Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
mamicky, ktore kojite, mate uz menzes pravidelne? ja som mala v aprili a teraz som dostala po 6 tyzdnoch...
@jana0706
@tunzal baby navzajom sa nechapete, alebo nechcete chapat apotom to takto dopadne.. prosim "nehadajte" ved ani jedna to nemyslela nejako utokom na tu druhu len ste to tak mozno zobrali.. ja popravde tiez som sa bala dat malemu ine ako pise Bukovsky, ale vykaslala som sa na to ked mi prestal uplne papat:( vyskusal vela veci napriklad aj detsku sunku taky maly pasik a vobec mu nechutila 😀 co je moje stastie...
idem sa vam postazovat.. uz dva dni teplotujeme max 38 a sama teplota aj klesa tak ako vystupa, mame hnacky a moc nepapame tak si myslim (zas a znova) ze konecne zuby... ako dlho trva kym vykukne zub ked uz je babo v takomto stave??? snad nie dlhsie ako dva dni... toto bola prva noc od narodenia co maly nespal.. ako vazne vsetky maminky, ktorym deticky zle spvaju mate moj neskutocny obdiv ze to zvaldate mna skoro dorazila jedna noc (asi ma drobec rozmaznal😀).
A este mam jedno trapenie ☹ 😢 ach zas a znova ti moji svokrovci.. robia caviky a snazia sa nas nejako manipulovat, proste zrazu su oni tie obete a tvrdia ze maleho strasne chu a my im ho nedame... popritom mu nedonesu ani presnidavku ani nic za celych 8 mesiacov co je na svete a pridu na 10 minut skontrolovat aky je z neho "postihak" ci nahodou sa nestal zazrak a nevyliecil sa a nemusia sa uz viac hambit 😠 ☹ (toto sice nikdy nevyslovili, ale som matka a proste to tak citim z nich ) s manzelom sa casto kvoli nim hadame, lebo si mysli, ze ich proste len nechapem a myslia vsetko inak iko si vysvetlujem a ja uz vazne neviem co robit... poradte ako riesite problemy so svokrovcami???? 😢 😢 ☹
@jana86 ja som prestala kojit 30.5. ked sa maly sam odstavil a este som nedostala tak zatial srandujem ze som asi tehu 😀 mna tie srandicky prejdu ked sa mrcha nedostavi 😀 😀 😀 😀
@katuska_za ja mám svokrovcov daleko takže nemám s nimi až taký problém, ale veľa ráz som si už zahrizla do jazyka aby som mm nevravela úplne všetko čo mi vadí lebo to by mohol zle pochopiť, tak to tak radšej dávkujem že toto sa mi nepáči - a poviem vždy iba jednu vec a to mi väčšinou povie že mám pravdu a zas pri inej príležitosti mu poviem dalšiu vec.... ak by som mu to povedala všetko naraz tak by som bola naštvaná ja a on na mna a iba by sme sa hádali, takže mu to dávkuj pomaly 🙂 a ked budú mať oni zas nejakú pripomienku tak sa na neho kukni - on to pochopí aspon na toho mojho stačí len pohlad - to je viac ako tisíc slov
@katuska_za my máme už 4zúbky a dnes som našla zasa dva nové,takže o taký týždeň už budeme ako šelma zubatá 🙂 so 6zubami,iež je inak nespokojný,aj v noci my začal z ničoho nič plakať,ale potom zaspal,ale chutí mu stále rovnako,teplotku sme mali len asi 2dni,keď išli v poradí 3-4zub,ale zato nás riadne preháňalo asi týždeň,ritku mal skoro vyžranú,čo som ho nestíhala prebalovať,ale každé dieťatko to inak zvláda,niekto ani nevie že mu zúbky vyšli,tak držím palce,nech ste čoskoro zubkatí 😉
@katuska_za ahoj naša Linda keď mala teplotu 38 dva dni tak zub jej vyšiel až po mesiaci ale tonemusí byť váš prípad 😉 zo spánkom v noci mi ani nehovor keď sa zobudí tak 4x tak to hovorím že bola dobrá noc.Ale zas ona sa preberie dám prsník a zaspí..ale aj tak ten spánok je prerušovaný po hodine dvoch.Ale si hovorím že som si už zvykla 🙂 A inak s problémom svokrovci ti neporadím.Ale je mi ľúto že sa tak chovajú k vlastnému vnukovi veď je tak krásny...slniečko usmievavé.
Ja som mala bratranca bol chorý mal mukopolysacharidózu...zomrel keď sa nám Linda narodila mal 12r. vadí mi keď sa ľudia dívajú na choré deti z vrchu ako by boli neviem čo
Baby, potrebujem poradiť 😉 Krpec začal vymýšľať pri jedení. Minulý víkend nejedol vôbec nič okrem môjho mlieka a kukuričných chrumiek. Ale to bolo vidno, že má aj bolesti a nerobí mu to dobre, tak sme si mysleli že zuby, no samozrejme žiaden nevyšiel. Ale teraz posledných pár dní nechce jesť zeleninu na obed, ale keď mu večer dám obilnú kašu, alebo banán, tak baští. Pripadá mi to, že si proste začal vyberať. Ako sa mám zachovať? Nie som rada keď ostane na obed hladný, ale nechcem mu zas vynukovať zakaždým iné, aby si na to nezvykol. Dnes som mu zeleninu čo nezjedol na obed odložila na večeru a iné mu nedám, alebo mi radíte niečo iné? Predtým spapal všetko bez odvrávania 😠
@katuska_za Čavko, tak si si aj ty ,,užila" v noci? 😔 my už sa s drahým striedame, ja mám službu v noci a o 6 ráno sa vymeníme. Dnes sme sa vymenili už o 4, aby som do rána stihla pospať aspoň 3 hodiny v kuse, lebo malý je teraz hore po hoďke a pol, maximálne 2 a to sa ešte medzitým stále mece v posteli 😖 Som sa nevyspala ani nepamätám. S tými tvojimi svokrovcami je to na mašľu. Tak o malého sa vôbec nestarajú a vám vykrikujú, že im ho nedáte? 😕 Nechápem. Oni sú fakt chorí 😠 Však ponúkni svokre, nech ti príde malého povarovať, že si potrebuješ niečo vybaviť. Len pre srandu, že ako sa zatvári, viem že by si jej ho nedala 😀
@d_anica my sme to tiež tak mali pri prvých zúbkoch,začal pekne papať príkrmy a zrazu ako by seklo,prestal,nič mu nechutilo,len mlieko.Tak som tiež stresovala,ale potom ako zúbky vyšli,tak sa to upravilo do normálu,a tiež nám nevyšli hneď.Aj teraz sa nám derú ďalšie zuby,už tam má biele bodky,tak tiež na obed mi nechal príkrm,čo sa u neho nestáva a ani mu moc nechutí,tak myslím že to bude zasa zubami.Nechaj to tak,keby bol hladný dá si,čo mu ponúkneš,keď m to predtým chutilo.Ja ho tiež nenútim,aj som mu to neskor ponúkla,ale nechcel mi to.
baby a čo sa tu vy hádate??!! som si nedočítala čo ste písali, ale veru no no no! 😀 😀
ja len na rýchlo pridám pár foto a ideme sa chystať na plávanie 🙂 zúbok ešte nemáme ani jeden, ďasienka nám odpuchli, prestali sme slintať, tak neviem čo s nimi a aj kľudnejšie spáva v noci, že by sa na chvíľku zastavili? ale zdá sa mi, že má ďasienka také priehladné, no veď uvidíme. otáča sa len na bruško, u babky sa pretočila už aj späť, ale ja som to ešte nevidela 😀 😀 začína "rozprávať" ale stále to nie je mama, ani tata, ani baba. len nám to nikto nevie preložiť 😀 😀
no a nevydrží ani chvíľku sama 😠 nuž asi som ju tak vychovala 😒
@gianni po jahodách bude mít malý tak vyrážku když je bude papat sám! navíc jahody jsou i v přesnídávkách 😎 .. já dávala prvnímu i druhýmu jahody hned jak byly.. první je měl prvně v 5měs. a druhý teď v sedmi a oba v pohodě.. můžeš jíst úplně všechno! to je jako citrusy.. někdo řiká že když piješ 30%džus a kojíš, tak se miminko osype, ale např. nás to nějak obešlo, ale pokud se vám to nestalo a nestává, tak není důvod na omezení
@bettyx nerozumela som k tým jahodám - že malý bude mať vyrážku, keď ich bude papať sám 😕
ja som malej dala zatiaľ len šťavičku z jahôd, len sa potom na niektorých miestach vysypala. len teraz neviem, či je to jahôd, alebo sú to potničky alebo čosi iné 😒 takže vyskúšam asi ešte raz a uvidím, či sa niečo zase objaví, lebo mi je ľúto, že sú jahôdky a u nás na záhrade a nemôže ich
@micicka no že maminka je může normálně baštit -že se jí malý po nakojení když je jedla pravděpodobně neosype, že by se osypal spíš kdyby je papal on sám -namixované, nebo jí dostal cucat (já vyzrálý dávám i cucat -jsem u toho, tak v pohodě -až na oblečení.. to už tak v pohodě není)...
No jasný, ono se to po těch jahodách stává, ale když nevíš, tak počkej až to princezně zmizne a pokud jí to nijak nesvědí, tak jí dej tu jahodu zase a uvidíš jestli se jí to vyraší zas.. ale pokud jí to nijak nesvědí a nepláče -že by jí z toho např. bolelo bříško, tak to asi normálně může papat.. to pak jestli to je po jahodách se raději poradit s doktorem co řekne -náš Dr. řiká, že když se z ovoce děti osypou a nic jinýho, tak ať to neřešíme, že když víme po čem to je a nesvědí to, tak to nevadí 😎 .. ale záleží na doktorovi.. oni se někteří vzájemně taky těžko domlouvají -taději dát na toho svýho.. jinak věřím že ti to je líto! to je jasný.. kór když byste je měli zrovna utrhaný -ty jsou nejlepší a hlaně víte že to není ničím vyhnaný.. mňam!
maminky! jak jste na tom s nočníčkem?? já na to teď tak trochu hážu bobana, protože náš první chlapeček si na něj prvně sednul a měl asi 8m to bylo dobrý a při dalším sezení z toho měl jen hysteráky a začali jsme ho z toho "léčit" ve dvou letech.. a pak teda perfektně během tří měsíců je neměl ani na spinkání.. takže to teď nechávám být a budu vyčkávat až se sám bude opičit po bráškovi..
jak jste na tom vy? koukám právě že vysazujete
@bettyx ahojja som zatial Lindu dávala len keď bola zapečená vtedy to z nej tak lepšie vybehlo keď sedela...ale teraz budem dávať tak od 8mesiaca.Aj staršiu som tak dávala a v 10-11mes. si sama každé ráno povedala eee tak sme dali na nočník a kakala pekne pravidelne.V 19mes.sme boli úplne bez plienky
@bettyx ja amlého zatiaľ len tak skúšam,a sem tam sa vyčúra,keď vidím že má ocikanú plienku,tak to nemá význam,zbytočne by sme tam sedeli,je to len také zoznamovanie s nočníkom,som si všimla,že keď jo tam posadím a nevyčúra sa hneď,tak potom sa už nevyciká.Dcéra sa tiež pýtala keď mala 20mesiacov,ale na chlapcov hovoria že to trvá dlhšie,tak uvidíme,myslím že ešte sú maličký teraz na to,aby vobec pochopili čo od nich na tom šerblíku chceme 😉
@d_anica heh to si vystihla, ze nedala sak som sa bala co by mu spravili... och... nespime uz poriadne od utorka vcera sme boli na pohotovosti co sa maly vyhadzal a mal teploty 39 ☹
Baby nieco take ste tu pisali ze aj vase deticky mali teplotu a potom vyrazky.. ked vznikli vyrazky za kolko zmizli??? v stredu mame ist na rehabilitacny pobyt do Martina a mam strach ze nepojdeme ked ma tuto vyrozu (tak to definovali na pohotovosti a nic mu na to nedali ) inak da sa to od maleho chitit? ja som vcera mala tiez 39 teplotu a bola som total grogy ☹ ☹
@katuska_za ahoj my sme to mali a dr. vravela tiež že je to viróza (šiesta choroba), nato sa nič nedáva ked mu to svrbí tak fenistil kvapky, ale týka sa to detí od 6 mesiacov do 3 rokov, tak pravdepodobne si to nechytila od malého. tie vyrážky zmiznú do dvoch-troch dní, takže už asi v stredu klude môžte ísť 🙂
@tunzal snad anolebo dalsi pobyt je az v decembri a to je poriadne neskoro :(
@bettyx veĎ to je to, že ani doktori sa nevedia dohodnúť, čo sa môže a čo nie. dnes som jej dala zase pár jahôdok do jabĺčka, ale preliala som ich vriacou vodou - počula som, že nové ovocie sa má pri prvom zavádzaní uvariť, tak to bolo akože uvarenie, no a uvidíme aká bude reakcia.
ja na nočník dávam od 6-teho mesiaca, čiže už skoro 2mesiace. ale veru nepýta sa 😒 sem tam sa jej zadarí povedať aa, ale teda veľmi zriedka. hlavne som rada, že sa jej na ňom páči. len niekedy mám pocit, že zabudla že nočník je na kakanie, pretože tam nadskakuje ako keby bol určený na to 😀 😀 ráno dávam vždy na noční, to sa vykaká a cez deň, keď vidím že tlačí, niekedy sa preženiem zbytočne, lebo ma len šalí 😀 😀 😀

no nedávno sme sa vrátili z nemocnice a zase máme soplíky a kýchame,ma už porazí,posledne chodíme len po doktoroch,ked nie s jedným tak s druhým
ináč tie čo kojíte papáte už jahody? viem že je to alergén ale včera som neodolala tak vonali že som si dala asi 4 a dnes tiež ,hádam sa nevyhádze