icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

dibik
26. aug 2012

@reanda zajtra si asi kupim trstenicu a potrenujem troska so svojimi opickami drezuru....😀 😀. A inak samu seba povazujem za celkom dobru matku 🙂, aj ked urcite nie za dokonalu (na to su tu asi ine odbornicky, ze?), ale na rozdiel od inych mamiciek budu mat deticky vo mne vzor, ako tolerovat aj nazory inych ludi a zato, ze maju ludia iny nazor na nich nebudu hned utocit... to je podla mna dolezitejsie, ako to, ako naucis svoje dietatko spinkat 😀 a mrzi ma, ze sa zatazujes lutostou aj k mojim sikovnym detickam 🙂 musi to byt hrozne niest na svojich pleciach tolko lutosti za tolko deti, ktore su matkami takto tyrane 🙂 Skus sa zatozovat viacej svojim dietatkom a ked tak mamickam davat rady a nie zbytocny posmech a pohrdanie

kucminka
26. aug 2012

@reanda ja by som naopak bola zvedavá,ako bude tvoje dieťa v neskoršom veku zaspávať samo,keď je na teba naviazané a nebudeš sa môcť od neho ani pohnúť.Myslím,že to bude horšie,keď ti bude plakávať,lebo bude staršie a viacej si to uvedomovať.Všetky tu svoje deti nadovšetko milujeme,a keď tu mieniš písať takéto debiliny,že deti dať do mrazáka a trstenicu na nich,tak prosím nečítaj túto tému a neprispievaj sem,myslím,žeby sme to viaceré prijali,zaberáš miesto iným mamičkám,čo chcejú pokecať a poradiť.

rough
26. aug 2012

@reanda ...ked ty to hned strasne hrotíš, potom je tazka diskusia🙂 moj styl vychovy sa skor priblizuje k metodam attachment parenting resp. prirodzeneho rodicovstva (teda dojcim a planujem este dlhi dojcit, spinka so mnou a postielku mame len na paradu, nepozna flasu, dudlik, je noseny, nepouzivame choditka, hopsatka atd...) avsak to neznamena, ze iny sposob vychovy nepovazujem za vhodny. Skratka si myslim, ze mojmu dietatu a mojej rodine, nasim povaham, najviac vyhovuje toto, aby z neho vyrastol sebavedomy, cielavedomy a sebestacny mlady muz. Vacsina mojich priatelov vedie svoje deticky tradicnejsim sposobom. Zatial sa ukazuje nas sposob za dobry, lebo mame skutocne velmi.spokojne a stastne babo. Avsak mozno len mam to stastie, ze ma taku fajn povahu🙂 tymto som len chcela povedat, ze ludi, ktori.si zvolili iny sposob vychovy nez ja, nepovazujem za tyranov. Ja by som snad ani nedokazala nechat synceka "dobrovolne" plakat:/ a uplne ta chapem, ze sa ti pri prestave takehoto usedaveho placu az jezia chlpy na rukach, avsak myslim, ze micjaela iba nadsadila cas a v skutocnosti ho nenechala plakat az pol hodinu. Cloveku pride aj minuta ako vecnost, ked dieta usedavo place. Kazdopadne, to, ze chce synceka naucit spat sameho z nej nerobi tyranku, akurat ma na vychovu iny nazor. Moja mama ma tiez nechape a pri kazdej prilezitosti drobcovi cpe do pusy cumel a nazyva ma zlou mamou, lebo mu ho chudacikovi nechcem dat🙂))
Nuz a k tomu, ze si deti nepamataju prve roky svojho zivota...nepamatam sa presne od koho bola ta studia, narazila som.na to pri studovani literatury o detskej psychike. Ma to suvis s uvedomovanim si seba sameho a s uvedomovanim si casu. Vsak skus si sama vybavit spomienku z detstva. Aj ked sa opytas takych 4-5 rocnych deti, proste tie prve dva roky vpkyvaju skor na podvedomie, nez vedomie. Nuz, odo mna len tolko🙂 kazdy ma pravo na svoj nazor, aj ty na svoj samozrejme.

rough
26. aug 2012

@kucminka ( @reanda ) asi mi nebudes verit, ale aj deticky, ktore od novorodeniatka spavaju s rodicmi, sa osamostatnia a naucia spat same. Na rozdiel od ostatnych sa vsak k tomu rozhodnu same. Toto rozhodnutie, dozretie, v nich naopak zvysi pocit sebavedomia a rozhodnosti a ovela menej sa potom dobijaju rodicom do postele🙂
Deticky, ktore spinkavaju v postielkach maju skor tendenciu vo vyssom veku "otravovat" rodicov vselijakymi poziadavkami pred spanim, tu ist na zachod, ci este sa napit, ci dalsiu rozpravku...
Ale ako som pisala vyssie, je na rozhodnuti rodicov aky zaujmu pristup k vychove svojich deti.

reanda
26. aug 2012

@rough to, ze si dieta prve dva roky zivota nepamata vedome, este neznamena, ze si ich nepamata vobec.. a prave podvedoma pamat ma najvacsi vplyv na psychiku jedinca... neviem, ci sa dobre vyjadrujem, ale keby si si precitala nieco z vyvinovej psychologie, tak by si zistila pravy opak toho, co si napisala, (teda ze to, ako sa k dietatu do dvoch rokov spravame na neho nema vplyv a je to vcelku jedno, lebo si to nepamata) ..prave prve dva roky su pre vyvin osobnosti cloveka klucove a co sa zanedba alebo poserie v tomto obdobi, to sa uz NIKDY neda dat uplne do poriadku, uz sa to da iba viac-menej korigovat, nakoniec vela dusevnych poruch a psychickych problemov ludi ma korene v ranom detstve.. a to, ze sa matkam ich deti zdaju spokojne vesele sikovne este neznamena, ze na nich nevhodne posobenie nezanechalo stopy.. jasne, su aj povahy, na ktorych to vela nezanecha, ale ja som celkovo hrozne znechutena, kolko sa tu naslo zien, ktore taketo spravanie povazuju za uplne normalne.. preto to aj hrotim, ze som z toho uplne vedla a nejak sa mi to ani nechce verit...
ano, kazdy ma pravo na svoj nazor a na vlastny pristup k dietatu, ale ma to aj hranice.. neviem, co by povedali odbornici na detsku psychiku na tie dogrcane deticky.. a ze to michaela prehnala s opisom je zas len tvoja domnienka, ja som reagovala na to, co bolo napisane..
ja vam vase nazory neberiem, napisala som svoj pohlad, ak to niektorej nieco dalo, som rada, rada za tie deti, ak nie, co uz

rough
26. aug 2012

@reanda nenapisala som, ze je jedno ako sa k nemu spravame, napisala som, ze si to nebude pamatat🙂 takze jedno.dogrcanie sa, ktore vydesi maminu (a pravdepodobne aj batola samotne) zaroven pouci maminu, ze nenecham dieta vrestat do nepricetnosti, a na babatko to nebude mat katastrofalny dopad, lebo si tuto jednu skusenost v pamati neuchova. Samozrejme, castym opakovanim by sa uz vytvoril nezmazatelny vplyv na psychiku dietata.
Ja s tebou nebudem polemizovat nad spravnostou/nespravnostou techniky ucenia deti zaspavat same, nakolko asi stojie na rovnakej strane🙂 mojim umyslom bolo vniest trochu zmieru medzi oba tabory. Rovnako ako sa mi zdala tvoja reakcia prilis prudka, tak sa mi bridi aj kamenovanie z opacnej strany:/

Myslim, ze v tejto teme nas vsetky spajaju nase priblizne rovnako stare deticky a sem sa chodime pochvalit uspechmi, ci pozalovat s trapeniami, ktore vdaka nim mame. Urcite uz kazda z nas nasla kopu inych tem, v ktorych rirsia uz konkretne problemy.

michaela18
26. aug 2012

musim sem este nieco napisat aj ked som sa uz zatala a povedala ze to nespravim.mne to tiez nie je prijemne pocuvat ako mi syn place.ale jednoducho tiez nie som jeho otrok a potrebujem sa naozaj aspon osprchovat,umyt riad a navarit.samu ma naozaj vystrasilo ako to dopadlo.urcite som mu nechcela ublizit.a myslim, ze ani som neublizila.je vysmiaty ako leco,odvtedy som to uz nespravila pretoze nemam na to "zaludok" a jeho placu som si od narodenia uzila ako nikto.ale preto, ze som vyskusala metodu ktora mojmu dietatu a mne nevyhovuje alebo som ju pouzila nespravne este nie som tyranka ako napisala ta hysterka.urobila z komara somara.a to doslova.so svojim synom rada spim v jednej posteli.ved sme aj manzela vystahovali do inej spalne.jednoducho moje dieta je take narocne,ze si vyzaduje vsetku moju pozornost a ja mam sancu nieco spravit len ked spinka.moj syn mal od narodenia taky silny reflux,ze sa dusil 4 mesiace v kuse.po nociach som nespala ale sedela na posteli,drzala ho v naruci ,snazila sa,hojdala,chodila aby spinkal a cakala kedy to zacne aby som mu poskytla prvu pomoc.ked som nevladala,tak som ho oblozila vankusmi doslova v nich skoro stal aby sa neudusil,zapla monitor dychu a aspon nachvilku zaspala.hadzal sa od bolesti z palenia zahy,mal fialove kruhy pod ocami,neprajem ziadnej mame na svete vidiet tie vystrasene oci maleho stvorenia ktore kricia pomoc,co sa to deje.jedneho dna sa dusil tak ,ze zmodrel a nie a nie zacat normalne dychat. museli sme utekat do nemocnice.nastastie ju mame 5 minut od nasho domu.lekari s tym dovtedy nic nerobili,stale nechceli verit ,ze je to take zle,kym sa skoro neudusil.do toho som mala strasne zapaly prsnikov,syn nemal saci reflex,trapila som sa,prikladala ho na prsia ale marne.cele tie 4 mesiace som odsavala mlieko v bolestiach zo zapalov,zazivala sialeny kolotoc 24 hodin denne,odsavala,krmila,prebalovala,sterilizovala odsavacku a flase,drzala syna aby sa neudusil,potom nosila po dome aby som ho uspala a on len plakal a plakal.ani na minutu mi ho nemal kto vziat aby som sa nezblaznila.a tak som plakala s nim,plakala u lekara ,plakala v obchode aj v autobuse.az vecer ked priisiel manzel som mala na chvilku klud aby som sa najedla,zavrela na hodinu do kupelne a lahla do vany.verte mi,ze moj muz bol o rozkoch spolu so mnou skoro rok,kedze som mala aj tehu narocne.,vycerpal vsetku dovolenku a mal aj neplatene volno.cez vikendy varil co mohol aby sme mali aspon na par dni.po tych pekelnych 4 mesiacoch konecne malemu nasadili lieky a reflux samozrejme pretrvaval ale konecne neplakal 20 hodin denne od bolesti z palenia zahy.prestala som dojcit,pretoze som to nezvladala,zapaly neustupovali asi kvoli stresu a amojej anemii.dostal mlieko na reflux a vsetko sa upokojilo.porod som mala velmi tazky,musela som dostat 2 transfuzie,svojho syna som neudrzala na rukach este dalsie dva dni po tom,nevladala som hovorit,mala som velmi tazku anemiu.maly bol na mna velky a irsky lekari sa s tym netrapili.strasne ma dotrhal po 1,5 hodine tlacenia ,nakoniec nasadili vakuum,potom klieste,mala som cez 60 stehov a to naozaj nestrandujem ani si nevymyslam.konecnik na franforce,musela som chodit na rehabilitacie aby som to "rozchodila" a to doslovva.nepisem to tu aby ma niekto lutoval,viem, ze su zeny co mali ovela horsie porody,ci chore deticky a horsie trapenia.preto som to tu ani nikdy nespominala v oktobrovkach.LEN SOM SEM CHCELA NAPISAT ZE SVOJHO SyNA NADOVSETKO MILUJEM,INAC BY SOM TO VSETKO NETRPELA A NEZATINALA ZUBY A SNAD SOM MALA PO TYCH MESIACOCH TRAPENIA PRAVO NA OMYL A NECHAT SVOJHO SYNA SA VYPLAKAT.zeny ktore prezili nieco podobne vedia ake je tazke sa ovladnut ked su totalne vycerpane,hladne a nevyspate a to male stvorenie len place a place a vy zatinate zuby aby ste sa nezblaznila a neurobila nieco strasne.ani v najhorsom sne ma nenapadlo ze si prezijeme take peklo.tisko som zavidela mamickam,ktore ani nevedeli ze su tehotne,po narodeni im babetka spinkali,krasne ich kojili atd,atd.na mna sa to proste zosypalo vsetko naraz,a ja som hrda na to, ze som to zvadla bez ujmy na zdravi ci zivotoch.preto si myslim ze v mojom pripade jedno pol hodinove vyplakanie,ktore vystrasilo aj mna samu je nic oproti tomu co sa mohlo stat ked som mlela z poslednych sil.odvtedy z mojej vlastnej skusenosti nikoho neodsudzujem ,nekomentujem,pretoze clovek nikdy nevie co sa skryva mozno za 5 riadkami, ktorymi len unavena mama prosi o radu ci pomoc 😉

michaela18
26. aug 2012

opravujem,dojcila som, ak sa to da tak nazvat 3 mesiace,nie 4.asi to nie je podstatne ,ale tak radsej sa opravim aby som este neostala klamarka,ked som uz tyranka

peta_k
27. aug 2012

@reanda mne sa fakt pacili niektore tvoje nazory, ale nemyslis si, ze to uz prehanas? Tvoja kritika nie je na mieste, s trstenicami si u mna klesla na nulu... Nemas ziadne pravo znechucovat nam tu konika natolko, aby sa niektore maminy rozhodli nechodit sem. Neviem, kde si nadobudla presvedcenie, ze si najdokonalejsia matka na svete, ale je to chore a mala by si sa nad sebou vazne zamysliet pre dobro vlastnej dcery... A mozno si to ty, kto by tu mal prestat prispievat!

zuzkazv
27. aug 2012

@reanda co ty o mne vieš??? prečo ma súdiš???? myslíš že moje dieta stále plače ja nemám len jedno dieta ja si to dovoliť nemozem pri každom z nich dve hodiny sediet kým zaspia a taktiež si nemozem dovoliť aby malá večer vyplakávala lebo syn vstáva do školky takže sa vyspať musí za to že si pomrnčí pár minút neznamená že celé noci reve !!!!!!!!!!!!! uvedom si že @michaela18 chcela radu jedna chyba z nej nerobí zlu matku, každé dieťa je iné niektoré vyzaduje strašne vela pozornosti a niektoré menej ja ju viem pochopiť lebo syn bol veľmi náročný a túžobne som očakávala muža každý večer nie kôli sprche ale aby som sa mohla vôbec najesť takže mi tu nerozprávaj že som zlá matka a že svojim deťom dávam málo
ale preč od tejto témy baby pôvodne som chcela vedieť či tu je ešte nejaké bábo bez zúbkov lebo my ešte nemáme ani jeden tak len tak že či ešte niekto je tu taký

tunzal
27. aug 2012

@zuzkazv

my síce zuby máme 6 ale mňa tiež "trápi" otázka zúbkov, vyšli v poradídolné jednotky, horné jednotky, horné dvojky a je možné že by sa tlačili horné trojky???nemali by byť na rade dolné dvojky??

reanda
27. aug 2012

no tak sa uz ukludnite, vy normalne matky.. co vas tak rozhodila reakcia jednej "hysterky"? 😅
a z vas kto vie co o mne, ze ma sudite? ja sem nejdem vypisovat roman cez dve strany o svojich problemoch a trapeniach, aby som dokazala, ake som chuda a ako uzasne to zvladam.. mne staci vediet samej pred sebou, aka som, nemusim sa obhajovat pred vami
a okrem ineho, nikde som nenapisala o michaele, ze je zla matka, ani ze je tyranka, iba som sa jej spytala, ci jej vyplakanie dietata, az sa trasie a dogrcia nepripada ako tyranie.. fakt som nevedela, ze sa tu zlietne krdel zien, co to pokladaju za normalne, a co su citlivejsie na seba, ako na svoje deti
ja urcite nie som dokonala matka, ale nebudem zatvarat oci pred tym, co nie je normalne
vy ste si tu same z toho urobili kauzu
a o tej trstenici, to bol trochu smutny vtip, nie, nebolo to z mojej hlavy, aj to som citala tu na koniku.. ale nepochybujem, ze aj haluzku v kredenci na strasenie dietata by si matka obhajila a urobila zo seba este hrdinku, plus by si ziskala srdcia zastupov
nebojte sa, uz vam tu nebudem zavadzat, radte si tu dalej, ako krmit deti pastekou a vlacit ich v osmich mesiacoch za ruky, akoze vedia chodit a este sa chvalte tym, ze vy nie ste tak "dokonale", aby ste respektovali vlastne deti.. a ak by sa este nahodou nasiel niekto s inym nazorom, kto by sa opovazil vas tu poburovat a spochybnovat vasu uzasnost, len ho pekne vysmarte, ziadne okolky 😀
howg

rough
27. aug 2012

@tunzal u nas podobne. Teraz sa mi zda akoby sa tlacili vsetky naraz. Ake su u vas priznaky? Robinko strasne sopli, uz mal aj teplotky a zacal si chytat a buchat uska. Najprv som myslela, ze je prechladnuty, no zda sa, ze to ma zo zubkov. Je mi ho luto chudatko, lebo mu nemam ako pomoct a gelik na zubky zabera asi nanosekundu:/ tie prve zubky ho az tak netrapili.

wewe22
27. aug 2012

@zuzkazv teda nasa ma uz 4zubky ale poznam vela deti co mali zubky az po roku neboj nic nezmeska, akurat potom zvyknu ist vsetky naraz

tunzal
27. aug 2012

@rough príznaky zo zúbkov máme vždy len tolko že sliny máme od jednej pleci až po druhú a samozrejme minimálne po pupok 😀 😀 , chvála bohu nás natolko netrápia,ako horné dvojky, tí kým vyšli som už išla moje vlasy trhať, ako nepapala......, ale teraz už vidím biele čiarky namieste horných 3 zúbkov a má to aj opuchnuté, a dolné dvojky vôbec niet 😖

wewe22
27. aug 2012

@michaela18 teda mas moj obdiv ze si ho vyplakat nechala az teraz, moja mala ma reflux urcite nebol taky silny ako ma tvoj maly ale tiez sme dokazali plakat 20hodin denne no nam teda nasadili liecbu skoro preto ze mala kvoli tomu neprospievala ale priblizne viem co si si prezila

@reanda ako sory moja starsia nevedela co su to parky ci pasteka do troch rokov, ani nevlacim decko za ruky ked jej to nejde, radsej ju vlacim v nositku, ale zato neodsudim zufalu zenu len preto ze nechala vyplakat svoje dieta, ja som nechala revat svoje 2mesacne dieta aby som mu v tom vycerpani neublizila radsej som ju zavrela v izbe a ja som kopala do matraca, vies nie vsetky sme dokonale, niektore mame mozno slabsie nervy, mozno narocnejsie deti alebo ich mame viac

kucminka
27. aug 2012

@rough ja mám 8ročnú dcéru,ktorá od malička spala vo svojej postieĺke,a doteraz nemám s ňou problém,lahne do postele a spí,nepotrebuje nič k tomu aby zaspala,škoda že to neni tak aj u malého,ten asi bude mať iný spánok,to vidím už teraz.Dcéra večer lahne okolo ôsmej,keď chodí do školy a ráno sa jej o siedmej nechce vstávať,no to Samko vstáva ešte skôr,ale dúfam,že sa to upraví a časom si zoberie príklad od svojej sestry 😉

bettyx
27. aug 2012

@michaela18 holka zlatá, nic si z toho nedělej... možná to umocnil ten reflux na který se léčil.. každé dítě dělá něco jinýho -už po prvním porodu mi řikala máma že se nemám nechat vydírat a prostě ten pláč se musí vydržet -srdce mi to rvalo na kusy, ale nedalo se svítit a měla pravdu.. první týden než mi přijel monitor dechu jsem pomalu nespala a furt stála nad postýlkou a koukala se jestli mi malý dýchá a to neměl žándé obtíže, reflux nic... stejně to tak dělám i teď.. a když se pustili do tebe, tak ať se pustí i do mě -taky nechávám malýho vyřvat.. proč ho mám chovat dokud neusne? co budu dělat až bude mít 12, 15kg?? je vykoupaný, napapaný, přebalený, kojím ho a když už nechce, tak ho prostě položim a i když se zvedne a pláče, tak se ho nevšímám a on za chvilku usne.. když mi ale pláče hodně hodně moc, tak se mi zamlčuje! to ho musím bouchnout (přiměřeně -netluču ho) mezi lopatky jako když by se dusil aby se prostě nadechnul -dělá to při přebalování -nemá to rád, tak jakmile ho položím na přebalení začne řvát a nenadechuje se... prostě ty vychováváš dítě, ne dítě tebe.. chyba to nebyla -to ne, prostě měl jinou rakci než bys čekala... znám chlapečka který si vychoval rodiče -oni mu zobou z ruky! a ať mě celý svět nenávidí, ale toho chlepečka fakt nemůžu ani vidět a vyhejbám se mu, protože to jak se chová! je otravný, ukňouraný, neumí prosím, děkuji umí jenom CHCI, DEJ MI TO a TO JE MOJE! a když neni po jeho, tak otravuje a otravuje a fňuká a kňučí a řve s tejně ví že bude po jeho.. fakt děs...
a nejsem zastánce toho hned za dětmi běžet.. jen podle pláče -vyděračský pláč ignoruju, když se ozve smutný pláč, tak dělám na dálku od práce "opičky" a zjišťuju jestli neni žízeň nebo hlad, bolestný pláč -zjistím co se stalo a pak reaguju -když to vidím a o nic nejde, tak řeknu dětem že jsou herci a když vidím že to mohlo bolet tak pak až pofoukám... děti svoje miluju nejvíc na světě, všechno co se jich týká obrečim -ale nenechávám se jimi vycvičit ani vychovat... dělám pro ně co jde, ale jak říkáš -potřebuju se někdy vykoupat, uvařit, poklidit a děti chci mít vychovaný..

tunzal
27. aug 2012

možno dnes my niekto stojí na vedení ale vlastne len teraz som pochopila že sme tu skoro všetci týranky 😀 veď nechávame svoje deti postaviť sa, držať sa za skriňu či stôl, nedaj bože dávame ich do chodítka a dokonca ich nepriklincujeme k postielke keď sa im zachce skorej chodiť ako by mali rok 😖 a o stravovaní už si ani písať nebudem....

@reanda istotne nie som zástancom vyrevania ani som nenechala svoje deti nikdy vyrevať, ale zato neukameňujem nikoho keď si to vyskúša alebo si hladá spôsob ako dieťa uspať. nemám proti tebe nič ale mohla by aj ty trošku rozpísať ako to robíš, čo dávaš malej jesť, ako ju uspávaš ako stíhaš domácnosť a všetko možné, lebo mne sa zdá že sme si tu skoro všetci popísali kade čo o našich detí ale ty nie ani moc fotky nepridávaš, vlastne je to tvoja vec a možno som len ja nechápavá 😒

anita12
27. aug 2012

maminky, boli ste uz na tretej davke ockovani ? ako to drobci znasaju popri zubkoch, nam sa tie horne jednotky tlacia uz tak strasne dlho a natrapia ze az.. my ideme ockovat vo stvrtok, potom o dva dni bude mat 11mesiacov.. pekny den prajem

tunzal
27. aug 2012

@anita12 ahoj my sme ešte neboli, zajtra ideme na poradňu ale očkovať ju nebudú len niekedy v septembri, aspoň to tak má v knižke, že september ale neni tam konkrétny dátum, ale moja mala ešte len včera 10 mesiacov, takže u nás času dosť 😅

natalii6
27. aug 2012

@anita12 ahoj my uz mame ockovanie za sebou a bez problemov 😉

d_anica
27. aug 2012

Dievčatá, máte tu niektorá dietko, čo ešte nemá zuby? Malý bude mať o týždeň 11 mesiacov a ani zub. Nie, že by som sa bála, že mu nevyrastú 😀 ale už strašne dlho sa okolo toho trápime, vždy to na týždeň-dva ustane a zase trápenie. Teraz sme v jednej z vrcholných fáz, keď si s mužom hovoríme, že už to určite bude ono... Pred týždňom prestal v noci spať, potom dostal horúčky, prestal jesť. Cez víkend horúčky ustúpili, aj spanie sa zlepšilo, ale cez deň je hrozne nervózny, veľa plače, nič ho nebaví a dožaduje sa zásadne zakázaných vecí (a keď nedovolím, rev sa samozrejme stupňuje). A nepapá už nič okrem kukuričných chrumiek. Žijeme len na vode a mlieku. Ďasienka má opuchnuté na prasknutie. Aké máte skúsenosti? Zlepšia sa tieto príznaky keď sa zub konečne ukáže? 😔

d_anica
27. aug 2012

@zuzkazv ani my nemáme zuby, práve som sa tu na to pýtala 😀

d_anica
27. aug 2012

@tunzal ja myslím, že môžu byť aj horné trojky, to poradie nie je u každého rovnaké. Niektoré deti majú prvé vonku aj stoličky 😉

stanka25
27. aug 2012

@michaela18 Ahoj citala som tvoje prispevky, neviem ci to nebude odveci ale myslim ze potrebujes radu ako by tvoj maly spal cez den aj bez toho aby si bola pri nom a zaroven sa neskotulal s postele. Napisem len ako je to u nas a mozno ti to pomoze. Ja samka este kojim a tiez od narodenia spaval s nami v postielke a cez den som ho uspala na posteli a oblozila vankusmi a perinami az raz jedneho dna som ho ulozila pekne spinkal a len co som presla z izby do kuchyne, Samko bol na zemi. neviem ako ale presplhal sa cez periny, Mal cca 6-7 mesiacov, neviem presne. NIc sa mu nestalo tak sme zacali dumat a vydumali ste toto. Z jeho postielky sme zlozili jenu bocnicu a rost sme navrtali do vysky postele takze sa supavame spolu ale Samko je v zaroven v postielke. Ked zaspi tak tu zlozenu bocnicu zasuniem medzi postel a postielku. Aj SAmko sa budi po cca 30 minutach vecer kym tvrdo zaspi to vzdy pridem k nemu uspim ho , zasuniem bocnicu a mozem ist zo spalne. Neviem ci ti tento prispevok pomoze, kazdopadne drzim palce.

natalii6
28. aug 2012

@stanka25 to co pises o tej postielke ze si dala dole bocnicu som mala aj ja pri prvom a bolo to super 😉 od narodenia nechel spavat v postielke a tak som ho nechala spavat so mnou v posteli ale potom nieco po pol roku ma napadlo ze dam dole tu bocnicu a bol to dobry napad maly tam pekne spaval cele noci a nemal pocit ze je od nas oddeleny 😉 len na rozdiel od teba som tu bocnicu nemusela vobec pouzivat kedze on nestvornozkoval tak mi z postielky vobec nikdy neutiekol a nemusela som sa bat ze by spadol z postele 😉 takze ak mate niektora problemy ze vam diatatko nechce spinkat v postielke dajte si ju vedla postele a uvidite ci to u vas bude tiez fungovat 🙂 len skoda ze tento x to tak nemozem spravit kedze uz nemame izbu zariadenu ako predtym takze teraz sa to neda 😒 ...a niektora ste pisali o spani deti tak aby zaspavali same, u nas sa zaspava tak ze musimbyt pri malom lebo inac place ale z vlastnej skusenosti viem ze je dobre naucit dietatko co najskor aby sa naucilo spavat same lebo moj uz 3,5 rocny syn doteraz nevie spavat vecer sam akonahle odidem do druhej izby place a to len preto ze je nauceny ze spaval somnou v izbe alebo aj ked uz spal v detskej tak niekto spal v tej izbe snim 😒 som zvedava kedy mu pride ten den ze bude spavat v izbe sam 😉 hadam ked zacne chodit od septembra do skolky sa to zmeni 😀 prajem pekny dnik vsetkym

katuska_za
28. aug 2012

ahojte 🙂 ideme sa vam trosku pochvalit... uz tyzden sa dokazeme v celku pekne plazit, odvcera mame prvy zub a dnes Matusko mal prve pokusy o to aby si sam sadol a aj mu to vcelku ide( este sa nevystrie ale sedi ze sa podoprie rucickami) 🤐 🤐 je to moja laska a robi mi neskutocnu radost napriek vsetkemu co si musime preskakat... pekny den vsetkym detickam a mamam prajeme...

zuzkazv
28. aug 2012

@d_anica ahoj no tak nie sme jediní bezzubí 😀 naša tiež má také obdobia že je nervóznejšia a hryzie ma o sto šesť ale vôbec nemá dasienka opuchnuté tak neviem kedy to u nás bude 😒 štve ma to hlavne kôli jedlu lebo papá len zeleninu ovoćie a to len rozmixované a vajíčka a jogurty, mäso odmieta lebo rozmixované jej to nechutí ani sa jej nečudujem tak už sa neviem dočkať tých zúbkov aby sme sa zbavili mixovania
@tunzal ahoj aj synovi išli zuby inak ako mali podla knižiek on mal prvé dolné jednotky a potom horné dvojky takže taký upírik bol z neho 🙂

mracik
28. aug 2012

kočky, už vám všetky deťúrence lozia? Lebo náš Mojko je krásny šikovný chalanisko, len vôbec nelozí. Vie sa sám posadiť, na riťke doskacká, kde len chce. Aj s postele cúvaním opatrne zlezie. Ale plaziť sa ani za čo ☹
Rozmýšľam, či ešte čakať, alebo už začať behať po doktoroch 😝