icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

strakovakatka
4. júl 2012

@anita12 ahoj, moj spi od cca 19,00 do 7,00. Samozrejme ho parkrat v noci kojim, ale ani neviem kolko krat lebo je so mnou v posteli a ja hned zaspim 🙂 a cez den mi spi uz len raz od cca 12,30 do15,00. V kočíku mi už nespáva.

strakovakatka
4. júl 2012

@micicka Ahoj. Môj spi v plienke a kratkom tricku, uz ho ani nezakryvam, nema to zmysel. V byte mame 29 stupnov!

strakovakatka
4. júl 2012

@tunzal Ja mam tiez skoro 8 ročný rozdiel medzi detmi, je to fuška, ale lepšie ako mat deti po roku. Starsie dieta chodi do skoly, treba sa s nim ucit, ale v inych veciach je samostatná, ked idem s malym von, ostava doma ked sa jej nechce... 😵

jana0706
4. júl 2012

@nelustek ahoj, Linda ti uz pije tolko vodicky alebo cajiku ked ju skoro vobec nekojis? sa mozno uz aj sama takto odstavuje...moj maly si smad este stale najradsej uhasi kojenim, vodicku mu sice stale ponukam ale vacsinou si len tak cucne, iba parkrat sa stalo ze sa aj poriadne napil...ja chcem minimalne do jeho prvych narodenin s kojenim pokracovat ak sa bude dat, nechce sa mi otravovat so zarabanim UM (co ma neskor asi aj tak neminie lebo nechcem normalne mlieko davat aspon do dvoch rokov a pochybujem ze by som ho tak dlho vydrzala dojcit)...

nelustek
5. júl 2012

@jana0706 Ahoj, áno Linda pije vodičku už z fľaše s tvrdým sosáčikom. Pije stále čistú vodu alebo ovocný čajík 🙂 som rada lebo neviem či by jej v takom teple stačilo MM.Ja už nebudem kupovať UM, pokiaľ sa mi prsia moc nalejú jej dám moje mliečko ale ráno jej viem uvariť kravské a na večeru krupicu do fľašky.Aj dnes ráno som jej dala MM lebo mi prsia išli explodovať.

peta_k
5. júl 2012

tak a mame za sebou prvy pad z postele! A aby toho nebolo malo, tak rovno hlavou dolu, to bolo revu... moja mala tak ozila za posledne dni, ze sa uz nemozem ani na sekundu ku nej otocit chrbtom

kucminka
5. júl 2012

maminy,dávate drobcom už aj nejaký suchý hrášok,šošovicu,alebo fazuľku?a s čím to varíte?Ja som nič z toho ešte nedávala,ale dlho sa na to už chystám.

peta_k
5. júl 2012

@kucminka ja varim malej mrazený zeleny hrasok v polievocke a v pohode ho znasa, navyse je sladky a pekne prikrm zahusti...

tunzal
5. júl 2012

@kucminka hrášok jej dávam v polievke, a fazuľku som jej robila so zemiakom, vlastne ako omáčka či prívarok.zatiaľ s tým problémy nemala , šošovicu som ešte neskúšala

tunzal
5. júl 2012

@peta_k chúdatko malé, dúfam že sa jej nič vážneho nestalo ☹ oni sú teraz už ako živé striebro , nestačí ich sledovať už len jedným očkom

tunzal
5. júl 2012

@strakovakatka no je to riadna fuška ale tiež si myslím že je lepšie takto ako ročný rozdiel, síce som s ním ešte nemusela učiť ani v prvom ani v druhom ročníku lebo chodil do takej triedy kde si všetko naučili poobede a ani knihy ani zošity nevláčili domov len na víkend, ale teraz už bude tretiak a už budeme doma učiť, no nato budem zvedavá že ako to celé budem zládať ja.

katulka74
5. júl 2012

@strakovakatka moj je cely den len v plienke a sprchujem ho asi 4 krat za den 🙂

strakovakatka
5. júl 2012

@katulka74 Ja malému dávam na balkón vaničku a tam sa čvachce a hra s hračkami 🙂

bluerose
5. júl 2012

@anita12 no ako som pisala,ze spi dva krat denne, tak nakoniec vcera a aj dnes dal 3 denne spanky.Neviem, ci je to tym teplo alebo co. Takych prvych 5 mesiacov spaval aj do 8-9 a teraz vacsinou do 5.30-6.30. Naozaj malokedy do 7:( Tuto noc sa zobudil dva krat po sebe okolo 02 a potom spal do cca 6. Vpodstate spi kazdy den inac, podlatoho ako sa rano zobudi. A k neurologovi ste isli kvoli tomu spaniu, poslala vas pediatricka, ci sami od seba? My mame poradnu buduci tyzden a mam pocit, ze nas posle tiez

jana0706
5. júl 2012

@nelustek super ze ti tak krasne pije vodicku, ja musim Kubka dnes pochvalit, ako bolo dnes tak teplo tiez pekne pil, aj my mame flasku s takym sosacikovym naustkom...inak ak chces davat hned kravske mlieko tak by som na tvojom mieste vydrzala kojit aspon do roka, vraj je to pre dieta prospesnejsie...ja som dokonca teraz na poradni mojej Dr. hovorila ze by som chcela zacat davat malemu biely jogurt (uz som ich mala aj doma kupene) a ona ze nech vydrzim este kym bude mat maly 10 mesiacov a az potom nech zacnem s mliecnymi vyrobkami...

jana0706
5. júl 2012

@kucminka ja davam hrasok do prikrmov uz dlho a nema s tym absolutne ziadny problem, akurat vzdy dost dlho povarim a potom rozmixujem...cervenu sosovicu som skusala asi pred dvoma mesiacmi ale nerobilo mu to dobre na brusko, chcem to teraz znova vyskusat...

micicka
5. júl 2012

@bluerose
@strakovakatka
@tunzal dik baby, ja sa totižto sem tam v noci na chvíľočku prikryjem, ale to malé sa nevie sa samo prikryť.
keď jej dám tričko, tak to má hneď vyhnuté až po lopatky. najlepšie bude asi tenučké bodynko s krátkym rukávom. cez deň je len v plienke, ale prehodím cez ňu plienku a to jej nevadí.
dnes spala cez deň 2x po 2 hodiny! ale musí niekto spať pri nej, inak spí len 1/2 hoďku. vtedy skontroluje, či je niekto vedla nej a ak nie, prebudí sa 😒 ale tak aspoň si oddýchnem aj ja, len radšej by som aj niečo urobila....

micicka
5. júl 2012

@peta_k jeeej, gratulka k tehu 🙂 ja by som tiež rada druhé asi čo najskôr, ale aj sa bojím, či by som to zvládla. včera som mm povedala, že určite chcem druhé (aká som ja sebecká) a on mi na to, že to bude možno skôr ako si myslím 😀 😀 tak uvidíme, či bude mať pravdu

micicka
5. júl 2012

baby, ako zistím či toč o má malá po tele sú ozaj potničky??? celé telíčko má také drobné pupáčiky, niekde sú neni ani vidieť, len cítiť na dotyk a niekde sú červené! má ich aj na kolenách, samozrejme na riťke a to jej cez deň len v bavlnenej plienke aj von jej už nedávam pampersku. aj ručíčky má vyhádzané, tak neviem čo sú to ozaj potničky. pod krkom a pod pazuškami to mi je jasné, ale inde...

nelustek
6. júl 2012

@jana0706 ahoj som sa rozhodla že ju sama neodstavím.To by som si musela zas zviazať prsia aby sa mi nenalievali ako pri nelke.A to by mi bolo lúto...kým chce piť jej dám..ale v noci ostaneme asi na čajíku,pretože dnes v noci som jej dávala prso a bola o moc horšia noc ako keď si dá čajík.Alebo iba blbá náhoda

nelustek
6. júl 2012

@kucminka ahoj ja som dala zelený hrášok a už mala 2x aj šošovičku a chutilo.Síce zjedla málo ale to je asi teplom.

peta_k
6. júl 2012

baby, ja mam taku blbu otazku asi, ale stale mi to vrta v hlave... moja mala je na UM, ale papa strasne malo, takze jej ho robim viackrat denne ( aj v noci )... no a na škatuli od mlieka odporucaju 3 denne davky po 250 ml... myslite, ze nevadi, ak jej robim viac mensich davok?

kucminka
6. júl 2012

@jana0706 ten hrášok dávaš zelený alebo suchý žltý?

nelustek
6. júl 2012
jana0706
6. júl 2012

@kucminka varila som mlady zeleny hrasok zo zahrady, nam uz pomaly konci tak asi zbehnem zajtra na trh kupit...

tunzal
6. júl 2012

@peta_k ahoj na krabici je len informatívne, že tolko by mala vypiť, ale to že si robíš viackrát a menej na jednu dávku si myslím že vôbec nevadí, vždy dávaj tak ako to chce malá a nie ako je na krabici 🙂

kucminka
6. júl 2012

a máme siedmy zúbok 😉

micicka
6. júl 2012

@kucminka aj ja som už dávala hrášok, čerstvý, uvarila som, pomixovala a pretlačila cez sitko a v pohodičke 😉

micicka
6. júl 2012

@kucminka 😨 😨 koľký??!! siedmy 🙂 my ešte ani jeden 😀 😀 sranda aké rozdiely

micicka
6. júl 2012

babulky, aj ja pridám pár fotečiek 😉