icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

stanka25
30. aug 2012

Neprispievam sem veľa ale každy den si precitam co je tu nove a inspirujem sa. Pridavam aj foto ako vyzerame. Rychlo to ubehlo od kedy sme sa dozvedeli ze sme tehotne a uz nase deticky su na svete dlhsie ako boli v brusku. 🙂

jankamgr
30. aug 2012

@stanka25 je nádherný 😀 a tie šibalské očká!!! 😀

inak, naša oblina Janík sa dnes vytrepal na gauč 😠 paráda, zas o starosť viac 😀 😀 😀 a pripájam foto, ako mi pomáha v kuchyni 😅 😅 😅

d_anica
30. aug 2012

@bettyx Pohromy chodia vždy v skupinách, ale môžeš sa tešiť, že ste si to odbili a teraz bude zas dlllho pokoj 😉 . Nám raz v jeden deň odišla kosačka na trávu a chladnička 😔

stanka25
30. aug 2012

Neviete niekto, či sa dá kúpiť niekdne v okolí BB autosedačk CYBEX s tým pultíkom, chceli by sme ju vyskúšať.

bettyx
30. aug 2012

@d_anica tak to je taky zábava... ale lednice by mě naštvala víc.. manžel sekačku na trávu opravoval to je tak dva týdny -malý tříletý mu před ni hodil polínko a už to bylo! 🤐 ..
no, snad máš pravdu a bude klídek a v pondělí jde brouček prvně do školky, tak snad on vykročí pravou a bude tam v pohodě

iwky
31. aug 2012

@michala33 Buď rada že zatiaľ nechce ... moja len za ruku a poviem ti, že toľko som sa nenabehala za celý život ako teraz s ňou 😀 dokáže behať vkuse, čo sme von, kočík máme len na okrasu ... a už by chodila aj sama, ale keď sa všade strašne ponáhľa a skôr uteká ako chodí, tak sa to ani tak skoro nenaučí .... kúpila som jej aj to chodítko ktoré tlačí pred sebou, ale moc ju to teda nechytilo, keď sa s tým nedá utekať..

iwky
31. aug 2012

@nelustek ahoj, tie plátenky vyzerajú super ... tieto majú aspoň špičku pogumovanú... my máme celé plátené a už sú okopané ako po dvoch deťoch 😀 Kupovala si ich od tejto predávajúcej?? ... a prosím ťa myslíš že sa tam vopchá aj tučnejšia nožička? Moja má dosť široký priehlavok a s topánočkami máme hrozný problém.

jankamgr
31. aug 2012

@stanka25 a skúšala si v Európe? alebo v Brezne na námestí v tom hračkárstve vedľa zmrzliny. Ak nezabudnem, skočím sa tam spýtať 😀

skybaby
31. aug 2012

Ahojte, ja veľmi nestiham prispievať ale občas vás čítam na telefone 😉 a teraz mám jednu otázku. Čo idete kupovať deturencom na prvé narodky? Dajte nejake tipy, my mame veľa hraciek po staršej a neviem nic úžasné vymyslieť

lolko_lenka
31. aug 2012

@skybaby my sme kúpili Lego Duplo od 1,5 roka čo je, lebo kočiarik, odrážadlo a iné hračky už má. A tiež sa hodia aj nejaké drevené vkladačky alebo prevliekačky, to som jej už dala tak predčasne 🙂

d_anica
31. aug 2012

@skybaby my sme rozmýšľali nad hojdacím koníkom. Hojdačku na záhrade už má a je celý šťastný, tak aj na doma 🙂 A pred týždňom sme mu kúpili toto : http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/4006... Nevyzerá to nič extra, ale je to perfektná vec!!! Malý sa práve učí chodiť, sám sa ešte bojí, len pár krôčikov urobí, ale s týmto behá ako o závod. Určite lepšie, ako vodiť ho za ruky. Ide to pekne aj vonku v teréne, po trávičke, po kamienkoch. U nás jedna z najlepších investícií, čo sa týka vybavenia pre dieťa 🙂

d_anica
31. aug 2012

Milosť Pán spí už dve hodiny!!!! 😕 😵

d_anica
31. aug 2012

@bettyx Určite 🙂 držím palce prváčikovi!!!

d_anica
31. aug 2012

@stanka25 obávam sa, že to môže byť problém. Cybexy len cez internet. My máme práve vajíčko od nich a je super, takže aj ďalšiu sedačku chceme od nich. A ešte mám v pláne kúpiť aj Cybex golfky. Ale v obchodoch je to bez šance, minimálne v žiline... 😒

skybaby
31. aug 2012

@lolko_lenka
@d_anica
Baby ďakujem za tipy, duplo mám už pre ňu nachystane 😉 a ten ikeacky vozik je naaaaadherny, ten som si nikdy nevsimla, tak možno ten bude 😉

skybaby
31. aug 2012

A už mám pre ňu hovoriaci cajnik od fisher price,to je zasa tip pre vás 🙂

zuzkazv
31. aug 2012

ahojte babulky tak v utorok sme boli na poradni a máme presne 8kg zub ani jeden ale malá je zdravučká zuby ju potrápili v utorok poobede a potom stredu ale zas sa to zastavilo 😒 tak som zvedavá ako dlho to ešte potrvá. inak baby ako často dávate detičkám mlieko?? ja dávam dvakrát za den.

jankamgr
31. aug 2012

@zuzkazv ja dávam mlieko na raňajky a večer, ale teraz mal asi dva týždne, keď nezjedol nič iné, iba mlieko (trápili ho zuby), takže vtedy aj 6x... už sa to začína ustaľovať, takže raňajky mlieko, o cca 2 hodiny ovocnú výživu, obed zeleninka, alebo mlieko, olovrant ovocie, alebo kaša a pred spaním väčšinou krupica (tú zbožňuje 😀), potom ide spinkať o cca ôsmej a o desiatej ho ešte nachovám mliekom a vydrží tak krásne spať do rána...
a s tými zúbkami sa netráp, nášmu síce vyšli prvé jednotky keď mal 6 mesiacov, ale potom dva mesiace ani náznak 😀 a potom za tri dni tri zuby naraz 😀 😀 😀 😀

stanka25
31. aug 2012

@jankamgr Určite ťa s tým nechcem otravovať, pojdem zajtra do BR a pozriem sa tam ale pochybujem.

stanka25
31. aug 2012

@d_anica Aj u nas to bude problém, myslím si. Sedacka http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/3154...
má ale pekfektné recenzie bojím sa len toho že tem pultík bude malému tesný alebo veľmi vysoko a nebude nič vidieť, neviem či sa odvazimi ju kupiť aj bez odskusania je to dost velka investicia.

natalii6
31. aug 2012

ahojte ja som dneska bola u doktora z detmi maly mi uz 2 dni horuckuje a druhy ma nejake cerveno oko uz 2 tyzden 😒 a skoro ma porazilo ked mi povedal ze maly ma slintavku ☹ a to som bola v stredu v obchode zo strasim a predavacka ze ci sa ma moze nieco opytat a ja ze hej a ze ci neviem co moze jest dieta ked ma slintavku 😨 ze jej mala ju ma tak podla mna kedze je to infekcna choroba tak ju musela prenasat a ju preniesla a rovno na nas 😠 kedze znikim inym sme v kontakte neboli..ach dufam ze ju nedostaneme cela rodina 😖

kucminka
31. aug 2012

@zuzkazv ja dávam mlieko 3krát za deň a na noc kašu.Inak máš ale drobca,to náš má určite aj 12kg 😉
@natalii6 aj my sme 3dni horúčkovali nad 39,ale už je to dúfam za nami,budú to asi zuby,lebo strašne slintá a dudel keby mohol tak ho rožkúše.

natalii6
31. aug 2012

@kucminka aj mas maly slinta tiez zo zubov idu mu horna 2ka ale bohuzial my mame aj tu slintacku lebo maly ma aj take zapalove vyrzky ,dufam ze do tyzdna to odznie a neskoncime v nemocnici 😒

kucminka
31. aug 2012

@natalii6 my už dvojky máme,asi nám idú stoličky.Hádam vám to rýchlo prejde,lebo keď sú drobci jedovatí,je to o nervy.

natalii6
31. aug 2012

@kucminka nastastie ze by to bolo az take na nevydrzanie to nie je a blbe je ze na tu chorobu nic nie je 😠 iba mu davam sirup od horucky..my sme zatial problemy zo zubami nemali aspon som si nevsimla a pri prvorodenom som ani nevedela kedy mu rastu kedze prvy mal az po 1roku 😀

d_anica
31. aug 2012

@stanka25 my ju máme tiež vyhliadnutú, a trápia ma presne tie isté obavy. Ale ten pult by mal byť nastaviteľný dopredu a dozadu. My ju s najväčšou pravdepodobnosťou objednáme, ale ešte máme čas, zatiaľ sa malý bez problémov vozí vo vajúčku.

kucminka
31. aug 2012

@natalii6 no on je asi presne ako dcéra,tá mala tiež vysoké teploty,až sme boli v nemocnici.Takže je to asi v rodine 😉

cabby88
31. aug 2012

Ahojte žienky,mám otázočku-ako umývate zúbky deťom?Našej sa to veľmi nepáči,šermuje rúčkami pred tváričkou a som rada,ked sa mi podarí aspoň trochu ich prebehnúť kefkou 😒 chcela by som začať používať aj pastu na zúbky,ale netuším ako sa umývajú zúbky deťom s pastou,keď ju nevedia vypľúvať 😕 a baby čo kojíte,koľko vodičky vám deti vypijú?My sa s týmto moc trápime,malá mi odmieta všetky fľašky,kúzelné poháriky a iné vymoženosti...máme doma už asi 6 takýchto "pijacích vecí" a ani jednu nechce... ☹ ale mám aj dobrú správu-začína chodiť za ruky 😉

nelustek
1. sep 2012

@iwky ahoj nie kupovala som ich priamo v obchode u nás v Linde, je to detsky obchodík.No neviem Linda má tiež trošku tučnejšiu nožičku než mala Nelka.Ja mám zas problém s ňou s Nelkou má hrozne chudunkú nohu na dĺžku su jej topanky papučky dobré a skáču jej.Inak mali v tom obchodíku aj inú značku plateniek a tie mali iný strih väčší lebo 19stky s coccodrilo jej boli dobré a tie druhé 19stky jej skákali na nohe.Ale už sa ti podla mňa neoplatia kupovať plátenky sa pomali ochladí a kúpiš hneď prechodky nie?

nelustek
1. sep 2012

@cabby88 ahoj my máme zatil 2 zubky a ešte neumývam ale keď jej vykuknú aj tie hore tak začnem..ty si odkedy začala umývať? Zubnou pastou ešte neumývaj a keď začneš tak od 0 mes. lebo deti nevyplúvajú pastu strááášne dlho.Nelka sa to naučila asi až v 3rokoch 😉