Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
baby, neviete ci sa da niekde zohnat termopradlo pre nasich krpcov?
Ahoj sa mi zdá že v brendone majú aj akciu teraz
ahojte, mam otazocku... ako riesite tieto chladne dni? ako obliekate drobcov a do kocika na jesen planujete iba deku alebo nejaky fusak??? Dakujem za rady, maleho som minule obliekla a som si myslela ze dost a on chudacik prechladol a mame sopliky :( (mal pancusky, ponozky, tensie menzestraky body sveter,ciapocka)
@bettyx nuz dedinska prax je nalievat mackam mlieko, ale to neeeee, macka nevie stravit mliecnu bielkovinu, z toho ma akurat sragoru:/ macka lovi mysi a inu haved aj len tak z pleziru, nie len od hladu, ale samozrejme, ze ju nesmies prekrmovat. To by len zlenivela. Dokonca ju mozes mat aj ako interierko/exterierovu, i tak bude lovit mysi. Ona to ma zakodovane v DNA🙂 ak ju chces mat len vonku, nauc ju na jedno alebo dve pravidelne davky jedla, najlepsie rano a vecer. Cez den nech sa stravuje sama. V zime samozrejme treba krmit vydatnejsie. Neviem ci ta jedna macka zbavi vsetkych problemov, no mozmo bude super vykonna. Inak odporucam na von kocura, a este sa treba pripravit na to, ze macka na dedine ma kratsi zivot ako bytova. Speci kocuri byvaju bitkari a tulaju sa, ked je obdobie parenia.
@katuska_za my sme nasadili na kočík nánožník,bundičku a teplejšie gate,pančušky som ešte nedávala,pokiaľ len sedel v kočíku a nebehá po zemi,aby mu zasa pod tým nánožníkom nebolo moc teplo.Ono je to teraz také rôzne,aj dnes ráno som išla s malým na nákup,že 10stupňov a keď sme sa okolo desiatej vracali domov tak už bol len v bodynku.Dieťa by sa malo obliekať tak,ako si oblečená aj ty.
maminy,chcem sa spýtať,ktoré ste na UM,či vám detičky prespia bez mliečka celú noc,lebo môj malý sa tuším vracia späť,večer sa okolo ôsmej najedol a vydržal tak do štvrtej,ale tieto posledné dni už sa budí okolo pol tretej,dneska o druhej a dokedy mu to mlieko nedám,tak vyvádza.Nepomohol ani čaj,ani voda.Myslela som že čím bude straší,tak sa to bude predlžovať,a ono sa to naopak skracuje 😒
@lucy56 .... no co ti poviem, od 19.45 bol teraz hore uz 6x :(, a takto to mame do rana uz 4 mesiace. Tieto posledne 3dni spal po tolkych mesiacoch lepsie a dnes zasa po starom :((, Konecne vykukla horna jednotka, fakt to mal naliate asi 3mesiace, no hruza, zatial ma 4zubky, a zas uz dalsie naliate, tak ja uz neviem ci.z toho cele noci nespi, vkuse budi lozi sada stavia sa... Sedalia od roka, ja 2dni skusila homeopatika Sedative PC, na radu lekarky a bolo to este horsie tusim, u nas nezabera uuuuplne nic :(, Neurolog mi povedal len vydrzat , nech pomaha rodina aby som ja vydrzala.. o dennom zaspavani no comment, to su vraj take deti, co maju problemy so spankom a nic sa s tym neda, len vyrast a vydrzat, takze nejake samozaspavanie ja v zivote asi nezazijem.. Mna ale hrozne trapi preco je stale ospaty, hodinu po zobudeni us zas ziva place, ocividne spanok, ved to ako novorodenec tak malo vydrzi , samoz.ze tak skoro nezaspi... a potom od tej unavy je to uz hrozne zaspat... ja by som uz vedela pisat knihu o tom .... tak sa drzte aj vy, viem co prezivate...
@rough ved prave ze aj mne sa to zda vela, ale zase je to taka interaktivna hracka na ktorej sa potom moze ucit aj cisla a podobne, ale preto som sa zuzky pytala este na tu drevenu kocku - a ta stoji 20 Eur aj s postovnym, asi si to prehliadla ze ta je lacnejsia...my sme s muzom nakoniec kupili malemu to odrazadlo Pukylino (co tiez nie je najlacnejsie, ale predpokladam ze sa to malemu bude pacit lebo na tej trojkolke s drziacou tycou cim ho vozim teraz mi vydrzi neskutocne dlho), narodeninove inspiracie este hladam pre svokrovcov a krstnu, od nasich dostane jesenne topanky a leporela...
@katuska_za u nas "na juhu" bolo dnes este teplo, takze ja som ani pancusky nedala, mal body s dlhym rukavom a teplakovu supravu, ponozky, topanocky a tenku ciapku...ale ked su chladnejsie dni tak davam pod rifle alebo teplaky aj pancusky a na bodycko hruby svetrik alebo fleesovu bundu s kapucnou, pod kapucnu ciapocku...ked sa v sobotu vecer este viac ochladilo mal na bundicke aj taku hrubsiu presivanu vestu...v kociku mam teraz len taku makku vlozku od Emitexu, ale ked sa ochladi tak mam nachystany taky prechodny fusak - pozicala mi ho kamoska po jej syncekovi tak som zvedava ci ho vyuzijeme...
@jana0706 pozeram, ze kupujeme podobne🙂 Robino tiez miluje tu trojkolku, tak sme mu kupili pukylino🙂) zatial sa s nim hra ako s autickom, som zvedava, kedy sa osmeli a vysadne. Puky je sice drahsie odrazadlo, ale ako jedno z mala nema drncajuce plastove kolieska.... No a predsa len, odrazadlo mu nejaky ten piatok vydrzi. I tak ma fascinuje, kolko su vyrobcovia schopni pytat za hracky pre deti a este viac to, kolko sme my rodicia ochotni utratit....a to som sa ja ako.dieta najradsej hrala s maminymi varechami🙂
@rough ja zase s hrncekmi, tanierikmi a lyzickami - porozkladala som to po celom byte po zemi a vzdy som mala z niecoho navyse a ine chybalo, tak babka musela po spajziach hladat dalsiu lyzicku (tanierik, hrncek)...mas pravdu, akurat sme sa minule s kamoskami bavili ze na svadbe a detoch sa obchodnici snazia najviac ryzovat...
dobre ranko vsetkym 😉 neda mi to nenapisat lebo som zhrozena co sa stalo..vcera po obede som bola na balkone a vidim ze oproti co je dom su tam policajti a hovorim si ze co sa tam asi stalo a rano citam novy cas a clanok ze v byte drzali 3 roky mrtve dieta a kuknem lepsie a hned som spoznala tu ulicu ze to ten dom kde som videla tych polisov..tu rodinu poznam len tak z videnia a asi pred 3 dnami som tu zensku videla isla z kocikom a bruchom velkym ze kazdu chvilu bude rodit ..ako rozum mi stoji ztoho vsetkeho sa sa uz v dnesnej dobe robi ona si ide ako by sa nechumelilo a doma ma mrtve dieta 😠 ako ja ich nejak nepoznam len som ich zaregistrovala ze tam byvaju lebo obcas som ich stretavala a keby som nevedela ze tam byvaju si myslim ze su bezdaci a ten jej priatel alebo co jej je vatsinou sa snou vonku hadal a ziju cudnym sposobom zivota na oknach maju vsade dake handry a nikdy som nevidela ze by mali otvorene okno alebo ze by chodili na balkon..ale nejde mi do hlavy ze ich susedia si nevsimli ze nevidia to dieta co zomrelo(pisu ze je asi zabil otec) a ved v tom byte musel byt neuveritelny smrad ..som ztoho znechutena co sa to deje!!!
@natalii6 no dcéra my tiež spávala od malička celú noc,ale toto už fakt nemá konca,stále sa v noci mrví,po pol noci,už len naťahujem čas,aby vydržal dlhšie spať,dneska sme jedli o 2.15 a potom si hundral hodinu,a keď konečne zaspal,tak ráno okolo 6.15 vyspaný ☹ ja sa už asi nikdy nevyspím.
idem sa vám posťažovať baby na moju svokru....ja viem že ona mi chce len pomôcť ale už mi lezie na nervy 😠 včera mi doniesla celé vreco šiat čo som skladovala u nej po synovi ešte, s tým že si to mám obliecť na malú aspoň na doma, hovorím dobre ale neviem čo si ešte našla ked som si to už ja povyberala, čo boli veľkosťou dobré 😒 😒 ale vtedy som jej hovorila dobre položila som vrece lebo práve som odchádzala na nákup, a večer keď manžel dorazil domov, hovorím postráž mi malú trošku idem si kuknúť čo svokra doniesla....dobre že ma šľak netrafil keď som otvorila vrece, je to celé veľkosť od 98-----vyššie,a papučky a boty 25-26.... .nosíme teraz 80-86 a topánky 19-20 😀 , nevadí ved kým ide do škôlky tak dorastie aj do týchto 😀 ,len teraz musím niekde nájsť miesto kde ich budem roky skladovať, .... to je ešte nič, dnes idem von pre poštu, pozerám žltý lístok, asi si poštárke nechcelo stlačiť zvonček 😀 , veď nič, doobeda stíhnem aj poštu nejak 😀 vyšli sme na poštu a tam balík nenííííí, tak hovorím čo to má byť, doručovateľka mi nechala lístok a balík nikde, ona že jej zavolá že kde dala, a navine je zasa svokra, lebo ona to zobrala 😠 😠 , aspoň keby brala telefon do ruky, že vieš čo zoberiem ti balík od poštárky nechod na poštu ale nie, ved načo ja mám čas aj nato aby som hore dole behala.......možno že len ja som nejak teraz precitlivelá alebo neviem čo ale mne takéto veci vadia
@tunzal hmm viem ze asi pre teba je to hruza, prepac a neber to prosim v zlom ale ja som sa pri tom len pousmiala 🙂 ano ako verim ze ti to je neprijemne len ja som si hned spomenula na t moju rpemilu svokru a keby len taketo robila tak ju asi an rukach nosim... mozno to nerobi tak naschval ako ti to pripada a staci ak jej vysvetlis ze veci su malej este velike a popros ju ze nabuduce by si bola rada ak by ti dala vediet, ze ti balik prevzala... Popravde s mojou sa bavit vobec neda lebo ta si nepameta a nepocuva co jej hovorim.. sna dto ty mas so svokrou lahsie..
@katuska_za neberem to v zlom , ja viem že nechcela zle, len aj tak mám teraz kopu iných starostí, a práve ona dala čerešničku na tortu 😀 ,
@kucminka a co mu davs na veceru? neboj do 18ky sa ten spanok upravi a ty sa vyspis 😀 ako moj sa tiez mrvi a obcas sa aj prebudi ale za chvilku zaspi jedine rano by mohol spat dlhsie vstava pred 6 ale ked to spravne vystihnem a prelozim si ho k sebe do postele spi dlhsie len skoda ze ja miesto toho aby som spala snim som uz hore 😉
@tunzal nato maju svokry talent :D
@tunzal tak to máš ještě dobrý.. ta moje je rejpavá až drzá, sprostá -nemyslím vulgární, ponižuje, snižuje, poučuje a ví prdlačku.. mám dvě děti a manžela -on je v pořádku horší jak dítě! to je prostě moje prasátko, ale takovýho jsem si ho vzala.. a ona mi bez okolků do očí řekne že jsem špína když nestíhám po všech pořádně uklidit.. ale to je začarovaný kruh! já ulidim a za 10minut jsou prázdný nejen skříňky, ale i šuplíky, boxy a můžu začít od začátku.. tak to je a s tím bojuju -špínu doma nemám, ale halt se všichni tři podílí na vzniku chaosu... do toho musím vařit a věnovat dětem pozornost -co si budeme vykládat taky máš děti dvě.. Taky mi řekla že se mám zamyslet nad vyšetřením staršího syna protože je určitě částečně retardovaný když nemluví -on mluví, ale patlá, takže mu nikdo nerozumí, ale to je logopedická záležitost.. furt mi řiká jak mám oblíkat děti, jak se jim mám věnovat, jak je mám vychovávat a sama nemá ani křečka, nic! mě fakt se.e.. třeba mi dělá fakt jak naschvál, že v obchodě co já zakážu to ona hodná tetička okamžitě povolí! já zakážu běhání a ona ho začne lákat přes prodejnu aby za ní Štěpík běžel, pak mu dovoluje si koupit všechno co chytne! ... ona se běžně chová jak náladová baba! typycká konfliktní bába z obchodu.. chápeš.. taková ta co do tebe schválně vrazí vozíkem a začne nadávat kam koukáš a to je svět, to je mládež apod.
@bettyx tak ty máš zas "druhú stranu" , moja vôbec není drzá....ona mi lezie na nervy s "dokonalosťou" a svojimi nemožnými otázkami typu, prečo som malej nedala čiapku, keď vonku je ešte dvadsať stupňov, mám dať malej boty alebo papuče aj vnútri lebo prechladne, prečo je syn v nedeľu skoro celý deň v pyžame, prečo nepoviem manželovi aby trošku schudol, prečo prečo prečo a furt niečo prečo, druhá strana je zas moja mama, keď ja zakážem niečo ona to povolí, keď nekúpim sladkosť tak ona kupuje ale nie jedno ale hneď za celú tašku, keď neidem kúpiť nejakú hračku tak ona hneď beží a kúpi..... 😉
@tunzal jj, to mám, ale je jedno jakou si vybereš -obě tě dokáží vytočit... dnes zase perlička... teď akorát čerstvá... jéé, malej pláče, to nemůže spinkat když má štípance od komárů namaž mu to fenistilem a já na to že nemusim hledat fenistil že stačí jakýkoliv krém aby to neštípalo a ona?? to psali na koni, ne? blbka... to s ní asi ten její starej vůl nechce děti tak se musí angažovat do dětí nám... jemu je totiž 50 a obě jeho děti se na něj vybodli.. co je s nim, tak se fakt chová jako bába... seladon vyklepanej! ona byla tak hodná fajn holka a teď kdykoliv něco řekne, tak jako kdyby zaryla kudlu do toho komu to patřilo... a ještě se cítí značně uražená když jí všichni řikají jak se změnila, že je úplně jiná, že ji znají jinak...

@anita12 casto pises ze ma maly problem so spankom,moj je tiez nespavec,ale hlavne vystraja v noci, budi sa s revom o4 a place bez priciny,alebo place pri zaspavani, a to ho ulozim ked sa mu zacne chciet spat o 9 pol desiatej a potom do 11 si nevie najst miesto v postielke, mrvi sa kruti, budi, place a tak stale dokola tiez sme z neho z muzom unaveny a podrazdeny a akurat som sa docitala tu ze od 1 roka mozu deti homeopatika sedalia, ktore napomahaju takymto stavom, tak som ich kupila,maju sa brat ked ma take akutne nespave obdobie 2 krat denne, rano a vecer ale len dokial take obdobie trva, idem ich vyskusat,lebo sme uz vsetko mozne na neho vyskusali a tiez nic nezabera