icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

kucminka
26. júl 2012

dnes máme 9.mesiacov-11.8kg,75cm a 7zubov 😉 😉 😉

natalii6
26. júl 2012

caute dievcata..ale nam tu pribuda tehuliek ako huby po dazdi 😉 vsetkym nastavajucim mamickam gratulujem a prajem bezproblemove tehulkovanie 🙂 ja sa obcas prichytim pri myslienke ze by som este jedno dieta aj chcela ale ked nas maly ma zly den tak ma to hned prejde 😀 tak a uz ani taku trpezlivost nemam ako mladsie mamicky ☹ a ked si predstavym ze by ma cakal dalsi cisarsky tak ma az zamrazi a netuzim si to zopakovat najme nie tu bolest potom 😖

@rough ahoj nas maly chodi spavat okolo tej 20h vatsinou do 20:30 uz spi ale obcas sa stane ze ide spat okolo 21 ale to je len vynimocne len co mi vadi je ze nevie zaspat sam ( myslela som ze aspon on bude spavat sam ked moj prvy syn tiez nechcel zaspat sam) musim ho tlapkat a spievat aby zaspal 😉 este ked bol mensi tak obcas aj sam zaspal ale teraz ked si vie sam sadnut tak to nehorzi lebo spi somnou na posteli a akonahle by som sa vzdialila tak sa posadi a usmieva sa od ucha k uchu ze ved ja este nespim 😀
@michaela18 ahoj moj maly je taky mamickovsky najma ked som snim u deda na zahrade vtedy nedajboze sa niekam pohnut to zacne plakat ako keby ho drali ☹ moj muz vravi ze synovia su take moje cecky no ale ved na koho maju byt nauceny ked su stale len so mnou 😒 nastastie doma az taky nie je to sa v poslednej dobe vie pekne zahrat zo starsim braskom 😉
inas mamicky s ktorymi deticky tiez spia v posteli ako vam spinkaju? myslim tym ci spia na jdenom mieste alebo pochoduju po posteli 😉 lebo ten moj ma celu postel pre seba a velax sa stane ze ho najdem az pri mne 😀 a nad ranom ma taky slabsi spanok a to ss prehadzuje kazdu chvilku...a este som sa chcela spytat na jedenie ked davate maso este im ho mixujete ci uz davat vetsie kusky? a ucite ich uz papat samych lyzickou? ja zatial nie ale obcas mu ju do ruky dam

reanda
26. júl 2012

@natalii6 nasa mala ked ma lahsi spanok, tak sa stale prevaluje z jednej strany na druhu, lepi sa na muza, niekedy ho vytlaci skoro az na zem 😀 to jej dam vzdycky prso, nech sa ukludni, lebo nemozem spat 🙂 .. a jedlo uz davno nemixujem, iba kasu pohankovu niekedy... maso sme mali zatial iba dva razy, ale aj to som ho len nakrajala a rozobrala na kusocky, nemixovala som.. obcas, ked sa citim na to, upratovat celu kuchynu 😀 tak ju necham jest samotnu, no teda jest, skor hrat sa s jedlom, lebo ona to len porozlicuje po celom stoliku, po sebe a potom praskne tanier aj lyzicku na zem 😀 ... ale ked jej dam do ruky rozok, chlebik alebo zeleninu tak uz vie pekne spapat sama, dneska tak dlavila uhorky, az mala gule za usami 🙂

iwky
26. júl 2012

@silvike úplne si to vystihla, toto všetko bude aj mňa otravovať .... na jednej strane sa budem tešiť že sa dozviem ako sa malému darí, ale na druhej strane mám doma Sofiu, ktorú budem zakaždým musieť u niekoho nechať a ísť vysedávať do čakárne. Však takto pred rokom so si to užívala, vytešovala sa na každú novú foto malej, zisťovala som si informácie, a Teraz zase??? možno to odo mňa vyznie hlúpo, ale tá starostlivosť o malého človeka mi príde oveľa potešujúcejšia ako tých 9 mesiacov predtým, ktoré fakt úprimne nechcem zase prežívať.

natalii6
26. júl 2012

@reanda prso som mu neskusala dat 😀 ale myslim ze by ho ani nechcel kedze ho domietal od mesiaca ☹ ..jedlo ani ja nemixujem len to maso ano ale asi uz skusum pokrajat na male kusky..a to jedlo ked jej robis (neviem ci varis vo vode alebo na pare) aj tam davas trochu vody v com si to robila aby to nebolo suche alebo ako to robis?aj nas vie pekne papat rohlik a aj chlieb a uz papal aj banan ze si ho pekne drzal a odkusoval len som spravila velku chybu ze som mu ho dala v kociku a tak kocik aj pekne vyzeral ani z toho bananu to neislo vyprat 😠 a to jedla ake uhorky tie salatove?

reanda
26. júl 2012

@natalii6 hej, salatove... miluje ich, aj rajciny a marhule a cernice aj take kysle, len sa tak zaprasi, ale v kasi, to by ju inac vykrucalo, do kase musi mat jedine sladky bananik alebo jablkove pyre 😵 .. ja varim normalne vo vode... potom to bud scedim, alebo vyberiem z vody a pomackam a este tou vodou doriedim, aby to bolo akurat... ked robim s cukinou , tak netreba vodu, lebo to je uz dost riedke, ale inac vzdycky este dolievam... robim jej take redsie, lebo ona nic ine uz nepije, iba mlieko, tak nech ma aspon v jedle vody trochu 🙂

reanda
26. júl 2012

@natalii6 nechcel prso? to je ale fajnovy chlapik 🙂 .. no moja si ho hycka 😀

natalii6
27. júl 2012

@reanda ahoj ja jedlo robim tak ze trochu rozmyxujem z vodou a zvysok nepomackane zmiesam z rozmyxovanym a pridam cestovinu..tvoja mala nechce pit vodicku alebo cajik? moj prvy dodneska pije malo a drobca som naucil na vodu comu som velmi rada..som sa nasmiala na tej fotke lebo az po par sekundach som si vsimla ze kde ma polozenu ruku 😀 😀 😀 superrrrrrrrrrrrrr

kucminka
27. júl 2012

maminy,už ste skúšali dávať aj pečienku detičkám?Ja zatiaľ len kuracie a bravčové mäsko.

reanda
27. júl 2012

@natalii6 🙂
ona by chcela pit vodu, ale z flasky to nevie a z pohara sa tym strasne zalieva, vdychne to aj do nosa a potom sa dusi 😵 .. a ked jej pridrzam pohar, aby pila pomalsie, tak nervaci... boze, ako ona vie nervacit!!! az je cervena.. skoro ako ja, ked ma muz vytoci 😀 ..skusim jej dat este pit cez slamku, ci jej to pojde, ale hladala som a nemame, musim kupit...

micicka
27. júl 2012

@natalii6
@reanda moja malá tiež nechce vôbec ale vôbec piť, a to je odchovaná na sunare, čiže na fľaši, ja už vymýšľam kade čo, ale nepomáha. teraz som kúpila pohárik od aventu, čo má taký dekel, ten keď sa stlačí ide voda, no ona je z toho úplne celá mokrá, ale či sa aj napije to netuším ☹ ona fakt za celý deň snáď 30ml vody vypije

lutsy
27. júl 2012

@micicka @reanda kocky ten poharik od aventu mam aj ja, od 6mesiacov pisu, maly taha odtial vodu ako blazen a vyteka mu z ust alebo to robi naschval ja neviem, skor mi pride ze to nestaci prehltat tak rychlo to ide, minutle "vypil" cely poharik ale obliaty cely on aj postel pod nim, cize neviem ci cele deci a pol neskoncilo mimo, rozmyslam ci nemam vymenit ten poharik ale co uz kupit ked taky drahy avent je na figu.....je na MM cize mlieka tiez netusim kolko pije..

reanda
27. júl 2012

@lutsy my sme tiez kupili taky poharik, nie avent, ani neviem, co je to za znacka, zbytocne je to prespekulovane, s podstavcom a tazitkom 🙄 a aj tak je to nahouby.. presne, strasne rychlo to odtial tecie, to malej tiez zabieha a okrem toho je taky tazky, kvoli tomu tazitku, ze ho ani neudrzi v rukach.. ale ja to moc neriesim, ze nepije vodu, MM jej staci, keby nestacilo, uz je davno vysusena 😀 .. len ona sa za poharom hrozne berie, ked ja pijem a nejde jej to a nejde 🙂

natalii6
28. júl 2012

@micicka ahoj ja som mala probem z pitim u naseho prvorodeneho on vypil za cely den priblizne tolko co tvoja mala a to aj ked bol starsi pitiu nedal zabrat aj teraz ma vyse 3r a kolkox ho musim nahanta do pitia 😠 proste su deti co asi nemusia tolko pit..kamoskyna dcera ta pila o106 😉 nastastie moj maly pije tak primerane najpr som mu davala caj ale lekar ze nech mu davam vodu tak zo zaciatku to nebolo nic moc ale uz sa to rozbehlo 😉 skus jej davat vodicku do vrchnaka od kojeneckej flasky moj maly ztoho celkom vedel pit samozrejme ze som mu ho drzala alebo jej to davkuj striekackou co je v nurofene

a co sa tyka flasiek a poharikov pri prvom som nakupila vseliake zo slamkou zo sosakom stakym dudlom z onakym a aj tak snich nepil zbyocne vyhodene peniaze 😠 nas maly pije zatial z kojeneckej flasky tej najmensej alebo z poharika zo sosakom

jankamgr
28. júl 2012

@kucminka Zatiaľ nie, len kuracie a sem tam morčacie mäsko, ale zase náš to mäso zje len z povinnosti 😀 😀 😀

nelustek
28. júl 2012

Ahojte v utorok sme mali poradňu,som si pripadala ako najhoršia mama na svete,keď sa ma spýtala či dávam vigantol,pretože má ešte fontanelu.Nedávam som povedala,jóóój to bolo poučovania,že treba kvôli kostiam fontanele a zubom...že do roka bz mala mať desať zubov.
Tak a teraz k poradni máme 9mesiacov 8,400g 73cm 1zub,druhý sa prerezal včera.Lozí po byte tak už používame aj ohrádku keď treba 😀 keď ju chytím za ruky začína robiť kroky.Z chleba si už odhrýza sama, vie dať 😀 zatiaľ papa,daj daj.S Nelkou už riadne šantia no je to už o niečom celkom inom sami to poznáte

micicka
28. júl 2012

@natalii6 do vrchnáka dávam aj ja, už som našla ten najvhodnejší 😉 ale aj tak toho veľa nevypije. ale dnes som si uvedomila, že keď chce tak pije, a keď nie, tak mám smolu. proste dnes krásne pila aj z fľaše a dosť veľa - na jeden krát až cca 25ml 😀 😀 takže si myslím, že keď je fakt smädná, tak jej je dobrá aj ta fľaša a nemusím vymýšľať 😉 inak je to asi len na silu, ale tak samozrejme budem dávať aj keď nebude chcieť, aby aspoň čo to dostala.

micicka
28. júl 2012

@nelustek a keď do roka nenarastie 10 zubov tak čo?! treba ich nastreliť? to je sila! ja dosť často zabúdam na vigantol, ale snažím sa dávať. teraz sa mi dokonca už minul. a fontanelu máme ešte aj my. v stredu ideme do poradne, tak som zvedavá, čo nám povie dr 😉

nelustek
29. júl 2012

@micicka potom dodala že vela detí tých desať zubov nemá,veď ani nelka do roka nemala a švagrinej dokonca v roku vyšiel prvý.Je to individuálne veď ktoré dieťa ide podla tabuliek???

jana86
29. júl 2012

yahojte, my mame o dva tyzdne poradnu tak som zvedava kolko nasa emka vazi a kolko podrastla :D Inak mame 10 mesiacov, 6 zubkov a dalsi sa tlaci 😀 stvornozkuje o 106 , chodi popri nabytku, tak musime vsetko kryt, lebo ju zaujima iba to co nemoze, ziadne hracky ju nezaujimaju 😝 najoblubenejsi je dialkovy ovladac a papuce 😀 Vcera sme sa vratili z takej mensej dovolenky, boli sme len tu na SK v Chalupkove. odporucam, je tam krasne 🙂 no a este ku emke : vie ukazat tapi tapusky, dviha rucky ked sa opytame ake velka vyrastie, vie zmurkat, vie ukazat na hodinu na stene ked sa opytame kde je tik tak ...a este rada nahana muchy 😀 No a baby chcem sa opytat a budem rada ak mi poradite: AKE TOPANOCKY ste kupovali detickam? hladam na nete a kazdy odporuca ine tak som z toho somar 😠 mekke, tvrde, s klenbou, bez.....na doma ma take kozene capacky no a po vonku este nechodi ale uz by jej trebalo nieco kupit. som rozmyslala ze kupim nieco take ako pediped , co vy na to?? dakujem za kazdy nazor

micicka
29. júl 2012

Ahojte 🙂
náš najnovší kúsok je vyplazovanie jazyka 😀 nikto ju to neučil! poviem jej vyplaz jazyk a ona taký jazyčisko ukáže 😀 😀 toto sa vie aj sama naučiť, ale iné jej trvá dlhšie. už začína trénovať ťap ťap aj rukami, nie len nohami, ale keď je chytím ručičky, tak dlane konečne pekne vystrie 🙂
lozenie a štvronožkovanie stále 0 bodov a keď čítam, ako vaši drobci už behájú, tak mi nie je všetko jedno. keď ju postavím na nohy, tak sa väčšinou nechytá - zdvihne nohy do sedu 😕 no uvidíme, čo dr. na to povie, ale natálka so všetkým začala neskôr, tak snáď tam nebude nejaká chyba 😨

reanda
29. júl 2012

@micicka ani melka stale nestvornozkuje, iba sa plazi, posuva sa hlavne rukami a jednou nohou si pritom pomaha 🙂 , ale na styri sa uz zacala davat, lenze sa tak iba trochu pohupe a zas sa pacne na brucho 😀 ... je v tom proste pomalsia, aka by to mohla byt chyba? 🙂 doktorke to radsej ani nehovor, lebo ta zdzube, ze nejdete podla tabuliek... ved vies, desat zubov a tak 😀 (my stale nemame ani jeden)
@nelustek ani ja teraz nedavam vigantol, naco, ked sme kazdy den na slnku? lepsi je hadam prirodzeny vitamin D, ako umely... a s tou fontanelou, to je ako s tymi zubami, niekto ju ma dlhsie, niekto kratsie... co som citala, tak niektore deti este v dvoch rokoch ju nemaju celkom uzavretu... vies, nase deti maju este velku fontanelu, lebo im este bude vela rast mozog 🙂 , skratka, su genialne 😀 😉

reanda
29. júl 2012

@jana86 debata o topankach tu uz bola, niekto ti poradi pevne, aby bola "opora pre nozicku", niekto (ako napr.ja 🙂 ) , ze moze chodit aj bosa, alebo len v capackach...
mam taku knizku od svokry o starostlivosti o dieta (vraj uplne uuplne tu najnovsiu 😀 ) a tam sa pise, ze topanky by mali byt sice pevne, ale ohybne - take, ze mozes pritiahnut spicku k pate a nemali by urcite siahat nad clenok

nelustek
29. júl 2012

@reanda keď sa linda narodila tak mi hovorila doktorka akú ma velku fontanelu a čo čaká že zarastie za tak krátku dobu?Ale prospieva má sa dobre tak neriešim 🙂 inak linda sa posúva presne ako opisuješ ty 😉 ale vie aj po 4roch ale takto ide rýchlejšie
@jana86 ja dávam zatiaľ len papučky aj vonku jej nechávam papučky,pretože sama sa ešte nepostaví tak len tak aby mohla vonku ist aspon na chvílku na zem s nohami

kucminka
29. júl 2012

@jana86 my máme na doma papučky,alebo na boso po podlahe,to sa mu páči najviac a sa hlavne nešmýka 😉 na von má sandálky,ale vonku toho moc nenabehá,to je len také,aby necapkal po zemi bosý.

micicka
29. júl 2012

@reanda moja doktorka zatiaľ nebola taká, že musí ísť podľa tabuliek, dokonca, keď ma neurológ zvozil, že ako je možné, že neviem, že do 3 mesiacov sa musí dieťa otáčať na bok, tak doktorka na to len rukov mávla, že to nie je celkom tak 🙂 veď uvidím, či sa vôbec spýta, stredu zreferujem 😉

natalii6
29. júl 2012

@micicka aj u nas je v kuruze vyplazovanie jazycka 😉 ale u nas to je uz aj zo mesiac a tak pekne ho vyplazi do spicu 😀 a dalsia vec co robi je ze si da nohy skoro ako do tureckeho sedu a zacne skakat a pritom zdvihne hore ruky 😀 co sa tyka chodenia este nechodi ale ked sa k niecomu dostane chyti sa toho a jednu hohu da do klaku a druhou sa snazi akoze postavit ale to mu este neide 🙂 a ked ho chytim pod pazuchy aby sa postavil tak uz sa postavi ale za chvilu tiez sa nohy do sedu ako tvoja mala 😉

co sa tyka stvornozkovania moj starsi syn nestvornozkoval ale ani sam nesedle a ani sa neplazil a ja som to vravela aj doktorovi ale on na to nic a ked ako 11mes chodil plavat tak instruktorka ze ved on by uz mal vediet stvornozkovat tak som potom isla k lekarovi ze nech nas posle k rehabilitacnej a tam sme potom chodili 4 mesiace a cvicili vojtovku ale bol to boj lebo predsa uz bol velky a mal svoju silu tak to bol plac a zapasenie ale nakoniec sa ukazali prve pokroky takze to stalo zato tak mozno nie je na skodu povedat na poradni ze dieta este nestvornozkuje,ale zase niektore deti tuto fazu preskocia a zacnu hned chodit ale nas pripad to nebol ☹

natalii6
29. júl 2012

@jana86 ahoj ja ked som bola naposledy na kontrole bedrovych klbom mi lekar povedal ze ked maly zacne chodit aby mal pevnu obuv okolo clenka a kamoskyna dcera robi rehabylitacnu sestru a ta mi povedala tiez to iste a ze je dobre aby aj doma chodili deti obute ale napriklad na trave aleb na kamienkoch je dobre aby deti chodili bose 😉

natalii6
29. júl 2012

@nelustek pises o santeni tvojich deti u nas je to tiez a je to krasne 😉 starsi stvornozkuje z Filipkom takto sa nahanaju a kolko x sa tak smeju ze sa musim smiat snimi proste je to uplne ine ako ked bol Davidko sam a maju sa radi aj ked niekedy starsi syn ked pride knemu Filipko tak odide do druhej izby 😒 a prave teraz Filipko tlieska 😀

iwky
29. júl 2012

@jana86 ahoj. my sme malej kúpili topánočky na prvé krôčky, kožené s pevnou klenbou, v obuve. No malá v nich nevie absolútne chodiť, stále zakopáva a je v nich veľmi nemotorná, akoby nemala v takej zviazanej nohe cit. doma chodí obutá v kožených capačkách, ako píšeš ty. A keď ideme von, má sandáliky s plnou pätou. A keď je von chladno, dám jej tie ortopedické, vtedy ju aj tak nevyberám a aspoň jej je teplo na nožičku. Takže podľa mňa kúp topánočky, ktoré budú z mäkučkej kože.