Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@mracik ahoj ako ked pojdes k lekarovi na poradnu tak to mozes spomenut ze ti neplazi ale niektore deti proste plazenie alebo stvornozkovanie preskocia a zacnu rovno chodit 😉 u mojho prvorodeneho som stym mala problem(ale on sam sa neposadil ako tvoj a anineskakal 😀on ked bol malicky sa pekne pretacal najprv na 1 stranu potom v 5 mes.aj na 2hu a nieco po 6 mes som ho dala sediet a on sa za 2 dni naucit tak pekne sediet a odvtedy ako keby sa zasekol a nic nerobil ziadne pokroky a lekar na to nic nevravel az ked som snim v 11m zacala chodit plavat ma instruktorka poslala k lekarovi ze nech sa pytam na cvicenie tak sme cvicili vojtovku a ta mu pomohla rozhybat svaly a az ako 20mes.zacal chodit ale predtym zacal pekne stvornozkovat a velmi dlho stvornozkoval aj teraz 4nozkuje z mladsim braskom 😀
a este som chela ohladom toho spanku z detickami ono pokila mate jedno dieta tak sa da ze si snim idete lahnut ja som bola vela x rada ze si mozem snim pospat 😉 ale teraz pri 2 detoch to sa neda aj keby som neviem ako bola unavena 😒
@mracik Podľa mňa si vôbec nemusíš robiť starosti 🙂 keď sa malý vyvýja úplne normálne, akurát nevie loziť tak nerob paniku 🙂 Naša rodinná známa má dievčatko, ktoré vôbec nelozilo ani neštvornožkovalo a keď mala 13 mesiacov začala chodiť. Teraz má 15 mesiacov a už vie aj štvornožkovať 😀
tak holky! dnes si děti hodně zapláčí!!! to budou v pokojíku pěkně jako zvířátka zavřený zábranou aby mi nezdrhli, páč si pustim pračku a ona napouští a napouští a napouští a napouští a nepere! zámek odemčený, prádelna vytopená, záchod protýká, nesplachuje, tlak vody v kohoutkách na nic, tak doufám, že je problém někde jinde a ne u nás! protože fakt nevim kde bych vzala z tý směšný mateřský na opravu trubek v baráku.. hahaha... takže dnes pěkně likvidování škod od pračky a řešení záchoda.. a nejvtipnější je, že jsem doma úplně úplně sama... 😀 😀 😀 -to nejde jinak! se jenom směju!
@mracik nech doktory doktorama... on si najde svůj čas! můj první chlapeček třeba začal lízt až když chodil a to bylo ve 13měs. a od devíti měs. se plazil jako voják a tenhle druhý mrňousek už teď dělá krůčky -každý je jiný... když vidíš že vyleze z postýlky a sedí sám, tak se mu ještě jen nechce.. 😎 ..
Ahojte dievčatá 🙂 Joooj, už som taká unavená z toho môjho šidla :/ Neviem či aj vy máte niektorá tak hyperaktívne dieťa ako ja...a ako to zvládate? ... Moja malá je síce poslušné, neuplakané dievčatko, ale čím je staršia tým je divokejšia. To je normálne ja viem, ale teraz ked som tehu nemám toľko energie akoby som na ňu potrebovala. Do toho som už druhý krát teraz tehotná. Zase mám nejakú angínu, toto isté ma prenasledovalo aj pri prvom tehu.
A čo sa tej Sofiinej živosti týka. Zobudí sa okolo 7,15 ráno ... potom ide spinkať 10,30 ... spí tak dve hodinky a potom od 12,00- 12,30 frčí do pol 9 večera. A ked píšem frčí tak myslím doslova. Stále by len behala, už je to za ruku ide úplne perektne, len sa ešte bojí pustiť. A ide na to strašne rýchlo, všade sa ponáhla, takže skôr beží ako chodí. Teraz nám prišlo to chodítko, čo tlačí pred sebou. Som myslela že si aspoň ako tak oddýchnem a pôjde sama, ale nie...to ju až tak nezaujíma, lebo s tým nemôže tak bežať. V kočíku nechce sedieť, ani v tej trojkolke-motorke nechce sedieť... už ani v stoličke na kŕmenie, takže ani nespapá toho veľa a to bola riadny jedák. Dve-tri lyžičky a už musí von. Pri tomto tehu mám teda zaručené že toľko nepriberiem ako pri prvom 😀
Včera som umývala staršej dcérke tenisky dívala sa na mňa a hovorí " Aké čisté asi sú nové, nie sú vyprané v pervole"
Som sa na nej nasmiala 😀
Dnes pobede som uspávala Lindu bez prsníka a spala 2hodiny tak to je ozaj sila takto dlho ešte nespala 🙂
@iwky my sme na tom s malou rovnako, vsade chce byt, vsetko vidiet, kocik vyuzivam raz za dva tyzdne, my sa vozime len v tom bicykliku detskom, lozi po celom dome, doudierana je uz hadam na celom tele, lebo sa postavi a pusta sa chodit, uz aj par krocikov sama urobi, no sidlo! A tiez to bolo pre mna teraz o drzku, lebo som bola unavena a byvalo mi zle, ale jak skoncil 1.trimester, tak sa to lepsi, uz mam aj na malu viac energie... Musime len vydrzat, moja, vsetci ma strasia, ze ked zacne mala chodit, bude to este horsie 🙂
maminky,chcem sa poradiť,aké topánočky kúpiť malému,už robí prvé krôčky,tak by som chcela nejakú dobrú pevnú obuv.Ďakujem.... 🙂
@kucminka ahoj my sme mali značku Wanda na prvé krôčiky, ale hned v predajni nás upozornili že to len dovtedy kym nebude v nich "kilometre" chodiť, potom som jej kúpila tiež wandu sandáliky velmi dobre v nich ide,ale cenovo sú okolo 25 €, dnes som deichmane videla velmi pekne topánočky na jeseň, len sme ich ešte neskúšali, lebo syn sa ponáhlal do dráčika a nechcel nás počkať, takže to budem riešiť budúci týždeň keď už bude chvala bohu škola.
@iwky .... no veru sa drz v tychto zac.tehu, no ale pri tom tvojom sidielku tak to mas este narocnejsie.. a to tak dlhooo vydrzi byt hore a neplace ? Ten moj spavec nespavec by stale spal ale neda sa mu zaspat a tiez sekundu neobsedi a jeduje sa, az po 3 hod bdenia zaspi a vecer ked ide po 4-5 hod spat to je uz chuda uplne off a uplakany... aj sestrina mala bola take sidlo co nie a nie spat len lietat ale neplakala a v roku uz cez den nespavala co isto potrebovala, ale do teraz je taka vevericka rychla , uz studentka hyperaktivna 🙂 , tak sa opatruj aj s tou druhou bublinkou v brusku 🙂
@kucminka ahoj 🙂 My máme niečo takéto http://www.nelinka.sk/nelinka/eshop/17-1-ORTOPE... ... kúpila som ich v klasickom detskom obchode za 7 euro. Malej sa v nich chodí perfektne. Najprv sme mali klasické ortopedické kožené topánočky za 30 eur, ale malá v nich vôbec nevedela chodiť, lebo na malú nôžku boli hrozne ťažké. Klasické topánky jej kúpim až keď bude úplne sama chodiť. A na doma máme obyčajné papučky RAK alebo kožené capačky, aby sa jej nešmýkalo po podlahe.
@peta_k Mňa tiež všetci strašia že keď začne chodiť bude to oveľa horšie. Ale ja mám úplne iný pocit. ...možno sa teda mýlim ..... ale mne sa po tých štyroch alebo popri nábytku už teraz dostane úplne všade. Doma mi to vlastne až tak neprekáža, zahrá sa s hračkami, povyťahuje všetky šuflíky, tak to je v poriadku, ale tiež ju to nebaví pol dňa 😀. Najhoršie je to keď ideme von. To sa nezastavím.... chytím ju za ruku a beháme po parku, hore-dole. A keď ju chcem posadiť naspäť do kočíka, tak sa taaak začne srdiť a brániť, že niekedy máme dvaja problém ju tam pripútať. A to ti závidím že ti nevoľnosti ustali, ja som sa tiež tešila že ako sa prehupnem do tretieho trimestra tak to ustúpi ale nič. Dva dni v týždni mám normálne, ale zvyšok mi je zle.
Ale presne ako vravíš, musíme vydržať 🙂
Inak chcem sa opýtať, či rozmýšlaš nad nejakým súrodeneckým kočíkom. Je to ešte skoro, ale mne to dosť vŕta v hlave. Nemám chuť na tú chvíľu kupovať kočík pre obe detičky. Skôr som uvažovala nad tým skejtom. Ak bude stále takáto neposedná, tak nám bude aj zbytočný.
@anita12 ďakujem. Bola som dnes aj u DR. tak mám Bioparox, a to si nechci predstaviť ako mi je pri tých nevoľnostiach, si ešte aj tento hnus striekať do krku 😀
Musím klop klop.. moja aspoň prespí celú noc. Teraz sa sem-tam budí na zúbky, ale potriem gélom a spí ďalej. Už sme aj nočné kŕmenie vynechali. Dávam jej len vodičku. Ale cez deň je zvláštne, že ráno po zobudení vydrží maximálne 3 hodinky a musí ísť spinkať. A potom jej už spánok do večera vôbec nechýba. V podstate spáva okolo 13 hodín aj s nočným spánkom. Ale vydrží do večera, bez ohľadu na to či doobedu spí 3 h alebo iba 1 😀 Dúfam že ona po roku neprestane spávať, lebo to by ma asi piclo 😀 ešteže neďaleko nás bývajú starý rodičia, a vždy radi pomôžu 🙂
@iwky hej rozmyslala som nad nim, neviem ako to budem riesit... len tiez mi to pride zbytocne. Asi to budem prechodne robit tak, ze ked budem s detmi sama, babo budem vozit v kociku po dvore a malu necham sa vysantit pri nas. Ona mi aj tak v kociku nespava... Na zimu dostane sanky, tak s muzom alebo s mamou budeme chodit na prechadzky, ked sa vratia z prace...
@peta_k Super som rada 🙂 Lebo do mňa kámoška minule hustila, ako chcem s dvoma deťmi chodiť von, do mesta a tak. Tak som sa aj zamyslela, či predsa len nemá pravdu. Lenže keď idem do mesta, ideme buď autom alebo s mamou vlakom a to nebude problém ísť aj s dvoma kočíkmi. Síce chcem kúpiť nový kočík, lebo dosiaľ som mala tri a všetky na "dve veci" do tejto kanalizáciou rozkopanej dediny 😀 A zbytočné je vyhodiť 500e za široký kočík, v ktorom budem nakoniec vyvážať len jedného drobca 😀
@reanda To Ty si naozaj myslis, ze Ta Michaela toho svojho synceka nelubi ? Ked stale spominas tie city. Ja si myslim ze ho miluje najviac na svete ako aj Ty svoju malu. Neverim ze to bol jej ciel nechat maleho vyplakat tak ze sa povracia a bude triast. Urcite nechcela aby to takto skoncilo. Velmi tvrdo si na nu vysla. Sak urcite nerozmysla stylom "Aaaah super maly plaaaace place noo, nooo, podme podme, viaaac...AAhhh konecne grcia..., jeeej... uz sa aj trasie. To je ono to je ono Supeeer."
Ahojte,dlho som tu nebola,vidim,ze su tu same nove maminy,chcem sa opytat,idme kupit nejake golfky,len sa neviem rozhodnut,mate s nejakymi skusenost?
@kucminka ja som zatial kúpila taketo http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=14236848&tab=8 na jesen mame doma zasa od batu ešte po nelke tak dufam že ich vynosi
super dva dny... včera mi vypověděla službu pračka, začal protýkat záchod a dnes nám rupnul bazén.. fakt boží! copak nám ten poslední prázdninový týden ještě přinese...???
ahojte davno som tu nebola ,dakujem za rady...a idem sa vam pochvalit ze uz aj nam konecne vykukaju dva zubky -sice len kustok ale uz iduuu,tak sa tesim aj ked mala vola dnes strasne mrzuta,uz bolo nacasea chcem sa vas opytat uz vam deti behaju same? mne mala prejde okolo nabytku ,postavy sa kde ju napadne,ale za ruky nechce vobec ist 😒
x1q`23q1`jigg
`
Ahojte tak pred nedavnom som pisala ze sme zvladli sikmy sed (podopieral sa ruckami) a od vcera vecera uz sedkame bez pomoci ruciciek , len ten chrbatik mame dost zhrbeny :((( ,musime vela cvicit aby si ho spevnil a vystrel lebo lekary zakazuju sediet, ale co mam robit ked pridem k ohradke a on si tam sedka???? Sak tomu uz asi nezabranim ked sa posadi pekne sam... a krasne vieme tap tap tapusk, podat rucicku ako chlapsky pozdrav, aj papa uz vieme davno 🙂 a plazime sa jak rychlik :D a to len par dni odkedy sa nam podarili prve "kroky"... som neskutocne stastna... moj chlapcek je poklad dany mi od Boha 🤐 🤐
baby poradte mi, mam uz asi 6 mesiacov zamrazene maso pre malu v mrazaku ( kuracie a morcacie, mrazila som ho cerstve ), dokedy ho mozem malej pouzivat do prikrmov, vobec neviem, kolko take masko vydrzi v mrazaku

@katuska_za ... Matusko je statocny sikovny chlapcek, vela zdravicka a radosti prajem obom