icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

lucy56
29. máj 2012

@rough tiez sa skor tym len inspirujem ked uz neviem co noveho uvarit, ja som skusila zatial dat zo strukovin len hrasok a to ho aj zapieklo aj ho bolelo brusko takze som na istu dobu strukoviny vynechala,skusim asi az po roku, mliecne nedavam zatial,vajicko,maso,maslo mi kazala davat uz aj detska takze to som skusala,inak zo zeleniny uz jedol skoro vsetko co bukovsky odporuca

katuska_za
29. máj 2012

@rough uz od 1.5. sme na UM lebo MM zacal uplne odmietat, ceze som aj odsavat prestala (uplne sa sam odstavil 😢 ☹ )a este sa sice trosku tvori ale uz to ma aj taku zvlastnu farbu takze asi radsej mu to ponukat nebudem. UM pije ale menej, no snad uz zub cim skvor vykukne bo ma z neho porazi
@santerra to s tym krmenim hajzlika je u ns podobne ☹ co navarim ide sliepkam :( ale aspon tie si pochvaluju 😀
@rough ja som uz inak amlemu varila paradajkovu polievku z cerstvych paradajok a strasne mu chutila a nevysipal sa ani nic, zltko inek nechce ako prazenicku na masle a s pazitkou, varene mi neje, ale my mame domace vajicka tak to je ine ako tie kupovane... a maslo samozrejme ze klasicke z kravskeho mlieka 🙂

stakat
29. máj 2012

TEST AUTOSEDAČIEK 2012: Baby, ak vás to zaujíma, tak nech sa páči:

kucminka
29. máj 2012

tak dneska nám vyšla prvá dvojka hore,ešte počkať na druhú a dúfam,že potom už budeme mať kľudnejšie dni na chvíľočku.😉

jana0706
29. máj 2012

@lucy56 odpoved bola asi pre mna 🙂 takze ste tiez mali so strukovinami problem, hm, Bukovsky je nejaky optimista 😀 teraz sa nam asi tlaci horny zubok tak s tym nebudem maleho trapit, ale potom to urcite este vyskusam...a za chvilu budeme mat hrasok na zahradke, tak ten mu budem urcite varit...tiez sme vyskusali uz vacsinu zeleniny ktoru spomina (tusim okrem cinskej kapusty, poriku a listovych salatov)...zltko s brokolicou a psenovou kasou mu chutilo, maslo nebudem davat este dlho...davam mu oleje ako pise Bukovsky, v Rakusku v DMke som dokonca kupila od Alnatury olej urceny specialne do prikrmov, vhodny uz od 4.mesiaca...a moja lekarka ked pocula ze som este nedala maso tak ma dokonca nahovarala ze ked mu budem davat strukoviny a sledovat zlozenie stravy aby mal dostatok zeleza tak je to uplne v pohode...ibaze masko mu lepsie travi takze predsa len sme nevydrzali bez masa...

lutsy
30. máj 2012

kocky mne zeleny hrasok zvladol v pohode ale nedala som mu ho cisty ale zmiesany s oranzovou tekvicou, tiez sa riadim bukovskym a presne ako @jana0706 som dala vsetko okrem tych salatov, to si neviem predstavit ako by zul, mixnute a cerstve 🙂 buduci tyzden skusim cervenu sosovicu tak som zvedava. Tiez som este nedala maso.
@stakat vdaka za clanok o sedackach, ta nafukovacia vyzera otrasne uz na pohlad 🙂

lolko_lenka
30. máj 2012

Ahojte, už sa to tu riešilo, len to neviem nájsť... ako prvé topánočky môžu byť na doma aj sandálky alebo by to mali byť celé topánočky? Myslím topánočky, nie capačky, keďže Nelka sa rozhodla už pochodovať popri nábytku... 🙂

iwky
30. máj 2012

@lolko_lenka Ahoj. Myslím že môžeš dať aj sandáliky. Ja osobne to striedam. niekedy ju nechám chvíľu bosú, niekedy má topánočky alebo sandálky. Z každej strany sála iný názor, niekto tvrdí na boso iní zase v topánočkach.

nelustek
30. máj 2012

Tak konečne nám vidno zúbok ešte neni ale prerezaný.Nech už celý vyjde lebo tento týždeň som k.o. a Linda tiež len sme na prse je to dosť vyčerpávajúce.Nech sa dostaneme na starú koľaj už pekne spinkala v posteli aj 2hodiny a teraz ako jej ide ten zúbok tak 10-30min a je hore a zas prso pokiaľ zaspí to tiež trvá hrúuza a ešte do toho soplík ☹
Dnes som už dala Nelku aj do škôlky už po kvapkách nemá zelený soplík ale nechcem aby sa jej to vrátilo bo som aj ja nachcípaná...

jana0706
30. máj 2012

@lolko_lenka mne ortoped vyslovene povedal ze mam ako prve kupit malemu sandalky - take zdravotne - aby ich mal pevne okolo kotnicka a s plnou patou..

nelustek
30. máj 2012

Hurá Linde konečne chutila polievočka,zjedla plnú misku čiže jednu žufanku.

lolko_lenka
30. máj 2012

@iwky ja by som malú aj nechala naboso, ale máme všade podlahy a šmýka sa jej to aj v ponožkách s protišmýkovými onými tými ...

tunzal
30. máj 2012

ahojte, tak ja už som offfffffff, totálne vyčerpaná 😠 😠 syn kašle ostošesť, tak je doma aj ten už od utorka, malá spí len po 3-4 hodinách maximálne 30 minút, už fakt nevládzem, od rána len lietam v dome jak šibnutá, lebo buď jeden alebo druhá chce niečo. dokonca malej sa ani sedieť nechce odkedy zbadala že byť na nohe je aká zábava 😀 - komu ako zábava - , moje kríže sú už v ...... a o tom ani nehovorím že manžel teraz chodí domov z roboti len o 19-tej, takže nám moc nepomôže, lebo okolo 19.30 chodíme kúpať,

baby vy ako zabávate detí, lebo moju už hrkálky moc nezaujímajú, pozrie sa na nich a zahodí, budem musieť vymyslieť nejakú zábavu pre ňu.

o tom už ani nehovorím že zas slintáme jak bernardín.....

jana0706
30. máj 2012

@lolko_lenka presne, nieco take..

kucminka
30. máj 2012

@tunzal ja púšťam malému CD s Bambuľkou,keď ho počuje,tak sa poteší,aleo pesničky z telefonu,tie už pozná naspamäť.Inak ani nás hrkalky,a hračky nebavia,najlepšie sú všelijaké šnorky,gorálky,mikroténové vrecká a keď už nič,tak otvára skrine za rúčku,to ho neskutočne baví,ale to ho musím držať na rukách.

kucminka
30. máj 2012

baby,dávali ste už rajčinovú polievku?a ako ste ju zahustili,možem aj múkou,ako robievam?A mám dať rajčinový pretlak?hm...poradte.

cabby88
30. máj 2012

Baby,ako vám papajú detičky?Mne teda vôôôbec :(...aj vcelku pekne papala na začiatku zeleninku,kašičku,ovocie...a teraz len jabĺčko a kašu a dosť...mäso vôbec,zeleninku za lyžičku,banán ju napína...ach jooo,nemáte nejaké typy,ako to zmeniť?díky

tunzal
31. máj 2012

@kucminka ahoj, práve včera som uvarila malej paradajkový prívarok, normálne ako pre nás, len som nedala zaprašku ale trochu múky a zemiaky. priznám sa pridala som trošičku cukru lebo sa to nedalo zjesť, bol to veľmo kyslý, ale varila som z domáceho pretlaku.

tunzal
31. máj 2012

@cabby88 mne teraz papá celkom dobre, odkedy jej dávam kúsky niečoho je v pohode´, ale ked tam nemá niečo čo môže kúsať, tak to nezje. napr. ked má prívarok tak má k tomu mäsko pokrájané na drobné kúsky, alebo velmi rada má ryžu+mäso+brokolicová omáčka, alebo cestoviny+omáčka +mäsko. banán papá tiež len po kúskoch pomačkané vôbec nechce. skús nejaké také flinty.

nelustek
31. máj 2012

Dobré ránko prajem

Všetkým našim malinkým Nelinkám prajem všetko najlepšie k meninkám 🙂 😲 veľa zdravíčka a šťastíčka

sofialauren
31. máj 2012

@cabby88 mam presne ten isty problem s mojim malym,zo zaciatku vsetko pekne papal,dokonca sa mi tak prejedol,ze mi 2 krat vracal,potom papal v pohode ale posledne 3 tyzdne absolutne nic,mozno 2 lyzicky a dost,zato kazde 2 hodinky je na ciciku,den noc. Pediatricka povedala,ze to prejde,netreba ho nutit,a ked tak,ze mu mam prisladit cukrom.Tak to teda v ziadnom pripade.

nelustek
31. máj 2012

@lolko_lenka http://www.capacky.sk/sk/topanocky-s-kozenou-po... mne sa takéto páčia len ešte nechodíme tak sa len kochám 😉

iwky
31. máj 2012

@nelustek krááásne ... 🙂 hneď idem malej nejaké objednať.

kucminka
31. máj 2012

@tunzal a myslíš žeby som mu mohla uvariť aj z kupovaného pretlaku,lebo domáci nemám.

nelustek
31. máj 2012

Foto našej Nelky zo škôlky 😀

tunzal
31. máj 2012

@kucminka no to netuším, ale prečo by nie. sú aj také kde je 100 % paradajka a nič iné, pravdupovediac nezvykla som kupovať, vždy ich máme zavarené zo záhrady.

peta_k
31. máj 2012

joooj, baby taka som nestastna, moja mala papa malo materskeho mliecka a nechce ani umele z flase, co mam robit? kolko ml materskeho mlieka maju zhruba vypit deti v tomto veku... prikrmy papa krasne, len to mliecko ... uz to trva skoro mesiac ☹

jana86
31. máj 2012

@tunzal ahoj,ako robis tu brokolicovu omacku? alebo aku omacku davas ku cestovinam?

stanka25
31. máj 2012

CHcem sa opytat, davate detickam len dojcensku vodu alebo aj z vodovodu? Myslim na caj akase? Dakujem