icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

stanka25
4. aug 2012

Baby chcem sa opytat ci nemate skusenost ze by sudokrem velmi vysusoval pokozku vasho dietatka. V poslednej dobe ma Samko velmi vysusenu pokozku v zahyboch na slabinach aj na zadocku. Nev,iem ci je to zaparenina, to dufam nie, umyvame sa vodou a prebalujeme casto alebo ekzem, neboli ho to ani nesvrbi, len to ma suche.

gianni
4. aug 2012

dnes ma skoro porazilo,mali sme na chalupe oslavu a robili sme kotlíkový guláš a čo nevidím , svokor malému namáča chleba do gulášu,bože ked si predstavím kolko tam je korenín a ja mu nesolím,nekorením,no bohvie čo mu dáva ked je pri nich,ale jemu darmo človek povie,oni deti dakedy ináč vychovávali,joj
a mám trochu zapálený prsník,počkám do zajtra,ked neprejde budem musieť ísť k doktorovi,mala som to aj pred 4 rokmi ale to som mala už aj teploty a tvrdý ako skala,tak mi dali atb

tunzal
5. aug 2012

@rough moja bambulka s kúskami problém chváľa bohu nemá, ona zas moc tekuté nemusí len čajík alebo vodu 😀 takže väčšinou zje celý krajec chleba 😀 , málokedy z toho nechá pár kúskov. Šunku dávam hydinovú a morčaciu ale z mäska už párkrát mala aj bravčové ale to tiež hydinovú,morčaciu a králičiu. to viem že tavené syry obsahujú vela soli ale má to velmo tekno natreté a ja už postupne pridávam aj ochutené jedlá 🤐 všeliake bylinky a troška soli, samozrejme vegetu a čierne korenie ani nič podobného nedostáva 🙂, ale napr. nerobím si ťažkú hlavu z toho ked ideme do reštiky a dá si z kuracieho mäska s varenými zemiačikmi či zeleninovú alebo kuraciu polievku 🙂

malý ti ide do jasiel?

nelustek
5. aug 2012

Chcela by som sa spýtať linduška má v cikulke také suché miesta také mapy mám ísť s tým k dr nech sa na to pozrie,alebo niečo kúpiť v lekárni?

Inak s papaním v reštike má už aj linda skúsenosť keď sme chodili po výletoch nebudeš v tom teple nosiť nič so sebou predsa a jesť musí,tak polievočku či trochu palacinky od staršej sestri si dala

tunzal
5. aug 2012

@nelustek ahoj ja by som to najprv natrela kalciovou masťou a ked nepomáha tak ukázať dr. aby dala niečo

ved práve to, skoro každý víkend ideme niekde, hlavne teraz ako sú prázdniny (syn je závyslý na programe cez víkend) 😀 😀 a v tomto teple sa strava riešiť inak nedá 🙂

nelustek
5. aug 2012

@tunzal kalciovku doma nemám mohla by som skúsiť bepanten?

domkaa
5. aug 2012

keď tak čítam čo všetko už vaše detičky jedia tak wau, nám ani väčšie kúsky moc nejdú ale žužláme si pečivko, zeleninku, ovocie...

tunzal
5. aug 2012

@nelustek podla mna hej ved s bepantenom nič nepokazíš, skús a uvidíš ked sa to nezlepší tak to ukážete dr.

gianni
5. aug 2012

Sebastián

d_anica
5. aug 2012

@iwky Gratulujem k bábätku a želám rýchle uzdravenie. Čo sa týka tej tabuľkovej supermamy, ja by som si z toho hlavu nerobila. Ja osobne napr. som mala také ambície čo všetko malému budem a nebudem dávať papať, ako budem všetko zháňať bio a eko... No to vieš 😀 teória je jedna vec a prax druhá. 10 mesačné dieťa už pomaly prechádza na ,,rodinnú stravu", takže ja dávam raňajky, obed, večera a popri tom kojím koľko chce. Dieťa nemám tučné ani chudé, proste akurát. Niekedy som rada, že vôbec niečo zje, inokedy to doňho padá ako do baníka po šichte, v prvom rade rešpektujem potreby svojho syna a jedlo doňho nasilu netlačím, ani mu neodtŕham, keď mu chutí 😉

d_anica
5. aug 2012

Baby, ako dávate krpcom surové ovocie a zeleninu? Môj nechce ani za svet, ani mäkké ovocie popučené, ani kúsky, okamžite vypľúva. A tak je mi to ľúto, keď je teraz sezóna ☹ Vôbec teraz nejak horšie papá, predtým zjedol krásne všetko, teraz mäso a zeleninu len keď má náladu. Mám pocit, že ho už mixované kaše nebavia, lenže ešte nemá ani jeden zub a kúsky nechce ani z varenej zeleniny ani z mäsa. Stále sa sápe do tanierov nám, a chce ochutnávať, ale to ho zas nechcem veľmi učiť na slané a korenené. Najradšej papá jogurty, obilné kaše a chlieb (suchý alebo s lučinou, iné zatiaľ nedávam), lenže to je dosť jednostranná strava. Nemáte niektorá podobnú skúsenosť? Čo s tým?

reanda
5. aug 2012

@d_anica no asi mas sacharidaka 😀 ludia su sacharidaci a bielkovinaci 🙂 .. ale sladke ovocie by mu malo teda chutit, tam mu mozno vadia tie kusky, z toho vyrastie.. jednostranna strava - ako sa to vezme,,nie su vsetci na vsetko a clovek ma jest to, co mu chuti.. a ked ho este kojis, tak sa aj tak bat nicoho nemusis, ze by mu nieco chybalo

rough
6. aug 2012

@tunzal hej, v tej restike to poznam, co mame my, to musi mat aj on🙂 avsak kedze kusky neprehlta, vzdy len ocmula a vypluje. Najviac sa sape po pohari s pivom a kolou (specialnu zalubu ma v plechovkach), takze uz mame ritual, kde si "akoze odpije" a potom je spokojny...som zvedava, co z neho vyrastie🙂

Ja malemu okrem hydiny a kralika robim alebo kupujem prikrmy uz aj z telacieho a dokonca mal aj jahnacie. Sranda, vdaka nemu sme si aj my dospelaci rozsirili jedalny listok o zaujimave chute - pseno, jahle...
Nuz a ano, od januara ide drobec do jasiel kedze sa vraciam do prace. Som zvedava ako to zvladneme, kedze doteraz na zaspavanie potrebuje mamu a bez didiny nevydrzi viac ako 3 hodiny...vzdy, ked odidem na dlhsie, tak mam pocit, ze ma vycucne ako dzusik z krabicky, tak sa po mne sape, kuriatko moje🙂

Kocky, viete niekto nieco o @katuska_za a jej matuskovi? Uz sa tu dlho neukazala.

iwky
6. aug 2012

@d_anica ďakujem 🙂 A presne ako píšeš ty, aj ja som mala v pláne ako budem malej dávať všetko tak ako som sa to dočítala, ale postupne som od toho upustila a teraz jej dám aj veci ktoré by možno ešte nemala. Jasné že všetko s mierou, len tak ochutnať, ale kŕmim ju už našou stravou. Väčšinou. Keď varím tak ochutím len minimálne himalájskou soľou a my si už na tieniery do toho pacneme čo chceme a malá to predsa len dietnejšie ale naše 🙂
A ak ti malý nechce ovocie, skús dať do jogurtu. Moja tiež nejak nemá v láske ovocie. A robím tak, že dám banán, jablko alebo hocičo čo máme doma do bieleho jogurtu. A skúskami máme tiež hrozný problém, moja má zuby len dva a tiež nevie spracovať väčšie kusy. Je lenivá si to poobmieľať v ústach a hneď prehĺta. Ale obed len pučím vidličkou, nemixujem už dlho.

iwky
6. aug 2012

@silvike Ahoj. Pridali ťa do tej súkromnej skupiny marcoviek? Ja som tiež písala tej lei. To mi príde nejaké upozornenie že som tam pridaná?

iwky
6. aug 2012

Baby dnes ideme s krstnou mamou Sofie na výlet do Bobrovca, do hotela Mních. Objednali sme si pobyt cez zľavomat. Naozaj sa to oplatí 🙂 Už sa taaak teším, som zvedavá čo malá na to povie. Snáď bude poslúchať. Inak, ideme nabalené ako na týždeň. A to ideme na dve noci 😀 Toľko vecí pre malú že až. Plienky a nejaké jedlo. Neviem ako sa popcháme do auta 😀

kucminka
6. aug 2012

@rough ozaj,máš pravdu,už dávno sa tu neukázala,ale viacej maminiek sem už prestalo chodiť,asi neni toľko času pri deťúrencoch.

reanda
6. aug 2012

@rough ja som zas rozmyslala, co je s @nelynka18 ? tusim taky nick mala.. ta tu bola kedysi varena-pecena 🙂 a teraz nic 😕

reanda
6. aug 2012

jaj, baby, nejak mi je dneska divne smutno ☹ , esteze mala je taka dobrunka, pekne sa mi tu hra, lakasuje po skrinkach 😀 .. hnacky jej uz presli, aj horucka a zuby stale nikde 🙄

jana86
6. aug 2012

@reanda aj ja som na nu myslela, ani chyru ani slychu po nej...

tunzal
6. aug 2012

@kucminka presne tak veľa mamičiek už sem nechodí alebo možno len čítajú a neprispievajú, je možne, že preto že je leto a iste aj ten čas je menej ako sú detušky väčšie 🙂
@reanda prečo ti je tak smutno? samozrejme len ak to chceš prezradiť

baby ako vám vydržia detičky sedieť pri obede alebo vôbec pri papaní? mňa už strašne štve že malá neposedí ani 10 minút pri jedle, postaví sa v stoličke a užaj musí ísť behať, liezť na všetko alebo len tak vystrájať a vymýšľať ....proste horor 😠 poslednom čase tak dokončime papanie že pritom chodíme štvornožkujeme a všeličo možného, ale mňa to už prestáva baviť 😖

nelustek
6. aug 2012

@reanda nelynka18 sa mala sťahovať do domčeka a odvtedy tu nebola.Opýtam sa kámošky na ňu sa poznajú..Možno len nemá net ak sa presťahovali

nelustek
6. aug 2012

@tunzal ahoj naša Linda pokiaľ je hladná vydrží v stoličke,niekedy ale potrebuje nejakú hračku v ruke 🙂
začala sa stavať pri stolíku sa bojím aby si neublížila, lebo ona si vôbec nedáva na seba pozor.Nelka bola asi opatrnejšia.A vôbec si asi nepamätá že napr. si na šuflíkoch ublížila...a stále chodí a otvára 😀 veru musíme byť stále v strehu

reanda
6. aug 2012

@tunzal neviem preco, nejaka depka na mna sadla 🙄 😵 .. uz som davno nikde nebola, cele dni sama s malou, von nechodime, lebo ja neznasam tieto horka a teraz cez vikend sme mali niekam ist, ale mala bola chora, tak zas len doma 😒
melanka nie je zatial az taka vymyselnicka, ani sa este nestavia, takze pri papani pekne vydrzi sediet, len ked uz si zasyti najvacsi hlad, tak zacina vymyslat a buchat mi po lyzici a strkat ruky do misky a vsetko vsade rozlicovat 🙂 ..ale ked je dieta neposedne, tak asi nic ine nezostava, len za nim behat s lyzicou, pamatam, ako moja sestra malu nahanala 🙂 .. alebo zastancovia tvrdej vychovy robia tak, ze pokial vymysla a nechce sediet, tak nedostane jest 🤐 .. ja vzdy, ked malu nieco take chyti, z coho mi tecu nervy, tak sa snazim si hovorit, ze "vydrz, vsak ju to prejde, male deti pri nicom dlho nevydrzia" 🙂

@nelustek jaaaaj, no tak to chapem, ja keby sa prestahujem do vlastneho domu, tak na net asi celkom zanevriem 🙂

tunzal
6. aug 2012

@nelustek o šuflíkoch my ani nehovor, každý deň musím v niektorom prekladať veci vyššie a vyššie s ktorými si môže ublížiť, dnes boli na rade dolné skrinky v detskej....musela som prekladať malé veci ako lego a drobné zvieratá.... do zatváratelných boxov aby my niečo nezhltla 😠 a moja si tiež nedáva pozor, jej je jedno nepamätá si ked napr. zatvorí ručičku v šuflíku aj tak tam ide ešte raz a spraví to isté..

nelustek
6. aug 2012

@tunzal raz mi začala plakať pribehnem do izby a ona chúda na brušku a prsty zatvorené v šuflíku sa nemohla ani pohnúť.A ústa narazené o postel krvička z jazyka, postaví sa a pustí akoby sa nechumelilo.
Ozaj mám otázku ona mi normálne po4 nelozí len sa tak odsúva jednou nohou a stále ju má tak do boku keď si pozrieš v albume mojom.Je to v poriadku? Švagrina ma už straší že tak bude chodiť do boku dávať nohu.Čo myslíš?

tunzal
6. aug 2012

@reanda takúto depku poznám ale ja k tomu ešte aj hryziem 😀 takže na jednej strane som rada že sú prázdniny a aspoň cez víkend ideme niekde 🙂 v sobotu sme boli v patinciach na kúpalisku a v nedelu vo višegrade na bobovej dráhe, síce pre mňa to není moc odpočinku, lebo aj tak nemá byť kto s malou ale aspoň niečo 🙂

daja0760
6. aug 2012

Ahojik dievcatka. Straaaasne dlho som tu nebola. Kristinka ma 9,5 mes., vazi 9300g, mame zatial len 2 dolne zubky, stvornozkujeme a staviame sa na nozicky.....a od syna skolkara dostala kiahne (aj ked je este dost kojena).....tak sme sa "potesili"....ale uz sa to hoji, tak snad nam neostanu jazvicky. Ale mala to teda chuda horsie ako syn.

tunzal
6. aug 2012

@nelustek to som minule pozerala lebo si vravela že len sa tak posúva ale si myslím že kým začne chodiť tak to bude v pohode, ved na začiatku budú tak divne aj chodiť kým si najdu rovnováhu 😉 nič si z toho nerob podla mňa

peta_k
6. aug 2012

@iwky skus zajst do tych marcoviek a hned na strane 1 lea1333 uvadza ten link na sukromnu temu ( nase zazitky s babatkami v bruskach... ), ak ta to tam pusti, tak si uz pridana