Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahoj holky, tak už se oficiálně plazíme 😀 .. už nějakou dobu se Šíma takhle posouval a s obří sahou se někam i dohrabal, ale teď o víkendu už tomu nasadil korunu a plazí se strašným fofrem kamkoliv se mu zachce! 🙂 .. a o chodítku ani nemluvím! to běhá pomalu jak Zátopek 😀
@dzuli08 presne, aj moja dr hovori, ze jogurt netreba. Ja v mojom okoli co mam kamosky nepoznam osobne jednu, ktora by dala jogurt skor ako v 10.mes, prip. v roku. A tu citam komenty, ze niektore baby davaju uz veselo jogurty, kravske mlieko, no nestacim sa cudovat 😕 ale urcite zalezi, ci je dieta na UM alebo MM. Moje na MM, tak zrejme aj preto dr vravi, ze jogurty a kravske mlieko netreba
Ahojte,
citam, ze riesite jogurty... Od ukonceneho 8 mesiaca uz mozu uplne v pohode.... Pribinacik a pod., kde je tvaroh az od roka.... Ja osobne uz davam asi tyzden..... Netreba to prehanat....
@dzuli08 dakujeme, a vy uz mate zubky? piskoty normalne okruhle, dr, vravela, ze to moze, ja jej ich davam ale iba do jogurtu, sem-tam jej dam chrumku kukuricnu alebo nestle susienky, ale inak jej mimo prikrmov ziadne mlsky nedavam... Kojime sa, ale strasne malo papa. Tvoja mala ako papka?
@bluerose kravske mlieko v zakladnej forme sa neodporuca az do 3. rokov, avsak v tepelnej uprave, do varenia (prevarene), je ho mozne zaradit od jedneho roka. Kyslomliecne vyrobky obsahuju ciastocne rozlozenu bielkovinu, ktora je v mlieku alergenom a je tazka, a preto ju vie stravit aj organizmus mladsieho dietatka. Tvarohove vyrobky standardne nedoporucuju gastroenterologovia a pediatri, lebo su zbytocne tucne (taky pribinacik aj sladky). Kojene deti maju vsetko co z mliecka potrebuju v mm a v tom najprijemnejsom obale a z ekonomickeho hladiska je to tiez vyhodne. Preto ziadne dalsie mlieko nepotrebuju. Neznamena to vsak, ze ho nedokazu stravit🙂 Jogurty a ine kyslomliecne vyrobky sa detickam davaju skor ako v 10. mesiaci najma ak odmietaju um ci mm a ine prikrmy. Ja mojmu davam jogurtik skor ako ochutnavku toho, co ho caka v buducnosti, nezje sumarne viac ako polievkovu lyzicku🙂
@micicka tak moj buchtik uz ma okolo 11 kg...uvidim v stredu v poradni, ale pocitam s tym, ze doktorka bude pindat a bude mu chciet dat dietku, teda aby som obmedzila dojcenie...
@peta_k ahojky, máme už dva spodné zúbky a vyšli nám 15.5, obidva naraz a ani sme nevedeli, že sa už tlačia, lebo bola dobručká. papá veľmi pekne, len dnes nejak štrajkuje a presne opačne ako tvoja. Stále by len cuckala a príkrmy nechce. Našej veľmi chutia dlhé piškóty a papá 1-2 denne.
@dzuli08 no chapes, moja krpana mlieko cucka asi minutu a dost, ale prikrmy papa 180-200 ml...A aj riadne pribera, ma skoro 10 kg, kolko ma tvoja mala a kolko ml prikrmu ti spapa? A laskuje uz vaneska? My sme trochu chori, mala take sople dostala, ze nemoze dychat a zacina kaslat, zatial bez teploty, no mam z toho pekne nervy ☹
ahojte, pozeram, ze rozoberate jogurty..mne tiez doktorka vravela, ze od 8 mes. jej mozem davat, uz som jej par krat dala cisty biely a len sa tak za nim zaprasilo 🙂 tiez ju kojim, v stredu mame poradnu tak som zvedava kolko pribrala a co nove jej mozem pridat do jedalnicka 😉 davali ste uz detickam strukoviny?
@jana86 ja som sa dr. na tie strukoviny pýtala ešte v apríli na poradni, povedala, že môžme skúsiť, ale nejak mi to ešte nereže, tak som jej nedávala
@lolko_lenka ja sa spytam na poradni a skusim jej uz daco dat
@jana86 ja som dr. povedala ze chcem davat radsej strukoviny ako masko a ona ma v tom vyslovene podporovala, ale mala som pocit ze ho z cervenej sosovice trochu zapekalo, takze som radsej zacala davat masko, to mu travi v pohode...a este predtym som davala Hippku "mlady hrasok", ta mu chutila...takze sa uz tesim ked budeme mat za chvilocku mlady hrasok na zahrade, budeme papat ostosest (ale budem mu ho varit a robit kasu z toho)...
ahojte babenky co vsetko uz davate papat detickam ,ked este kojite..ja som sa dnes pytala na jahody a ze to nie ze su silny alergen ale ceresne moze ,co este davate ..aj jogurty?? ja som zatial dala,zemiak ,mrkva ,brokolica,kalerab spenat,cestovinu ryzu a z ovocia banan ,jablko ,hrusku a dnes som skusila troska ceresni
@peta_k Ešte nelaškuje a ani to teraz nechce skúšať, lebo sa jej zapáčilo chodenie :D. Ona si tak pocucká asi 3 min a potom ešte také 2 min si porozpráva s cicíkom :D no a vážila pred dvoma týždňami okolo 9 kg, no neviem teraz presne. Aj my sme prvýkrát choré. Už týždeň máva troška soplíky, ale teraz jej už prechádzajú, tka na ráno jej troška odsajem a potom už je dobre.
Ona tak spapá asi tú veľkú fľaštičku od výživy, neviem koľko to je, ale asi okolo 200g
Na nádchu nám pomohlo to, že som dala do spálne bobkový list zaliaty horúcou vodou a asi nám aj pomohlo, že tie výpary celú noc dýchala.
@michala33 dr ti nekazala este davat maso a zltok? lebo mne vyslovene povedala ze v tomto veku to uz potrebuju, bud maso alebo potom dbat na zlozenie stravy so strukovinami, aby malo dieta dostatok zeleza...zo zeleniny uz dlho papame napriklad aj cuketu, tekvicu, bataty, fenikel...z ovocia okrem toho co pises aj broskynove a marhulove predsnidavky a avokado...ovocie podavam s roznymi nemliecnymi obilninovymi kasami (ryzova, prosova, ovsena, viaczrnna atd) a obcas mu davam do rucky aj bio pohankove chrumky...jogurty este nedavam, ani ine mliecne vyrobky...
mamičky, dlho dlho som prispevky v skupine nečítala, keďže nebolo kedy (štátnice), ale prosím Vás o radu... náš malý (má skoro 8 mes) odmieta príkrmy, sem tam spapá ráno kukuričnú kašu s ovocím (nie tú sladkú instantnú, ale čisto 100% kukuričná nemliečna kaša a uvarené ovocie)... ale v priebehu dňa do neho už nič nedostanem, iba mliečko (sme na UM)... zatiaľ dúfam, že je to len kvôli zúbkom, lebo mu idú teraz 4 horné naraz, ale aj tak by ma zaujímalo, či máte ešte niektorá tento problém... už prestal aj priberať ☹
Ahojte, tak konecne po 4 tyzdnoch sa pomaly vraciame k prikrmom.. to bolo uz zufalstvo ako ich vstky odmietal :( doteraz nechapem co sa dialo...Pravda je, ze mu uz nemixujem nic a ovocie si najradsej "odhryzava", ziadne pucene ani mixovane nechce. Takze u nas frci banan, broskyna, nektarinka a zboznuje cmulat pomaranc :D tak sa zlato ksichti ale chuti a nevysipava sa z toho. Zuby sa asi zas na chvilu zastavili lebo menej slinta a hryzie, ale uz by nejaky mohol vykuknut bo mam vazne niekedy pocit, ze jemu vyleze cely chrup naraz 😅 My jogurty ani nic z kravskeho mlieka akosi nezvladame zatial. par lyziciek ano, ale viac nemozeme. Malemu to velmi chuti, ale asi nieje na to pripraveny lebo sa hned povracia ☹ Ma rad aj strukoviny aj masko, jedine co mu moc neberie je zltok ale tak trolilinku spapa.
Vazime 8250g. Pomaly zaciname sa dvihat na styri a pokusa sa lozit - zatial bez uspechu ale snaha tam je tak sa starsne moc tesim. Boli sme u specialnej fyzioterapeutky a ta drobceka pochvalila. Vraj mozme byt nanho velmi pysni pretoze stale spada do tabuliek vyvoja standardnych deti a nezaostava nejako velmi... On je nas sikovny bombulko a mooooc ho lubime. Sice este sam nesedi ale uz v kociku sa pritiahne do sedu pokial sa drzi toho madla v predu 🙂 na brusku sa dviha na vystrete ruky, pretacame sa jak vrtula do oboch stran, pivotuje a toci sa dokola ked je na bruchu 😀 kazdu chvilu ho najdem v ohradke niekde inde takze uz len tak nelezi ako tulen ale cosi tam aj vystraja 😀
Mame za sebou prvy kurz baby plavania a tak pridavam zopar foto 🙂
@michala33 ja tak ako jana0706 davam aj maso aj zltok, par krat uz jedla aj biely jogurt a raz som jej donho dala broskynu zavaranu, velmi jej chuti..davam jej aj rozok,chlieb s maslom aj s domacim lekvarom, lebo ked ranajkujem tak sa na mna kuka a krici, ze aj ona chce tak jej nedaj 🙂 potom papa rozne vyzivky, mliecne kase, sem tam ovsene vlocky s ovocim...kukuricne chrumky..zajtra mame poradnu tak uvidime co nam doktorka este povie ze mozeme papat. a chcem skusit uz aj strukoviny..cez vikend sme boli u svokry a ta by jej dala uz asi vsetko..dokonca jaj davali koprovu omacku a ze sa len tak olizovala 😀
Tak konečne nám vykukol zúbok a Linduška sa upokojila 🙂 lepšie spinká a zas zaspí aj bez prsa,aj keď nie vždy 😀
@katuska_za krásne fotky máte malinký je zlatunký 😲
Ahojte! Dlhšie som tu nebola, máme zlé, zlé obdobie 😒 malý v noci vôbec nespí, cez víkend tri noci preplakal úplne celé, to sme s ním nezažili ani keď bol celkom maličký ☹ nevedela som mu pomôcť, ani na prsník nechcel dudlať, nič nepomáhalo. Bolo vidno, že sa mu chce spinkať, ale niečo mu vadilo. Cez deň je potom samozrejme unavený, takže len mrnčí a spí len keď pri ňom ležím. Okrem toho prestal jesť, takže už tri dni je viac menej len na mlieku. Jediné, čo toleruje sú kukuričné chrumky 😅 Včera sme boli u našej dr. a tá nás poslala na ORL, lebo malý bolestivo reagoval na vyšetrenie ušiek. Tam mu ale nič nenašli, vraj zápal to nie je. Dnes ideme zase k obvodnej z nálezom, ale keď nič nenašli, neviem či nám povie niečo zásadné... Ak sú to tie nešťastné zuby nech už vyjdú, lebo ma porazí. Horúčku ani hnačku nemá. Už neviem ako malému pomôcť a obaja s mm sme vyčerpaní až strach ☹
Baby, ake cestoviny davate drobcom, vajecne ci bezvajecne??? 😕

@rough tak my tiež hlavne kvôli vápniku (malý má 84cm a 9815g) 😀 😀 😀
@micicka dávam mu čistý, dr. mi síce povedala, že ak mu nebude chutiť čistý, tak mu mám primiešať postrúhané jablko, alebo broskyňu (ale len z domáceho kompótu alebo čerstvú), ale nebolo treba 😀 😀 😀 a kupujem mu Zvolenský, nepatrí medzi najlacnejšie, ale s kvalitou som veľmi spokojná, ale je len 145ml a to mu je málo, tak sa väščinou "dorazí" chlebíkom s maslom