icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

michaela18
2. aug 2012

dnes sme boli v poradni na 9m,maly ma 10.270kg a 78 cm,ziadne zuby,a vcera zacal konecne robit pa-pa.dnes bol tak strasne dobry,ze som z toho paf.2 hodinky sa sam hral a ja som si v klude navarila,aj v kociku pospinkal hodinku,co sa u nas nestava.mam pocit ,ze od tych 9m sa to u nas nejako zlepsilo.aj spinka lepsie.och ,dufam, ze som nezakrikla a ostane to takto 😀

michaela18
2. aug 2012

@bettyx ano,ano.lea sa dockala a caka babetko.mozno si na nu pamatate,bola v oktobrovkach len to vtedy nedopadlo dobre.budeme jej drzat palce,nech to tentokrat dotiahne do stastliveho konca,vela zdravicka jej aj babetku.tesime sa s nou 🙂

pettulka
2. aug 2012

dnes 10ti měsíční kontrola 71 cm a 8,17kg a zjistili jsme že nám roste sedmý zoubek 🙂 🙂

peta_k
3. aug 2012

baby, mali ste niektora zapal oci v tehotenstve?

peta_k
3. aug 2012

@bettyx ano to je presne ona 🙂

peta_k
3. aug 2012

@reanda kazde dieta je ine a ja sa nestaram do nikoho ako krmi a vychovava vlastne deti, len si myslim, ze 99% miminiek v 10. mesiaci papa inak ako babatko iwkinej priatelky a odporucania odbornikov su tiez trochu ine, takze by som si asi radsej zahryzla do jazyka a nekritizovala ine dieta ako ta jej priatelka, chapes... Strasne mi lezu na nervy take matky, ktore su chorobne presvedcene o svojej dokononalosti a dokonalosti svojich deti, neverim, ze existuje matka co nerobi ziadne chyby, ja sa napriklad velmi snazim a aj tak si uvedomujem, ze stale nieco pokazim

iwky
3. aug 2012

@peta_k aj ja s myslím že to pre bábo nieje veľmi dobré, papať raz za čas príkrm....ale ja som jej nedávala žiadne rady. Každý robí tak ako uzná za vhodné. Ale ten chlapček bol k okoliu oveľa apatickejší ako bývajú iné detičky v jeho veku. Síce je dojčenie úplne úžasné a prospešné. všetko treba asi brať s mierou.

lucy56
3. aug 2012

@kucminka
@bettyx u nas to iste,maly je kojeny, do postele chodi neskoro medzi 9-10 zaspi, podotykam ze po dlhom uspavani, na ruky,do postielky, rev v postielke, nic nezabera aby si lahol a zaspal v izbe sam, ani na prse nezaspi, a potom sa budi kazde dve hodiny, a chce sa kojit, ked mu idu zuby je to este horsie to zas v noci sme aj hodinu hore a hrame sa lebo ho to boli, nic od bolesti nezabera a konecne uz ako tak zaspi aspon cez den, doobeda dve hodky a poobede hodinu, lebo predtym mal asi 4 polhodinove spanky cez den, ja som sa ale rozhodla mu v noci prestat davat prso, lebo uz boli noci kedy on bol na prse cely cas nacucnuty a ja som nespala nic, takze tento tyzden v noci kojim max 1,krat, vynechavam postupne kojenia

bettyx
3. aug 2012

@lucy56 a pomáhá to vynechávání?? já moc totiž vynechávat nechci -chci ještě alespoň rok kojit, ale když by to pomáhalo, tak proč ne... jinak teda mě malý usínal jedině na ruce minulý rok, ale to jsem si řekla že to nejde, to by byl konec -tak to jsme ho nechali halt řvát, ale jinak to nejde, no... a dobrý, až na to že ještě není schopný spinkat celou noc a to mě hrozně unavuje, ale co ti budu vykládat..

michala33
3. aug 2012

ahojte .babenky ktore stale kojite....co davate detom papat okrem mliecka,zeleniny a ovocia.. myslim tym ci davate aj neake mliecne -milacik pribinacik krupicovu kasu,....neviem ci jej to mam zacat davatked ju este cca 4krat za den kojim av noci asi tri krat okrem toho klasika na obed zel.mas.a poobed ovocie

lolko_lenka
3. aug 2012

@michala33 Nestlé vyrába také pudingy balené po 4, ktoré sú od 8.mesiaca, ja ich malej dávam, ale nie každý deň, tak 2x do týždňa na desiatu - a aj to len banán a vanilka, inak ovocko.

cabby88
3. aug 2012

@michala33 ahojky,ja dávam iba biely jogurt 🙂 myslim ze je lepší ako miláčik a malej vcelku chutí...ak chcem ovocný,tak ho zmiešam s nejakou ovocnou výživkou 🙂

michala33
3. aug 2012

@cabby88
@lolko_lenka dakujem ,lebo dnes som bola u kamosky a ona ma 17 mesacnu a sa cudovala ze preco som malej este nedala pribinacika ze ona uz davala ale ona kojila iba 4 mesiace ... a este ma zblbla ze aby som malej uvarila puding z normal.1,5 percentneho kravskeho mlieka s piskotkami ze to obcas moze,no ja neviem normalne mlieko???? bojim sa toho co poviete nato? 14 idem na poradnu tak sa chcem dr.povipitovat ze co ako ale ma zaujima nazor aj vas... baab co davate vy

lolko_lenka
3. aug 2012

@michala33 a presne, biely jogurt občas, lebo toho mi moc nezje 🙂

lolko_lenka
3. aug 2012

@michala33 je na každom čo kedy svojmu dieťaťu dá, ale ja osobne s klasickým mliekom ešte určite počkám, s klasickým pudingom asi ešte dlhšie a načo dávať dieťaťu umelé cukry? V ovocí je cukrov dosť... Ale to je iba môj názor, každý nech si uváži sám ako spraví, čo jeho dieťa znesie atd.... A ver tomu, že materinská intuícia je vždy viac ako slovo iného "radcu" 🙂

silvike
3. aug 2012

@iwky Tak to ma mrzi, ze Ta angina chytila. Tak len sa skoro vyliec, nech zas mozes byt fit a lietat okolo malej, esteze Ti ma kto pomoct. Inak, mna tiez pobolieva uz treti den hrdlo ale ja som mala skor pocit ze je to zo zubov, resp. z dasna, leo ma hrozne to pred par dnami rozbolelo, som myslela, ze sa nejaky zapal rozsiril az do hrdla. Tak len kloktam slanu vodu a urobila som si cajik. No, Tvoja Sofia je asi poriadne cislo, ked uz takto sa stvera z kocika prec, nasa zatial sedi ale ked je jej dlho tiez zacne mnaukat. S nou na nakuoy nechodim, (resp. ja skoro vobec nechodim na nakupy by som povedala) tak ani neviem, ci by nieco do ruk brala ci nie. No ale neskor sa asi tomu nevyhneme, takymto rosadam v obchode. Ja si myslim, ze podobnymi zalezitostami skor ci neskor prechadzaju vsetky matky.
No a k tej svagrnininej kamoske a malemu. Uff, ja by som z tej prechadzky sla taka rozladena a znechutena, ze nabuduce by som sla radsej sama. A urcite nie si zla matka, lebo nekojis, Neprestala si predsa z rozmaru. Inak, ja som sa bala ako odstavim malu, kedze cakame baby a ona sa viac menej zacala odstavovat sama. Totalne odmieta prsniky. Ako rano alebo tak skoro nad ranom si da, aj to len z jedneho (pred tym sme pili z oboch), ale vecerf fakt nejako nechce, tak davam pomaly aj UM. Proste je to asi prirodzene tak zariadene, ze malej prestava moje mliecko chutit, nechava surodencovi 🙂 A nakoniec nema z toho nikto traumu, ani ona sa nejak netvari ze jej ta cica chyba a mne je o to lahsie, aj ked do roka som chcela potiahnut. Tak to bude uz lena si take smybolicke resp. na ukludnenie. A to este pred tyzdnom sme papali aj 5x. Teraz ledva 2-3x.

michala33
3. aug 2012

@lolko_lenka to mas teda pravdu s tou intuiciou...lebo s tym mliekom to ani neuvazujem .len som nevedela ze co s tymi jogurtami.ale ja si myslim ze ked ju stale kojim a jej jej dost 😀 tak zeleninka z maskom a ovocie su zatial aspon hadam do roka postacujuce.a este ma napadla jedna vec,davate uz aj strukoviny? mala somnou rano papa chlebik s masielkoma co kedy som jej tam supla aj t
roska dzemu?

lolko_lenka
3. aug 2012

@michala33 moja malá bude mať 11.8. 11 mesiacov... strukoviny som jej zaviedla asi pred mesiacom, ale tiež tak pomaličky, lebo som sa bála, aby ju náhodou bruško nebolelo, no a dnes mi zjedla už plnú misku červenej šošovice s mrkvou a zemiakom 🙂 a tiež jej už dávam aj varenú kukuricu 🙂
mne malá džem nechcela... a to som ho robila ja 🙂

silvike
3. aug 2012

@michala33 Ahoj, ja som sa pytala na jogurty nasej dr. a vravela ze az od roka. Tak sa s takymito mliecnymi kremikmi a jogurtmi neponahlam. Ale zas svagrina mi uz davnejsie, este ked Terezka mala asi 7mes. radila ze jej mam pomaly skusat davat pribinacik a tak. Taze chapes, kazdy podla svojho uvazenia, vyzera to tak. Aj som jej asi dva krat skusila dat jogurtik,ale nic, ani tuk. Taze zatial nedavam. A uz vobec nie kravske mlieko. To by nemali deti do 12 mes. vobec, koli vysokemu obsahu bielkovin, strasne to zatazuje oblicky. Az trikrat viac bielkovin by dostavali do organizmu, keby sme ich krmili kravskym mlekom. Ale opat, niekomu to nepride vobec divne a vyskusa do roka aj to. Taze fakt, kazdy, dle chuti a podla svojho zvazenia a uvazenia 🙂

tunzal
4. aug 2012

@michala33 ja síce nekojím a malá my nevipije ani kvapku žiadného mlieka ani UM ani kravské, proste nechceuž tuším od polroku či tak nejak, takže aby mala aspoň trošilinku mlieka tak jej dávam kravské do prívakov ale to len len tak raz do týždňa možno ani tolko nie podla toho čo varím, papala jogurty skoro denne ale v poslednom čase vstáva ráno okolo 8-8,30 a tým pádom desiata odpadáva takže jogurt dostáva teraz len občas . miláčik som jej skúšala ale moc nemusí nechutí jej takže to tiež neriešim, na puding už chystám dlhšie ale ani syn my ich moc nemusí takže som sa k tomu ešte nedostala 🙂 s tým džemom sme tak ako @lolko_lenka pár krát som skúšala ale vypluvala.....takže to tiež nič moc, na chlebik dostáva maslo, syr, šunku a k tomu paradajky, skúšala som aj uhorky ale tiež nechcela, výmyselníčka jedna 😀 😀

peta_k
4. aug 2012

@michala33 ahoj, ja uz sice nekojim, ale pribinacky su z tvarohu a ten by deti do roku papat nemali... Ja davam biele jogurty a sem-tam vanilkoveho milacika na spestrenie, ten je bez tvarohu.

lucy56
4. aug 2012

@bettyx no robim to tyzden, dve noci sa budil vzdy o tych istych hodinach ale dala som mu caj alebo vodu namiesto prsa, sice mu trvalo asi 15 minut kym zaspal znovu,ale vobec nejako neplakal,len pomrnkaval a konecne dnes spal asi za cely svoj zivot prvy krat 8 hodin vkuse, prvy krat sa zobudil o pol stvrtej, to som mu to prso dala a spal dalej, do pol siestej to sa bohuzial uz zobudil a chcel sa hrat ale aspon vynechal budenie kazde dve hodky, ja zase chcem skoncit s kojenim do roka max, a to ako si nevyspata si viem zivo predstavit

reanda
4. aug 2012

@michala33 pokial kojis, tak mala ziadne ine mlieko nepotrebuje, milacik jej urcite chybat nebude, ak jej ho nedas ani cely zivot, lebo tam okrem hromady cukru a chemie dokopy nic uzitocne nie je, rovnako ako v dzeme... ale dat jej mozes vsetko, to je na tebe

baby, prosim vas, vy, co kojite, ked mali vase deti hnacku, davali ste si aj vy nejaku dietu? a co dat malej jest? rozmyslam, ze na obed ryzu s mrkvou.. alebo radsej len samotnu ryzu? okrem hnacky jej nic nie je a jest jej teda chuti, cim dietnym ste krmili vy deti?

lolko_lenka
4. aug 2012

@reanda ahoj, počula som už aj taký názor, že mrkva zvykne preháňať, tak asi radšej len samotnú ryžu...
Nelka mala trošku hnačky začiatkom týždňa, tak som jej varila také hustejšie jedlá, dávala jej viac piť vodičku, vynechali sme melón, kukuricu, paradajku a dávala som jej cez deň do ruky ryžový chlebík. Prešlo... U nej to bolo ale od zúbkov, od utorka ich máme už 5 🙂

lolko_lenka
4. aug 2012

@reanda jaaaaaaaaaaaaj, a či som si ja dávala dietu!? ani nie, možno akurát ten melón som si nedala 2 dni 🙂

iwky
4. aug 2012

@silvike ďakujem. Už sa cítim oveľa lepšie, to hrdlo prepukne akurát v noci ale cez deň je to už našťastie dobre 🙂 V lekárni mi dali septisan na cmúľanie, tak to pomáha. A tiež vyplachujem slanou vodou. Známy mi dal nejakú Himalájskú soľ a to je riadne delo. Je oveľa slanšia ako bežná soľ, a má úžasné antibakteriálne účinky. A ak ťa bolia ďasná tak skús Mundisal gel, je to aj na prerezávajúce zúbky aj na afty a zapálené ďasná a funguje. Síce neviem či sa to môže v tehotenstve, ale v lekárni ti poradia. Aj ja ti prajem nech to skoro prejde.
A čo sa týka tých nákupných štrapácií, máš pravdu že si tým prejde skoro každá, akurát som toto vzdorovité a zúrivé obdobie nečakala tak skoro 😀 V poslednej dobe to moje dieťa vôbec neposlúcha... asi tuší že sa ktosi chystá prísť nám o pár mesiacov robiť spoločnosť 😀
A to som rada že malá to takto zobrala s tým kojením. Je to super že sa odstaví prirodzene. Väčšina detičiek už nechce MM keď mamička otehotnie. A nad tandemovým dojčením si neozmýšlala? a keď je to už teraz jedno, keď malá odmieta. Ale v maminke bol teraz o tom článok a tiež na to boli rôzne názory.

rough
4. aug 2012

@tunzal syr a sunku? Fuuu, to existuje nejaka nesolena sunka? A aky syr?

@michala33 okem mojho mliecka mava aj biely jogurt (nie ze by ho potreboval, ale chuti mu. Dokonca chce cisty, bez ovocia atd.) a vyskusali sme aj take hotove zarobene kasicky z DM znacky babylove. Ako krizovka na cestu je to ok, ale moc sa za tym netrhal. Ostatne mliecne vyrobky ako su tvaroh, maslo, syr, pudingy atd sa mu chystam davat az tak okolo roku a pol, urcite nie skor ako v roku. Od januara mi ide do jasiel, ale skusim ustrazit co mu budu davat.

natalii6
4. aug 2012

@reanda ahoj ja nekojim ale pri hnacke treba malej vysadit vsetky mliecne veci(okrem materskeho mlieka) davat ryzovy odvar alebo teraz maju v lekarni pripravok ktory sa vola ORS 200 od hipp a nam to pomohlo a potom davat cistu ryzu, varene zemiaky,ryzove chlebiky,suchare a hlavne vela tekutin samozrejeme ze nie sladkych najlepsie cierny caj ale taky slaby a ak chces mozes to prisladit glukopurom..mojmu synovi davali v nemocnici taku ryzovo mrkvovu poliekvu a este mozes davat rozky ale den stare a este ma napadlo ze je mozes davat trosku coca coli to je dobre na hnacku 😉

tunzal
4. aug 2012

@rough tuším neexistuje nesolená šunka, ale kupujem vyššiu kvalitu od firmy LE & CO, majú ich v Bille, sú síce drahé ale aspoň kvalitu majú vynikajúcu. a syr dávam plátkový a občas už aj tavený 🙂

rough
4. aug 2012

@tunzal a kolko z takeho chlebika uz zje? My mame strasne problemy s prehltanim kuskov, tak mozno aj preto moj nezje viac ako asi 1/8 z maleho krajca chlebika, asi vo velkosti vacsej piskoty a viac uz nechce:(

A to davas hydinovu sunku, ci uz papa aj bravcove masko?🙂 btw, taveny syr ma strasne vela soli, viac ako platkovy. Ja mu este nesolim, hoc minule si zo stola slohol extraslanu chrumku a tak ju zbastil, az mal hrce za usami🙂