icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

janqua86
6. aug 2012

@bettyx moj maly ma sice menej mesiacov ale robi to iste...pokazilo sa to asi po polroku a v poslednom case sa budi skoro presne v takych intervaloch ako tvoj...a tiez vacsinou jedine cicik zabere...a to zakazdym zacne plakat a sadat si, potom sa poobija o postielku a reve kym mu nedam cicik..takze neviem poradit, ale mame doma to iste..

silvike
6. aug 2012

@iwky Joooj ja vobec neviem ako to chodi, ci mi napr. Lea napise, ze uz som pridana. Pravdu povediac, ak mam vobec cas na PC tak mrknem tuto oktobrovky a marcovky este velmi neriesim 🙂 Ale ta neviem zatial ani ci som tam uz pridana ci nie.

micicka
6. aug 2012

@reanda čítam, že malá vymýšľa pri papaní. no ja to mám tiež ☹ zje pár lyžičiek, už asi nie je extra hladná, tak to začne, ruky do pusy, potom si "pohladká" celú tvár 😀 máča prsty do jedla a dáva mi ich potom oblízať a smeje sa 🙂 pozerá yo stoličky na dlážku kde má porozhadzované hračky atď, niekedy na to nemám nervy ☹

strakovakatka
7. aug 2012

Ahojte dievčatá. Tak a máme za sebou prvú dovolenku s Lukáškom v Chorvátsku. Cestu zvládol celkom dobre a celý pobyt na 1*. Pekne papal, zaspal hocikde ked potreboval, aj na pláži si pospal v tieni, aj v kočíku. Začal nam štvornožkovať 🙂. Myslím, že bol spokojný, vodičku má rád tak sa aj vyčlapkal v mori, hral s kamienkami. Keď chcete ísť s detičkami niekam, nebojte sa. Oni to zvládnu lepšie ako my 🙂 Dosť som ho chránila pred slnkom, natierala som ho 50-tkou, na hlave mal stale čiapočku, dvojdielne plavky - tričko a gaťuše s UV ochranou... 🙂. Pani doktorka povedala, ze som ho kludne mohla trosku poopalovať 🙂 Iné detičky tam pobehovali hole, snedé ako čokoládka 🙂 😵 😵
Včera sme boli aj na 10-mesačnej kontrole, máme 73 cm a 8 580 g, 7 zúbkov, konečne štvornožkuje, sám sa postaví.

micicka
7. aug 2012

@strakovakatka kedy začal malý štvronožkovať? len teraz niekedy. moja totižto stále nič, ja si myslím, že na to príde, len sa bojím aby nás dr neposlala na cvičenie, 7.9. ideme na kontrolnú poradňu, tak snáď sa do vtedy rozbehne. viem, že tie cvičenia jej určite neuškodia, len pomôžu, ale asi sa mi tam nebude chcieť chodiť...

kde ste boli v chorvátsku? ja by som tiež veľmi rada išla niekam k moru.

strakovakatka
7. aug 2012

@micicka Začal štvornožkovať cca ked mal cca 9,5 mesiaca, čiže pred 2 týždnami. Dost dlho sa daval na štyri, ale bál sa spraviť kroky 🙂 Teraz sa uz rozbehol, páči sa mu, že si môže prísť pre hračku ktorú chce... 😵 😵 Neboj, to sa rozbehne. Každé dieťa je iné. Luky sa už aj sám postaví, takže zachvilu asi začne aj pobehovať 🙂
Keď idete do poradne až 7.9. to dovtedy urcite zacne. Skus jej trosku pomoct aby sa dala na styri a aby chvílu vydržala, aby spevnila svaly na rukách a chrbátiku a potom aj sama začne.
V chorvátsku sme boli na Istrii vo Fažane, bola tam super pláž - kamienkova vhodná pre deti - plytká voda, staršia dcéra a synovec (8,5 r a 10 r.) boli aj 50 m od brehu a stále dočiahli na dno, tak sa zabavili, šnorchlovali, hladali morské potvorky. 😵 😵

micicka
7. aug 2012

@strakovakatka no Natálka sa ani na 4 nedá 😒 aj trochu trénujeme, ale to sa zase jeduje. no veď uvidíme

tunzal
7. aug 2012

na ráno nám vykukol 5. zúboček 😀 to je asi výsledok toho že sa celú noc prehadzovala z jednej strany na druhú

strakovakatka
7. aug 2012

@micicka Ona asi tiez nemala rada polohu na brusku, ze? Moj bol nerad na brusku, musela som ho kazdy den chvilu davat, aj ked sa jedoval 🙂

reanda
7. aug 2012

@micicka no ja ked nemam nervy, tak sa snazim pocitat do desat... niekedy aj do sto 😀 .. snazim sa nechat ju, aby skusala papat aj sama, necham ju aj hrat sa s jedlom a tak, ale tiez nie vzdy, proste niekedy naozaj nemam energiu ju po kazdom jedle kompletne prezliekat, umyvat a upratovat celu kuchynu, takze niekedy ju k miske proste nepustim 😒

melka je asi nieco podobne ako tvoja natalka, tiez ma ten pohybovy vyvoj pomalsi, ale ja sa nebojim, ze by nieco zmeskala, alebo ze by mala nejaky problem.. jedine, co mi vadi, ze doktorka bude isto pindat, ale na ziadne cvicenia ja s nou chodit nebudem... nie som zastancom toho, aby sa deti "tahali za usi", nech sa vmestia do tabulky.. a ja si myslim, ze take cvicenie jej moze uskodit.. nemyslim nejake spevnovanie svalov, ale proste su to vsetko zasahy do jej prirodzeneho vyvoja, preco ju mam nieco ucit, na co zatial sama neprisla? ved nema ziadnu svalovu dystrofiu, ani poskodeny mozog, aby potrebovala stimulaciu zvonka, nech neostane zakrnuta 🙄

reanda
7. aug 2012

@strakovakatka ani moja nebola rada na brusku.. a ja som ju ani nedavala.. a ked sa zacala pretacat, tak uz inak ako na brusku ani nechcela byt... nic jej neutieklo

strakovakatka
7. aug 2012

@reanda Môj sa práve z chrbátika na brusko ani moc nepretáčal, jemu stacila poloha na chrbte a hotovo. 🙂 Ked som ho dala na bruško tak z tej polohy sa snazil prevrátit spat na chrbátik. Na vsetko deticky pridu same, same musia postupne spevnit svalstvo. Luky mal jemnu motoriku v jpohode, len v tej hrubej trochu zaostaval 🙂

reanda
7. aug 2012

@strakovakatka ano, aj melka takisto, ked som ju dala na brucho, tak sa zacala jedovat a dovtedy sa snazila pretocit, az sa neotocila zase na chrbat a potom uz bola spokojna, na brusko sa nepretacala... tiez mi radili, ze mam ju na to brusko davat, aj ked sa jej to nepaci, aby si spevnovala svaly, lebo inac sa ani pretacat vobec nezacne... ha-ha, to akoze by do smrti zostala spokojne lezat na chrbte? nie, prisiel jej cas a ona sa sama od seba zacala aj z chrbatika pretacat na brusko a potom sa jej tam uz pacilo.. nijake treningy ani spevnovanie svalov sa nekonalo.. a zijeme.. mozno nelameme rekordy v rychlosti dosahovania vyvinovych stupnov, ale nam to nevadi 😀 😉

reanda
7. aug 2012

hrali sme sa s malou na psa... teda, ani sa jej necudujem, ze nechce chodit po kolenach, vsak ta zem je tvrda jak slak! 😀

stanka25
7. aug 2012

S tou suchou pokozkou na ritke sme boli u DR. a dala nam excipial mastny krem a zabera. 🙂 Len pre inspiraciu ak by mal niekto podobny problem ako my. 😉

micicka
7. aug 2012

@strakovakatka veru trvalo nám, kým si zvykla na bruško. aj otáčať sa začala neskoro - na bruško až v 7. mesiaci 😕

micicka
7. aug 2012

@reanda najlepšie je kŕmiť ju úplne nahatú - to nervy vôbec nechytám 🙂 pod riťkou má bavlnenú plienku, ak by cikla a tak sa vetrá a aj papáme 😀 ja keď jej dám do misky napr natrhaný chlebík, tak to všetko vysype a misku zahodí na zem a potom, že "kde je" 😀 aj keď si chytí ten kúsok chlebíka do ručičky, tak ho zahodí ako špinku 😉 ale nech si zvykáme...
cvičenie ako také určite neuškodí, ale napr. sa bojím toho, ako mi doktorka kázala, nechať ju na brušku aj keď sa bude jedovať, že potom nebude chcieť vôbec byť na tom brušku. dávať pred ňu hračky a nechať ju trápiť sa zbytočne dlho mi príde hlúposť. možno by som viac uškodila ako pomohla ☹ pretože vtedy sa ani na chrbátik neotočí - veď čo by tam robila, keď nemá hračku v ruke...
ja vidím na mojej Natálke, že nemá problém s pohybom, ona sa hýbe až moc, ale proste na 4-nožkovanie ešte nedozrela.

katuska_za
8. aug 2012

@rough Ahoj, veru som tu poriadne dlho nebola, mala som dva tyzdne poriadne silny zapal priedusiek a silne ATB, predtym bol zas chory Matusko.... :( Konecne sme ako tak fit a uzivame si leto. Zatial nesedime (iba ked sa zabudne ze to nevie 😀 ), storkovanie tiez este nam nejde len sa kyveme na styroch, ale je strasne ukecany a zivy.. je to uzasne babetko... zatial len v rychlosti lebo ideme dnes na kardio, vecer vam napisem viac 🙂 pekny den prajem

peta_k
8. aug 2012

@micicka nestresujte baby, niektore deti vobec nestvornozkuju, my mame v rodine aspon dve, co vobec nelozili a zacali rovno chodit

lolko_lenka
8. aug 2012

@strakovakatka Kati,aký šikuliak 🙂 Inak, ja Nelku aj natriem 50-kou,ale ako stále niekde lozí,šúcha sa, tak má nožky opálené 🙂 a ručičky tiež 🙂 peknú váhu máte, tak akurát, my máme teraz už určite 10,5kg ,22.8. ideme na poradňu, tak budeme vedieť viac

micicka
8. aug 2012

@peta_k tak ja nejako extra nestresujem, mz sme traja súrodenci a ani jeden sme neboli na 4! tiež sme rovno chodili. no ale dr... 😒 ale tak zvládneme. a ďalšia vec, keď naookolo vidím, že všetky detičky sa plazia, štvronožkujú, majú zuby, stoja, chodia 😨 😨 pritom je mi jasné, že každé dieťatko je iné 😉

peta_k
8. aug 2012

mne zasa vsetci hovoria, ze mala je buchta, jooj ked mi to niekto povie, mam chut ho roztrhnut... A pritom ona vobec nie je tucna, je len taka mocna od narodenia...

katuska_za
8. aug 2012

Ahojte, tak po dlhej dobe sa ja teda hlasim 🙂 velakrat som tu bola a citala si o vasich detickach, ale nepisala som, lebo v podstate nic pozitivne az tak nemame a negativami vam nehccem kazit usmev vycarovany vasimi ratolestami. Neviem co som pisala naposledy tak to tak zhrniem do par viet ako sa teda mame.

Matusko je kransy chlapcek a robi nam velku radost, vazi 8820g a meria 76cm, zub zatial ziaden, vyzera byt baculko, ale on ma len licka take baculate a rucicky trosku inak je stihly a ma taku tu typicku chlapsku postavu 😀 siroky chrbatik a uzky pas, no jednoducho fesak nam z neho rastie poriadny. Prevracat sa nema problem, dostane sa v dome kam chce otacanim, prevracanim a posuvanim sa trosku vzad. Dopredu sa este neposuvame, dokaze sa dat krasne na styry a kolise sa dopredu dozadu, avsak bez posunu. Ked sa snazi plazit ma rucicky zopnute spolu takze zas mu to moc nejde, avsak je velmi dvolizete ze sa snazi. Rozprava mama, tata, baba, doda (Dominika) a potom straaasne vela zvukov od fu, ga, gr (aspon to tak znie), nana, papa ... asi pomaly vsteky pismenka nejako spajame🙂 je velmi vnimavy a vsetkemu rozumie co mu poviem. Teraz je velmi vztahovacny na svoju osobu (nic zle o nom pred nim nemozem povedat lebo hned place) a taktiez sa boji cudzich az chyta panicke place....

Co sa tyka mojich svokrovcov..... och.... teraz sme v stadiu ze ja som zla nevesta a oni su ti najlepsi.... Hlavne, ze za cele leto tu boli 2x po 10 minut a doniesli mu z dovolenky hracku urcenu pre dieta od 3rokov (taky vlacik s tyckou nech si tlaci pred sebou), ma tak rozculili ked ho otrcili Matuskovi a ze nech si tlaci... OMG sak co su uz sprosty ze nevedia ze este ani nesedka???!!!! Oni stale len "Uz sedi?, ved by mal ......." a podobne, len co ma to privadza do zufalstva neikedy, pripadam si niekedy vazne strasne sama na vsetko, pretoze vsetci okolo zacinaju vnimat len to ze sak oni sa snazia a ze uz chodia aj za malym a ved tvrdia ze ho uz maju radi a nikto nechape moje pocity a nevidi ake je to od nich povrchne a klamstvo....

co take este o nas napisat? Srdiecko uz mame v poriadku sme bez liekov, ale este nas sleduju takze sme stastny, mame trosku zvysene TSH takze musime na endokrinilogiu a reflux sa konecne zlepsuje... Stale mame trapenia so soplikami a nepochopitelnymi teplotami, avsak uz to nieje az tak caste...

tak som sa napokon celkom rozpisala 😀 najblizie vam prilozim aj nejake foto toho nasho zlaticka 🙂

natalii6
8. aug 2012

caute 😉 dneska mal maly poradnu tak vaha je 9380g a 72cm nato aku mal porodnu vahu si myslim ze sme celkom dobre a este maleho ockovali tak dufam ze na vecer nebudu ziadne komplikacie a dalsia poradna az v decembri..citam ze niektore deticky strajkuju z papanim aj u nas je to tak trochu spapa a dovidenia alebo najnovsie si to povybera z ust alebo to vypluje 😠 a mna moze porazit 😀 dufam ze to nebude trvat dlho...Filipko od vcera pekne stoji tak cakam ze zanedlho zacne aj chodit 😉 a nove co vie je ze ukaze aky bude velky a povie ze cica 🙂 co sa tyka spania mame este stale 2 spanky len problem je ze ked spi doma nevie zaspat sam musim byt pri nom lebo strasne place 😠 a od vcera som si povedala ze ho musim naucit spavat v postielke lebo uz to bolo neunosne ako celu noc cestoval po posteli a ja som ho musela stale premiestnovat 😒 neveim preco tak zle spi ze v spanku cestuje po posteli starsi syn ten tak pekne spaval a aj spi a toto male sidlo to je hruza 🙂 ale vlastne oni su uplne iny starsi ten bol taky kludas a mladsi ten stale niekam beha a o bordeli co robi radsej pomlcim 😀

d_anica
8. aug 2012

@reanda 🙂 asi máš pravdu, dieťa je sachariďák ako vyšitý. Cez víkend vzal na milosť aj zeleninu a mäso, tak som sa už tešila, ale po troch dňoch sme tam kde sme boli 😠 čo už. Vravela som aj dr. že je prieberčivý, ale zhodli sme sa, že nemá zmysel to doňho pchať, akurát by si jedlo úplne sprotivil. Snáď z toho časom vyrastie.

d_anica
8. aug 2012

@iwky ja už by som mu dala čokoľvek, aj rezeň smažený, len aby zjedol aj niečo iné, okrem zaručeného trojboja- jogurt, rožok, ryžová kaša 😀 neviem po kom je taký prieberčivý, ja aj muž sme odmalička jedli všetko... ale vyvýja sa dobre, aj priberá a rastie tak nestresujem. Asi mu stále stačí žiť z mlieka, cucá statočne. 🙂 s tými kúskami jedla si asi lepšie poradia, až keď im poriadne zúbky narastú, hore aj dole...

natalii6
8. aug 2012

@d_anica ahoj ja mam takeho nejedaka tiez doma aj ked som si myslela ze ako bude rast tak ztoho vyrastie ale bohuzial zatial ziadne zmeny a to uz ma nieco cez 3 roky ☹ ja sa uz obavam ze sa to asi nikdy nezmeni ale to ma pomne lebo ja som tiez dost prieberciva ale on je ovela vatsi..a z ovocia zje iba banan a hrozno aj to iba obcas takze hruza 😠

iwky
9. aug 2012

@d_anica Presne tak, do ničoho ich netreba tlačiť 🙂 Ja už malej varím osobitne len zriedkavo, keď my máme niečo čo by som sa jej naozaj neodvážila dať. Guláš pikantný a podobne 😀 Ale teraz má akosi obdobie že sa jej moc do papania nechce, čo je u nej naozaj nevídané. Ale pripisujem to zúbkom alebo teplu. A jogurt boduje aj u nás 🙂 tie nestíham kupovať. Ale zase ovocie rada nemá. Skôr zeleninu, ale tú tiež len formou polievky. A pečivo tiež nespapá. Takže síce je jedák poriadne, ale tiež je vyberavá 🙂 A priberá statočne, takže tiež nebláznim keď sa pár dni stane že papať nechce. Však aj my dospelí máme niekedy väčšiu chuť do jedla, inokedy žiadnu.

rough
9. aug 2012

Kocky, ktore este dojcite. Ako reagujete, ked (ak) vas babo kusne do bradavky? Robinko to doteraz nerobil a vcera objavil novu zabavku - ale nie ked je vyslovene hladny, vtedy nekusne a pekne papa, ale ked sa chce len napit (on si vie aj "vypytat") tak vtedy vidim ako sa mu zloba zaleskne v oku a rafne ma skor, nez stihnem zareagovat. Dnes ma pohryzol az do krvi a tu prestava kazda sranda. Ked mu capnem po ritulke/plienke, to vobec nevnima. Ked ho polozim bokom a akoze placem, to mu pride smiesne. Ked zvysim hlas, dokonca aj manzel, to sa vyslovene smeje...proste vidim, ze on to berie ako zabavku. Robia to aj vase deticky? A ako im dat najavo, ze to sa nerobi. Normalne na neho funguje "no no no" a "nesmies" ale tu to zrazu nejde...pristihla som sa, ze sa ho uz bojim dojcit a nerada by som ho odstavila:/

jana0706
9. aug 2012

@reanda @nelustek to je sranda baby aj mna minule napadlo ze tu nelynka18 nebola odkedy sa mali stahovat...