icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

peta_k
16. jún 2012

@dzuli08 takze papa mliecko rano? a cez den este papa potom?

dzuli08
16. jún 2012

@peta_k Mliečko papá ráno, potom okolo jednej, okolo tretej a potom pred spaním okolo siedmej.

peta_k
16. jún 2012

@dzuli08 jaaj, no to ti zavidim, ze jej mliecko tak chuti... moja mala doteraz pila aspon v noci, ale v poslednom case sa mi v noci zobudi iba raz a spi az do rana... Rano si cucne, niekedy viac niekdy strasne malinko, na desiatu ma vyzivu, na obed masko so zeleninkou a s ryzou, cestovinami alebo pohankou, na olovrant mliecko pred spanim, to si celkom popapa, okolo piatej kasa alebo jogurt s ovocim a piskotami, a pred spanim vecer mlieko... Dnes som jej skusala dat aj roztek s masielkom a chutilo jej... Mam pocit, ze v kuse varim to iste

katulka74
16. jún 2012

Ahojte,moze mat maly teplotu 37.3 a sopliky zo zubkov?

babulkaa
16. jún 2012

@katulka74 ano my sme mali 37,7 a strasne sopliky ked isli zubky 🙂 ako vykukli tak sopliky aj teplota boli fuc 😉

wewe22
17. jún 2012

ahojte tak sa nam deru zubky chcem sa spytat skusali ste cipky viburcol, odporucila mi ich Dr. ale neviem ci to neni len reklama dik

peta_k
17. jún 2012

@wewe22 skusali sme, nam zaberali vyborne, hlavne v noci, ked ju trapili zubky, nemohla spat a strasne plakala, po viburcole spala do 10 minut

lucy56
17. jún 2012

@natalii6 boli sme dva roky dozadu a s tou vodou je to pravda, tusim tam maju slabu kvalitu, nieco ako nasa uzitkova, ale ja som si umyvala zuby a nic mi nebolo,ale pit sme ju nepili aj ked netusim na hotely asi pouzivaôli na drinky aj vodu z kohutika, lacne je vsetko mozne ale najest sa v restike pre dve osoby vyslo skoro 20e pre dve osoby, co je podla mna dost,lebo slnecne pobrezie je najdrahsie, skor bolo lacno v potravinach normalnych a na tom trhu, sice samy fejk, ale take veci ako nafukovacky, rukavniky,kolesa, plavky ,suveniry mali super ceny, ja fejkove oblecenie nenosim takze to sme nekupovali

lucy56
17. jún 2012

@peta_k moj papa tiez mlieko len rano, vecer a v noci, ja som rada uz by som ho po dovolenke rada aj odstavila, ale obavam sa ze hlavne to vecerne a nocne kojenie bude problem, proste v noci sa najlepsie na prse ukludni, nic mu nezabera, UM nevypije, caj nechce, iba cistu vodu ked je moc teplo a ja kojit uz nevladzem mam pocit ze ked sa nenajem poriadne nemam mlieka ani energiu a potom len zerem a som jak basa,
@wewe22 aj ja davam viburcol s tym ze zaberaju urcite ale mam pocit ze nie az tak na dlho ja ked mu ich dam zvecera aj tak sa mi zobudi okolo pol noci a strasne place a neutisi ho nic len nurofen,

cabby88
17. jún 2012

Hm,čítam,že sa vám bábätká koja už len zo tri krát...No my sa kojíme cez deň ešte stále 5-6 krát a v noci 2-3 krát 😕 Myslíte,že aj to môže byť dôvod,prečo mi moc nechce papať príkrmy?Lebo za deň mi zje len tak dve lyžičky,aj to teda hlavne ovocie..Mäso a zeleninu neje vôbec ☹

peta_k
18. jún 2012

@lucy56 no moja, ja to mam presne ako ty s tym mliekom, ked sa nenajem, mlieko nemam... uplne akoby si o mne pisala 🙂... Uz som tiez rozmyslala, ze ju odstavim, ale skusim este vydrzat, uvidime

peta_k
18. jún 2012

@cabby88 ja si myslim, ze uz by ti malinka mala papat viac prikrmov a masko so zeleninou urcite... mne dr. prizvukovala, ze jej musim dodavat v prikrmoch zelezo, lebo materske mlieko uz nepokryva potreby babatka... My sme na prikrmoch od konca 5. mesiaca, spapa okolo 150-200 ml

jankamgr
18. jún 2012

Ahojte žienky, mohli by ste mi poradiť, ako dávate papať maličkým žĺtko? nejako extra u nás nechutí, tak by som chcela nejakú radu, ako to spapá ten náš malý špunt 😀 a ako často? stačí raz do týždňa?

tunzal
18. jún 2012

@jankamgr ahoj, žltko dávam buď so špenátom alebo brokolicou, raz do týždňa uvarím na tvrdo a zamiešam do prívarku .

bluerose
18. jún 2012

@cabby88 aj ja kojim este aspom 5 krat denne a v noci cca 2 krat, prikrm papa na obed, zatial len zeleninu, ale tento tyzden idem skusit aj masko so zeleninou. Ovocie nechce, ani cerstve, ani kupovane vyzivky, takze nasilu nenutim. A plus vecer dam este kasicku. Takze moze byt na tom nieco pravdy, ze ked sa vela koji, neje prikrmy, ale moj zje aj 120 ml zeleninky uz.

bluerose
18. jún 2012

@jankamgr ahoj, ja som davala zltko raz tyzdenne do zeleninky, zjedol par lyzic. Ale naposledy sa mi z neho riadne povracal, tak som mu so zltkom dala pauzu.

peta_k
18. jún 2012

@jankamgr ja davam zltok raz tyzdenne, uvarim vajce natvrdo, vydlubnem zltok, popucim a zmiesam so zemiakmi a zeleninkou a par kvapkami oleja

jankamgr
18. jún 2012

@tunzal @bluerose @peta_k juj, ďakujem za rady, vyskúšam, ale aj tak mám pocit, že akoby vedel, že tam to žĺtko je 😀 😀 uvidíme, vyskúšame, ešte raz vďaka!!! 😀

jankamgr
18. jún 2012

@bettyx no neviem, ale je to divné, nie??? čo by som dala za to, aby som mohla rodiť prirodzene... neviem, ale niektoré ženy si nevedia nič vážiť, a všade hľadajú chyby... je mi z toho smutno 😢

mon173
18. jún 2012

@cabby88 Ahoj cabby, pamatas ake sme mali na zaciatku problemy s mliekom.. si mi vtedy radila co na tvorbu mlieka.. teraz sme na tom podobne ako vy. v noci 2-3 krat, cez den tiez skoro furt.. lepsie povedane sa stale len kojime, pretoze o prikrmovani nemozem moc hovorit, kedze mi spapa maximalne 20 ml - aj to len vynimocne. zvycajne len par lyziciek.. v 6 mesiaci zacala pekne papat, ale potom sme skoncili na Kramaroch na infuzke, dostali sme 2 tyzdne dietu, a odvtedy nic.. tak dufam ze sa rozpapa, lebo to kazdy den varim zbytocne.. nemyslim ale zeby jej to nechutilo, pretoze predtym mi papala vsetko. teraz ani zeleninu ani ovocie ani nic. jablcko akurat okusuje, ked jej ho dam do ruky ako hracku..

bluerose
18. jún 2012

@cabby88 ahoj, tak, skusili sme dnes masko+zeleninku a 0 bodov ☹ Takze zase sme skoncili na ciciku. Mam pocit, ze proste na inu stravu nez mliecko nedozrel. Ani tu cistu zeleninku dnes moc nezjedol, dal tak max 30 ml:( Ale pripisujem to aj teplu, ze mu asi nechuti, lebo ani mne, tiez by som len pila. Navyse nas nema este ani jeden zubok, tak mozno preto este moc nechce prikrmy.

bluerose
18. jún 2012

@mon173 ako by si pisala o mojom, tiez len vkuse na ciciku visi 😀

bettyx
18. jún 2012

@jankamgr asi tak nějak.. ona teda nakonec porodila v pátek.. ten její tam naběhl s papírama že podá žalobu jestli jí neudělají císaře, tak jí vyhověli -včera k večeru ji přeložili na pokoj z jip.. no jako fakt ji nechápu

jana0706
18. jún 2012

@jankamgr ja som najprv davala zltko s brokolicou a s prosovou kasou, ale najnovsie mu to primiesam do hocijakej zeleninovej kase alebo polievky aku mam prave pre neho pripravenu a v pohode, chuti mu to...na prilepsenie chuti mu rada pridavam do zeleniny nadrobno pokrajany kopor alebo pazitku zo zahrady 🙂

@cabby88 moj maly je na MM este stale totalne zavisly, pije stale velakrat denne a viackrat v noci, nechce mi velmi nic ine pit, prakticky zbytocne mu kazdy den pripravujem do flase vodu alebo cajik, ale prikrmy papa krasne - tri-styrikrat denne zvykne spapa celu porciu co mu pripravim, chuti mu vsetko od ovocia cez obilne kase az po zeleninu s maskom...

zuzinr
18. jún 2012

@bluerose
@jankamgr no ja som malemu zltko este nedavala. Pri dcere tej som dala tak ako hovoria ze 1x za tyzden ale vzdy mi vyvratila potom cely obed a len ked mala zltok. Dokonca aj ked jedla piskoty kt. obsahovali vajicka. Tak do roka som jej nedavala nic kde bolo vela vajec. Uz som sa aj bala ci nebude alergicka na vajicka ale nakoniec tak po roku aj nieco som znova vyskusala a to uz bolo v pohode. Asi jej to bolo tazke na zaludok, tak preto aj malemu zltok nedavam. Tiez dam 1x az po roku.

lolko_lenka
18. jún 2012

@wewe22 my sme Viburcol použili síce len raz, ale zabral...

katulka74
19. jún 2012

Ahojte,toto teplo nas unavuje,chodime von len rano a vecer,hroooza 🙂

jankamgr
19. jún 2012

@katulka74 no my stíhame len večer, mladý si rád pospí a keď vstane okolo desiatej už je horúco, aj dnes o pol desiatej už 27!!!

jankamgr
19. jún 2012

@zuzinr no našťastie malý negrcká zo žĺtka, len ho jednoducho vypľuje... ešte skúsim, ako mi poradila teta, že mu to mám dať na chlebík s maslom, že to je ako taká kvázi pomazánka, a chlebík s maslom má rád, tak uvidíme 😀 ďakujem za radu

strakovakatka
19. jún 2012

@cabby88 Ahoj. Môj drobec tiez moc prikrmy nemusi a stale sa koji. Isli mu styri zubky naraz, tak som myslela ze preto nechce papat. Zubky mu vysli a stale nechcel papat lyzickou. Tak som mu skusila robit take redsie kasicky - mliecno-zeleninove a tie vypije. Alebo na desiatku podusim ovocie, rozmixujem, zriedim vodickou a to popija ako dzusik. 🙂