icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

katuska_za
4. sep 2012

Ja uz nevladzem... :((( drobec nechce papat len pluje vsetko co mu dam do pusy.... doteraz jedol aspon mixovane cez flasu ale dnes pluje aj to.... prosim nemate nejaku radu ako ho to odnaucit.. ??? nepomoze ani to ze mu vynecham jedlo a dam neskvor zacne strasne trucovat a rozculovat sa a uz sa s nim neda nic urobit :((( je priserne tvrdohlavy a vie sa velmi hnevat :((( uz to trva mesiac a ja som vazne v koncoch s napadni... skusala som sa s nim pri jedle hrat, spievat mu, pustat radio aj telku a dokonca som uz hrala aj prisnu mamu a nic nepomaha.... ale ked sa nenaje je strasne zly ukricany a nervozny a ked mu davam papat odmieta ( a to mu uz vymyslam aj take veci co by som mu este davat nemala napriklad minule parok a zjedol asi tri hryzy a zas plul vsetko okolo seba...) 😢 😢 😢

anita12
4. sep 2012

@katuska_za ....boze, co to tie deturence robia...., u nas zas presny opak, po kazdom dojedenom jedle uplny rev, lebo mu je vsetko malo, vkuse!!!!! chce jest, ja som zas z tohto nestastna, nepomoze zvysenie davky, plne brusko a stale chce nieco, nevydrzi ani hodinu a normalne krici place nam nmam daj..., ja zas odputavam od papania, a ze kazde dieta vie kedy ma dost.... nase nie a trapim sa s tym od malicka :( , snazim sa pomedzi jedla davat len ovocie, nechcem aby stale cosi jedol cely den..., keby si skusila dat mu kusky ovocia, alebo natrhany rozok do misky, ak sedka na zemi alebo kde sa hrate, mozno si sam vezme, ale asi si uzp vsetko skusala.... ani v jedalenskej stolicke nechce ? neboli ho nahodou hrdielko alebo nema afty v pusinke? drzim palce, nech sa to zlepsi a papkate lepsie...

stanka25
4. sep 2012

Dnes Samko prvý krát povedal a opakoval celý den mama, mama. úzasné a nasiel si novú zábavku, stojí v posielke a pústa sa, Sám stát este nevie takze vzdy padne. postaví sa a stále dookola. 2x si uz aj buchol hlavu ale szále ho to baví.Tiz sa zacína stverat vsade takze sa uz tesím. 🙂

bettyx
4. sep 2012

tak holky! děkuji za podporu! ale náš první den ve školce byl katasrofální! učitelka mi Štěpu vylíčila jako neschopnýho, neposlušnýho, že je děsně problémový abla bla bla a hned první den byl na hambě a nesměl si hrát, protože se ZUL! takovej skandál, co?! šmejdky blbý! a dnes repete, takže zítra jde do školky i malý Šíma a budem tam s ním celý den, protože se mi to fakt nezdá!! mrchy jedny

nelynka18
5. sep 2012

ahojte baby len naskok 😀 maly uz zacina chodit male vzdialenosti ale je este opatrny.pusina sa mu na 5 minut nezastavi a papa vsetko 🙂 ide mu 6a 7 zub tak su doma kriky niekedy sa musim zavriet do inej izby a vychutnat si ticho 😀 spinka celu noc a vstavame medzi 6:30 az 9 hodinou takze v pohode 😵 😵 na ihrisku je ho vsade neobsedi len v piesku takze sa cely den nezastavim co stale len za nim no proste zive dieta.dnes ma 11 mesiacov takze o mesiac oslavujeme rok ako rychlo to len bezi neskutocne o chvilu budem vybavovat skolku 😀 tak sa majte pekne a este sa niekedy stavim 😉

lolko_lenka
5. sep 2012

Ahojte, už tu len na skok chodíme 😀 Nelka bude mať o týždeň rôčik... Maminka už má plnú hlavu torty a iných pochutín pre hostí 🙂 A trošku sa aj pochválim ...už týždeň sama chodí. Predtým asi mesiac sa púšťala na 2-3 kroky a chodila za ruku. Je to trošku úľava pre môj chrbát 🙂 Zúbkov stále 8, papať jej chutí až moc 🙂 Stále má niečo v ruke 🙂
Chcela som sa spýtať, ako robíte detičkám prívarky...Ja mám v mrazničke a špajzi samú tekvicu, tak ju potrebujem spracovať.... ďakujem a nech sa vám darí. Detičky sú naše zlatíčka 🙂

zuzkazv
5. sep 2012

ahojte baby, prosím vás posielala niektorá z vás nejaké potvrdenie z úradu práce že ste na rodičovskej dovolenke zamestnávateľovi?? lebo odo mna to chcú bola som aj na úrade práce dali mi len výpis o platbách lebo vraj také potvrdenie neposkytujú tak teraz neviem či som už debil ja či čo ak niektorá máte nejaké info o tom tak budem vdačná...

zuzkazv
5. sep 2012

@bettyx no to je nejaký divný prístup, my máme našťasite veľmi dobrú škôlku hoci pod panelákom máme jednu chodí do inej práve kôli tomu že tam je oveľa lepší prístup k deťom...
@lolko_lenka ahoj ja robím prívarky aj pre malú bud len tekvica uvarená vo vode alebo jej tam namiesto smotany pridám biely jogurt, tak jej pripravujem aj brokolicu, niekedy to urobím hustejšie aby to bola omáčka a dám jej k tomu cestovinky 🙂 nezostane ani omrvinka 😀

lolko_lenka
5. sep 2012

@zuzkazv ved tiež ma to inak ani nenapadlo, len s tým jogurtom+som rozmýšľala, že by som jej tam dala rozvariť aj zemiak... Dakujem

micicka
5. sep 2012

@katuska_za
@anita12 jaj maminky, aké protiklady 😒 jeden nechce nič a druhý by do nekonečna ☹ keby viem, poradím, ale teda nič ma nenapadá a fakt neviem čo je horšie. Katuška a malý nechce ani mliečko? Že by ste si dali na chvíľku prestávku od varenej stravy. Ale mám kamošku, má rovnako starú dcérku a ešte nevynechali ani jedno mlieko, malá tiež spapá len 3 lyžičky a potom pľuje. ale ona ešte nikdy nepapala pekne!! ale aspoň že to mliečko si dá.
Anita a tvoje zlatíčko ti teda dáva zabrať, presne ako píšeš sa hovorí, že dieťa vie kedy má dosť, ale vy by ste asi mohli jesť celý deň 😒 doktorka ti asi nevie poradiť, prajem len, nech sa to už konečne zlepší 😉

micicka
5. sep 2012

@zuzkazv
@lolko_lenka prívarok som ešte ani ja nerobila, tiež tu mám cuketu a potizón, tak by sme to mohli skúsiť, vďaka za tip

katuska_za
5. sep 2012

@micicka
@anita12 no skusali sme uz vsteko co ma napadlo, ani v stolicek, ani na kolenach pri stole ked vsetci jednia, ani kusky ovocia ci rozok :(( jedine co vcera zjedol boli 4 chrumky po obede (myslim tym ze ich zjedol sam bez boja a revu)... mlieko vypije ale len ked ho donutim, ale to je proste priserne drzat ho nasilu aby jedol aspon trosku :((( jeden zubok mame uz cely von (teda len kusok z neho ale inak uz cely vidno) afty ani nic ine nema.... a on tak krasne papal a donedavna tiez nevedel kedy ma dost jedol doslova do zgrcania 😀 musela som korigovat ja.

tunzal
5. sep 2012

@anita12 u nás podobne na všetko len ham ham ale už som prišla na to že nie vždy chce papať, ale u nej je ham aj pitie a dokonca aj cumeľ , a všetko čo si chce ochutnať, či už hračky, ovládač a pod........ 🙂

nám zase tlačí zúbok aj hore aj dole celá je doslintaná 😠 takže denne minimálne 3-4 podbradníky 😠 a už chodíme 🙂 sama prejde z jednej izby do druhej, či príde za mnou do kuchyni , moja veľká slečinka šikovníčka 😀 furt otravuje brata, zoberie mu hračky a ten sa na tom jeduje 😀

kucminka
5. sep 2012

@zuzanazuzana Zuzi ,a to sa neočkuje až v roku?

kucminka
5. sep 2012

@katuska_za náš tiež teraz zje len pár lyžičiek,normálne keď vidí misku z ktorej mu dávam papať,tak už krúti hlavu,nie,nie.Ale obedovali sme pri stole,tak som mu na pultík položila kúsok mäska,nech si dá sám do pusiny a takto mi zjedol aspoň troška mäska.Síce to nejde so všetkou potravou,ale ja si myslím,že sa to časom upraví,nič nezmôžeme keď nechcú papať.

tunzal
5. sep 2012

@kucminka my ideme začiatkom októbra na očkovanie, tretia dávka sa očkuje po ukončení 11. mesiaca , aspoň nám takto hovorila dr.

bettyx
5. sep 2012

@zuzkazv co na to dodat! dnes jsem tam byla s boučkama obouma celý den! no a jako dětičky se táhly za mnou všechny jako housata a na úču se z vysoka vys.... ... ona mluví s dětma jako s blbcema, fakt síla... no budu tam chodit s broučkem min. tento týden kvůli tomu jak nechce sedět s ostatními na koberečku, jinak je úplně super! a ještě něco! chodil mi domů úplně čistý a já se divila že se nezmazal u jídla! dnes jsem s ním počkala u oběda a byl pocintaný!!! takže jsem si jistá tím, že se nijak neunavovaly aby ho alespoň přiměly ochutnat, nebo něco zbaštil... a to jsme přišli domů a on se mi vrhnul do kuchyně a ládoval se vším co potkal! ☹

lutsy
5. sep 2012

@bettyx to je otras, ze tie ucitelky si vybrali take povolanie ked nemaju vztah k detom, ako moze dat dieta na hambu prvy den? ved tam sa maju snazit aby sa mu tam pacilo, super, ze tam mozes byt s nim, hadam sa spamataju a nebudu si tak dovolovat. Este aj hladneho ho nechaju a nepomozu mu, ved tie deticky su tam prve dni bez mamky, tak sa otukavaju. Drzim paste.

nelustek
6. sep 2012

@bettyx ako to nemyslíš vážne 😨 k takým učitelkám by mi bolo lúto dávať dieťa.By som stále myslela čo tam chúďa robí.Nelka chodí už 3rok do škôlky a v pohode a má učitelky rada,držím palce aby sa aj vám začalo páčiť

wewe22
6. sep 2012

ahojte ako sa mate asa nechce posledne dva dni jest nic len mlieko, vcera vypila len 3x mlieko a polovicku vyzivy bezne papa dve az tri vyzivky a 2x mlieko dnes hore od 6:00 a zatial len jedno mliecko a ine nechce nic inak je pomerne spokojna
dnes som vyhadzala veci zo skrine a zistila ze uz nemame co na sea treba vyliezt na povalu a nieco pohladat ale aspon ze konecne podrastla uz sme sa dostali na oblecenie 6-9m 😀

nelustek
6. sep 2012

@zuzanazuzana aj my ideme 20teho na očkovanie

nelustek
6. sep 2012

@wewe22 to je taká malinká? My nosíme veci niektoré už na rok

jankamgr
6. sep 2012

@nelustek 😀 a my 18 -24 mesiacov 😀 😀 😀

nelustek
6. sep 2012

@jankamgr 😀 no super 😀 akože to číslujú 😀

jankamgr
6. sep 2012

@nelustek 😀 tak my máme oblinu 😀 11kg a 84cm 😀 😀 😀

natalii6
6. sep 2012

@wewe22 to si ju mala taku drobnu(ked sa narodila) ked nosi take malinke veci? my nosime na 1 rok ved ho aj za par dni bude mat 😀

wewe22
6. sep 2012

@natalii6 no tak drobnou by som ju nenazvala mala 50cm a 3680g len mala silny reflux nepriberala a zjavne to nevie dobehnut 😒

wewe22
6. sep 2012

@jankamgr no to ma o 13cm viac ako moja

jankamgr
6. sep 2012

@wewe22 neboj, ona to dobehne 😀 ani sa nenazdáš a bude z nej slečna škôlkarka 😀

wewe22
6. sep 2012

@jankamgr to ano ale ved ona je krasna aj taka mini len obcas ma na ulici ci v obchode sprdnu ze take mini vozim v kosiku abo ze vobec sedi v sportiaku 😀