Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ahojte,už som sem taaak dávno nepísala,že si ma už možno nepamätáte 🙂 Emminka má za dva dni 10.mesiačikov,už asi týždeň vie štvornožkovať,prípadne sa doplazí,kde potrebuje...Váži 7890g a meria 76cm,taký kúštek,asi sme tu najmenší 😕 stále sa kojíme,čo je super,lebo nič iné papať nechce..teda kašu a jogurt to áno 🙂 a vodičku tiež nepijeme ☹ zatiaľ sa ani nepostaví,ani nechodí za ruky,ale ani ju zatiaľ do ničoho netlačím,veď to príde keď bude pripravená...vie neuveriteľne dlllho džavotať a najradšej má "tata",vie ukázať pápá,aká budem veliká,ťap,ťap ťapušky,moja hlavička a vie kde má mama pupok 😀 a ja si taaak neuveriteľne užívam materskú,že až 😉
@cabby88 tak ja mu ho nemam problem vyrvat z pusy🙂 on praveze zakusne, potiahne az mi bradavku echt nasponuje, btw doteraz som netusila, ake su bradavky elasticke🙂, a pusti. On je celkovo taky maly uchyl na bradavky, furt ich musi chytat, krutit, brnkat po nich, no a teraz pridal tento hnusny kusavy zlozvyk...keby aspon nemal zuby, ale ma. Kurnik, doteraz to nerobil a to mu zubanky vyrastli uz ako 4 mesacnemu. Ale mozno to bude ako hovoris, ze kuse ked nieco boli. Mam silne podozrenie, ze mu rastu dalsie zubky, lebo je opat taky nekludnejsi a chyta si uska, to robil pri kazdom zube. Joj, snad to coskoro prejde, lbo nechcem ho stipkat a ani nosit klobuciky, ako radili baby na fore. Co som citala, babatka toto proste zvyknu robit...budem teda dufat, ze je to len chvilkovy rozmar. No i tak ma udivuje, ze mu moj smutok pride smiesny...🙂
@rough Linda zatial nekúše a dufam že ani nebude,Nelka ma totižto nepokúsala ani raz a to som dojčila 13mesiacov.
Ale tiež som sa pristihla pri myšlienke čo ak pokúše a bude to pre ňu zábava?Teraz robí také niečo že pije a začne mi bradavku v pusinke ťahať sa odomňa odtláča a stále ju má v pusinke.To tiež celkom zabolí,ale to robí keď je už najedená napitá a len sa hrá
Ahojte baby, tak aj my sa hlásime po dlhšom čase. Riško je už veľký chlap, pred troma týždňami mal 9500 gr. Stále sa kojíme, bez cicíka nevie ani zaspať, občas sa aj v noci zobudí, aby sa napil, vlastne mu dávam aj po každom jedle miesto pitia, on vodičku vypije len trošku, potom to dotiahne mliečkom. Štvornožkujeme od 8. mesiaca a pred dvoma týždňami sme začali chodiť. Za jednu rúčku už ide ako drak, sám sa pustil urobiť prvé krôčky minulý týždeň, ale ešte je to také neisté, prebehne sám len na krátke vzdialenosti. Prikladám zopár fotiek. Kakáme už do nočníčka. Povie zatiaľ iba mama, ale tou jeho hatlaninou narozpráva a občas pridá aj rozhadzovanie rukami, tak vykladá a vykladá, taký je rozkošný. A veruže nám už porástli tie naše detiská, veď už budú mať čochvíľa rok... Veľmi rýchlo nám to zbehlo. A mám ešte jednu novinku, sme sami, Riškov ocko nás nechal tak, bez pomoci, už za malým ani nechodí, ale nevadí... My to zvládneme a ja budem aj otcom aj mamou.. Veľmi to bolelo, ale už som z toho ako tak vonku... 😔 Radšej skôr, ako neskôr, keby to ublížilo malému...
ahojte baby....pamätate na nas??? 😀 😀 nemam vobec cas cez prazdniny stale sme kdesi prec a dorabame tu nasu chalupu a nie a nie ju dokoncit....dominik alias dodo 😀 je uz riadny chlap beha za jednu ruku co chvila uz pojde aj sam....jedeniu moc neda ale spapa inak vsetko.ma 4 zuby a skoro ziadny vlas 😀 na kupku mu je najlepsie len keby sa stale neponara lebo hopotom bolia usi.rad rozprava a opakuje vseliake slova az sa niekedy cudujeme ci to nie je skoro 😀 risko bude na druhu sobotu oslavovat 5 rokov a je to riadny sibal 😀 prave dnes je na porodnici kamoska tak spominam 😵 😵 😵 fotku nedam bo nemam cas ale este v blizkejdobe pridem papapa 🙂
@nelynka18 jasné že si ťa pamätám,nedávno sme ťa tu aj spomínali,že kde si sa vyparila,aj sme hovorili,že asi koli domčeku neni kedy písať,predsa cez zimu bude viacej času.Aj my sme stále holohlavý,vlas len kde tu,ale vobec mi to nevadí,aspoň mu neni cez leto tak teplo 😉 Tak vy už takto beháte,super,keď bude čas pridaj nejaké foto,radi sa popozeráme 🙂
Tie čo kojíte a dostali ste už prví menzes mali ste pred tým ako ste dostali bolesti v podbrušku? Ja som ešte nedostala,ale mávam také slabunké bolesti niekedy.
baby,poradte čo variť pre drobcov,už mi dochádza fantázia,mali sme všetku zeleninku,ryžu,mäsko,cestoviny,šošovicu my nechce,tak neviem z čoho už variť,chcela by som vyskúšať aj niečo iné,len neviem čo 😉
@kucminka ja som doteraz varila len take kasickovite veci, ale minule ma napadlo, ze ved uz by som mohla urobit aj nieco "normalne", dospelacke, ked to neosolim, neokorenim, moc neomastim.. tak namiesto zemiaka s cukinou napriklad cukinovu placku na suchej panvici smazenu, alebo take nieco..
my sme teraz ale na diete, takze vymyslanie sa odklada
@kucminka no ved dietatu zase netreba taku strasne pestru stravu, je to aj lepsie na zaludok, ked nie je taky zavaleny vselicim moznym.. a co sa tyka vitaminov, mineralov a tak, tak to ma vsetko v mlieku, ked nekojis, tak aj v umelom by malo vsetko byt.. no ked tak porozmyslam, ved ani my nejeme nic moc insie, ako dokola zemiaky, ryzu, cestoviny, maso zelenina... 😕 .. mne islo skor o tu upravu, ze aby to nechutilo jednotvarne..
neviem, skus pozriet par stranok dozadu, baby tu davali odkazy na vselijake recepty
a ked mu nechuti sosovica, mozes vyskusat inu strukovinu, ja som davala uz cicer.. aj fazulu kludne by som vyskusala
@kucminka vieš čo my napadlo, knedlík s mäskom a nejakou zeleninovou omáčkou, ale aj my máme dokola to isté, buď polievku hustú nejakú alebo ryžu s mäskom, zemiaky s mäskom alebo prívarok nejaký, dnes mala fazuľkový prívarok s mäskom, a potom som zvykla robiť aj slovenskú ryžu s niečím. ináč netráp sa nad tým im je to proste jedno, ked sú hladné zjedia aj nás 😀
ahojte baby.
tak dnes už máme vonku prvý zúbok 😵 😵 dolná jednotka. a prvý raz sme kakali do trávičky 😵 možno sa postupne aj k lozeniu prepracujeme 😀 😀
@kucminka
@tunzal
@reanda baby ale čo chcete variť iné ako zeleninu, mäso, prílohu? len to asi treba obmieňať. ja raz dám len polievku - pórová, brkolicová, mäsková, zeleninková. inokedy dám "hlavné" jedlo - mäsko a k tomu, ryža, zemiaky alebo cestoviny s jedným max dvoma druhmi zeleninky, napr. hrášok, mrkva a podobne. ajmne to príde, že má stále to isté, ale čo iné....
@micicka no ved nic ine, ale mna napr. tie placky napadli, ze je to vlastne z tych istych surovin, ako ked uvarim cukinu a k tomu zemiak.. ale je to ina uprava, mozem tam pridat aj trochu majoranky a hned to bude aj trochu inac chutit a hlavne moze to mala jest aj sama, lebo ona s lyzickou este nevie jest..
ale aj tak, som sa tesila na leto, ze kolko bude zeleniny a aku bude mat pestru stravu a pritom tiez papa vkuse cukinu 🙂
ale teraz sme uz vyse tyzdna na ryzi a bananoch, lebo mala hnacku.. a co sa nam stalo - davam jej probiotika, v lekarni mi poradili tabletky namiesto sirupu.. a ja vymyslam, ako jej tu tabletku dat, drvim do caju, kamuflujem na lyzici do kase... a minule, ked som ju vyberala z obalu, tak mi vypadla a spadla na stolik pred malu.. ta ju uchytila, strcila do pusy, rozkusala a zjedla 😀
@reanda moja sama nepapá ani kúsky, má pocit, že je to špinka a nespapá to.
mnoho krát vymýšľame ako by sme prekabátili tie naše dietky a oni nepotrebujú nič extra - vidíš, pochrúmať a je to, no ale je to šikulka 😉
prečo ste na diete? resp z čoho a ako dlho mala hnačku?
aj ja som dávala často cuketu, ale zase si poviem, v zime ju mať nebude, tak nech si dá teraz fajnú čerstvú, bio 😉 ale ten nápad s plackami bol dobrý 😉
@tunzal bola som v piatok u dr s malou s tou cikulkou a predpísala nám mastičku ophthalmo-septonex a pekne jej to mizne.Ale má stále na kožičke okolo také vyrážky...neviem hovorila že ak to do pondelka nezmozne mám prísť.A to sme neboli ani u našej dr...mala dovolenku.Asi tam ešte zbehnem.Aj pod očkom sa jej robia akési bodky červené vypuknuté malinké 😨 ☹

@rough ahojik,ten strach z kojenia poznám :-/ aj malá ma kusala,ale len keď jej išli zúbky,teraz prestala,ale neviem či je to tými zúbkami,že už vyliezli alebo pomohlo to,že som jej vždy prso zobrala a nechala ju tak 😕 a niekde som čítala že pomáha,keď si prso nie že vytiahneš z jeho pusy,keď ťa pohryzne,ale práveže mu ho viac "vrazíš" do úst a bude vlastne nútený viac otvoriť ústa a tým pustí hryz...no neviem,u nás to moc nefungovalo...