Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelustek podľa mňa, keď má soplíky, tak treba častejšie vysávať. ja som pred dvoja týždňami, čo sme boli chorí, vysávala v noci každé dve hodiny - to sa zobudila na to, že nemôže dýchať a cez deň podľa potreby, ale snažila som sa tiež tak 1x za dve hodiny, tiež som sa bála, aby som to neprehnala. ale pokiaľ idú soplíky, tak ich treba dať von.
@nelynka18 to tak býva na potvoru - keď potrebuješ byť fit, niečo ťa lapí, ale takto to budeš mať už všetko za sebou. len aby sa choroba nevrátila, keď budeš organizmus ešte viac zaťažovať
Ahojte, zacinam byt zufala ☹ maly mi prestava papat, uz tyzden odmieta prikrmy a od vcera uz ani mlieko moc neberie :( ja uz neviem co s nim robit. Lekarka povedala ze pokym je spokojny a nepalce nemam riesit, ale vidim ze schudol a nezda sa mi to ze netreba riesit ☹ stale vsetko hryzie takze zuby ho poriadne trapia. aj vam deticky vtedy nejedli???mali sme aj teplotu cez vikend k veceru 38 v ritulke....
@katuska_za ahoj, my sme boli tiež tak ,ked jej išli dolné zúbky, že som bola rada ked som do nej aspon jogurtik dostala, a pri tom som vymýšlala všeličo, už aj hračky, telku.... všetok možného aby aspoň niečo zjedla. teraz jej idú horné jendnotky, zatiaľ papá v pohode, dúfam že to tak aj ostane.... držte sa, skús mu dať aspoň piskótik alebo hocičo čo má rád, aby neschudol
@tunzal a kolko vam to nepapanie trvalo dni?
@katuska_za no mne sa to zdalo že neskutočne dlho , ale bolo to asi týždeň. a vôbec nič ti nezje?
@tunzal strasne malicko :( 5x za den mu snazim sa dat nieco spapat ale spapa tak 100-150ml mliecka a aj to je hodinovy boj vzdy :( zas to nieje ze uplne nic, ale malo na jeho vek a vahu... a okrem mlieka uplne nic .. odmieta
@katuska_za Nelka tiež pri zúbkoch nepapala asi 5 dní poriadne, ale mm si dala, takže neschudla. Dúfam, že pri tých ďalších zúbkoch to tak nebude.A vám nech už čo najskôr vyjdú.
@katuska_za moja už mlieko dávno odmieta, ale napr. ona je rada ked jej dám niečo z mojho taniera, ona my už nerada papá mixované, a teraz jej oblubou je ked môže hocičo žuť s tými malilinkými zúbkami. neskúšala si nejakú novinku, alebo si mohla vyskúšať, že vynechať jedno papanie alebo posunúť o takú hodinku, či by nebol hladný viacej, ale pokiaľ bude mať horúčku ,, tak si myslím že lepšie nebude. a nedala si mu čípok alebo sirup proti bolesti, lebo to 38 v riťule nie je moc, ale istotne by bol dobrý na bolesť, a ešte natierať dasná nám pomohlo, mali sme ten calgel či ako sa volá.
@tunzal mame aj taky gelik tak mu to netieram... uz som bola zufala tak som skusila mu dat vcera banan tak ze "odkusaval" a to ho bavilo len zas este to nema akosi cim pozut tak sa obcal dusil ked to chcel prehltat... a este ho bavilo zjest piskotu to sfutroval bez problemov len to sa mi zda malo aby papal len babab a piskotu sak to moc vitaminov nema:( uz mu nemixujem lebo z toho ho napina uz chce kusky a zut. On je schopny prezuvat aj vodu 😀 😀 😀
@lolko_lenka no to dufam aj ja ze to uz nebude dlho trvat lebo uz je to tyzden ☹ a ziaden zub neni este vonku len take az pluzgieriky na celych dasnach ako keby mu siel cely chrup naraz 😠 😀
@katuska_za ja malej už dlhú dobu len roztláčam, ju "bavilo" papať pyré asi 3 týždne od začiatku príkrmov. Dôležité je, aby to vedel spracovať v ústach, aby nehltal celé kúsky.
@katuska_za ahoj nasemu malemu vzdy ked nieco je tak neje....napr teraz sopli,tak 3dni bol len na mlieku(150ml) no aj ked mu sli zuby nejdol prikrmy a mlieko tiez niekedy aj 5 hodin mal intervaly...
@micicka dakujem snad bude len lepsie 🙂
baby musim sa pochvalit nas maly akurat zo styroch sa rozbehol a urobil par ako to mam nazvat "krockov" takze o chvliu lozime 😵 😵 😵 😵
nedávno som tu písala, že moja malá vydrží byť hore 2 hodiny. teraz zrazu sa to nejako predlžuje a že dosť rapídne, teraz to boli 4 hodiny, som myslela, že padne ako mŕtva a veru aj tak nám trvalo, kým sme zaspali. to už tak bude? doobeda si pospala 1,15hod, tak snáď sa aspoň dĺžka spánku predĺži 😉
@nelynka18 to je šikovný našej linde sa vôbec ale že vôbec nepači na brušku.Položím ju na bruško dám jej nožičky pod bruško že jej pomôžem aby vedela ako na to a ona nohy vystre rovno a leží ako bábo 😒 snáď to čoskoro príde,lebo keď ju dám na nohy ustojí sekundičku aj sama keď sa drží niečoho
Boršč pro děti od ukončeného 8. měsíce
POTREBNÉ PRÍSADY
mrkev, petržel, brambory, maso (já použila králičí, ale je možno jakékoliv), červená řepa, pórek, ovesné vločky na zahuštění, olej
POSTUP PRÍPRAVY
Vše nakrájíme do hrnce s kojeneckou vodou a dáme vařit. Před koncem na 5 minut dáme ovesné vločky a po ukončení vaření přikápneme kvalitní olej. Pak podle potřeby můžeme namixovat, namačkat a nebo podávat už s většími kousky.
@katuska_za neboj nič,aj náš keď mu išli prvé zuby,tak mi celkom prestal papať príkrmi,čo mu dovtedy chutilo,tiež som bola z toho nešťastná,že čo sa stalo,ale keď zúbky vyšli,tak sa to vrátilo do strarých koľají.A teraz nám zasa idú asi zuby,a zasa necháva troška zo všetkého,tie nešťastné zuby trápia po celý život 😒
@katuska_za u nas tiez to iste ked mu vysiel prvy zub a zatial posledny vobec nechcel prikrmy len MM cely den az dva, aj to len trochu a plakal vkuse aj na rukach,dufam ze to nebude pravidlo pri kazdom zube
@katuska_za katka a mm este mas, ci uz si prestala odsavat a uz nie? skus si ho prilozit, mozno sa chyti. Moj maly, ked mu sli 2 zubky naraz, tak tiez nic ine nechcel, len na cecku cely den visel. Viem, ze ty si odsavala, a matusko sa nevedel dobre prisat, ale pamatam, ze si pred casom pisala, ze mu to zrazu slo. Mozno i tentokrat zvladne papat a naviac cucanie z prsnika ma aj ukludnujuci ucinok. Myslim, ze ak ti aspon mliecko papa, tak istu dobu to postaci a aj maly vahovy ubytok neublizi. Moj drobec sice papal vela, ale vkuse kakal, preto v tom case nic nepribral, ba dokonca som mala pocit,ze trosku schudol. Matusko nepapa pravdepodobne kvoli zubkom, vsak nas ked boli zub, tiez nemozme jest. Neboj, tyzden-dva a budu vonku.
@lucy56 ahoj, este prikrmujes podla toho bukovskeho? ja sa tym inspirujem, ale uplne sa toho nedrzim, kedze som strukoviny zatial este len prilezitostne skusala - zdalo sa mi ze ho z cervenej sosovice zapeka, tak som malemu uz zacala davat masko...ani mliecne produkty som zatial nedala, ale so zltkom sme akurat dnes zacali...avokado aj rozne obilninove kase davam pravidelne...tebe maly ako reagoval na tie strukoviny? ja by som chcela tento tyzden vyskusat mungo fazulku...
Zenusky, uz ste davali svojim deturencom paradajky? Som.uz z tych prikrmov jelen, niekde pisu, ze paradajky su silny alergen a pritom v hotovych prikrmoch sa bezne vyskytuje rajcinove pyre pre dojcata uz od 6 mesiacov....a tiez tie, co davate maslo, predpokladam, ze standardne maslo z mlieka a nie tie rastlinne ****viny?🙂
Zltko davate mixovane varene? Citala som, ze vajicko treba varit 20 minut kvoli salmoneloze....robite tak? Dik za osvetlenie🙂
@katuska_za hehe jaky frajer s tou varechou 😀 aj nam prestalo chutiť posledný týždeň, a tak krmim s prikrmami tak akurat hajzel 😀

@tunzal
@jankamgr Ďakujem, tiež si myslím, že zbytočne jej ich dávať nie je za potreby. Ved uvidím, či sa to bude naďalej zlepšovať aj bez nich...