icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

bettyx
23. aug 2012

@nelustek no my jsme z toho strašně paf! náš první začal chodit sám ve 13 měsících, ani v roce ještě pořádně nestál, ale tenhle prďolka mu chce asi stačit a na začátku srpna začal sám stát a teď včera na něj koukám a on si poodešel po svých sám! tak jsme pak všem ukazovali a co krok to zdokonalení! bomba!!! 😀
ale když už bude chodit, tak už mi uteče 😔 už to nebude moje malinký lezoucí miminko

eronika
23. aug 2012

@nelustek
@reanda
@cabby88
@kucminka baby vdaka za info ohladom Vasich jedalnickov 🙂 🙂 🙂

eronika
23. aug 2012

@natalii6 vdaka za rady a info 🙂

betty312
23. aug 2012

Ahojky maminy 🙂
Můžu se k vám přidat? Mam syna Martínka a 16.10. mu bude rok ...už? to strašně letí 😲
A dcerku Elišku a té je 3 a půl 😉

kucminka
23. aug 2012

@betty312 vitaj medzi nami,ozaj to strašne letí,len teraz sa narodili a už budú mať rôčik,je to neuveriteľné.

jankamgr
23. aug 2012

@betty312 Ahoj maminka 😀 aj náš je 16.10. 😀 😀

nelustek
23. aug 2012

@betty312 vitaj medzi nami, naša Linda bude mať rok 20.10. a veru už hrozne rýchlo to uletelo 😉

bettyx
23. aug 2012

@betty312 jééé to máme podobný.. můj první malý je únor 09 a druhý říjen 11 😀

tunzal
23. aug 2012

@betty312 ahoj mamina, fakt veľmi rýchlo letí, veď sme ich len teraz čakali a za chvíľku nám aj utečú 😀

michaela18
23. aug 2012

@nelustek ako by si pisala o nasom certikovi

michaela18
23. aug 2012

kocky pomoooooooooooooc.moj adam nechce spat ked nie som s nim v posteli.vzdy som ho uspavala v nasej posteli a potom preniesla do tej jeho.ked sa nahodou zobudil,stacila dudka a spinkal dalej.nadranom sa uz pytal do nasej,.to ho vzdy beriem lebo potom spinka aj do 8-9.inac je hore o 6.teraz sa zobudi a dovtedy place kym ho nepreniesiem do nasej postele.vtedy v momente zaspi.zacal to uz robit aj pocas dennych spankov,lenze sameho ho v posteli nemozem nechat,lebo by sa niekam zosypal a ja tiez nemozem s nim vyspavat 2x do dna a vecer lihat s nim.tak som sa dnes na obed nastvala a jednoducho ked sa zobudil po 30 minutach a dozadoval sa ma, tak som mu dala cumlik a odisla z izby,ze ved sa vyplace a zaspi,ale po 30 minutach(mala som co robit,aby som ponho neisla) sa dostal do takeho stavu, ze sa zacal triast a zvracat,nemohla som ho potom utisit dalsiu hodinu.hmmm asi to nebol dobry napad.o inej metode neviem,poradte ako z toho von.jednoducho viem,ze je uz mudrejsi a urobila som asi chybu ,ze som ho bravala do postele.mne to vyhovuje nadranom,pretoze si potom dlhsie pospime ale asi budem musiet byt zasadova.len ten dnesny zachvat ma vystrasil,neviem ci v tom pokracovat.co na to poviete?,

michaela18
23. aug 2012

@betty312 ahoj,vitaj 🙂

nelustek
24. aug 2012

@michaela18 ahoj v tomto istom by som potrebovala aj ja radu.Robila som to isté len rozdiel mám v tom že ja som postielku ani nerozkladala.Spáva celú noc so mnou aj cez deň v posteli... a celú noc na prse aj cez deň je niekedy aj hodinu na cicke zoberiem a hneď je hore a dožaduje sa prsa 😒 som si povedala že hneď ako prejdu tieto teplá ju odstavím,pretože to už takto nejde..staršiu budem musieť dať spať k babke a idem na to.Nelka jej trhá srdiečko keď Linduša plače,neraz som ju našla že plakala s malou.Keď som jej hovorila že už jej prázdniny pomaly končia že si v škôlke od Lindušky trochu oddýchne, ona mi na to mamina a prosím ťa budeš dávať na lindušku pozor? no nieje podarené to moje dieťa?A to má 4roky

reanda
24. aug 2012

@michaela18 preboha, hadam to nechces skusat este raz???? ja toto nepochopim, ako jedna matka moze toto urobit svojmu dietatu ☹ 😢 .. ja malu tiez uspavam v posteli, aj cez den.. aj tam spi.. oblozim ju poduskami a paplonmi a nakukujem, ci uz je hore, aby nespadla.. vecer tiez uspavam aj dve hodiny a boli casy, ked som musela s nou chodit spavat o osmej, lebo ked zaspala a ja som vstala z postele, hned bola hore... trvalo to par tyzdnov, teraz uz zase spi dobre.. ved tie deti su male chvilu, cokolvek im "sadne na nos", dlho to nevydrzia, to sa nemozete chvilku obetovat pre svoje dieta??? mne je normalne zle, ked to citam... nechat dieta plakat az kym sa netrasie a nezvracia... tebe to nepripada ako tyranie? to si schopna urobit tomu babatku, tomu "vonavemu uzlicku", co ste sa tu vsetky tak rozplyvali? akoze sory, vraj ma nic do toho ako si ini "vychovavaju" svoje deti , ale co je vela, to je vela

reanda
24. aug 2012

@nelustek aspon ta tvoja dcera ma srdce

tunzal
24. aug 2012

@michaela18 poradiť ti v tom neviem, ale istotne nemá význam nechať dieťa vyrevať až natoľko aby zvracalo 😖 , naša spí s nami v posteli a chodím s ňou spať okolo 9-tej niekedy zaspí za 5 minút niekdy trvá aj pol hodinu, ale ja som až natoľko unavená že sa mi nechce vstať takže spím s ňou, cez deň ešte spí v kočíku takže uspávanie trvá max 10 minút kočíkovania a potom si môžem robiť svoju prácu, ale väčšinou ráno kým spí si dám variť obed a aj si poupracem čo sa dá potichu urobiť a keď vstane tak po raňajkách "spolu" porobíme ostatné veci, také ako vysávanie a umývanie riadu ....

zuzkazv
24. aug 2012

ahojte baby som tu po strašne dlheéeeej dobe prečítala som si len jednu stránku a baby som znechutená
@reanda akože prepáč ale ten tvoj príspevok je otrasný ved ona chcela radu a nie to aby ju niekto cudzý odsudzoval, otras toto
@michaela18 ahoj robí sa to tak že nenecháš dieťatko plakať dlho iba tak 3 až 5 min potom k nemu prídeš, utíšiš a akonáhle neplače šup do postielky takto to opakuješ až kým nezaspí, u nás toto fungovalo ( trvá to zhruba týžden kým to zaberie ) a mimochodom
@reanda nemyslím že by som malú týmto spôsobom týrala je to spokojné usmiate dieťa
@michaela18 takže nech to už dopadne ako chce či bude spávať v postielke alebo s vami hlavné je aby si bola v pohode ty iba tak može byť v pohode aj dieťatko 🙂

reanda
24. aug 2012

@zuzkazv akoze neprepacim... moj prispevok ti pride otrasny, a to, ze niekto necha revat dieta, az sa trasie a zvracia, ti nepride otrasne?? a este uvazuje nad tym, ci ma v tom pokracovat? ja neviem, z coho ste vy zenske stvorene.. kedy je tvoje dieta usmiate a spokojne? ked ho nechavas v postielke plakat? ale skoda reci, kto nema cit, tomu tazko nieco vysvetlit..

anita12
24. aug 2012

@michaela ...ahoj Miska, uz som viac x pisala ako to u nas je, ten staly plac a problem s neustalou unavou a spankom, nas spava od mala v postielke ale posledny mesiac nad ranom beriem k sebe lebo nase noci uz su viac prebdene tak aspon takto rano zachranim ked aj pol hodku spanku, co spravi u neho vela ... takze niekto riesi v tomto veku samozaspavanie a ja to aby vobec zaspal, spal ako tak a neplakal cez den, my sa s tym trapime od narodenia, absolutne nema ziadny spankovy navyk ( 5mesiacov nam nonstop plakal, tak sa nemal kedy asi naucit normalne spat ... ), spravila som uz vsetko mozne nemozne, tiez sa trapim, ze to tak bude navzdy :(, u nas by "nechat ho tak" , ze sak sa nakoniec zvali a zaspi, znamenalo cele hodiny bez spanku, raz som to spravila resp.presvihla cas spanku a to bolo hrozne....:(, ja cele dni podriadujem jeho spaniu, lebo inak je to plac nonstop ...., a nikto mi v tom neporadi, lekari uz vobec.... tak sa drz a drzme si palce navzajom nech su babatka hlavne zdrave ....

michaela18
24. aug 2012

@reanda urobila som to prvy x lebo som zufala,nemyslim si,ze som hrozna matka.je mi luto, ze si to tu takto napisala.som v zahranici a manzel je od rana do vecera v praci.ked je maly hore je na mne v kuse zaveseny a venujem sa mu cely cas.potrebujem navarit,uprata,pozehlit.proste nemam tu pomoc a jediny cas kedy je sanca je ,ked spi.asi to nepochopis.ano,trhalo mi to srdce,ale chcela som to vyskusam, lebo si neviem rady.ja som sa obetovala az az kvoli synovi,trapila som sa mesiace v tehotenstve,pri porode som skoro umrela ,trapila som sa s dojcenim v bolestiach a so zapalmi,nejedla som,nespala lebo maly mal zdr.problemi a v kuse plakal.jednoducho mam s tym problem.nie som maniacka na upratovanie ale tak snad musim sem tam upratat aby nas nezozrali blchy.sama som uznala za vhodne ze to takto robit nemozem,preto som sa obratila na vas,ci neviete nejako poradit.netusila som ze ,co to s nim spravi.moj syn je narocne a aktivne dieta a urcite nie som sama,viem.ani nevies co by som dala za to keby mi ho niekto aspon na hodinku vzal na prechadzku.netusila som ze tu budem hned takto "zvalcovana"

michaela18
24. aug 2012

@reanda plakal 30 minut,plac s aukludnoval tak som ho nechala,nakoniec sa to zacalo znova tak som ponho isla,urcite nie som tyranka a svoje dietatko milujem najviac na svete.ale tazko vysvetlovat nieco niekomu,ked ma hned odsudi.urobila som to jediny raz

michaela18
24. aug 2012

@nelustek
@zuzkavzv
@anita12
dakujem dievcata,snad sa to nejako casom spravi.je to naozaj narocne,adamko nechce spinkat v kociku a na nasej posteli ho naozaj nenecham sameho,lebo by z nej spadol.povinne spat 2x do dna a vecer chodit o 8 vsak naozaj nemozem,uz sa mi ruca domacnost.a ano potrebujem aj cas pre seba.aspon sa v klude osprachovat.snad tu nebudem vyhlasena za krkavciu matku roka 😀 .pre take baby ako je reanda nerada prispievam na tieto a podobne diskusie,clovek je odsudeni ani nevie ako.snad ziadna mama nie je dokonala a spravi obcas chybu.

mikymiky
24. aug 2012

@zuzkazv to je sila, ty si znechutena z @reanda, ale z @michaela18 znechutena nie si? To je ako uplne normalne, nechat dieta plakat az tak, ze zvracia? ??? A nie, nerobi sa to tak, ze ho nechas plakat 3 az 5 minut, robi sa to tak, ze ked place, tak k nemu prides a zistis, preco place! Plac je jediny vyjadrovaci prostriedok tvojho dietata, inak ti to povedat nevie!

michaela18
24. aug 2012

boze,nechala som svoje dieta prvy x v zivote 30 minut plakat.ukamenujte ma ☹

michaela18
24. aug 2012

viete co baby,kaslite na to.ako keby som to tu ani nenapisala,lebo sa tu vsetky navzajom rozhadate.nema zmysel sa tu skriepit.tie co este mate na srdci mi vynadat,nech sa paci,vy ste urcite dokonale.ja uz sem prispievat nebudem.su rozne metody uspavania a ja som uz skusila vsetko,ano aj nechat dieta vyplakat je jedna z nich.su o tom rozne clanky a kniíhy.nikde som nenapisla, ze v tom budem pokracovat.su deti u ktorych to funguje.jednoducho som to skusila aj ked mi nebolo vsetko jedno.

mikymiky
24. aug 2012

@michaela18 pre baby, ako si ty, zas nerada prispievam do diskusii ja. Co si si myslela, ze ta tu vsetci pekne poofukuju a nikto na to nezareaguje? Ja si tuto diskusiu velmi necitam, tvoj prispevok som si precitala viac menej nahodou a zostalo mi normalne zle. Jasne, ze ziadna matka nie je dokonala...ale toto? A este sa pytas, ci mas v tom pokracovat? Moze snad tvoj syn za to, ze si mala tazky porod a skoro si umrela? Myslis, ze jeho to nijak neovplyvnilo? Nikdy si sa nezamyslela nad tym, ze ten porod bol mozno tazky aj pre neho a mozno preto je taky citlivy?
Obloz postel paplonmi a vankusmi, nakukuj na neho, ked sa zobudi, ozve sa, ty k nemu prides, takto to funguje u mojho superhyperaktivneho dietata, zatial nikdy nespadla a smeje sa od ucha k uchu od rana do vecera.

michaela18
24. aug 2012

@mikymiky nie necakala som take slovne ukamenovanie.tvoje dieta asi nebude az take aktivne,pretoze moj syn aj pocas spanku dokaze preliezt,prekotulat sa cez vankuse a paplony.ja by som mohla napisat ,ze aka ty si strasna matka,lebo riskujes nejaky uraz dietata ked ho takto nechas spat.vsetko sa da prekrurit ak ma clovek chut si rypnut.ja som sem nenapisala ,ze moj syn moze za moje zle tehu alebo porod,tak mi tu nevkladaj vlastne slova do ust.nikdy som ho za to nevinila a je to nase "vymodlene" dieta,ja by som si nikdy nedovolila niekoho sudit na zaklade jedneho prispevku.za tych 30 minut som vybiehala do izby a kontrolovala ho,aj ked on ma nevidel a jeho plac sa ukludnuval,preto som ho nechala.ked to opat zacalo isla som ponho.jednoducha sa povracal od placu,ano urobila som chybu ale nie som TYRAN preboha.ani si nemylsim, ze som zly clovek ale zbytocne sa tu obhajovat,ci priznavat si chybu,..panie "dokonale".

mikymiky
24. aug 2012

@michaela18 ten tvoj prispevok sa neuveritelne tazko cital a ja ta na jeho zaklade nesudim, ale ked uz raz nieco take napises, musis byt pripravena aj na nie prave najprijemnejsie reakcie. Musis byt asi fakt zufala...a to myslim uprimne. To tam naozaj nikoho nemas? Neda sa nejako sa spojit s inymi slovenskymi mamickami z tej oblasti? Tusim si spominala Irsko...si v Dubline?
To vyplakanie je metoda, od ktorej sa momentalne distancuju vsetci ti, ktori ju kedysi doporucovali (aj autorka tej neslavne slavnej knihy Kazde dieta sa vie naucit spat. Je to neludska metoda a to, ze ti pri placi tvojho syna nebolo vsetko jedno iba znamena, ze s nou tiez nie si vobec stotoznena. Ono asi fakt plati iba zatat zuby a vydrzat. Joj keby si ty vedela, ake mam ja aktivne dieta...ako malo zje, malo spi, ako dlho ju uspavam...asi by si nechapala. Ale jedno je pravda, mne ho obcas zoberie mamina vozit, takze sa z casu na cas psychicky zregenerujem.
Na posteli ju vankusmi a paplonmi oblozim tak, ze nema sancu spadnut, ani keby sa ako snazila. Dlho som to zdokonalovala, teraz uz mam taky grif, ze sa tam moze kotulat aj dospely a nespadne 😉

michaela18
24. aug 2012

@mikymiky no vidis ,ze sa to da napisat aj inac.ano su tu sk mamicky ale tie maju vlastne deti a maju co s nimi robit.tu sa tazko najde pomoc typu,daj vezmem ti dieta aby si si oddychla.mozno som to napisala nejako sokujuco,ja neviem.pisala som to v rychlosti a ako som to citila.cakala som ,ze su tu mamicky ktore sa nestotuznuju s touto metodou a ze budu mat na to vlastny nazor.a myslim, ze z dalsich pripsevkov sa da vycitat, ze ani mne sa to nepacilo ale jednoducho kazdemu raz prasknu nervy.a ja som nepisala, ze by som ho bila alebo nejako psychicky tyrala alebo co.jednoducho som skusila metodu aj s ktorou sa nestotoznujem pretoze uz neviem co mam robit.necakala som vsak pohrdanie ako keby som niekoho zabila.co ja tu vsetko niekedy precitam,aj ked sem velmi casto nechodim,ale ak sa s niecim nestotoznujem, tak to nekomentujem,a ak ano,tak urcite to napisem takou formou aby som niekomu neublizila a potom to nelutovala..a urcite nie som jedina na svete co nechala svoje dieta raz v zivote plakat pol hodinu.ved som ho nedala do postielky a neodisla z domu,paneboze.ja so svojim synom rada spim,ale naucila som ho na to a teraz sa nemozem pohnut zo spalne.moj muz drie od rana do vecera tak sa snad musi aj najest.je velmi tolerantny ale tak ma pravo na jedlo ked sa o nas stara.aaaaaa nebudem to tu dalej rozoberat.bola to chyba

nelustek
24. aug 2012

@reanda zobrala si si to moc k srdcu, vieš ja robím všetko preto aby dlho neplakala ale nedá sa jej sedieť celý deň za ritkou a strážiť ju aby nezaplakala alebo sa zas nehodila do zadu od jedu.Ja si musím aj upratať,oprať, navariť a ešte ísť s deťmi na ihrisko to niekedy Lindu doma musím uspať na prsníku a to je aj hodinu a viac... vieš je toho moc keď je na mne tak závislá,preto som rada že mi staršia s ňou pomáhala cez leto 😉