icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

tunzal
2. aug 2012

@kucminka vieš čo ja si to už neriešim viem že ked je hladná tak zje hocičo, dnes sme mali zeleninovú polievku a potom ryžu s mäskom ale nič moc asi 10 lyžičiek z polievky a približne aj tolko z druhého , pričom zvykla jesť celú misku polievky a malú kopku z ryže +mäsko k tomu .... ale od vtedy už zjedla celú broskyňu a 2 slivky a teraz spinká , ale si myslím že istotne to bude s tým teplom ved ani mne sa nechce moc jesť a čo my zjedol syn na obed tiež nula bodov....

kucminka
2. aug 2012

@tunzal a dávaš ryžu už normálne solenú,čo varíš pre vás?Mne sa zdá že jemu taká skor chutí,keď nás vidí jesť,tak mu trocha dám a zje mi z toho viacej nech z toho jeho neosoleného.Len teraz nechce ani také.

tunzal
2. aug 2012

@kucminka hej ryžu už dávam normálne solenú ako pre nás, občas tam pridám aj hrášok mrkvu....postupne prechádzame na normálne chuti jedla,

iwky
2. aug 2012

@tunzal

@kucminka Ja viem, veď ja pre tú moju kukuričku urobím všetko na svete, a že jej sem-tam dám na tanier aj to, čo sa v knižkách nepíše nie je podľa mňa zlé. A o bezplienkovej metóde som pár krát už čítala a tiež mám na to svoj názor, neustále pozorovať novorodenca kedy to na neho ide prísť... však to by ma asi piclo. Stačí sa v noci nevyspím ... ja si život rada uľahčím, a ďakujem vynálezcovi jednorázových plienok. Však sa na tom záchode ešte nasedí 😀
Už si skúšala dať malému šošovicu?? toto sa celkom bojím, ja to síce ani nám veľmi nevarím. ale fazuľu máme radi. či ty myslíš tú červenú šošovicu?? a ako ju robíš, ako prívarok?

missy97231
2. aug 2012

@iwky takych mamiciek je vela,,, a len oni su "najlepsie".. Moj David do roka jedol len svoju stravu, pil iba cistu vodu +mlieko,,, teraz to dohana 🙂 solnicka nesmie byt pred nim,, to doslova lize tu sol 😀 Adelka nejde podla tabuliek, je uz nasu stravu,,, aj prichutenu, posolenu,,, pije vodu so sirupom, jedla aj cokoladu, a neriesim 🙂

kucminka
2. aug 2012

@iwky ja som mu uvarila normálne suchú šošovicu z obchodu a buď so zemiačikom,alebo takú redšiu polievku.Zatiaľ sme nemali problém,žeby ho to nadúvalo,alebo tak.akurát teraz mi nechce papať.

rough
2. aug 2012

@kucminka
@tunzal hovori sa tomu bezplienkova komunikacna metoda. Ide tu o to, sledovat kedy chce/zvykne babo kakat a vtedy ho dat nad kyblik, zachod ci serblik. Babatko neposadite, ale ho podrzite v klbicku. Babatko sa nenauci kakat do plienky, ale si pocka kym bude v kbku a gravitacia urobi svoje🙂 mne sa tatoetoda pacila, ale som na to prilis pohodlna🙂 kamarati to praktikovali a mala sia krasne naucila pytat serblik na kakanie. Od plienok ju uplne oducili tesne po tom, co mala rok.

kucminka
2. aug 2012

@rough mne sa to osobne nepáči,ja som dcéru dávala na šerblík normálne a keď mala 1.5roka,tak bola bez plienok.Neviem kam sa to všetci dneska ponáhľajú,to už chcejú aby detičky po narodení vedeli všetko? 😉

wewe22
2. aug 2012

ahojte babulky ako riešite stravu bezzubovcov, moja ma len dva zubky, aj to horne dvojky moj maly upir 🙂 , davam jej stale len vyzivky cize totalne rozmixovane mozem jej davat aj troska s kuskami? sa mi to zda dlho takto kasickovat

rough
2. aug 2012

@kucminka 🙂 tuto metodu zvyknu pouzivat take tie bio maminy, co pouzivaju latkove plienky a vobec, citia to skor EKOlogicky (aj ekonomicky🙂). Pravdupovediac, chtiac nechtiac som aj tak vedela kedy bude Robinko kakat, avsak bola lemrava ho vyzliekat a rozbalovat. Aj teraz to obcas flakam a nedavam ho na serblik tak pravidelne ako by som mala. Podla mna ani nejde o to, aby babatka vedeli vsetko, skor o to robit veci co najprirodzenejsie🙂

tunzal
2. aug 2012

@wewe22 podla mna možeš dať už aj kúsky ked to vie zjesť. treba vyskúšať, daj jej trošku varenej zeleninky do ústa a uvidiš čo s tým urobí, ked jej to neide tak budeš musieť trošku ešte mixovať, ale naša už pár mesiacov musí mať kúsky inak nezje, aj do výživy jej musím dať keksík či piškótky aby to papkala.

tunzal
2. aug 2012

@rough no mne sa zdá trošku prehnaná, nehovorím že to nefunguje, lebo som neskúšala, ale to že si mám sledovať každú minutu či bude kakať či cikať bábo, no to nie , ešte ani teraz neviem kedy sa malá pokaká robí to nejak tiško 😀 ale si vyčkám tú vhodnú chvíľu ako pri synovi on my bol už ako 1,5 ročný úplne bez plienky aj cez noc a to som počkala kým my on povie že už plienku nechce 🙂

wewe22
2. aug 2012

@tunzal ja som malu davala kakat nad misku ked bola malinka, ono tie mini babatka to davaju dost najavo, len ked som bola chora som nemala na to cas ani silu a potom som uz na ten signal znova nedosla, u vacsich deti uz sa to neda zvyknu si ze na kakanie je plienka a uz to ide
ale ked som vzdy zachranila plienku a nemusela som ju zapierat vzdy ma to velmi potesilo 😀 no cikanie som nikdy neskusala to uz je podla mna brutus

wewe22
2. aug 2012

@rough presne ako pises, bud su to eko mamicky alebo casto latkarky a hlavne su to mamicky ktore deticky neustale nosia v satke
citala som jeden clanok a tam maminka pisala ze babo dokaze aj pol hodku pockat kym sa vycura ked vie ze to nebude muset robit do plienky
ja som davala kakat lebo sa mi to nechcelo skrabkat z latkovky 😀

reanda
2. aug 2012

@wewe22 mely nema ziadny zub a zje vsetko, aj kamene 😀 ... chleba, rozky, grahamove tycinky, nema problem 🙂

wewe22
2. aug 2012

@reanda no taketo rozzuzlatelne veci aj moja len tu zeleninku neviem ona dost hlce a bojim sa ci sa mi s tym nezadrhne, starsia tiez nemala zubky no nebola taka pahltna 😀

reanda
2. aug 2012

@wewe22 ja som jej nikdy nemixovala, len obcas nieco... zeleninu popucim a staci... vsak skus, ako jej to pojde 🙂

jankamgr
2. aug 2012

Ahojte maminy... idem sa trošku posťažovať... malý už tretí deň doslova vrieska, hučí, len by sa na rukách nosil, pre všetko plače, lepšie povedané vrieska až sa zachádza... neviem čo s ním, papá normálne, nemá teplotu, dokonca ani zuby nevidno nové... všetko ho baví chvíľu a zrazu plač... neviete mi poradiť? ja som už zúfalá... 😒

peta_k
2. aug 2012

@silvike tema je marcovky 2013 a lea 1333, alebo tak nejako sa vola ta prida do sukromnej temy, len jej treba napisat

bettyx
2. aug 2012

dnes bylo venku nádherně! tak jsme se vyvalili.. malý má nový styl lezení, líbí se mu jak bráška fouká bubliny a dokonce byl dnes tak zvědavý, že se postavil a pustil a koukal se bráchovi přes rameno úplně bez držení a jakou dobu.. a pak tu na nás dělá herečku, že to neumí 😵 ...
ps.: doufám, že ta fotka není moc hambatá -já myslím že ne, protože na ni nejsou vidět konkrétní části 😕

rough
2. aug 2012

@bettyx krasne suncicky🙂 podla mna najkrajsie fotky babatiek su ked su holunke a len preto, ze je sialena doba, nebudem uzkostlivo strazit kazdy kus holej koze. Nech si vsetci pedofili sveta trhnu nohou.

Dievcata, mate niektora problem, ze vam mimino nechce prehltat kusky? Robino totiz ked z niecoho odhryzne, nijak extra velky kus, tak ho nie a nie prehltnut. Normalne ho napina na zvracanie, pripadne sa az pozvracia. Robi to dokonca aj pri rozvarenej ryzi...jedine co ako tak prehltne je banan:/ som sa tesila ako si bude v tomto case odkusovat z ovocia a trt. Nechce ani popucenu zeleninu...teda teraz nechce ani pyre, len kase, jogurty a vyzivky ovocne by jedol....ach jaj

peta_k
2. aug 2012

@iwky v 10. mesiacoch prikrm len na obed, normalne si jej mala odporucit, aby sa zacala viac zaujimat o vyzivu dietata, lebo toto isto nie je normalne...

reanda
2. aug 2012

@peta_k pokial to dietatu staci, nie je na tom nic nenormalne

reanda
2. aug 2012

@rough z duse s tebou suhlasim! detska fotka nemoze byt hambata, to len dospeli maju hambate myslienky 🙄

luckaprima
2. aug 2012

@rough nasa mala ma o chvilu 10 mesiacik na konci a az teraz zacina s vacsimi kuskami, tiez ju napinalo zo vsetkeho, najlepsie mixovane a jogurtiky ako u vas, ale ked sa jej nahodou v puse ocitol velky kus cokolady tak ten jej vobec neprekazal, pekne ho spapala 😀 napriklad z mojho taniera papa, nevadi ze su cele kusky zeleniny alebo halusky, ako nic, ale ked jej popucim vidlickou polievocku a dam ju do stolicky akoze normalne ideme papat tak na mna kukne ci mi nesibe, co jej to davam a komplet mi to vypluje - mama prosim pomixovat 🙂 neboj maju cas, ja to nesilim.. ale posledny tyzdem sa to rapidne lepsi

bettyx
2. aug 2012

@rough děkuji za pochvalu faldíků -je to roztomilý mě se to na dětech líbí, ale nesmí to být moc... myslím, že my jsme ještě v normě 😅.. a máš pravdu.. miminko je tak něžný že je nejkrásnější právě tak nahatý..
@reanda
je to jen proto, že tam má holou prdelku.. jak píše rough -je to prostě taková blbá doba kdy se objevuje samý úchylák, ale jsem ráda, že to vidíte jako roztomilou fotku a ne malýho hambáře..

bettyx
2. aug 2012

@peta_k lea1333 tu s námi začínala 😉 a konečně se jí poštěstilo otěhotnět.. moc jí to přeju 😵

micicka
2. aug 2012

dobrý večer maminky.
čo sa týka konzistencie stravy, moja tiež veľmi nie je na kúsky, teda... ak ide o ovocie s vločkami, nemá veľký rpoblém, ale zelenina, to ee. včera a dnes mala šošovicu, zemiak, mrkvu tak som šošovicu a mrkvu pomixovala a zemiak nakrájala na drobunké kocky. roztlačenú zeleninu nechce, tiež ju napína. ale niekedy sa jej podarí trošku už požuvkať. tak sa budem snažiť ju to takto naučiť, že jeden druh bude na kocky.

micicka
2. aug 2012

čo sa ochucovania týka, ja ešte vôbec nesolím, sem tam dám rascu alebo vňaťku ale dosť zabúdam, tak moja to má ešte stále dietné 😀 😀

no a plienky - ja na dom apoužívam látkové, za prvé kvôli financiám - minuli sme veľa jednorázových, lebo ja som jej nikdy nedala 2x tú istú plienku, aj keď bola málo pocikaná. za druhé, ani ja nemám rada vložky, tak aj malej musí byť príjemnejšia bavlená plienka 😉 a kakáme už tak 98% len do nočníka, keď má hnačku, tak to si len prcne a už je to vplienke. a veľa krát začne vonku tlačiť a vydrží kým prídeme domov - teda ak sme na skok a kaká do nočníka 🙂

michaela18
2. aug 2012

@bettyx ha ha,super fotky