Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@natalii6 jo, ale není to co platný.. on nikde nespí víc.. jen v dětským pokojíku spinká odpoledne třeba dvě, tři hodiny, ale večer se budí stejně jako tady... ale odpoledne mi spinká jen jednou,t akžedocela vítám to, že spinká alespoň takhle dlouho... teď už mi děti spinkají skoro dvě hodiny, takže čekám každou minutou kdy se ten rarášek vzbudí
@missy97231 my sme na tom tak isto, tiez nelozi, nesedi, nechodi, nestavia sa a zub nema ani jeden 🙂
i když tak zlobí se spinkáním, tak ho stejně miluju s bráškou nejvíc na světě...
takto u nás vypadají ""hodiny stání" .. je to šikulda.. už vydrží i chvilku stát úplně sám bez držení až se sama divím! ale tuhle jsem ho pozorovala jak se ozvednul o postel, pustil se a hrál si s autíčkem, ale než jsem ho vyfotila tak si mě všimnul a chytil se... škoda!!!! ale když ho pustím, tak vydrží, ale jak vidí foťák tak se po něm hrozně chtivě hrabe, takže se nám zatím foto nepovedlo.. máme jen takové
@gianni 13 rokov 🙂 , tak to mam este cas sa vydavat teda 😀 gratulujem!
a ako myslis zapis na urade, akoze do matriky? a oslavili ste krstiny aj bez krstu? my sme malu tiez nekrstili a bolo mi luto, ze nemala ziadnu poriadnu oslavu... ja som aj rodinu pozvala, ako oslavit narodenie, ked mala mala asi mesiac, ale to bolo take nemastne -neslane, ziadna torta, nic 😒 .. sa im to neratalo asi... no ale kvoli torte ju krstit nebudem 😵
@betyx ... @bettyx ....my mame diagnostikovane drazdive nespave uplakane (od narodenia do dnes) dieta, ja som na pokraji nervoveho zrutenia, od 8.mesiaca nespim, v noci kazdu hodinu hore, v momente sedi a stoji v postielke, kazdy den inak vstava uz nemame ziadny rezim, je chronicky unaveny, stale je po hodine ospaty zaspat sa mu neda, kazdy spanok je presvihnuty takze tam uz ziadne znamky utlmu naopak nenormalna hyperaktivita, nemozne uspat, stravim 20!!! hodin nad postielkou, a maly cele dni place, nechce sa hrat, nervaci, spokojne dieta mame 3x za den tak 40 min po spanku. zvysok zivanie unava, nemoznost zaspat z unavy, najhorsie ze vzdy spi len 13hod za den( no on potrebuje ovela viac, dohnat spankovy deficit), takze vzdy pred spanim vecer 4-5 hod pauza - co robi tu desnu noc a nasledne unavu cez den, kedy krici chce spat , zacarovany kruh, nevieme mu pomoct, nezijem uz ziaden zivot, vraciame sa k 3-4 spankom za den, ale vzdy je velka pauza, po 2 hod uz je uspatie nemozne , proste len unava spanok uz nepride, kto toto nezazil, tak to nepochopi a kto to zazil, vela mamiciek skoncilo na sedativach ..... :((, uzivajte si zdrave spokojne usmiate deticky
@kucminka u nás sa to už o niečo zlepšilo, už vstávam k dudlu a kvôli pohladkaniu len tak 3-4x a je to supeeer 🙂 ťuk, ťuk, len aby nám to vydržalo.
ale zase sem tam sa jej stane ako včera, že mala 3/4 hodinku čo bola so mnou v posteli a nevedala sa uložiť 😒 ale ráno si to už väčšinou ani poriadne nepamätám 😕
@missy97231 aj my sme podobne "po zadu" a ani zuby nemáme 😀 😀
@anita12 a nemá žiaden problém? veď toto je strašné, aj pre teba aj pre neho. neprajem vám žiadne ťažkosti, ale mne to príde, že niekde mu niečo vadí a predsa aj on sa potrebuje poriadne vyspinkať 😒 moje zlaté malinké. ale počula som už o detičkách, ktoré plakali a plakali a nič im nezistili, tuším tak do roka to trvalo.
viem si to predstaviť, ja som niekedy fakt ko a to sme na tom veeeľmi dobre. dr. čo na to? aj tá diagnoza, to existuje niečo také 🙄
@missy97231 ja si myslim, ze to dobehnu 😉
Dobrý večer maminky ja som v tejto téme nová narazila som na ňu až dnes takže ani neviem ako sa zapojit tak sa predstavíme synček sa narodil 14.10.2011 má 10,5kg a 75cm a volá sa Noruško 🙂 je to naše prvé bábo maminkin maznáčik 🙂 🙂
@reanda áno len zápis na úrade do knihy,zapísali sa krstní rodičia,krstiny by boli v kostole,ale ani ja ani manžel nie sme krstení v kostole tak sme nedali ani deti a so starším ked mal zápis tak sme tiež boli s rodinou si posedieť v reštike ako teraz akurát sme to spojili so svadbou ,aspon kvôli detom,nám tie papiere akosi ani nechýbali 🙂 bolo nás 19 ludí
@anita12 my sme mali dlho taky problem.skus si s nim lahnut cez den do postele.nas adam vtedy spi cele hodiny ked som pri nom,najprv som s nim travila takto vela casu,teraz ked zaspi tak ho prenesiem do postielky a uz sa nebudi.mne zacal dobre spavat az teraz,mozno posledny mesiac.dovtedy to bola tie hroza.ziaden rezim,v noci aj kazdych 15 mni hore,len cumlik,niekedy len tak poplakal.a tak som sa nastvala a povedali si,ze nebudem stavat 100x za noc,vzala som ho k sebe aj na noc.ja ho uspavam v nasej posteli,potom prenesiem do postielky,ked sa v noci zobudi a nestaci cumel ,tak ho vezmem k sebe a spi krasne do rana.mozno si to uz skusala,neviem.ja uz kaslem na to,ze sa to vraj nema.hlavne ze som odvtedy vyspata ja aj syn.uplne ta chapem,ja som uz myslela, ze skoncim na psychiatrii.prve 4 mesiace som k tomu mala naozaj blizko.drzim palce nech sa to zlepsi
@missy97231 aj moja sa začala pretáčať skoro presne, keď mala 7 mesiacov 😉 a to by som povedala, že je dosť živá, tak neviem prečo jej toto nejde
podľa mňa to dobehnú, resp. v iných činnostiach, možno v reči budú popredu 😉
@michaela18 naše zásady sa menia s potrebami našich detí 😉 podobne aj u nás 🙂
dnes už som bola u malej od 19,15 asi 5x - dudel, asi omylom na brušku, pohladkať 😕
@micicka ... je krasny pribera rastie, krv ok, tak lekari neriesia...., ideme k inemu neurologovi budem trvat a prosit o vysetrenie hlavicky a spanku, lebo toto sa uz fakt neda, ved on ma cervene ocka, kruhy pod ocami a ako moze byt dieta po 1,5 alebo aj 1hod.spanku hned tak unavene uz aj za pol hodinu po prebudeni ? to uz place ziva ocka sucha, vola "mam" (to uz viem ze unava), to je skratka ta chronicka unava, ved on nam fakt pol roka preplakal a nespal poriadne, teraz to tak strasne prepuklo, ked zacal sam sadat, hybat vela plus ta drazdivost - ano to je diagnoza hyperexcitacny syndrom- nezcrela nervova sustava a veelky prroblem so spankom ,to ho priviedlo do tohto stavu .... najhorsie ze nechcee vobec lezat o to tazsie ho mozno uspat, tisic krat sa posadi, drzim ho uz aj nasilu bo in ma kratky okamih spanku, presvihne a zas aj hod nezaspi :(((, ja uz som urevana vychudnuta nervozna unavena matka, pre okolie uz asi neschopna matka :((, fakt sa neda normalne existovat, vsetko podriadujem jeho spanku a aj tak sa to len zhorsuje , aj ked ho dam spat skor, on si urobi v noci take prestavky ze dokopy je to vzdy len 13hodin a on by potreboval dlhodobo spat ovela viac a hlavne kvalitne a mat pevny rezim ale ked sa stale rano inak budi, to sa fakt neda ..., juuj, v dobrom vam vsetkym "zavidim" tie usmiate babenka, ved ja nemam kedy ani poriadne fotit a natacat :((((((
baby,netrapne sa nad tym,ze vase deticky este nesedia,alebo nelozia.oni to dobehnu.kazde dieta je ine.ja som sa v irsku starala o chlapceka,ktory zacal sediet az v 9m,aj to s velkou oporou.do 14m vsetko dobehol a teraz ma 2,5 roka a je to maly genius.sam sa naucil cisla,pocitat,nasobilku,od 1,5 roka hral pexeso a vyhraval na do mnou lavou zadnou 😀 .ovlada i-pod,mobil,vie si zapnut pc a najst hry ktore ho bavia.ma nenormalnu pamat.sanka mi padala.
@kristina22 jeeej, aj moj je 14.10. 🙂 a ma 75 cm, akurat ze 12 kg🙂 vitaj medzi oktobrovkami.
@anita12 dojcis alebo je na UM? Skusala si ho nechat spavat s tebou v posteli? Mozno je vystresovany, lebo sa boji, ze ked zaspi, tak odides:/ moj drobec ked sa v noci nahodou preberie a vymysla, tak sa tvarim, ze spim, a on sa za chvilku ukludni a zaspi.
@anita12 uplne ako by som citala o nasom.ked zacal chodit po styroch,liezt a stat,tak cele noce zo spanku,sadal,snazil sa postavit,obijal hlavu o postielku,uspavala som ho tiez tak,ze som ho nasilu drzala v naruci,lebo liezol niekam na stenu,ci co_same to prestalo pred mesiacom.nezufaj mozno sa to uz coskoro zlepsi.naozaj.
@rough jééj to je super 12kg to je pekné a ako ste na tom zo zúbkami?Mojmu tak zvláštne rastú teraz sa mu tak rozbehli e ani nestíham sledovat 😀 😀 😀
@micicka veru,veru.ja uz to vsetko nechavam na svoju intuiciu a pocity.pre spanok vsetko 😀
@anita12 ja som ti raz pisala o osteopatii,mesiac po tom sa vsetko ukludnilo ,.isli sme tam hlavne kvoli refluxu.a ked sa zacal viacej pohybovat,bolo to spat.skusala si vtedy nejakeho osteopata?
@anita12 nuz, medzitym si stihla doplnit. Mas to tazke, ked babo malo spava s tym ide ruka v ruke kopa dalsich problemov. Predpokladam, ze zelezo ma ok, takze unava nebude z toho (to by slo najlahsie a najrychlejsie odstranit). Skusala si ho nosit v nosici, babysatke? Mne v tom doteraz vzdy zaspi, hoc odkedy lozi a je mocnejsi, tak uz v nom velmi nechce byt. Ale ked je unaveny, staci ho tam supnut, moc si ho nevsimat, on si zacne hmkat a po chvilke zaspi, ale tiez nespava viac ako 13 hodin za den, 11 v noci a 2x hodinu cez den. Zda sa, ze jemu to staci.
@kristina22 prve dve dolne jednicky mu vysli este v 4. mesiaci a do zaciatku 6. mal vonku horne 4 zubky (jednotky a dvojky) . Teraz mam podozrenie na ocne zubky, hoc tie by vraj mali ist ako posledne. No co yz, hemu sa tam cosi belie a gryzue vsetko ako besny. Som sama modrina uz🙂

ahojte. uz som tu dlho nebola.. nasa mala je trosku pozadu, v porovnani s vasimi krpcami 😉 nelozi, nechce stat na nozickach, a ani sa nechysta chodit, ani za ruky,, ani sa nestavia v postielke, nevie sa posadit 😒 no co uz... ale ma uz 4zuby,, 3jej sli naraz, a 4ty vysiel tyzden po tych troch. Spanie sa nam pokazilo nakomplet 😠 Cez den nic moc, niekedy nespi vkuse ani hodinu, niekedy si pospinka.. No v noci mi zvykla prespat celu noc, auz treti tyzden co sa mi to pokazilo,,, niekedy sa budi aj 4-5x. no uplny nezvyk takto vstavat casto, az ma to hneva 😀 pripisujem to rastu zubkov,,, vcera uz sa zobudila iba 1x,,, takze snad sa to upravi. 😉