icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

kristina22
31. júl 2012

@rough 😀 😀 😀 😀 My sme na tom rovnako úplne ako vy akurát nám teraz vyšli spodné dvojky a tiež idú očné malého najviac zatial potrápili horné jednotky.A mna malý neskutočne hryze jak malý tiger ked si nedám pozor tak prsty ked je na rukách tak do pleca a na krk tiež som celá dohrzzaná tak aspoň niesom sama 😀 a on hryze tak silno že to bolí nie len že náznak ale poriadne 😅

anita12
31. júl 2012

@michaela
@rough @michaela18 ....problem je so zaspatim, urcite si citala alebo poznas "presvihnuty spanok", to skratka uz nedochadza v tele k utlmu a skludneniu a nasledne zaspatiu, ale prave naopak telo zacne bojovat proti spanku napriek unave, zacne nenormalna hyperaktivita, dieta sa javi ze sa mu nechce spat , take nekontrolovatelne pohyby, rozblazneny a spanok neprichadza dlhu dobu a cim sa to viac oddaluje o to je to tazsie.... no a nas Henko je skratka uz po hodine po prebudeni unaveny uz ziva utlm tam este je, ale v tom case skratka nikdy nezaspi (nehovorim este o tom ze do hodiny sa ani neda poriadne najest prebalit prezliect a uz zas uspavat take 10mesacne zive dieta ...) , takze kazdy spanok j aj ked po 2 hode potom uz akoby presvihnuty a tazko sa ukludni a to este vobec nechce lezat a place uz od tej unavy, musis uznat, ze ja uz som v zufalom stave, ked som dlhodobo vypozorovala, ze ked spi napr 1 hodinu, spanok pride za 2,5hod, ked spi 1,5hod, spanok pride za 3hod, a to musim vediet presne minutu kedy sa zobudil a vyratat to a uz ho tam len udrzat, u nas neplati nic, on nemoze skratka zaspat,nie zeby chcel ine podmienky napr. so mnou v posteli alebo na rukach, ako rada by som s nim zaspavala .... a sme na Um a reflux stale, osteopata nemam kedy hladat a stale na to myslim ze si mi to radila..

michaela18
31. júl 2012

@anita12 och,tak to je taky zacarovany kruh,lahko sa radi,ja viem,ale skus tu osteopatiu.nam to pomohlo aj na reflux.on mal velmi silny a musi brat lieky,ale pomohol nam a znizili sme lieky na minimalne davky.a po 3 terapiach unho bol ako baranok.ludia naokolo ho nespoznavali.pytali s anas ci mu davame nejake lieky na ukludnenie.a potom ked zacal sediet,liezt atd.tak opat strasne noce,cez den spal vselijako a tiez bol problem so zaspanim.nosila som ho na rukach,hojdala a neviem co vsetko,nasilu drzala v naruci.urcite pomohlo ze zacal spavat so mnou.ale asi pred mesiacom akoby utalo a zacal spinkat dobre.budi sa nadranm na mliecko aj sem tam na cumlik,alebo ze chce ist ku mne ale ziaden plac a nebudi sa kazdych 15 minut.nezavidim ti,viem o com pises.nepytala si sa pediatricky,ci mu nemoze predpisat dithiaden aby sa utlmil na par dni ,len na 2-3dni,mozno by dohnal spanok,a troska sa to u vas ukludnilo.aspon na noc,ja som sestricka a viem, ze sa to robieva ked maju deti take poruchy spanku.aspon ked som praxovala na pediatrii tak to takto robili.stvrtinku rozdrvili do mlieka.

anita12
31. júl 2012

@michaela18 .... vies , nam uz daavno davali na ten neklud Fenistil, ale ja som to odmietala, raz sme dali a nic sa nemenilo, prave dnes som mu dala po pol roku na noc 4kvapky, aby sa uz chudatko moje v klude vyspal a odpocinul tak ho strazim, len on ked je v tej fazi lahkeho spanku , to sa tak obmiena v noci, on sa hned prebera a uz aj sada, tak musim strazit a hned dudka, nech nie je hore zas. Teraz ale lepsie tusim spinka.... uvidim co bude a co rano... ty si bola u osteopata v _Ba ? ale idem ja uz trocha pospat, kym sa da, zatim dobru noc prajem , papa

michaela18
31. júl 2012

@anita12 tak dobru noc,vyspite sa.ja zijem v irsku a tu sme boli aj u osteopata.tu je to velmi popularne a vlastne v celej europe.neviem ci je nejaky v BA,ale viem ze niekde v rakusku je nejaky velmi dobry.pisala som si tu s jednou mamickou a ona mi ho odporucala,im velmi pomohol.maly ten isty problem.najdem jej nick a poslem ti

bettyx
31. júl 2012

@anita12 no tak to je síla.. to tě obdivuju že to zvládáte.. my si užíváme, ale fakt jsem večer šťastná že zmizí v postýlkách.. on teda malý mi spinká jen jednou za den, ale delší dobu.. pak teda v noci se budí strašně! ale teď vidím, že se vlastně docela vyspím.. a starší syn -no, ten teda neměl žádný režim! ten taky nespinkal.. ale to bylo celý jiný to byl prostě otočený režim.. usínal mi kolem 4hodiny ráno ale spal sedm hodin v kuse a jednou odpoledne a od dvou let už přes den nespal vůbec, protože pak už jsme chodili spát i za svítání pomalu v sedm hodin, ale pak se nám podařilo až na třetí pokus ten režim překopat a drží se tak co se narodil Šíma, takže kousek přes devět měsíců..
a nemáte nějaké vyhlídky na to že se to zlepší??? máte zatím jedno děťátko, tak můžete spát s ním když už usne -ale i když to asi děláte, tak prostě se člověk potřebuje vyspat v ksue dýl jak hodinu, dvě.. s tím jak mi první nechtěl spinkat, tak mi pediatr dokonce nabízel že by mu předepsal kapky na spaní pro děti -nenabídl ti to doktor? třeba by mu to pomohlo a vám pak doma taky a třeba až bude běhat a bude si hrát na hřišti s dalšími dětmi, tak se pořádně unaví

natalii6
1. aug 2012

@kucminka ako ja sa tomu nejako nerozumiem ale vraj mozu byt v byte zle zony a to moze byt pricinou zleho spanku...moja suseda ked prerabala cely byt(bolo to uz davnejsie) tak si dala zavolat nejaku pani co sa tomu rozumie(neviem ako sa takym ludom vravi) a ta jej povedala ze tam kde mame spalne na lavej strane je rakovinnotvorna zona,tak neveim ci je to pravda ale moja babka zomrela na rakovinu jej babka takisto suseda taksito.

natalii6
1. aug 2012

@bettyx tak to ti teda nezavidim a zelam ti vela sil lebo ja som to pri prvom synovi zazila iba raz co je to vnoci nespat a stacilo mi 😠 dufam ze ho to coskoro prejde a bude spinkat celu noc a ty sa vyspis 😉

natalii6
1. aug 2012

@bettyx aky sikovnicek 🙂 😉

bettyx
1. aug 2012

@natalii6 děkuju.. sama si nepřeju nic jinýho.. je to strašně těžký, ale musíme to zvládnout, no...
jinak je opravdu šikulka -a jak mele! to u prvního taky neznám... i když jsou to bratři, tak jsou úplně jiní 😀

natalii6
1. aug 2012

@bettyx to ti verim a obdivujem ta ja by som bola nervozna 24h keby som musela tolko vstavat..ako ja vnoci vstavam tiez ale nie koli tomu ze su deti hore(spia somnou v jednej posteli) ale ze mladsi sa stale toci a lepi na mna a obcho stale prikryvam 😀 ...a u nas je to take iste tiez su obaja rozdielny prvy bol taky kludny kde som ho polozila tam som ho nasla nikdy som ho nemusela v kociku privazovat zle jedol a aj doteraz zle je zato Filipko ten papa pekne,pri prebalovani ho musim nahanat lebo 100x mi utecie ja taky zivsi a vo vsetkych veciach je taky sikovnejsi 😉 ..a aj sa spolu hraju? nasi ano starsi sa na 4 a spolu sa nahanaju 😀 alebo sa hraju z autickami ale obcas sa stane ze starsi akonahle pride Filipko za nim odide 😠 vtedy sa mi to nepaci ale vcelku su dobri bratia a dufam ze to tak ostane aj nadalej 😉

bettyx
1. aug 2012

@natalii6 jj, hrají a starší mi mladšího pokaždý něččim krmí -když měl brouček měsíc a vzbudila jsem se, tak vidím, že je celý hnědý! no bráška se rozdělil s čokoládou co mu zbyla z minulýho dne.. pak vidím jak se objímají a zase mu nacpal pitíčko! ale to je něco jak on ten brouček maličkej pije z brčka! s autíčkama si hrajou, s míčky a balonky kreslící tabulka -všechno dělají spolu 😎 .. tak v tomhle máme štěstí obě 😀 ..
moje kamarádka čeká v listopadu miminko a má chlapečka ten bude mít v lednu 4 a říkal že miminko doma nechce, že se mu nelíbí a je to taková malá krkna rozmazlená (že to tak musím říct) a maminka je přesvědčená o tom že nebude žárlit 🤐

lolko_lenka
1. aug 2012

Ahojte, som tu na skok, ale chcela by som sa spýtať, Nelka má zatiaľ 4 zúbky, uvarené jedlo pekne nimi pohryzká, aj si vie z kukurice odhryznúť pár zrniečok atd. Ale ako jej podávať jablko? Bojím sa, aby si neodhryzla väčší kus... Inak sa máme super, začíname chodiť, už ideme len za 1 ručičku, na ihrisku je varená-pečená, rádio už ani nezapínam, mám tu malé - chodiace 🙂 tak sa zatiaľ majte a ked budem mať viac času, tak si vás aj čo-to spätne prečítam 🙂 paaaaaaaaaaa

reanda
1. aug 2012

@lolko_lenka nasa este nema ziadny zub, ale ja jej dam do ruky uz vsetko.. aj jablko aj banan, to si odkusne aj polku naraz, ale nezabehne jej.. kedysi som sa bala jej aj vacsie kusky v prikrme dat, ze jej zabehne, ale uz ma to nejak preslo, proste vidim, ze si s tym poradi... vcera som jej davala hrozno, cele bobulky do pusy, az potom ma napadlo, ze vsak jej to mohlo zabehnut, mala som jej to aspon rozpucit, ale nezabehlo... dokonca aj kus melona som jej dala, z coho som mala doteraz doslova fobiu 😀 .. to je o pocite, ked sa niecoho bojim, tak to neurobim a potom ma to prejde, asi to nejak vycitim, ze uz mala je na to pripravena

lolko_lenka
1. aug 2012

@reanda čo sa týka príkrmov, tak to aj Nelka musí mať veľké kusy, rozpučené mi už nechce, banán jej dávam odhryzovať, melon zase nakrájam na kocky a dávam vidličkou, hrozno ošúpem, vyberiem kôstky a dám jej tak, len to jablko - tvrdé som nevedela ako... ale diky 🙂 takže vyskúšame na mesiačiky a nech si kúše 🙂 dobrú chuť 🙂

micicka
1. aug 2012

ahojte, tak dnešné miery: 10270g a 75,5cm máme 9mesiacov a 2 týždne 😉 ďalšia poradňa o mesiac, či sme sa pohli s plazením a štvornožkovaním.

micicka
1. aug 2012

@anita12 máš to veru ťažké, dúfam, že sem tam vypadneš preč a o malého sa niekto postará, aby si si trošku oddýchla. dúfam, že ťa tu nerzčuľujeme s našimi radami, možno si už všetko vyskúšala. v niektorých bodoch čo si písala to je u nás dosť podobné. ťažké zapsávanie, nepokojný spánok, tiež je po krátkom čase mrzutá, ale keďideme von, tak je spokojná, takže ja to pripisujem tomu, že sa nudí. máme aj kruhy pod očami, ale podľa dr nič hrozné, takže nám ani krv. obraz nerobili.
ale ako ti písala @rough mne tiež veľmi pomohol nosič pri uspávaní. malá sa v ňom neskutočne ukľudní a buď zaspí v ňoma ja ju len preložím do postieľky alebo sa upokojí a potom zaspí v posteli alebo postielke oveľa ľahšie. ja som kúpila baby carrier. Moja Natálka spí tvrdo 30min - presne na minútku, potom si musím k nej ľahnúť, ona otvorí oči skontroluje či som tam, pohladkám ju, chvíľku je nekľudná, ale potom zaspí tvrdšie. spí cca 1,15 potom je hore 3 hodiny - tiež skor na minútu presne, umrčaná je ale už skôr, ale nepomôže keď ideme skôr spať. zaspáva na posteli, točí sa pri tom dookola, ja jej masírujem chrbátik a pod. keď sa zobidí, tak sa usmieva je spokoná, ale po pár minutách si začne brhliť očká - neviem, či od únavy. ešte nejaký čas ju oblbnem hračkami a pod, ale potom už musíme utekať von, lebo by to bolo na nervy, vonku je spokojná. v noci je dosť nepokojná (teraz sa to zlepšuje) boli noci, keď som aj 100x vstávala a bola som zaťatá, že si ju k sebe nezoberiem. teraz keď vidím, že sa neupokojí po pohladení, tak si ju dám k sebe, ona aj hodinu sa vrtí ako vrtuľa, potom zaspí a ja ju preložím do postielky.
viem, že ty to máš ťažšie, ale ak je niečo čo si z našich postrehov neskúšala, skús.
veľmi vám prajem, aby sa to zlepšilo, aby ste boli šťastní 🙂

silvike
1. aug 2012

@peta_k
@iwky Ahojte zienky, chcem sa len spytat, chodite niekedy aj niekam k marcovkam ? Aka skupina je funkcna a taka najviac navstevovavna ? Nejak som sa v tom tam nevedela zorientovat. Inak, ja som bola vcera u Dr. , takze tiez tehotenstvo potvrdene, maly cloviecik je tam, sme v 6tt. a termin mame 26. 3. 13. Vyzera ze Vy uz budete na Velku noc doma s babom a ja dakde na porodnom stole ak sa mi to o par dni predlzi ako pri prvej 🙂

missy97231
1. aug 2012

Ahojte. Vcera som pisala, ze moja sa sama neposadi,,, a dnes sa jej to podarilo, viackrat 😉

missy97231
1. aug 2012

A dnesny denny spanok - cca 20min, za cely den ☹ chapete to? Uspavala som ju aj pri kojeni, aj v kociku,,, a nic. Tak snad prespi celu noc, co dospi ten den 😀

natalii6
2. aug 2012

@bettyx ahoj tak to je pekne ked sa takto spolu hraju a starsi braska sa snim este aj podeli o sladkosti 😀 fiha on uz vie pit zo slamky to je ale sikovny 😉 nasmu som teda este neskusala dat pit cez slamku budem musiet vyskusat 🙂 a od septembra to budu mat nasi krcekoviat horsie ked uz budu ich velky braskovia chodit do skolky 😒 a ty budes davat syna na cely den do skolky ci len na doobedie?

natalii6
2. aug 2012

dobre rano vsetkym 😉 co sa mi vcera stalo moj drobec sa hral z bratom v detskej izbe a esteze som tam isla lebo si otvoril suflik a tam si nasiel velkonocne vajicka a jedno rozbil a sup do ust skoro som dostala infarkt 😠 tak som mu nastatsie vsetko co mal v ustach povyberala lebo inaksie neveim ako by chuda male dopadlo ☹ budem musiet nieco vymysliet aby nevedel otvorit ten suflik 😠 ach tie deturence nase povymyslaju aj nemozne 😀 idem ja zehlit kym nie je este tak teplo tak sa tu majte pekne a pekny den a poslusne deticky 😉

bettyx
2. aug 2012

@natalii6 no, upřímně -já ho tam dávat vůbec nechci.. chtěla jsem si ho nechat ještě doma, ale on teprve teď začíná mluvit, takže to potřebuje, ale hned po obědě půjde domů..
myslím, že z brčka by to mohli umět všechny maličký dětičky když jsou zvyklí sát -vyzkoušejte! 🙂 .. náš prďola vůbec nechce ty hrníčky pro miminka, ani ty dudliky -flašky vůbec.. trvá na brku -asi ho to baví 😎

kucminka
2. aug 2012

baby,neviem či je to tým teplom,ale malý ako mi pekne papával polievky aj príkrmy,teraz my nejze skoro nič,ovocie,mlieko a jogurty,s tým problém nemá,ale váru akosi nechce.

iwky
2. aug 2012

@silvike Ahoj. ja som bola zatiaľ raz v Marcovky 2013. daj si to do vyhľadávača, taký je názov témy. Myslím že sú tam dve podobné, ale jedna bola uzavretá z dôvodu duplicity. Tak ty máš termín neskôr, ja by som to rada posunula čo najďalej, keďže sa obávam toho aká bude Sofia, keďže už teraz je s ňou dosť veľký problém. Je strašne divoká. A teraz má obdobie, že mi nechce sedieť už ani v kočíku. takže po 5 minútach prechádzky ju musím vybrať a prechádzať sa s ňou. Keď sme v obchode a nedám jej do rúk čo chce, tak dokáže tak vystrájať a srdiť sa, že sme v momente stredobodom pozornosti. Dúfam že ju to prejde čoskoro a nebude to dlhodobý stav. A prvé tehu som aj ja rodila až týždeň po termíne. Dávali mi vyvolávačku, ktorá zabrala až na druhý pokus. Malá bola hrozne veľká, a niekde som čítala že keď je veľký plod tak maternica nieje schopná sa prirodzene sťahovať, lebo je zväčšená na maximum. Dúfam že toto druhé bábo bude menšie.

A mám od včera angínu baby :-/ opuchnuté hrdlo, upchaté dutiny, vraciam a bolí ma celé telo. Ešteže tu neďaleko býva mama aj svokra a zoberú mi malú, lebo neviem ako by som to zvládla. Už som aj schudla 1,5kg. Dnes je to našťastie lepšie. Mala som to aj pri Sofii, presne v 9. tt som takto ochorela, ale pri nej som aspoň nevracala a mala som chuť do jedla.Toto je úplný opak. Zle mi až tak nebýva, ale nemôžem nič jesť, jedine biely rožok, syrokrém a šunku a nektarínky :/ dosť biedny jedálny lístok mám. už nech sa skončí ten 12.tt a som zase v pohode.

iwky
2. aug 2012

a ešte sa chcem s Vami podeliť. Predvčerom som bola von so švagrinou, a jej veľmi dobrá kamarátka má synčeka o mesiac staršie od mojej Sofie, a poviem Vám baby, pri tých jej rečiach som sa cítila ako tá najhoršia matka na svete, ktorá má dieťa, ktoré sa totálne vymyká tabulkám :/ Ja som len tak skonštatovala (úplne normálne, nemyslela som zle v žiadnom prípade) že je drobný oproti mojej malej a ona ma v momente odbila, že jej dieťa ide podľa tabuliek tak ako má, že to moje je veľké. Nedovolila mu dokonca asi hrať s hračkou, ktorú zobral Sofii z kočíka, lebo by mohla byť špinavá a už vôbec nie ju dať do úst. Keď videla že sofia spokojne vyjedá kukuričné chrumky, tak tvrdila že by to malému v živote nedala lebo to je z obyčajného obchodu a nie z lekárne. Malý má 10 mesiacov a príkrm jedáva len na obed, inak ho iba kojí.. Ja som bola hotová, nemám nič proti jej spôsobu výchovy a prečo by mala ona odcudzovať tú moju? Však som neni zlá matka zato že svoju dcéru už nekojím. Však som s tým neprestala dobrovoľne, rada by som kojila ešte teraz. No úplne som ostala sklamaná po pol hodine s ňou. 😢

tunzal
2. aug 2012

@kucminka my sme na tom podobne ani včera nič moc vareného nejedla a ani dnes, ale to asi bude tým teplom zas 😒 a u nás ešte k tomu pribúdajú dve zúbky ktoré sa jej tlačia 😠 😠 ale aspoň ovocie a jogurt si dáme aj my 🙂

@iwky nič si nerob z takýchto mamičiek.... veď oni si myslia že všetko robia vynikajúco....a o pár mesiacov sa ti bude sťažovať že má syna ktorý nič nezje a zo všetkého je chorý.....a neželám si to nikomu ale potom bude chodiť do lekárne ale nie pre bio toto hento ale pre lieky.

kucminka
2. aug 2012

@iwky ja by som si tiež ťažkú hlavu z takých mamičiek nerobila.Každý si vychováva podľa seba a každá matka chce pre svoje dieťa len to najlepšie.Ja som zasa včera bola s kamarátkou a tá ma sesternicu,ktorá ma 3mesačné bábo,a tá praktizuje plienkovú metodu.Neviem či si o tom počula,ja ešte nie,ale ma to zarazilo.Od narodenia ju dáva sedať na šerblík a len látkové plienky.Veď také mrňa ešte ani nevie že je na svete a nie aby už sedelo na šerbli.Ale je to každého vec ako hovorím.

kucminka
2. aug 2012

@tunzal dneska som mu dala na obed šošovicu so zemiakom,nula bodov,zjedol asi 2lyžičky a druhé som mu ponúkla rajčinovú omáčku,ešte večšia nula,to mi nechcel ani ochutnať,neviem už čo variť.

tunzal
2. aug 2012

@kucminka to vážne???? no mne to príde dosť prehnané dávať do narodenia na šerblík ale nech si každá robí ako to uzná za vhodné