icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

reanda
24. júl 2012

@peta_k my uz sme raz doktorku menili (ta prva nas nechcela, ked neockujeme).. u nas su to vsetko stare struktury 😒 .. vymenila by som hned, keby mam na nejaku dobre referencie, lebo zas na dalsiu podobnu nechcem narazit

jankamgr
24. júl 2012

@reanda veď aj ja striehnem ako sup na neho, no ale ráno o pol tretej som asi mala mozog vypnutý, alebo čo, ešte som ho položila do stredu k mužovi a aj tak sa stalo... výčitky mám neskutočné, som naozaj šťastná, že je všetko ok (až na tú obrovskú modrinu na čele), ale odteraz idem striehnuť asi ešte viac... aj keď mi sestrička v nemocnici povedala, že aby sa mu nič nestalo, musel by byť v perine zamotaný od hlavy po päty a hlavne teraz, keď sa hocikde zodvihne a skúša chodiť...

a to čo máš za doktorku? malá je tučná??? sesternica má osemmesačného a váži 12,5kg a meria 68cm.... takže tvoja určite nie je tučná, a len tak medzi rečou, náš ma viac ako 10200g a cca 82cm ... a že nevie chodiť sama okolo nábytku? no a čo? a náš tiež nie, radšej ako spraviť krok sa hodí na ritku a preračkuje... a zaujímavé, že nám dr. povedala, že treba čo najviac na slniečko chodiť, samozrejme natretý aby bol, ale čo najviac ... jááááááááááááááj, nie je lekár, ako lekár a práve to, že bábo je zdravé by malo byť super, nie??? toto je choré celé

reanda
24. júl 2012

@jankamgr sestricka ma pravdu, deti sa musia naucit aj padat 🙂 .. ale ja mam fobiu z toho, ze spadne z postele, alebo ze sa zacne niecim dusit 😀 .. musim sa ukludnit, ale ked niekedy vidim, co vymysla, az mi zadok stahuje 😀 , vcera sa doplazila na chodbe k takej skatuli, kde ma muz odlozene nastroje a zacala tahat odtial klieste, neslo jej to, neslo, a kym som stihla prist k nej a spacifikovat ju, tak sa jej ich podarilo vyrvat odtial, tazke zelezne klieste jej preleteli asi milimeter od hlavy 😨 .. ked este trochu podrastie a zacne viac vyvadzat, tak budem musiet byt k nej asi vkuse otocena chrbtom, lebo by som ju len stale okrikovala a nic jej nedovolila 🙂

jankamgr
24. júl 2012

@reanda to poznám 😀 😀 😀 no my máme riadneho experta doma... naposledy som si dovolila odbehnúť na záchod a keď som sa vrátila už stál v kuchyni pri šuplíkoch a skúšal sa na spodný postaviť... 😲 😲 😲 to som skoro infarkt dostala 😅 alebo keď sa postaví v kočíku??? to ma tiež ide šľak trafiť, ako naposledy v Tescu, zohla som sa do bedničky po mrkvu a moje dieťa už stálo v kočíku... 😅 a keď v sobotu manžel zabudol odložiť Aviril na poličku, malý sa jednoducho ponúkol 😀 😀 😀 vyzeral ako s drogami (všade biely prášok 😀 😀 😀 😀 ) už aj prsty si pricvikol do dverí, aj pod dvere, dokonca sa naučil dvíhať žalúzie na balkónových dverách... to sa jednoducho nedá ustriehnuť, aj keď vždy tŕpnem, že čo vysrstí 😀 😀 😀 😀

bettyx
24. júl 2012

@reanda tak u nás je to stejný! malý jedině brčko, nebo normální skleničku.. nějaký lahvičky s dudanem, nebo hrníčky pro mimča ani náhodou! ale ze skleničky mu to jde perfektně.. mžná byste mohli ještě zkusit pití jako je Kubík! nevím ejslti bys už dala malý Kubíka -já to prckovi dám... a tam je ten sosák taky trošku jiný... 🙂

micicka
24. júl 2012

@iwky gratulujem, neboj všetko zvládneš a ešte si budeš hovoriť ako dobre, že sa tak skoro zadarilo. tak tu budete dve doble maminky 😉

@jankamgr no nepríjemné, taký pád v noci 😒 aj ja som minule tak dala malú ale našťastie som ju obložila perinou keď som šla preč. našťastie je všetk ok. a doki možno to nemyslel v zlom, aj keď viem si predstaviť ☹ vieš možno fakt vyšetroval, či nie ste nejaký krkavčí rodičia. bohužiaľ aj také prípady sú. ale aj tak je najdôležitejšie, že malý je v poriadku 😉

micicka
24. júl 2012

@reanda no ty máš nejaú divnú dr?! tučné dieťa, keď má 9kg v 9mesiacoch??? toto mi dr. v živote nepovedala a Natálka priberala aj viac ako 1kg mesačne! a 9kg mala pred 2 mesiacmi! vymeniť!!!

mamkabeika
24. júl 2012

Ahojte 🙂 Už som tu dlho nebola 🙂 Chcela by som sa s vami poradiť. Môj 9-mesačný drobec má od nedele večera teploty. Zdá sa mi, že sa mu tlačia očné zúbky, zatiaľ ale má len ďasienka jemne zdurené. Môže mať tak dlho teplotu aj kvôli zúbkom? Nič iné ho netrápi ako tá celodenná teplotka. Dr. mala dovolenku, ideme tam až zajtra, len som na ihlách, lebo som jej volala a hovorí, že by to mohlo byť niečo vírusové. Ale čo, keď nemá iné príznaky? ☹ Prosím, napíšte mi svoje skúsenosti so zúbkami 🙂

peta_k
25. júl 2012

@reanda jasne, chapem... presne ako vravis, mnoho starych lekarov sa drzi starych postupov, stracaju pacientov a potom si vymyslaju problemy aj na zdravych detoch

peta_k
25. júl 2012

@mamkabeika moja mala horucky 3 dni v kuse, 4 den zacali klesat a dalsie dni uplne zmizli... Ak je to iba virus, bude mat dobru krvicku aj moc, tak by to uz malo zacat klesat a teploty odidu ako prisli

jankamgr
25. júl 2012

@micicka ja som si priznala, že je to moja vina, ale ten dr. nám poriadne nechcel spraviť ani rtg hlávky, že načo, zbytočne, ale našťastie tam bola rozumná sestrička, a tá ho presvedčila. Lebo on tvrdil, že keď malý nestratil vedomie a nezvracal, tak je všetko ok. Ale predsa, ja teda nie som lekár, ale ja by som si niečo podobné nevzala na svedomie... strašne ma to mrzí a to ma bude mrzieť ešte dlho, je to jednoznačne moja chyba, ale stalo sa, nie sme ani prví ani poslední, ale takýto prístup ma normálne dorazil...

micicka
25. júl 2012

@jankamgr ja som ti to nepísala za to, že je to tvoja vina. v takýchto prípadoch by som sa neobviňovala, bohužiaľ stalo sa, aj keď viem ako ťa to mrzí. mne malá spadla už 2x, prvý raz to bola jednoznačne moja chyba, aj sme utekali k dr, aj som si poplakala... druhý raz sa zobudila, bola obhádzaná perinami a vankúšmi a aj tak sa cez ten mantinel dostala a spadla. to už som tak tragicky nebrala, aj keď ma to veeeľmi mrzelo. ale proste stáva sa to. už bude dávať väčší pozor na drobcov 😉
ale keď už ste tam boli, mal dr. urobiť všetky kontrolné vyšetrenia! ja som skôr myslela, že sú aj také prípady, kedy rodičia skutočne nedávajú pozor na svoje detičky a dokonca ich týrajú, v tomto prípade by taký "výsluch" pomohol - aj keď neviem posúdiť, či to bol zámer toho dr, keď píšeš, že bol taký divný 😠

micicka
25. júl 2012

no u nás dnes taaaak leje ☹ top vyzerá na niekoľko dní. veď sa doma zbláznim s malou 😅

jankamgr
25. júl 2012

@micicka a tak náš tiež padol už viackrát, to sa nedá ustriehnuť, ale toto bolo fakt brutal, hrča mu na hlávke navrela ako z rozprávky v priebehu minúty, od bielej, cez modrú, žltú, fialovú farbu mala... brrr 😒 no nič, hlavne, že je malý ok, a lekára sme zrejme zobudili 😀
a s tým počasím to aj u nás vyzerá tak 😒 ... no nič, poďme sa blázniť 😀 😀 😀 😀 😀

iwky
25. júl 2012

@peta_k aj ty si tehu ... no teda 🙂 sme to rýchlo zbúchali. Ja to ešte nemám oficiálne potvrdené ale tiež rátam maximálne 8. týždeň. V pondelok idem k Dr. tak som zvedavá. Ja sa budem ešte asi dlho spamätávať , lebo sme síce druhé plánovali ale najskôr o 3-4 roky. Nuž ale človek mieni, osud mení ... či tak nejak sa to hovorí 😀 Pridáme sa ešte aj k marcovkám...

@reanda ďakujeme 🙂 obdivujem mamičky, ktoré si dobrovoľne zvolia, mať detičky takto tesne po sebe. Tak možno za chvíľu aj ty pribudneš. A veselo teda bude, ak bude taký šibal ako Sofi, tak som nahratá 😀

silvike
25. júl 2012

Ahojte iwky a peta_k (neviem to adresovat priamo Vam tak to pisem takto hotentotsky). Ja tuna chodim len citat prispevky oktobroviek, lebo som tiez rodila v oktobri 2011, takze mame doma 9mesacne dievcatko. Ale teraz som sa rozhodla poradit sa. A asi tusite preco to pisem prave Vam dvom...hej, aj ja som si nasla predvcerom dve ciarocky na teste a tiez som bola z toho dost vypleskana. Lebo sice urcite sme druhe chceli a ani sme nemali co odkladat, lebo ja uz budem mat 35r. ale ta aj tak sa mi to zda hrozne skoro. Mam pocit ze len teraz som bola tehu a rodila. A hlavne mala Terezka mi zabera pomaly vsetok cas, je este taka malicka, proste taka na mne zavisla a este sa kojime aj 5x denne. A strasne mi bude tazko ked ju nebudem moct dojcit. Tak som sa Vas chcela spytat, ci Vy este tie svoje deticky dojcite a ak hej, ci sa chystate pokracovat alebo odstavit ?

silvike
25. júl 2012

@iwky Tak uz som asi prisla na to ako to adresovat konkretnejsie 🙂

silvike
25. júl 2012

@iwky A este ma napadlo, ze ako to budes robit Ty, lebo j mam z toho uz teraz strasne obavy. myslim na zdvihanie malej. Ked uz budem mat brusko a tak, proste nemali by sa dvihat tazsie "veci". No a ked si predstavim ako v kuse ju vytahujem z postielky, prekladam na postel, do kocika a naspat, potom ked sa niekedy v noci alebo cez den prebudi tak len na rukach ju uhajka, tak sa dost toho obavam ako to vlastne budem riesit. Muz vravi, ze nejako to urcite bude, ze to zvladnem...no ale ta mu hovorim, ze to nejako nie je pre mna odpoved 🙂 Proste dost mam z toho obavy aby som nebodaj z toho dvihania nepotratila alebo daco take, alebo aby sme nesli von predcasne. Fuuu. Tak mna taketo veci teraz trapia.

rough
25. júl 2012

@iwky @peta_k @silvike baby, v prvom rade gratulujem a verim, ze vas prvopociatocny sok skoro prejde a zacnete sa tesit ako z nasich oktobrovych uzlikov🙂 ale chcem sa opytat, tusim vsetky 3 este dojcite svoje deticky, ako casto ich dojcite? Silvike pisala ze aj 5x, to znamena, ze noc uz prespi bez dojcenia? Ide mi o to, ze razim teoriu, ze pokial zena vela dojci (podobne ako v prvych mesiacoch) tak prolaktin brani ovulacii. No a cim menej sa babo dojci, tym je vyssia pravdepodobnost nabehnutia cyklu. Takze ako to bolo u vas? Este stale ste vela dojcili ci uz menej? Aj ja planujem druhe babo, no optimalne ak by prislo o rok resp. dva🙂

lolko_lenka
25. júl 2012

u mňa nejak tá túžba po druhom bábätku narastá, ale teraz Nelka začína chodiť, tak si to vôbec neviem predstaviť. Ale prijala by som 🙂
@peta_k
@iwky
zvládnete to 🙂

silvike
25. júl 2012

@rough Presne toto som si hovorila. A mne nabehol cyklus ked mala Terezka 7. mes., potom mrcha prisla este raz a potom uz neprisla. Proste "az" dvakrat som mala svoje dni. Ale hlavna vec ze posledny mesiac som si aj mlieko odsavala lebo som chcela aby sa mi tvorilo viac, lebo som mala pocit ze mala ma malo mliecka a nepapala az tak dobre prikrmy, tak reku nech ma aspon dost mlieka. Tak este hovorim muzovi, ze jeeej, ze asi mi teraz meska cyklus ked som si odsavala ze asi sa tvori viac toho prilaktinu a tak, tajze asi mi to zbrzdilo cyklus a ...hej zbrzdilo mi to na 9 mesiacikov. Proste haluska. V noci sa nedojcime uz asi dva mesiace, len tak vacsinou aj to nie vzdy tak nad ranom by som povedala, okolo piatej sa budi, dam jej prsnik, co to popapa a spinka tak do siestej polsiedmej ked ako

mamkabeika
25. júl 2012

@peta_k ďakujem za odpoveď CRP je v norme, takže som pokojnejšia 🙂

mamkabeika
25. júl 2012

Baby 🙂 Aj ja som tehotná 🙂 Malinký má skoro 9 mesiacov a ja som zhruba v 6. týždni 🙂

silvike
25. júl 2012

@mamkabeika GRATULUJEM, zatial sme tu take 4 . Ja ani neviem v akom som tt. este som nebola u Dr. ale myslim ze taky 5.tt. to moze byt

mamkabeika
25. júl 2012

@silvike aj ja gratulujem 🙂 Teším sa budeme mať rovnako staré detičky a budeme si radiť 🙂

reanda
25. júl 2012

@silvike nemusis prestat dojcit.. pokial ta to nebude velmi zatazovat alebo tak nieco, tak kludne sa da dojcit aj cele tehu, aj potom dve deti tandemovo... a niekedy sa dieta aj same odstavi, ked mama caka druhe... takze ja by som sa nestresovala a nechala to, nech sa to poriesi same, ako ma a neodstavovala malu nasilu .. a s tym nosenim a zvihanim tiez tak, nie sme my, zeny, az tak z makoveho kvetu 🙂 , ja som sa cosi nazdvihala cez tehotenstvo, stale bola nejaka robota, ale nemala som pocit, ze by bolo treba sa nejak moc setrit... a vsetko bolo ok... pocuvaj svoju intuiciu... a zas dcerka uz nie je az taka malicka, ked nebudes vladat, tak uz hadam dokaze trochu pochopit, ze nemozes ju tolko nosit na rukach... ony sa tie deti tak rychlo menia a vyvijaju... neboj, to zvladnes 🙂

reanda
25. júl 2012

@lolko_lenka vsak kym by si porodila, tak uz sa bude pomaly aj ucit bicyklovat, co bojis 😀

lolko_lenka
25. júl 2012

@reanda tak diky 🙂 najprv asi naučím Nelku bicyiklovať a popritom budem kočíkovať 🙂

iwky
25. júl 2012

@rough Ahoj. Ja už bohužial nedojčím od 5 a pol mesiaca. Malá od tretieho mesiaca začala štrajkovať, nechcela veľmi moje MM. Potiahla som to s problémami do skoro pol roka. A potom sa odstavila už úplne. Ako začala papať príkrmy, tak nechcela prsník ani vidieť. Teraz je na UM. Prestala som kojiť v polke apríla,koncom som dostala prvý menzes a odvtedy som ho zase nemala. Ale nemyslím že som otehotnela už v tom cykle. Predpokladám že som maximálne v 8.tt. Podľa mojich tehotenských príznakov usudzujem. Takže u mňa to bola tak, že akonáhle som prestala dojčiť, otehotnela som 😀

peta_k
25. júl 2012

@iwky @silvike baby, ani neviete ako sa mi ulavilo, ze ste ma v tom nenechali samu 🙂, ja som sa najviac bala, ako to zvladnem tehotenstvo s tak malym babatkom a teraz sa budem mat komu vystazovat 🙂... Dnes som bola u lekara na kontrole, lebo pred tyzdnom sme este nemali srdiecko, dnes uz bilo ako hrom, som v 8.tt a termin predbezne 9.3.2013