, že je ovela kludnejšia ako môj syn. pretáčame sa len na bruško späť nie, sedí bez opory až do nekonečna ale sama sa neposadí, ked my chytí ruky tak sa postavý ale snaží sa postaviť aj v postielke, ale ju ešte nožičky nedržia, do chodítka ju dávam asi 3 týždne už jej to pekne ide, ani neplazime ani ne štvornožkuje, a ani sa nedá na štyri, ale to aj syn robil len ked už vedel chodiť. ťapušky vie ale papa neukazuje,baran baran tiež vie, hovorí baba, tata, appap, brrrr, hej, hamham, ajaaja, vavava, hopp a pod. a k tomu všetkému máme 9,5 kg a 73 cm. 2 zúbky a dalšie 2 na ceste😀
@jurkovamiluska takze ste na umelom mlieku a popri tom ste vyskusali rozne mliecne kase, hej?
@zuzanazuzana nič si z toho nerob, že niektoré veci ešte nerobí. Moja má síce o mesiac menej, ale "povinné cviky" tiež nemusí a to je podľa mňa veľmi živé dieťa. otáčať na bruško sa počas dňa začala až teraz cez víkend, inak cez noc som ju našla už dávnejšie. proste sa jej na brušku nepáči, tak prečo by sa tam mala otočiť. každé dieťatko je iné. ani a neťahá do stoja, aj keď ju ja postavím, tak je to nula bodov. ale ja to neriešim. vidím, že inak je šikovná a preto sa neobávam. treba sledovať naše dietky, ale netreba stresovať 😉
@ansira moja spí tiež veeeeľmi nekľudne a je to asi od prvého očkovania. presne ako píšeš, x krát za noc jej treba dudlík, potom sa pretočí na bruško a zistí, že sa je to nepáči, tak zase je zle. potom sa zašprajcne a podobne, takže ona akože prespí celú noc, ale ja veru nie ☹ neviem čím to je, ale mám pocit, že je to zbytočné riešiť .ráno vstane vysmiata od ucha k uchu 😀
no a ešte pridám dnešné váženie - 9030kg (ale zdalo sa mi, že na váhe bolo 9,32) ale nevadí, hlavne to už nie je +1kg mesačne 😀 a 70cm, takže aj v raste sme trošku spomalili.
a ešte sa vás spýtam aké ovocie okrem jablčka, hrušky a banánu budete dávať detičkám, keďže ide sezóna. ja som sa dnes pýtala dr. no pozerali so sestričkou na seba ako keby som prvá čo sa na to pýta. a hovorili o marhuli bez šupky, broskyňa, melón.
Dnes na poradni sme dopadli dobre len som na seba nahnevaná lebo som zabudla koľko váži 😠 ale bolo to necelých 8kíl presne neviem.Ale nevadí dr.povedala že pribrala dobre 720g za 2mesiace.Povedala že už môže múku takže zásmažkové polievky,biely jogurt, môžem robiť krupicovú kašu z krav. mlieka tak už ju do seba láduje akurát 😀
Ozaj babenky koľko vám deti vypijú vody? Linda dnes 250ml 😀

@katulka74 ja som kupila tu na MK bazáriku. Ale popravde, moc nám nepomáhajú, lebo sa zvyknú stiahnuť, aj keď tie patenty na okrajoch sú elastické.... Ale určite treba vyskúšať.