Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte, o ktorej vam rano vstavaju deticky? my vstavame vzdy okolo pol 6-6. jaaj ked si spomeniem, ze pocas tehotenstva som spala aj do 10 😒 a mamicky, ktore kojite, koklkokrat kojite deturence v noci? my 2X, malokedy sa stane ze aj 3X
@jana86 v poslednej dobe, najma ked rano prsi, vstavame "az" o siedmej, ale doteraz to bolo vzdy medzi 06:00 - 06:30. Robino sa uz v noci nekoji, ale viackrat za noc sa na dide uspava/ukludnuje. Kedze spava so mnou, ani sa na to nezobudim, len tak v polospanku si ho k sebe priviniem, on sa nacucne a spinka dalej. Btw, nepouzivame cumlik.
@bettyx supiš🙂 pozeram, ze vsetky nase deticky pekne pravidelne rano kakaju🙂
ahojte co ste davali detickam od boesti pri zubkoch maly nic neje len ma hryzie a ja sa onho velmi bojim... :( ako mu pomoct aby sa aj napapal? mozem mu dat nurofen sirup alebo nieco take? geliky nepomahaju ani na sekundu. 😢 😢
@katuska_za Viburcol čípky http://www.zdravie.sk/sz/lieky/showpil/528/3222... a mne malá ked jej išli prvé 2 zúbky nejedla poriadne 4 dni. Gélik ani u nás nezabral, lebo sa ani nedostal tam kam mal, zlízala mi ho totiž z prsta 🙂
@jana86 my vstávame medzi 6-7, v noci sa kojíme tak 1-2x, ale posledné 3 týždne dávam malej večer kašičku, tak to bude asi aj tým, že je viac zasýtená
kocky pozeram ze davate deti na serblik, moj este vobec nesedi ani keby som ho posadila, hned by sa zosunul, ani nelozi, tak dufam ze je len lenivy a pohne sa, davam ho casto na brusko kde si mysli asi ze zacne lietat lebo ruky dvihne a nohami kope, ked ho motivujem k plazeniu hrackou, pritiahne si ju spolu s plachtou potvora alebo place ak sa neda ked je na podlozke. Obracia sa na obe strany, aspon ze to, ale casto si len tak lezi na chrbte a hryze hracku. Sestricka na poradni sa pytala ci nechodime niekde cvicit, ale doktorka sa tvarila ze je vsetko ok. tak neviem ....
@jana86 tiez vstava okolo siestej, ja som tiez spac aj do prace som chodila na 9tu a neskor...🙂 v noci sa zvykol kojit 1-2x, tieto dni aj 3-4x, neviem ci zubky idu alebo co, uz som sa tesila ze to ma klesajucu tendenciu, cumlik tiez odmieta od narodenia tak mu ho nedavam, tieto dni som v zufalstve skusala ale hned ho chytil do ruky, obratil a hryzol z opacnej strany 😀
Ahojte baby, dávno som tu medzi Vami nebola.. tak my sa máme fajne, Riško je riadny bunko, už stojíme, lezieme, hryzieme, stále sa kojíme. Ja som v sobotu dostala prvú mrchu, tak som z toho trošku mimo, dúfam, že to nie je znamenie, že mám málo mliečka, lebo chcem ešte kojiť a kojiť. Spinkáme celú noc, takže kojím len občas v noci, keď sa zobudí a plačká, ale to po 10 min nacicnutia zaspí. a potom ráno, keď ešte dospávame. Cez deň mu dávam aj viackrát, aby mal pitný režim, aj po príkrmoch, kedykoľvek chce.. Inak nič také nové, idem si Vás kuknúť, ktorá sa ako máte.. 😉 Ale nám to beží, čo? Za chvľlku majú naše poklady rok. A ešte pridávam aktuálne foto..
@rough hééééj, tak to je jen a jen pravda! ale mě ráno většinou se malý probudí už pokakaný 😀 .. jen dnes jsem si řekla že teda skusím taky vysadit i přes to, že jsem to dělat nechtěla vzhledem k první zkušenosti a taková náhoda se nám udála.... ael možná nebude od věci to tak zkoušet dokud tro mám živě v paměti jak posazovat a jak často atd. ...
@lolko_lenka jj, taky nechci nutit a pávě s prvním chlapečkem se nám stalo že jsme posadili prvně -byl oblečený -to byl samý úsměv a pak teda na ostro a to už nešlo -to se našponoval jako do křeče a nemohli jsme ho posadit, vřeštěl jako zvíře, slzy jaký pouštěl.. síla.. tak jsme se na to vykašlali a jen jsme ho čas od času jsme ho přinesli jestli náhodou a nakonec k tomu skoro musel dojít sám..takže u nás spoďárky začli tak ve 26 měsících, ale nedalo se svítit! a pak to byl fofr! do dvou měsíců spal bez plen a za další dva i bez probuzení na čůrání..
ale dnešní pokus fakt sranda! 😀
Ahojte dievcata po dlhsej prestavke som sem opat zavitala 😉 ako tak citam vela deticiek je tu sikovnych a uz stvornozkuje poniektory uz aj stoja 😉 co sa tyka nasho maleho sme boli v stredu na poradni a v 8,5m mame 8900g a 72cm som si myslela ze bude vazit viacej 😀 co sa tyka motoriky pretaca sa 106t to uz davno za chvilu je na druhej strane postele(uz mame zasebou aj zopar padov) co sa tyka 4noskovania to nam este neide ale uz sa tomu trosku priblizujeme,co sa tyka sedenia obcas sa posadi sam ale vatsinou ho posadim ja chodi uz zopar tyzdnov na serblik kde si spravi pekne svoju potrebu 😀 comu som velmi rada 😉 ma uz 4 zubky zatiak bez problemov tak dufam ze aj ostatne tak porastu klopklop 😉 spinka 2 x denne vyse 1h a noc prespi uz celu..papanie je zatial pekne a uz papa aj vatsie kusky,rozprava mama a kopec inych detskych slov a vie tap tap tapusky,baran baran buc a vie mi dat ruku ked mu poviem cau 😉 teraz ma napadlo minuly tyzden som bola na balkone a jedna suseda ma 7,5m syna a vidim ako stvornozkuje na balkon a zrazu sa sam postavil a zacal chodit samozrejem ze sa niecoho drzal skoro mi oci vypadli tak som sa z jeho mamou zacala rozpravat a ze on uz chodi skoro 2 mesiace 😉 tak to ten nas este ani nestoji ked ho aj dam na nozky..a vyzera to ze uz sa mu asi ocka nezmenia tak bude modroocko zaujimave ze u nas nikto nema modre oci 😀 pridam par fotiek
@katy31 ahoj ano serblikujeme a zatial uspesne 😉 tak ci skoro to neviem ale skusila som ho dat a pekne tam sedi a spravi si svoju potrebu zatial ho davam len rano ale coskoro zacnem aj cez den ..a pri prvom som snim mala velke problemy nechcel ist na serblik a to uz mal aj zo 2r tak som rada ze pri malom nam to ide takto pekne 😉 a maly sa naucil takto pekne stav v postielke a stoji uz aj pri nabytku?
@natalii6 no tak vyskúšam aj ja, prvého som dával na 10 mesiacov, aleplienok sa zbavil až v 3 rokoch, sa mi zdá, že aj na to musia deti dozrieť. Tak to je super, že ste to tak rýchlo zvládli. No Riško sa už postaví pri všetkom, v postieľke, pri nábytku, pri hračkách, len občas sa ešte trasie ako pena na pive. 😀 Už aj krôčikuje do zadu ako rak a po štyroch behá ako rýchla strela. Už ani oči z neho nemôžem spustiť. 🙂
@katy31 tak to si ma velmi nepotesila ohladom toho nocnikovania tvojho prvorodeneho 😀co sa tyka tych plienok moj prvy prestal nosit uplne plienky asi pred mesiacom tak dufam ze druhy bude natom ovela lepsie a bude sa casom sam pytat na nocnik 😉 ani by som toho vela nechcela 😀 😀 tak to teraz musis mat oci an na zadnici ked je taky pohybovo zdatny 😉 a kedy sa prvy x postavil?
@bettyx teraz možno náhoda, ale on sa naučí, že na nočníčku má tlačiť. moja vie čo tam má urobiť, to som si istá. netlačí vždy, samozrejme, keď sa jej nechce kakať, tak nepotlačí, ale pochybujem že by to bola vždy náhoda, lebo nie vždy ju dávam na nočník až keď začne tlačiť.
takže podľa mňa aj keď sú také malé, viem že vedia, čo tam majú urobiť. druhá vec je, že ešte nevedia ovládať tieto potreby a vyčkať, kým sa mama "zobudí" a dá ich na nočník 😀 😀
@bettyx nemohlo sa stať , že mi bol ten nočník studený a v podstate sa zlakol? ja ho vždy niečím pretrem - rukou, plienkou, aby trošku oteplil 😉
a myslím si, že keď už skúšať, tak na ostro, podľa mňa to nemá význam keď sú oblečení
@lolko_lenka
maminky chcem sa spýtať ako uspávate detičky. voľakedy dávno sme to tu už rozoberali, že plienku okolo hlavičky, vysavač, fén a podobne. myslím, že na to sú už veľké. a my máme obrovský problém so zaspávaním. keď sa priblížim k postieľke, tak spustí plač, cez deň buď vonku v kočíku alebo na našej posteli, prípadne v nosiči. ale takto by to nemalo by. už ani na rukách nechce zaspať 😒 večer zaspí väčšinou na fľaši - ak máme šťastie 😔 poradte niečo 😉
maminy,chcem sa spýtať,keď vám skončil rodičovský príspevok a prešli ste na materskú,tak v ten mesiac dostanem len doplatený rodičovský a časť materskej,alebo ako to je?Mne končil rodičovský 18.5.a potom som prešla na materskú.Ďakujem.
@jana86 my vstávame ráno na mliečko teraz okolo piatej,potom ešte zaspí a spíme tak do osmej,ale nie vždy,niekedy si hodinu hundre v postieľke a až potom zaspí.A stým ranným kakaním,aj u nás je to tak,hneď ako sa ráno prebudí,tak už aj tlačí do plienky,je to sranda,že skoro všetky deti to takto majú,ako to čítam 🙂
@micicka ahoj moj maly cez den spi tak ze ho dam na postel (v postielke spava iba obcas aj to iba cez den) na bok a zakryjem ho az po krk a tlapkam ho po ritke niekedy zaspi zachvilu a niekedy zaspava s placom a dlhsie a vecer zaspava povatsine sam..bola by som rada keby spal bez mna ale pri jeho pohybovej aktivite by sa skor zabaval nez spal 😉

@katuska_za ,my sme mali 3 dni horucky a potom sa maly vyhadzal dole na brusku a chrbatiku,do 2 dni to bolo prec.