Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelustek ..ahoj, ja uz neviem ako nazvat tie jeho ranne stavy... zobudi sa, 10min ok, a potom uz len mensi ci vacsi plac, vkuse chce jest a tak krici ze hroza, a hrat sa absolutne nula...., chce na ruky a hned sa odtlaca, my nez sa dostaneme k doobednemu spanku to je kriku ze az, a tiez sa vie riadne jedovat, poloha lezmo, prebalenie oblecenie absolutne nemozne :(, pri zaspavani 1000 x vstane, place, ma neuveritelnu silu ..... a ja ze to len chlapci su taki " jedovati" 🙂, .. tolko dievcatiek v jeho veku poznam a to su take kludne vyskerene babule ... ale zato nas Henko ked chce, tak ma taku pamat, ze zirame co vie...
@nelustek neboj nič,takých nás je tu určite veľa,aj náš sa jeduje,tiež sa hádže kade tade.Aj vonku,nechce byť v kočíku,potom už nechce ani behať,ani jesť,tak tiež neviem už čo mu dať aby bol pokoj.Keď má náladu,tak sa tiež pekne hrá,aj sa smeje,ale keď chytí rapel,tak nepomôže nič.Aspoň že večer zaspí sám,bez uspávania.
Ahojte, len by ma zaujimalo kolko vasi drobci zjedia za den? Ja mam pocit, ze moja mala strasne malo papa, co sa tyka kazdeho denneho jedla. Vahovo je v norme, ale casto zje len dve lyzicky a staci (prv som myslela, ze je to zo zubov, ale teraz nam ziaden nejde). Ked zacala papat prikrmy, tak jedla normalne (tych 70-90g obed a vecera), ale posledne dva-tri mesiace je to bieda. Uz som skusala dokonca aj tie kupovane prikrmy (i ked nie som ich zastancom), ale je jedno, co jej dam. Ked jej dam okostovat z naseho jedla, tak to jej celkom chuti, ale nerada jej to davam, predsa len je to trosku solene, korenene (neprehanam). Ked jej odoberiem pred solenim, korenenim to iste, co jeme my, tak take neochutene mi to nechce, aj ked sa jej to snazim dochutit pazitkou, petrzlenovou vnatkou, rascou..... Ako je to u Vas?
@eronika ako čítam tak moja oproti tvojej papá hrozne veľa, alebo tvoja papá hrozne málo 😀 máme takto: na raňajky hustá kaša zo 180ml vody, desiatu vynecháva lebo väčšinou vstáva okolo 8-8,30, obed síce nemeriam ale odhadom zje tak 200 ml hustej polievky(zelenina, mäso, cestoviny) a keď nemá polievku tak aj mäsko so zemiakmi či ryžu alebo prívarok 200-250 g možno aj viacej 😀 (ja jej už pridávam troška soli, rascu, petržlenovú vňať, pažítku, mletú papriku, cibuľu a do prívarkov aj bobkový list a aj smotanu kyslú), poobede okolo 14-14,30 má jogurt(1-2 záleží na veľkosti 😀 ), keď sa zobudí okolo 17-tej má ovocie alebo výživu celú s piškótami a na večer má väčšinou chlebík s maslom alebo rohlík, koláč......lebo už kašu nechce 😉 medzi tým si ešte dá občas chrumky alebo piškóty, bebe keksík...
@tunzal tak ty mas teda riadneho jedaka pocuvaj :DDD
@eronika no a u nas asi takto ranajky okolo 8 az 8 30 jogurt s piskotamy alebo chlebik s pastekov,vianocka babovka vyzivka ovocna no co po ruke potom obed okolo 12 alebo 13 ako sa zobudi polievka co mam doma navarenu dneska to bola fazulova zje za cely maly tanierik a k tomu dam hotovy prikrm alebo druhe co mam navarene neriesim ci to je solene alebo nie solim menej aj korenim ale ajtak jej to uz davam....medzi tym piskotiny chrumky co po ruke a vecera o 17 to mame kasu 150ml vody a kasa a vecer o 20 40 210 ml mliecka a zabudla som ze este okolo 4 alebo 5 podla toho ako sa rano zacina mrvit jej este robim 210 ml mliecka...no asi tolko a vazime asi 10 kg
@nelustek aj mi sa jedujeme ojoooj a este ako a zevraj dievcatka su pokojne no prd moja sa pred chvilkou hodila na zem a revala a revala kym som ju nezobrala na ruky a revala od unavy v postielke zaspat horor inak sme s tym priblem nemali teraz sa postavi posedi a nic ajked uz ledva oci drzi nam tiez idu zubky takze ja to tomu pripisujem ale zase vecer klop klop zaspi sama bez uspavania vypije mliecko pomrvi sa a uz chrappka no len v noci mi vyrevuva aj 5 krat...
holky, mám docela strach o ségru.... je to teda divný, asi si budete řikat že jsem zlá, nebo tak něco.. ale představte si, měly jsme společný termín porodu! já ho měla 13. a ona 18. října, tak jsme se těšily že budeme mít dětičky stejně starý a ona se pak po 20tt odmlčela jen mi napsala že ruší fb a bude na icq -jenže tam nikdy nebyla, telefon nedostupný, máma o ní nevěděla, někam s přítelem zmizeli a ona se ještě chtěla s ním vdávat v září, pohádala se i s dalšíma dvouma sestrama a teď se znova objevila! ale zmínka o holčičce (říkala že bude mít holčičku a bude se jmenovat Andělka) žádná, nikomu neodpovídá na vzkazy, nic... nikde žádná fotka -druhá naše sestra slavila dětí narozeniny a tahle tam s tím svým byla a na fotkách jsou jen děti oslavenci, ale miminko žádný! a teď se na fb přidal znovu ten její přítel, no nevzali se, jsou stále spolu a on má napsáno že se mu brzy narodí syn a co si víc může přát!
co si o tom myslíte??? 😖 😖
já jsem z toho docela zkroušená.. bojím se jestli se jim něco nestalo a proto jsou tak odměření..
Jinak pan Šíma se dnes osmělil a uděla první krok bez držení!!! fakt hustý.. pozítří deset měsíců a on už by běhal... ten mě fakt dostává 😅
musim sa vam pochvalit.... :D dnes moj anjelik urobil prve "kroky"... sice pomalicky a len potroske ale konecne sa plazime 🙂 Lubime ta Matusko :-*
@tunzal
@molly25 baby dakujem Vam. Ja som uz tiez rozmyslala, ze sa vykaslem a budem jej davat presne, to co jeme my (tiez vela nesolim, korenie len sporadicky, skor vyuzivam bylinky). Ale mozno je to i moja vina, ze tak malo papa, pretoze ju stale este kojim a dam jej vzdy ked ma chut 🙂 Napriklad dnes sa stal normalne zazrak a zjedla na obed pol naberacky kremovej zelerovej polievky do ktorej som jej pridala nakrajane kuracie masko. Inak z jogurtu, kasi to mi zje vzdy len par lyziciek.
Ako citam, tak vy mate oproti mojej celkom dobrych jedacikov. Len nech sa Vam tak drzia i nadalej. My mame teraz cca 9 kg.
@michaela18 nám vykukol prvý pred týždňom a druhý dva dni na to. neboj, aj vy sa dočkáte 😉
tak u nás zase sopel ☹ lenže vôbec si nechce dať odsať, musíme ju traja držať a plače ako o dušu 😒 lezenie nula bodov, za to "chodiť" by chcela, ale teda je to len také tancovanie, určite nie ako vaše detičky, čo už pomaly samé chodia 😨
@eronika my papáme takto-4.00 hod.21Oml mlieka,8.00 zasa mlieko,10.00ovocie,12.00 polievka,alebo nejaký príkrm,podľa toho čo mu navarím,zje takú misku,asi 200-250ml.14.00 mlieko,16.00 výživa,alebo nastrúhané ovocie s piškotami,18.00jogurt,alebo len rožok,chlebík,20.00 kaša.čas nieje celkom presný,podľa toho ako kedy ráno vstáva,alebo aj cez deň.Pomedzi tým vždy niečo žuje,aj s nami pri stole,kornútky zo zmrzliny,piškoty,chrumky,máme už úctihodných 12kg.no čo vám budem hovoriť a jedol by stále.
@eronika urcite nerobis chybu, ked ju kojis, kedy ma chut 🙂 ..mm je pre nu lepsie a vyzivnejsie ako jogurt s piskotami alebo pastekovy rozok 😕 .. desatmesacne dieta sa nemusi napchavat ako slon a pokial ma materske mlieko, tak jej tuhu stravu staci stale len ako "ochutnavat".. a devat kil je predsa normalna vaha, nam na poslednej poradni na 9 kil povedali, ze je "dost pevna na svoj vek" 😀
@reanda no ja mam uz z toho jedenia nervy, zje asi 5 mini lyziciek roztlacenej zeleniny s masom alebo strukovinou, vecder asi tiez 5 mini lyziciek kase z ovocim, popritom skusam ponukat nejake male kusky bananu, chrumku , korku z chleba, proste to len rozmrvi, cely sa zakyda, zmoli to v prstoch, zije len na mlieku, to by pil aj 10x denne, dufam , ze je to len z toho tepla ci zubov , ale trva to uz dlho, ked mal 7 mesiacov jedol lepsie a viac, pekne celu misku vacsinou, ako ze by jedol polievku a druhe, to mi pride ako sci fi 🙂
inak moja pediatricka mi povedala ze ake mam velke dieta, (73cm a 8040gramov) mne sa teda nezda 🙂
caute mamicky 😉 dnes Filipko 1x bol u zubara celkom dobre to zvladol narozdiel od jeho brata ten akonahle mal ist do kresla tak otvoril dvere a uz chcel odist 😀 a ten rev potom chuda zubarka dobre ze neohluchla 😉 inac neveim ako u vas ale tu v BA najs detskeho zubara je hroza 😒 jedneho som raz nasla aj starsieho som knemu prihlasila ale ten sa zahadne vyparil a nedal vediet ani kam 😠 tak som nasla sukromnu vstupny poplatok 10 euri a ze 2x do roka na preventivku je zdarma 😉 a Filipkovi nasla 1 novy zubok takze uz mame 5 zubkov 🙂 a ja ze co tolko kakaval a to bolo asi z toho ako sa predieral 😉
a chcem sa vas spytat ako su vase deticky natom z nocnikom? odkedy sa mali uz vie postavit tam mi zneho utecie robia to aj vase deti ?
@kucminka citala som vas jedalnicek tak tvoj drobec je ale velky jedak 😀
@eronika ahoj co sa tyka toho jedenia ked vidis ze mu chuti to co si varite pre vas tak by som mu urcite dala ved to dochutis pomenej a vy uz si to na tanieri dochutite podla seba aj ja som uz zacala davat malemu to co varim pre nas len ked nestiham tak mu uvarim len pre neho..a u nas je to takto rano mlieko desiata mliecne vyrobky alebo ovocie obed to co je navarene olovrant ovocie alebo jogurt a vecer kasa ,niekedy dostane rozok alebo chlieb papava kukuricne chrumky a piskoty a obcas dostane ked napeciem trochu kolaciku
Nelka má 11 mesiacov, 11 dní a 10 325g a 74 cm 🙂
@lutsy moja mala ako 9-mesačná 9330g a 72 cm :D
holky! dnes jubileum!! Šimonek slaví deset měsíců a od včerejška CHODÍÍÍME!!! 😀 uděláme pět krůčků bez jakýkoliv opory!! šikulín!
@eronika Ahoj aj mne teraz papaá menej, ale taktiež keď jej dám naše ochutené tak spapá viac.Ale dnes varím šošovicovú a dám aj jej normálne na cibulke s bob.listom a ochutenú.Inak ja moc nesolím som už tak zvyknutá ešte od prvej dcérky.
My máme raňajky okolo tej 8mej o desiatej ovocie ide spať keď zaspí prv ovocie nemá,medzi 12-13tou obed to zje tiež pár lyžičiek, ide spat ked sa zobudí jogurt, večera chlebík alebo krupicová kaša a uspávame na prsníku a mezi tým všetkým kojíme o 106.Keď sme v kočíku tak piškota,chrumka.
Inak naša linduška sa naučila dávať bábike papať aká je podarená 😀
pekný dník prajem všetkým detičkám

Ahojte má tu niekto jedovaté dieťa ako my? Som v koncoch, niekedy sa pekne prehrá, a niekedy sa začne tak jedovať a trucovať sedí na zemi a hodí sa do zadu.Keď som s ňou tak dobre zachitím ju,ale keď je sama sa švacne o zem.Večerné uspávanie je niekedy aj 2hodinové a to je zo mňa urobená dudka 😒 viem že ju trápia tie zubky ale som z toho už aj ja nervózna a prenášam to na celú rodinu niekedy 😢