Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
caute, tak mame za sebou 3 dni v horuckach, dnes nam konecne klesli, krvicka bola ok, takze pravdepodobne len virus... to bolo sialene
@michala33 ahoj,no v letnych teplach sa ma chodit s detmi von doobeda do 11 a potom poobede po 15-16 hod, ale teraz, co tu mame teploty ako v Egypte, tak von aj po 16-17 hod. Alebo aj medzi tym, ale len na chvilku, vzdy do chladku-ziadne priame slnko a dbat na dostatok tekutin a kontrolovat, aby sa babo neprehrialo 🙂 My ked sme vonku, tak vzdy pri vode, maly ma svoj bazenik a tam sa clapoce do aleluja 😀
@rough skusala som ho tiez uspavat poleziacky, ale to funguje len ked je uz v polospanku, ze ho zacnem uspavat na rukach alebo prsniku a potom ked uz je tesne pred zaspanim tak si lahnem s nim a ucucka sa do spanku. v noci sa mi lepsie koji po sediacky, lebo v lehu si trosku cucne, obrati sa, cucne, obrati sa ...a mne mliecko tecie cely cas takze narobime mokro naokolo 🙂))
o tom, ze by som polozila maleho do postielky a zaspal by sam, mozem len snivat, hoci nevadi mi ho uspavat akymkolvek sposobom (a uspavanie dojcenim si uzivam) , len keby niekedy netrvalo tak dlho, lebo je uz na mna tazky 🙂
@monia_ ....tak sme na tom asi podobne..., asi tyzden sa budi v noci kazdu hodinu, vkuse sa prehadzuje, zaplace, od 4.00 uz skoro vobec nespi, ja tiez snazim dodrzat rezim, ale kazdy den inak vstava, takze aj inak papa, inak si pospi cez den, u nas ide to spanie k horsiemu a zaspavanie je od 1.dna jeden velky problem..., je ospinkany no nemoze zaspat, skusila som yz snad vsetko, teraz dokaze zaspat az 3hodky od prebudenia, no unaveny uz po hodine, posledne dni chce byt nonstop na rukach a prejavuje sa takym hnevom, ze az, ale co ked tie zubecky trapia a tieto horucavy, musime len vydrzat a nase poklady tiez... dufam len,ze bude uz lepsie , aj dnes u nas tolko placy, ze az... :(
@anita12
@monia_
caute babizne, mozno vam na plac a zubky trosku pomozu homeopaticke cipky VIBURCOL - teda nie vam ale drobcom, heh. odporucala mi ich kamoska a myslim, ze pomohli (aj ked nikdy neviete co z toho vsetkeho co ste urobili vlastne pomohlo...). neboriatka placlive. ten moj, zatial spinka dobre, uspavam ho na rukach tym ze sa mu uprene pozeram do oci a chodim alebo tancujem jemne, je ako zhypnotizovany :D. spanok sa dost porusil po druhom ockovani hexavakciny, ale po dvoch tyzdnoch to zas bolo fajn nastastie. obdivujem vas ze dokazete fungovat!
@monia_ no ja zaspavanie pri kojeni neriesim - som hlavne rada ze aspon nejak zaspi 🙂) ale v noci sa teda bohuzial nevyspim ani ja ani Petka. mam pocit ze ked spala v postielke mala pokojnejsi spanok, ked je pri mne len vymysla, furt sa prehadzuje, cucka.. a s prikrmami? haha.. co to je? spapame tak max.30 ml na obed..uz asi posledne 2 mesiace.. :((
@monia_ ja som z uspávania už šialená 😀 😀 😀 ešte pred cca mesiacom krásne zaspal v postieľke tak, že sme mu maximálne šúchali obočie, alebo čielko, ale teraz je to des 😒 cez deň bez problémov, ale večer hrôza, plač, utekanie, prevaľovanie, nervy, sem-tam aj slzička. Skúšali sme všetko možné... prvé leteli z postieľky plyšáky... potom nepomohol ani mojkáčik, dokonca aj som mu vynechala jeden spánok cez deň... jednoducho nič. ☹ pred týždňom sme skúsili s manželom aj ho nechať vyplakať, ale to nebol plač, to bol rev a vrieskanie... ☹ a na to ja nemám srdce nechať ho tak, ako píšu niektoré maminy. Ak máš nejakú dobrú radu, šup s ňou!!! 😀
maminky, kolko krat vam teraz spinkavaju deticky cez den? A kedy rano vstavaju? u nas to ide tusim len k horsiemu:(
baby, co vam deticky nechcu pit mliecko, ako ich krmite? Kolkokrat davate denne jogurty a mliecne kase? Moja mala je uz na UM, ale nula bodov, ako ju mam naucit pit?
achhhh uz aj mi mame za sebou prvy pad s velkej postele ☹ ,chuda taky plac pustila,ale chvalabohu sa jej nic nestalo 😉
ahojte babulky, tak sa opäť raz hlásime 🙂 nemám kedy ani písať, doma to moje zlato nechce byť, takže nie je kedy byť pri PC. samozrejme teraz chodíme von len hneď ráno a potom vymýšľam všetko možné ako ju zabaviť, ale všetko ju baví tak 5min 🙄
zub ešte nemáme ani jeden, začala sa veeeľmi aktívne pretáčať aj z bruška na chrbátik, ju naháňam po celej posteli a samozrejme, už ju tam nemôžem nechať samu ani pár sekúnd - toto mi bolo treba??!! 😀 😀
dnes poobede spinkala 3 hodiny! 😨 ale to musím ležať pri nej, inak by spala len 30min, normálne má pootvorené oči a šmíruje, či som tam! a asi pomaly pôjdeme na jeden spánok, keby bol takýto dlhý a ešte keby pri nej nemusím ležať, to by bolo super.
s papaním sme yatiaľ celkom dobre na tom. len dnes dala prednosť mliečku, čo už ona nechcela, len ráno tak 140ml a večer na zapitie. no a dnes ráno, doobeda 180ml a poobede cca 1,5hod po neskorom výdatnom obede 150ml!! asi jej ide lepšie vlažné mliečko ako tuhá strava.
noci sú hrozné!! je totál mokrá, prehadzuje sa a ja som už niekedy zúfalá! no ale ako by som jej pomohla, len nech tieto horúčavy prejdú.
v čom spinkajú vaše detičky v noci? ja som dávala body krátkym rukávom, zakrytá nevydržala byť ani tenkou plienkou! včera a dnes mala len tričko, ale to sa jej zase krčí... neviem čo by bolo najlepšie. no a 100 krát ju prikryjem a za 5sek je zase holá...
@peta_k ahoj moja už asi dva mesiace nechce mlieko darmo sme skúšali všetky druhy a darmo som pripravovala každý deň....ráno spapá kašu ak chce ale väčšinou už ani to nie tak zje chlebík s maslom, alebo vianočku..., na desiatu si dá jogurt, obed zelenina,mäso,cestoviny.... už ich vôbec nepučím len krájam, popripade si dá prívarok s mäskom...., olovrant má ovocie alebo výživku, a večeru si dá kašu. Občas si dá nestlé keksík či chrumky a pod.
@micicka my spinkáme väčšinou 3 krát za deň, málokedy dvakrát, podla toho kedy ráno vstane - už sa párkrát stalo že sa zobudila o 9-tej ráno 😀 vtedy vynechá aj desiatu a aj jeden spánok. v tomto teple cez deň má na sebe len plienku ked sme doma a na noc jej dám také ako tielko a zakrytá nevydrží ani minutku len už nadránom ked je trošilinku chladnejšie ale už to ani neriešim ved ani je nevydržím byť zzakrytá keby jej bolo chladno tak si myslím že neodkopne prikrívku 😀
to pretáčanie ani nehovor to je hroza len sa vrtí a vrtí do všetkých svetových strán kým si nájde polohu večer pri spaní to je katastrofa, ja som už povedala že ešte hlavou dole to neskúšala 😀
Tá naša linda ešte spí 😕 neverím.V noci keď sa budila som jej skúsila dať napiť čaju čo to spraví.Či naozaj potrebuje cicik keď z neho v noci ani nepije len dudká.A Cucla z flľaše a spala ďalej...tak rozmýšľam že ju odstavím veď ani cez deň poriadne nekojím len sem tam a to tak že si dva tri krat potiahne a stačí.
@tunzal čiže ti prakticky papa mliecko v kasi rano a vecer a jogurt, ano? to je katastrofa, clovek by tym detom dal modre z neba a oni budu takto vymyslat.... Moja mala, ked vidi flasu, tak zacne revat... A v noci nepapate uz? Ja som dnes skusala dat iba vodicku v noci, raz som ju edste kojila, ale chcem ju odstavit, lebo pravdepodobne som znovu tehu
@bluerose ....no po 8mesiaci je to uplne vsetko hore nohami..., vstaval cca o 7.00 a zrazu zacal o 5-6.00, potom je stale unaveny zaspat nevie, len na ruky by siel a place , takze teraz davam spat zhruba po 3hod., ceze ma 2 spanky, navecer je uz ale aj 4-5 hod.hore do spania co je strasne dlho pre neho, strasne zle mu to vychadza, a ked ho dam spinkat na noc pred 20.00, napr o 19.30 tak sa o 20.00 zobudi , vyspaty a place a zaspi az o 21.00. Aj dnes sme boli na neurologii a lek.potvrdila ze on je typ bezrezimoveho dietatka a dokaze riadne potrapit, co je pravda, kazdy den je iny nech sa snazim akokolvek aby mal pevny rezim ... musime len vydrzat a vyrast...
@peta_k no oni sú také, vymýšľajú stále, a čím budú väčšie bude to tým horšie s tými svojimi výmyslami, sa my zdá. prakticky áno papá mlieko len v kaši a jogurt a ked si spravím prívarok tak v tom čosi zje, v noci nepapá od tretieho mesiaca, sem tam si dá vodičku alebo čajík ale ani to nie každý deň. ja som bola presne tak ked uvidela flašku tak spustila taký rev že až, skúšala som aj pohárik so sosáčikom ale obrovský neuspech a dala som jej do flaše čo má na čaj ale celé vyplula na mna, takže si to neriešim, ked bude chcieť tak si dá ked nie tak nie - aj dr. hovorila že nemá význam dávať ked to jednoducho nechce, nech jej dám to čo chce a ked bude väčšia tak si dá,som rada že si dá všetko čo uvarím, či to je zelenina, mäso, ryža, cestoviny....keď už uvidí tanierik alebo že si otváram chladničku tak hned povie ham ham, ináč aj so synom som bola tak , ten tiež ked už papal viacej z príkrmov tak jednoducho ignoroval mlieko, asi im to chutí lepšie, ale teraz už nezvládam kupovanie mlieka lebo tento my vypije niekedy aj liter za deň....
tak ti gratulujem ked si znovu tehulka, plánovali ste ? bola si už aj u lekára?
@peta_k ale čo rok alebo 8 mesiacov to je už jedno, len aby si to zvládla v pohode a aby si nemala nevolnosti a vracanie.... nezávidim ti jedno je malé druhé bude menšie, bude to riadna packa 😉 , ale si myslím že my mamini musíme všetko vydržať a byť pripravené na všetko 😉 ja som sa dala nahovoriť na druhé ked mal syn takmer 6 rokov skorej nie, a potom to nevyšlo skoro 1,5 roka a tak je medzi nimi 8 ročný rozdiel, ale aj takto je to riadna námaha 😀

ahojte davate drobcom cerstve ovocie(surove)? ja som mojej malej davala a s nej to vsetko vyslo v stave v akom to voslo je to normalne