icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

tunzal
1. okt 2012

gratulujeme všetkým detičkám ktoré už dovŕšili 1. rôčik 🙂

jana86
1. okt 2012

ahojte maminky, ako sa mate? my uz mame oslavy prveho rocka za sebou, nejake este pred sebou kedze nam nebol este gratulovat kazdy.... tak isto prajeme vsetkym detickam, ktore uz narodeninky mali, ale aj tym co este len budu mat vela zdravicka, stasticka, kopec darcekov a nech ich rodicia posluchaju 🙂 Je tu este najaka mamicka ktora stale koji? ak ano chcem sa opytat ako casto kojite a co vam kedy deticky papaju cez den..ja emku stale kojim, v noci aj 3x, som nespala celu noc ani nepametam.... no a cez den aj 5-6x. nejako mi nechce nic jest, rano jej dam chlebik so sunkou tak sunku zje a chlebik necha, vydumnica 😉 na obed zje trochu polievocky, vyzivky, kasicky, krupicky a pod. nechce ani vidiet...no zato chrumky a brumiky co jej stale babky nosia 😠 by mohla jest aj cely den..z ovocia mi zje akurat banan.neviem co by jedla..skusala som jej dat obyc.mlieko tak letela flaska cez celu obyvacku ...ako ju mam oducit od kojenia? no nemusim ju uplne oducit naraz, ale ako ju naucit aj na obyc.mlieko? som myslela, ze ci by v noci nespala lepsie keby som jej na vecer dala? jaj som sa rozpisala 😲 pekny den 🙂

monia_
1. okt 2012

@jana86 ahoj, ja stale kojim, presne ako ty, cez den aj 4-5 krat a v noci aj 3x (resp. v noci sa pricucne a zaspinka niekedy aj bez papania). Skusala som davat aj kasu na noc ci ho to nezasyti a neprespi ju, ale to vobec nefunguje. Zrejme sa nebudi tolkokrat v noci pre papanie ale len aby dostal cicik...A papanie:rano kojim, desiata biela activia - zje asi polku,(alebo chlebik ale to zje len 5 omrviniek), obed - zeleninovo-masovy - zje niekedy nic a niekedy cca 150ml, olovrant - ovocna presnidavka alebo nastruhanie rozne ovocie - musim pridat banan, vtedy zje aj cca 200 , vecera mlieko alebo aj kasa. Cize moc toho nepopapame, hlavne zeleninka,masko je horor. No a teda dokojim este po kazdom jedle lebo si to vyslovene vyzaduje....Tiez rozmyslam, ze obmedzim kojenie, aby zjedol viac ineho ale niekedy to nejde, ked sa mliecka dozaduje, tak mu proste dam...

jana86
1. okt 2012

@monia_ no mne sa tiez zda, ze emka sa v noci nebudi preto, ze je hladna ale asi zo zvyku, tiez si ju prilozim a niekedy ani necucne a uz spi, asi nas potrebuju len citit tie nase zabiatka 🙂

bibiana20
1. okt 2012

@peta_k a sa chcem este opytat ci si to vypila stale vsetko rano obed a vecer toho 3/4litra?alebo na cely den?

iwky
1. okt 2012

Oslavy prvých rôčikov prebiehajú vo veľkom 🙂 Všetkým DETIČKÁM prajem aby boli zdravé, šťastné, milované a aby im v živote nikdy nič nechýbalo 😎 Aj my pomaly pripravujeme oslavičku... chcem malej vyrobiť TUTU sukničku, tak musím ísť zajtra kúpiť tyl a nejaké stuhy 😀 Som zvedavá ako to zvládnem, keďže som na takéto veci dosť klavá ... a tortičku tiež vyberáme, bude asi lienková.... pridám foto, čo na ňu poviete. Ideme jej kúpiť detský stolík a dve stoličky do detskej 🙂 Ocko jej minulý týždeň namaľoval jednu stenu na tyrkysovo, ešte musí na druhú nakresliť strom ... aspoň jeden z nás dvoch je kreatívny 😀
Inak, malá mi už tri týždne vôbec nechce jesť .... varené absolútne. Niekedy trochu z jogurtu...strašný problém. nieže by jej bolo málo 😀 ... má 11 kilo, ale nechcem aby žila z prázdnej energie... z chrumiek a iných hlúpostí. Hádam je to len prechodné obdobie :/
Chodí už úžasne sama... a tak sa z toho vytešuje 😀 .... a idú nám zúbky, katastrofa. Zatiaľ má len 4, ďalšie dva sa tlačia a dávajú poriadne zabrať.
Dávate detičkám niektorá tie homeopatické čípky VUBURCOL?? a kedy?? ... len na noc, alebo aj počas dňa a zaberajú vaším detičkám?

iwky
1. okt 2012

Ale bude asi len jednoposchodová, aby to nebolo také prehnané .. a kto by to potom jedol 😀

peta_k
1. okt 2012

@iwky joooj, zavidim ti, ze uz chodite, nasa mala chodi, ale strasne opatrne, stale sa boji... My mame 5 zubkov prerezanych, v noci sice mrnci a stale sa mrvi, ale nie je to take zle, takze nic jej na to nedavam

peta_k
1. okt 2012

@bibiana20 3x denne som to pila ( 3/4 litra denne )

lutsy
1. okt 2012

@jana86 Jani ja tiez kojim a je to katastrofa, chodim ako zombie 😀 😒 cez den aj 6 ci 7 x a v noci sa aj 5x budi, tiez to chcem obmedzit, ved toto sa neda, s jedlom si vies predstavit pri tolkom mlieku ze len par lyziciek ochutnava, este ovocie celkom ok, zelenina, strukovina, maso sa vytesujem ked da 5 lyziciek takze tak.... Idem sa o tom aj poradit s pediatrickou. Stale nukame a len rukou do toho triafat by sa mu pacilo alebo rozhryzt na minikusky a nechat tak . Ak ma niekto tip na to co zabera ze menej mlieka viac normal stravy sem s nim 😀

tunzal
1. okt 2012

@lutsy ja mám zas druhú stranu 😀 mlieka ani kvapku a to žiadneho!!! a normálnej stravy neúrekom táto by furt jedla 😅

gianni
1. okt 2012

@iwky
mala si na mysli Viburcol? ja som mu dala raz čípok v noci ked mu išli zúbky a len reval,ale nejako nám to nezabralo,i ked kamoška čo nám ich dala tvrdila že sú dobré,asi je to individuálne,no nám to nezabralo,treba asi skúsiť

kinkinga
1. okt 2012

Baby co davate detom papkat v obdobi,ked odmieta takmer vsetko,len jogurt a mlieko nie?ja som zufala,polievku max 3lyzice maso,velmi velmi malo taktiez,skusali sme tuniaka a zeleniku,ale ani na jazyk..vyzivu prestala jest,nechapem preco,kedze ju tak mala rada ,bud je to koli tym zubol,alebo ja netusim.

gianni
1. okt 2012

baby mali ste zapálený prsník? čo si mám dať na to,zajtra asi zbehnem pre istotu k ženskému,pred 4 rokmi som musela ist na pohotovost a dali mi antibiotiká,v noci som mala zimnicu a aj teplotu ,ale som si myslela že budem chorá,som si to nespojila že to mám zápal a z toho to všetko,ešte aj zub ma bolí...
pred pár mesiacmi som to mala na tom istom mieste,bolel ma,ale bolo to bez teploty a trvalo to asi 3 dni a prešlo

kucminka
1. okt 2012

@kinkinga asi to bude len zúbkami,aj my sme to mali,a som sa zľakla,lebo predtým spapal všetko a zrazu akoby uťal,ale keď vyšli zúbky,tak sa to vrátilo do starých koľají.My už čakáme na 10zúbok,už je na spadnutie 😉

kinkinga
1. okt 2012

@kucminka no my mame zatiel len 2 spodne,ale 4 horne sa jej deru naraz,uz je lava lopatka skoro vonku a dalsie idu zanou,krasne ich vidiet,ale tieto dni su utrpenie,ked ma naladu tak spapka vsetko..no nemozem ju dopovat len mliekom predsa,ale nic ine nevezme do ust,nakrajam jej chlebik s masielkom alebo syrom na kocky a tak sa napapa sama,no obedy odmieta,aj ovocie len pozuzle,a to mame take super jablcka z nasej zahrady,sladucke a vymysla..nevie co je dobre🙂

kucminka
1. okt 2012

@kinkinga uvidíš,že keď vyjdu zúbky,tak sa napapá,veľa mamičiek sin na to zúbkové obdobie sťažovalo,že deťúrence nechcú nič jesť.Ja som tiež všetko vyhadzovala,čo som mu navarila,2-3lyžičky aj to nasilu.Ale teraz zje za chvíľu aj nás 😉

kinkinga
1. okt 2012

@kucminka no dnes boli az krokodilie slzy v stolicke a kriku na cely dom,susedia si ktovie co myslia,ked ju poculi plakat,ale to je neunosne aj tak som jej nakoniec uvarila mlieko..katastrofa,dufam,ze ma spravdu,lebo by som chcela naspat to babko,ktoremu som nalozila kuracinku s ryzou a sprasila cely tanier,alebo velke ruzicky vareneho karfiolu so zemiakmi len tak zjedna za 5minut..trpezlivost ruze prinasa🙂

kucminka
1. okt 2012

@kinkinga určite je to len dočasné,aj ja som sa nedávno rozčulovala,že malý sa vrátil na začiatok,večer sa nadlávil kašou a o pol noci už plaka,dokedy som mu nedala mlieko a ráno o piatej zasa,potom v pohode zaspal,aj som najskôr skúšala že mu to mlieko nedám ale keď ani po pol hodke v noci neprestal plakať,tak som mu ho išla zarobiť.A prešlo ho to,bolo to len asi týždeň,teraz papá už len raz za noc,a som rada.Oni si sami určia ako to chcú a bude 😉

kinkinga
1. okt 2012

@kucminka moja uz tiez papka len 1x za noc,kojim ju teda uz len v noci a obcas cez den,odmieta,.pripadne si cucne len par krat a konec 🙂 inak bola nervozna placliva a vnoci aj 5x hore,no to prestalo ked sne na vecer pridali mliecko 🙂

kucminka
1. okt 2012

@kinkinga tak to ste aj tak dobrý,keď kojíš a malá je len raz hore,mi sme na Nutrilone a ešte sme celú noc neprespali.

d_anica
1. okt 2012

@jana86
@monia_
Ahojte 🙂 aj ja stále kojím. V noci keď sme hore 2-3 krát, tak si vravím, že to celkom ušlo 😅 niekedy je pricucnutý nonstop. Tiež si nemyslím, že sa budí od hladu, ale že chce dudlať. Už som z neho na nervy, nechce spať v postieľke ani za nič, a keď nedám prsko tak spustí hysterický rev... Cez deň dávam mlieko na desiatu a olovrant a keď má zrovna nechutenské obdobie tak aj ako ostatné chody. Aj cez deň mi krpec zaspí len na prsníku. Odstaviť ho nechcem, umelé ani kravské mlieko som mu zatiaľ nedávala, má dosť môjho. Denné kojenie mi nevadí, ale chcela by so nejako vyriešiť tie noci, lenže vážne neviem čo s tým ☹

iwky
1. okt 2012

@kinkinga ani mne malá nechce jesť, nejak extra to neriešim. Nedávam jej stále nejakú náhradu,keď odmietne obed, čo je väčšinou, tak papá až na olovrant (to čo mala mať na obed). Ale varené aj tak nemá úspech. Dnes som jej nakrájala kuracie mäsko, dala do misky a jedla sama. Prichádzam na to, že nechce aby som ju kŕmila 😀 Nechce aby som jej držala fľašu, keď pije čaj....odmieta akúkoľvek "pomoc" ... snád len na chvíľu. Tak sa budem snažiť variť veci, ktorými sa bude vedieť nakŕmiť sama rukami-nohami. Inak neviem. Aj z jogurtu, ktorý milovala, zje teraz 2 lyžičky a potom si to pýta do rúk. Ale to by som teda zavarila. Nechcem si predstaviť tú spúšť 😀 viac na zemi ako v brušku.

zuzanazuzana
1. okt 2012

@d_anica dakujeme...mala ochutnala, ale najviac chutila mamicke...co uz, ked bola tak dobra.

zuzanazuzana
1. okt 2012

@katuska_za dakujeme....aj vasa bola krasna a este o to viac, ked si ju sama spravila.

zuzanazuzana
1. okt 2012

@kinkinga aj moja mala vzdy vsetko spapala, ale teraz ked jej isli zubky, tak z obedu zjedla par lyziciek, presnidavku vobec a tiez sme nakoniec skoncili pri mlieku.....no a teraz sa to konecne po viac ako mesiaci vracia do normalu....uz spapa znova vsetko,len stale tie presnidavky odmieta a tie najviac milovala.

bettyx
1. okt 2012

ahoj holky! tak jsem se dočkala! právě jsem dostala od šestinedělí svůj první menzes.. 😀 já se musim smát.. po tak dlouhý době -bomba!! no a 23. bude pááááárty! ale slavit budeme asi 21. v neděli... jinak zoubky máme od léta dva a jinak žádný! už nelezeme, jen chodíme... k mýmu překvapení jsme se naučili ozačit ptáčky slovem pipi a teď když je v dohledu jakýkoliv zvíře tak se volá pipi! 😀 .. máme nově kotě.. od minulýho týdne, tak taky umíme čiči.. jinak mama, tata, papa, koukej, tady, ťuky, tiky ťaky (na hodiny), jo, ne... jsem z toho fakt až zmatená.. jak jsem zvyklá být pomalu 4roky mámou a slyšet akorát mama, tak z toho mám až smýšený pocity.. ale musím zase pochválit že poslední rok slýchám toho už víc jak jen mama -to joooooo, ale bez soustředění věta neni...
olky! poraďte mi s dárečky!!!
náš malý dostane nějaké autíčko a dečku s dotykovými hudebními nástroji... ale ještě by to něco málo chtělo... a taky něco na Vánoce!!!

d_anica
1. okt 2012

@bettyx Fíha, to máš teda ukecaného prcka 😕 Šikula 🙂 Náš Ťunťo behá ako torpédo a všetko montuje na súčiastky, ale džavoce si furt len miminkovsky. Pár slovíčok sa nám podarilo rozlúštiť: mama (to je jasné), hav hav (lebo máme psov), slabo artikulované ťap ťap, ta (ako taký veľký) a najobľúbenejšie je da (sprevádzané výrečným gestom s vystrčeným prstíkom, znamená daj 🙂 a t je asi všetko 🙂

d_anica
1. okt 2012

@iwky My máme to isté s jedením. Väčšinou vôbec nechce. Varené minimálne a všetko najradšej sám sám. Keď ho chcem nakŕmiť lyžičkou musím mu vymyslieť nejakú dostatočne zaujímavú hračku na odpútanie pozornosti, potom ako tak ústa otvára. Inak najradšej papá pečivo a to tak, že behá po izbe a vždy si popri hre príde po ďalšie sústo 😅 manžel sa na to hnevá, že má móresy ako náš pes 😀 Ovocie a zeleninu surové nezje vôbec, varené občas, z čoho som nešťastná. Dúfam, že sa to zmení, keď mu konečne vyjdú zuby... Inak, ako zvládaš tehotenstvo popri malej?

d_anica
1. okt 2012

@zuzanazuzana 😀 to je normálne, však mamička tortu vyberá (pečie) tak, aby jej chutila... 😀