icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelustek
5. jún 2012

A ako tie cestoviny prosím vás pripravujete?Varíte ich úplne do mäkka skoro až rozvarené a potom ich popučíte?

nelustek
5. jún 2012

@rough ty si spomínala že pokiaľ žena dojčí dieťa nepotrebuje žiadne iné mliečne výrobky,že? Ale pokiaľ dojčí napríklad len ráno a večer cez deň nie tak treba dať mliečny výrobok,nie? Ja síce dojčím aj cez deň 😉 A váš jedálniček ako vyzerá?

tunzal
5. jún 2012

@nelustek cestoviny varim normálne ako pre nás, a len ich trošičku pokrájam, dám k tomu mäsko a nejakú omáčku zo zeleniny. malá my velmi rada papá kúsky, takže už mixovanie a popučenie moc neriešim.

papáme takto: na ráno si dá buď kašu mliečnu alebo chlebík s maslom, na desiatu jogurt, obed buď cestovinky s niečim, ryža+mäsko+zeleninka, alebo nejaký prívarok.so žltkom......., olovrant má ovocie alebo výživu, na večer má kašu na noc. medzi tým si popapká aj chrumky či nestle keksík a pod.

nelustek
5. jún 2012

@tunzal ďakujem a mäsko dávaš aké?

tunzal
5. jún 2012

@nelustek zatial len kuracie a morčacie mäsko

nelustek
5. jún 2012

@tunzal ja chcem teraz kúpiť morčacie čo kupuješ krídlo alebo čo?

tunzal
5. jún 2012

@nelustek aj kridlo aj prsia, podla toho čo vyzerá v obchode lepšie.

nelustek
5. jún 2012

Ako tu čítam niektoré diskusie tak sa nestíham čudovať 😕 že 7mesačné bábo chodí samé okolo nábytku? Neskutočné! Aj vaše deti sú také šikovné? Potom sa nečudujem že sa toho nejaká mamina chytí.... a začne vypisovať že prečo jej dieťa ešte nechodí! Nemyslím teraz túto našu diskusiu,ale vo fóre.
Naša Linda má 7,5mes. a ešte sa nepretočí len sa vytáča z boka na bok,neposadí sa sama nepostaví sa sama.Dávam ju nabruško aj keď to nemá rada to ju musím zabávať s hračkami aby chvíľku vydržala.Ale všetko má svoj čas a raz príde na to že sa dá aj postaviť na nôžky a sadnúť si na zadoček bez pomoci..

tunzal
5. jún 2012

@nelustek aj ja sa len chytám o hlavu pri niektorých otázkach či diskusiach....Naša síce na bruško sa pretočí a asi dokopy 2x pretočila aj späť na chrbátik ale tiež je nervozna ked leží na brušku, rozcapí si ruky ako lietadlo a kričí ostošesť, síce sedí sama ale neposadí sa ale zo sedu sa pritiahne sama na nohy aj v postielke aj pri mne tak že jej vôbec nepomáham, ale to že by behala to ani neviem predstaviť, zato v chodítku si pobehá trošičku ale moc ju to ani nebaví ani ju nato nenútim.

nelustek
5. jún 2012

@tunzal veď sú ešte malinký sú sice výnimky ale keď niekto napíše že 7mes.bábo chodí okolo nabytku sa teda divím a chcela by som to vidieť 😀 naša Nelka tak začala asi koncom 8mes.štvornožkovať a okolo 9mesiaca začala stavať popri nábytku.
Lindu si neviem predstaviť že by sa teraz postavila

skybaby
5. jún 2012

baby
@nelustek
@tunzal
ja to poznam, moja starsia zacala stvornozkovat az ked mala devat a pol ale toto male oktobrove sidlo, ma teraz par dni osem mesiacov a ona sa uz asi dva tyzdne posuva pri nabytku, zatial len tak ze dva tri krocky, ale posunie sa .... ale som z toho na nervy,lebomusim davat na nu velikansky pozor

bluerose
5. jún 2012

@tunzal a ake cestoviny robis, vajecne ci bezvajecne?

tunzal
5. jún 2012

@bluerose bezvaječné väčšinou špiráliky

kucminka
5. jún 2012

@tunzal a aké omáčky robievaš?ja som ešte nedávala omáčky.a písala si aj prívarok so žľtkom,to ako robíš?ja som už dávala aj bravčové mäsko,aj to nám chutilo,kuracie mu robievam zo stehna,z prs sa mi zdalo také suchšie.

tunzal
5. jún 2012

@kucminka prívarok napr. špenátový - robievam to tak že dám mrazený špenát do hrnca, ked sa roztopí tak pridám mlieko a múku, povarím dám k tomu menší zemiak a varené žltko. trošičku pomixujem a hotovo. tak isto som robila už aj brokolicu a paradajky. omáčky tiež z hociakej zeleniny len k tomu nedám zemiak ale cestoviny lenže cestoviny nemixujem vôbec.ja jej do už dávam "dospelácky" do pusinky, že zvlásť mäsko, cestoviny....alebo ryžu ....

tunzal
5. jún 2012

@kucminka ešte som vynechala že od 7. mesiaca jej pridávam do omáčky aj toška kyslej smotany

kucminka
5. jún 2012

@tunzal špenát nám chutil,ale robila som ho len s mäskom a zemiačikom,alebo ryžou,tak skúsim aj na takýto sposob,možno aj to nám bude chutiť,lebo niekedy už neviem čo mu navariť.Dnes sme spapali celú nektarinku,on si ju sám okúsal spodnými zúbkami,chutilo mu.Už aby boli broskynky,marhulky,na melon sa tešíme. 😉

dzuli08
5. jún 2012

@peta_k No vyskúšaj,nám nádcha prešla potom do 2 dní. No café by sme zbúchať mohli, daj tipa kde. Ale mohla bx som asi o 2 týždne, lebo teraz mám toho rozplánového nejak veľa 🙂)

rough
5. jún 2012

@nelustek batola ma vypit tolko mliecka, aby to bolo cca 1/7 jeho hmotnosti, preto ak sa rano a vecer poriadne nasoska + mliecko v prikrmoch a kasi, tak jej to staci. ono mlieko a mliecne vyrobky su najvyznamnejsi zdroj vapnika, ktory je nevyhnutnou zlozkou potravy, preto treba dbat na to, aby jeho prijem bol dostatocny. nadalej vsak plati, ze bielkovine kravskeho mlieka je lepsie sa vyhnut aspon do 10. mesiaca, alebo az roka. avsak ak mas pocit, ze ti pije malo mliecka, tak nevidim problem v podani kyslomliecneho vyrobku aj skor. vsetko zalezi od celkovej kondicie babatenka.
moj cvaldik papa prioritne mm, insie papa len na obed (masovo zeleninkovy prikrm) a veceru (kasa s ovocim). sem tam mu vsak davam ochutnavat aj ine jedla, ale tie skor kvoli ozvlastneniu🙂 napr par lyziciek bieleho smotanoveho jogurtu (minule mi ukoristil vrchnak z acidka a az mal hrce za usami ako mu chutilo🙂 ), kukuricnu chrumku, nesladenu susienku, kusok chlebika a pod. vyhybam sa vsetkemu sladenemu, solenemu a dochucovanemu.

lucy56
6. jún 2012

@nelustek kazde dieta je asi ine, moj maly sa pretacal uz od 5 mesiaca,sedi pekne sam tiez zhruba tak, v 7 mesiaci sa zacal stavat v postielke, co mu teraz ako 8 mesacnemu nerobi problem, ked sme vonku tak chodime po troche s nim za ruky,lebo on proste uz chcel chodit, popri nabytku sa nestavia,mame ho vysoky a neda sa mu nikde zachytit kedze mame plavacku, a plazi sa od 6 mesiaca, vraj vela robi genetika, ja som od 9 mesiaca tiez uz behala ako drak
na fotke ma asi 7 mesiacov

nelustek
6. jún 2012

@lucy56 veď áno mne sa nelka tiež postavila v postielke zhruba v 7mesiaci,ale nech mi nikto nehovorí že 7mesačné dieťa chodí popri nábytku.Akurát sa môže učiť stavať nie? Ja som začala chodiť až v 14mesiacoch 😀 že som mala veľký zadok a ťahal ma k zemi 😀 😀 😀 Linda sa neposadí napríklad sama akosom už písala ale keď ju dám sedieť tiež pekne sedí sama...a keď sa naťahuje zo sedu za hračkami tak sa dá na bruško takže ja žiadne pretáčanie neriešim...doktorka povedala že to nevadí

nelustek
6. jún 2012

@lucy56 inak ja teraz pri Linde postielku nemám možno preto sa nestavia zatiaľ sa nemá čoho prichytiť

nelustek
6. jún 2012

@rough ahoj pokial jej dam MM tak po 3 hodinách tak pije podla mna dost.inak jej davam aj po hodine ako chce ona.chití ma za tričko a mnam mnam tak viem hned co chce 😀

amabilis
6. jún 2012

Předem se omlouvám, že vám sem lezu, ale zaujal mě příspěvek v diskuzi.

@nelustek Je to tím, že spousta maminek po vzoru svých maminek děti posazuje (takzvaný pasivní sed), umožňuje jim, aby se měli za co přitáhnout do sedu případně do stoje (posazovat přes břicho není správné, dítě se má samo posadit z polohy na čtyřech, ne přitáhnout) atd. To samé tahání za ruce v době, kdy dítě ještě nemá šanci samo chodit. To vše rovná se zničená záda. Víc tady v odkaze:

http://www.poliklinikaprosek.cz/stranka-nejcast...

Je to vypracované poliklinikou, takže žádný nesmysl, ale lékařsky prověřené 😉

tunzal
6. jún 2012

@nelustek kde si to našla že 7 mesačné chodí pri nábytku, lebo hladám to kade tade a nenájdem, mozno som slepá 😀

nelustek
6. jún 2012

@amabilis narážate na môj príspevok čo som teraz písala? Mojej malej sa na brušku vôbec nepáči dám ju a hneď sú revy ☹ keď ju posadím ja sedí pekne sama,neviem si predstaviť čo by som robila keby som ju nemohla posadiť to by bol celý deň preplakaný ak mi poradíte budem vďačná

nelustek
6. jún 2012

@tunzal nebola to založená diskusia..bol to ako príspevok ak to nájdem to sem dám

amabilis
6. jún 2012

@nelustek Naopak se mi ten příspěvek líbí!!! Dítě se nemá ani posazovat, ani tahat za ruce. M8 se jen motivovat hračkama. Moje první dítě ještě v pěti měsících na bříšku strašně vřeštělo. Takže jsem ho přetáčela opravdu vždy jen na chviličku, až se mu hodně zpevnila zádíčka a začalo se mu to líbit. Pak už se začal přetáčet sám (předtím neměl důvod). Malá byla na bříšku ráda už od začátku. Jinak syn začal sám sedět, lézt po čtyřech a stoupat si v devíti měsících a dcerka v deseti měsících. Do té doby měli prostě smůlu. Krmila jsem je přikurtované v autosedačce (aby se nepřitahovaly do sedu), chovala v klubíčku. Když si je někdo posadil na klín, zatrhla jsem to. teď mám hezký příklad u sousedů. Dítě skoro od narození obložené polštáři v sedu a v šesti měsících ho začali tahat za ruce po zahradě. Rvalo mi to srdce, ale netroufla jsem si je upozornit na to, jak dítěti ubližují. Až se mi to pak jednou povedlo mezi řečí, tak s tím přestali.

nelustek
6. jún 2012

@tunzal ako čítam príspevky veľa žien píše že 7mes.babo obchádza nábytok a tak...tak neviem 😕

tunzal
6. jún 2012

@nelustek okej,

nič si z tych príspevkov nerob, nie je jediná ktorej sa na brušku nepáči, aj ja si ju posadim a posadila som si aj syna, a predsa my začal chodiť už ako 8,5 mesačný, čo napr. u malej si ani predsstaviť neviem, ona je proste kludnejšia, sedí ked ju posedim z toho ked je v postielke tak sa párkrát pritiahne ale hned ako pustí mreže tak aj spadne, dávám ju do chodítka max na pol hodinku, a každí je spokojní.
rob si tak ako to uznáš za vhodné, ked vidíš že ti malinká sedí pekne rovno a nie je moc ohnutá tak si myslím že je v pohode.