Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ahojte, tak sa po dlhšej dobe hlásime 😉vážime 8,80kg, máme 6 zúbkov (v 8mesiaci nám vyšli 4 😅)a bolo to neskutočne ťažké obdobie ale prežili sme a sme zubatí 😎Od minulého týždňa sa zo sedu dáme na 4 ale padáme zatiaľ na bruško - asi preto, že podlaha sa šmýka. V postielke sa vieme postaviť. A máme poplach lebo Hanka chce len chodiť ale to len skacká ako taký zajačik 😀
P. doktorka nás na poradni pochválila a len oči vyvaľovala, že na 9mes. bábo toho vie veľa - pekne dá pápa, ideme táta, svetlo je ži(žiža), vtáčik je či(čimi) a od včera vie krásne dať pusinku keď si vypýtame 😎
Prikladám fotky drobcov 😎
@tunzal moja zlata len nech jej to ide...uz sa bude len zdokonalovat....az ju nechytis a dokaze zdrhnut tak, ze ani nezistis.....
@zuzanazuzana no fakt bych brečela.. jsem z toho hodně, hodně špatná... dnes byla zahradní párty a vítali se nové děti co v září nastoupí, tak jsme byli a tentokrát byl s námi tatík, takže jsem si pěkně za Štěpou běhala a jeden z těch kluků začal znova -jééé to je ten co mluví španělsky! tak jsem ho už chytla a řekla mu že on blbě nemluví, jen mu není pořádně rozumět a že má čas se to ještě naučit.. horor tohle
@natalii6 fakt???? nám je přesně teda 3roky a 4měsíce no... takže ještě ne tak úplně 3,5, ale teda musim říct že když slavil tři roky, tak řikal akorát máma, bába a pápá.. fakt jsem se do něj obula, máme prostě hodiny mluvení a teda fakt! máma nejdnou mami, tati, babí, teta Kuku, pití, cuat, kakat, pusa, oko, zuby, ugigi (ouško), abecedu po mě zopakuje celou -samo po písmenech, ne v celku... počítá dva, jeden, sto! to je start... osm devět deset! zpívá šla nanynka do zelí.. přesně jede melodii a řiká do zejí do zejí, pak něco prapodivnýho a tytyty, tytyty ty to asi jo -místo ty to budeš platiti... pak pokračuje druhou skoku jabyto, jabyto -to má být že to platit nebude.. pak zase zplácanina a edábej edábej! to je nedávej, nedávej... a zase ty to asi jo... ono je to docela srandovní, ale zpívá celý dny... pojemnujeme zvířátka i jak dělají řekne, zdraví čauvi, ahoj, dobí de, dobou.. prostě úspěch je obrovský, ale stejně když chce mluvit tak to je akubysido, akujakuda, digidigidigi, kysisa, kosto, igisagitu a mnoho dalších podobných krás...
jak vnímáš teď tu školku?? nebojíš se že to bude něco obdobnýho? doufám teda že ti to nenasadí brouk do hlavy, přeju vám abyste dopadli líp jak my teď.. a už ti někdo taky řek něco ve smyslu že na špunta kašleš a proto nemluví?
@peta_k jo, to sedí.. taky jsem to slyšela, že holčičky jsou na tom líp, ale my třeba s bráchou začali mluvit po roce... oba.. manžel ve dvou letech mluvil normálně, ale je fakt , že v jeho rodině to je.. teta jeho začala mluvit v 5, sestřenice (všechno z jednoho hnízda) ve 4, teďko dcera jiné sestřenice taky pomalu ve 4.. ale tam všichni mlčeli a Štěpa mluví jako kulomet, ale blbosti.. má vlastní slátaniny... snad o zvládne.. dnes jsme rozšíšiřili zásobu o "šek" což je v překladu šnek..
a teď mluví ten chlapeček už normálně??
a mame prvy zubok!!!!! sice aj s par aftami,ale mala to vcelku dobre znasa.
@zuzanazuzana gratulujeme k zúbku.Inak ma teraz napadlo,keď spomínaš tie afty u malej,aj suseda má dcérku a vždy keď jej išli zúbky tak malá celú pusinku vyhádzanú,tak to bude asi aj u vás.
@kucminka aj ja si myslim, ze to suvisi so zubkami, aj bola zachripnuta.....tak hadam ostatne budu bez aft, lebo ma to bolelo za nu.
@zuzanazuzana suseda si to všimla tiež neskor,že keď jej vyšli nové zuby tak vždy sa jej pred tým ohádzala okolo pusinky,snáď sa to upraví,lebo aj v týchto horúčavách chúďatko s takým aftami,nič moc teda.
@kucminka no ani nehovor, este aj kutiky sa jej spravili a uz to ma 5 dni a aj na brade sa vyhadzala.
@bettyx to je mi luto, deti vedia byt strasne zle, ostava nam iba sa snazit, aby nase deti take neboli... moja mamina je ucitelka na zakladnej skole, takze z jej skusenosti ti mozem povedat, ze najhorsie deti su take, ktorym rodicia od malicka "vymetaju zadky", vsetko za nich riesia, ked maju problem v skole, tak zly je ucitel a nie chudatko dietatko. Ked zacne tvoj malinky chodit pravidelne do skolky, tak si s detmi na seba zvyknu, mozno si trochu poplacete, ale bude to ok... A uplne sa viem vcitit do tvojej situacie, ze ta to boli... Uz teraz sa bojim, ako bude nasa malá zvladat nastup do skolky
tak my od vcera teplotujeme, horucky nad 38,5, zrazame liekmi, boli sme dnes rano u dr., zatial to vyzera len na virozu, panecku uz nech je to za nami
ahojte dievcata, ako uspavate svojich drobcov?
@monia_ ani sa nepytaj, po uspesnom zvladnuti uspavania, sme zas tam kde sme boli a uspavame sa pri kojeni.. stale rozmyslam, ze s tym musim nieco robit, ale raz sa mi zda, ze ju nieco boli, idu jej zuby, pripadne ze je moc horko, tak si poviem ze este pockam.. tak isto sa nam zhorsilo aj nocne budenie. skoro vzdy skoncime s tym ze si ju necham niekedy po druhej v noci a po tom co vstava kazdu hodinu pri sebe v posteli. a to som vydrzala nerobit 8 mesiacov..:( no hruza, neviem co s tym..
baby ako riesite toto teplo ,aj by som sla z malou niekde na kupko ale neviem co a ako ked je tak teplo ,o kolkej chodite von?
@mon173 preco je hruza mat ju u seba v posteli? ja mam maleho u seba od narodenia a krasne sa vsetci vyspime, dokonca mi vsetci zavidia ake mam stastne neplaclive babo. proste si myslim, ze vdaka dojceniu a spolocnemu spaniu, neviem co je to nocne vstavanie a manzel chodi do prace pekne oddychnuty. akurat by mohol vstavat neskor a nie o pol siedmej🙂
@monia_ apropo uspavanie. mame pravidelny ritual, ktory trva od 19:00 do cca 20:40. najprv vecera, potom kupkanie alebo sprcha ale s hrackami, masaz, obliekanie do pyzamka, potom hranie sa v posteli, to po mne ci manzelovi vselijako lozi, pritom sa hra aj s nasou mackou a od cca osmej zacne hladat didu🙂 ale to este vymysla a koji sa v nemoznych polohach, obcas aj dole hlavou, no a ked ma dost, tak sa mi otoci chrbtom a musim mu hladkat a skrabkat ritulku a chrbatik az kym nezaspi. do toho mu spievam uspavanky. obcas, ak je unaveny ci ak cez den malo spal, tak zaspi aj skor, to sa skrati cas hrania, ale vzdy najneskor do tristvrte na devat spi. prva hodina spanku je nepokojna, ale cca od desiatej do druhej spi uplne ukazkovo, potom sa uz dost mrvi, avsak staci ho prebalit a spi dalej kludne. nam to takto uplne vyhovuje🙂
@monia_ no u nás je zaspávanie bezproblémové,okúpeme sa,napapáme kašu na dobrú noc,dám do postieľky a spíme,síce niekedy si ešte hundre,ale neplače a to je hlavné,podám mu len dudlík a spinká.Aj keď od malička bol veľmi plačlivé dieta,nikdy som si ho nedávala na posteľ medzi nás,a teraz je výsledok,nemá problém zaspať sám v postieľke,vie,že keď ho tam dám má búvať.
@mon173 no tak my presne to iste, ked sme uz mali "osvedceny" sposob uspavania, tak pride bolest bruska, alebo zubky, alebo teplo a potom je to uspavanie horor. A v noci sa mi uz nebudil (iba raz na kojenie) a teraz posledne dni stale, takze zaspavame na prsniku,ruky, prsnik,ruky..a dookola az kym nezaspi a po prvom nocnom zobudeni spi s nami...a este jedna vec - uz mi nechce mesiac papat prikrmy, hoci na zaciatku som mu nestihala do ust davat ako ich otvaral....hadam je to len tym teplom...
dnes sa nám prerezal tretí zúbok,ved včera si aj poplakal chudáčik ☹
Ahojte dnešná noc des zobudila sa a len sa škriabala vo vlasoch a mrnčala a mrnčala ani cici ani cumel.A to mala večer pred spaním umytú hlavu ☹
Včera pobede mi Nelka vraví že tá naša Linduška je náš diamant.No nieje to krásne?Alebo že mama, ja a linda sme kráľovné a ty si naša slúžka 😀 úplne to vystihla

@peta_k gratulka ku stvornozkovaniu 😉