icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzu805
12. nov 2012

Dobre ránko baby ako Vám spinkaju deti tie čo ešte kojite?moja je každe 2hodiny hore a pokial nedam cicik plače zavislačka,večer jej dam tanier kaše a ešte aj moje mlieko a hodinu dve zasa:( tuto noc 6krat a už si ni neviem predstaviť čo je to spať 3hod.vkuse :(

mon173
12. nov 2012

@zuzu805 u nas presne to iste. vzdy dufam ze aspon do polnoci vydrzi spat, a potom kazde 2 hodky hore. uz som z toho taka znicena, ze nemam silu ju utisovat a nedat... no ale co uz.. chcem este vydrzat zimu - ale potom to bude veseleee..🙂

natalii6
12. nov 2012

@bettyx ahoj som si citala tvoj clanok a ty uz mas potvrdene ze si tehotna ci si to len myslis?

jani74
12. nov 2012

Ahojte, aj my sa kojíme ešte a je to des 😒ale radšej dať 5 a viac X za noc cecíka ako zarábať mlieko (to som musela zarábať toľko pri Maťkovy 😖).
Maminy čo ste prešli z kojenia na UM ako to bolo potom v noci?

anita12
12. nov 2012

@jani74 ..ahoj, my sa nekojime uz dlho, okolo 8.mes. papal Um len nadranom, toto som postupne nahradila cajikom vodickou, maly sa dobre napapa cez den.., ALE, nocne budenie sa strasne zhorsilo , ked sa naucil lozit chodit a zubkami. Uz cele mesiace nespim, prebudza sa aj kazdu hodinu, nadranom len trpnem nech este pospi, vstava uz o 6.ej aj skor, tak celu noc davam dudku, par krat vodu a dokola, sem tam sa stane ze vstavam k nemu len 3x, je to narocne velmi vnimave a drazdive ditko, no veelmi sikovne, no potom byva cez den ospaly a mrzuty :(, musime len vydrzat kym z toho vyrastu a hlavne zubky budu vonku. Tiez uz chodim ako matoha, o uspavani radsej pomlcim :(, prajem kludne noci vsetkym detickam a maminkam

rough
12. nov 2012

Babulky, ste tu nejaka, ktora uz chodi, alebo sa chysta, nastupit do prace? Ja nastupujem v januari a uz ma zacina chytat panika, ako to cele bude fungovat...ani sa tak neobavam, ze by to drobcek bezo mna v jaslickach nezvladol, on je velmi spolocensky, ale je stale casto dojceny, bez didi v zasade nezaspi, cez den si pyta mliecko aj 10x, aj sa bojim, ze pridem o mlieko, ak sa bude dojcit len v noci a rano:/ ach jo, a nedokazem si ani len predstavit, ze ho neuvidim viac ako 8 hodin:( fnuuuk

nelustek
13. nov 2012

@zuzu805 ahoj my to iste 😒 ale som si akosi zvykla nevadí mi to pretože spime v jednej posteli tak ked sa zobudi dam prso a spime dalej 😉 zatial nespekulujem a neodstavujem..neviem co by som s nou robila keby som nekojila

nelustek
13. nov 2012

@bettyx na prvy krat nemusis byt ani hned tehotna ja som tiez rh- manzel rh+

sojca
13. nov 2012

Ahojky holky jsem 53 DC ale test negativni je mozne ze bych byla tehotna??? Jsem velice unavena, casto podrazdena, kalhoty pres bricho me veliv¨ce neprijemne tlaci, zacala me bolet prsa, casto se mi mota a boli hlava, a poboliva me v podbrisku . Je to mozne?? zitra jsem objednana k MUDr a strasne se bojim odpovedi.

bettyx
13. nov 2012

@nelustek já vim že ne.. ale náhody se dějí a dvě náhody mám doma -jedna má 105cm a druhá 75cm 😝 😅

wewe22
13. nov 2012

@sojca je to mozne ja som bola dva krat tehu napriek tomu ze kazdy test bol negat

wewe22
13. nov 2012

@bettyx ahoj ja teda este tri nemam ale coskoro budu podla mna je to uz jedno ci dve alebo tri ked som mala jedno nestihala som nic teraz mam dve a nestiham rovnako ako ked bola laen jedna 😀, no my sme sa ale nesmykli bolo planovane ale naozaj je to vlemi nepekne od mm ze sa ku tebe takto sprava pekne si ho vecer posad v klude sa s nim porozpravaj a vysvetli mu ako sa citis ze ani pre teba to nie je jednoduche
drzim palec

sojca
13. nov 2012

@wewe22 jeee to se tak dobre posloucha 🙂 kez bych byla take takovy pripad 😉 no zitra uvidim

nelustek
13. nov 2012

@bettyx xixi 😀 dobréé
ja osobne by som ďalšie dieťa ako je Linda nezvládla..ona je dosť živá cez deň málo spáva v noci jak by dalo..je na mne stále prisatá nikto ju nesmie ani len voziť babka dedo proste nikto len muž..dáva mi dosť zabrať,ale keby som mala mať tretie také ako bola Nelka(staršia dcérka) tak by som to aj brala..len čo ak... 😉

bettyx
13. nov 2012

@nelustek 🙂.. tak mě by to nevadilo vůbec, ale první synek je taky dost živý když se do něčeho zapálí, takže jsou okamžiky kdy bych se zakopala hodně hluboko.. ale povím ti vtipnou část co jsme včera zažili když jsme opět scháněli prášek po... vůbec jsem ho nemohli sehnat, ale v tý poslední lékárně!! 😀 😀 .. řikám co chci a ona ta lékárnice na mě koukala fakt děsně! to bylo stranšý -mě bylo tak trapně! a pak přišel tříletý pán Štěpánek, přivezl ryhlostí blesku kočárek s bráškou za nim hnal manžela snažil se chytit a malej mě začal cloumat s bundou a řval mamí! bombonky! bombonky! mamííí!!koukej bombonky! na! kup! bombonky! a najednou pani lékárnice otočila a velmi ochotně mi vysvětlila jak se ten prášek užívá a vedlejší účinky atd. 😀 😀

@wewe22 já si myslím, že už by to takový rozdíl nebyl -jen asi by to "bolelo" v době placení školek v přírodě a Vánoce už by taky byly skromnější.. ale tobě to přeju 🙂 .. já bych ještě miminko chtěla, ale ostatní říkají že a to prostě fyzicky a zdravotně nemám, ale asi bych to měla vědět sama... teď mám strach -to je fakt. a pak jsme teda mluvili po pár letech o adopci.. lae nevím jak se to bude líbit mámě... ta má poslední slovo 😢 ☹

wewe22
13. nov 2012

@bettyx mozno to bude znet blbo ale ak na to po zdravotnej stranke nemas stejne to nedopadne dobre vies ako to myslim, ja som to tiez asi mala este trocha odlozit bo som prve mesiace bola ako matoha a setko musel tahat mm sam bol s toho trocha nervozny ale co ine muostavalo, je pravda ze vsetko bude skromnejsie ale zas aspon si to tie decka vedia vazit, o adopcii sme hovorili aj my ale neviem ked uz budu tri ci si to este budeme vedet dovolit ale to skor az ked budu nase aspon v puberte bo 4 uz by boli na mna moc ja som dost nervak 😀
byvas u mamy ked ma posledne slovo?

bettyx
13. nov 2012

@wewe22 jo, u manželovo mámy.. bydlíme v jednom baráku -rodinný domek.. máme svoje patro, ale ona je většinový vlastník a první těhotenství -to byla na nervy -to i řekla že tady nebudeme, druhý.. no, do tý doby jsme se vzali tak to brala tak že když jsme se vzali tak se to dalo asi čekat, ale radost vypadá jinak... ale fakt je že děti miluje!!! 😀
sama se na to zdravotně cítím, ale oni hned melou že se báli že jim tady umřu nechám tu chlapečky samotný.. a jenom kvůli tomu že jsem anemická, kvůli RH+ dětem mám nějak špatnou krev (i na to mám průkaz) a že jsem zhubla 9kg kvůli nevolnostem.. -no nic z toho mi nepřijde jako pořádný argument..

wewe22
14. nov 2012

@bettyx s kolkych deti je tvoj mm mozno ma maminka strach pre svoje skusenosti moja mama ked este nevedela ze som znova tehu mi hovorila nech sa nepoblaznime a este si dame aspo rok casu ale ona to z vlastnej skusenosti bo mi sme boli rok po roku traja a tiez bola na setko sama v cudzej dedine nemal jej kto pomoct tak ako mne

bettyx
14. nov 2012

@wewe22 je ze dvou dětí.... ale máma obzo ovdověla, ale měla mámu a ta jí pomáhla že se starala o děti a máma měla dvě práce..
u mě taky nějaká ta skušenost je... sama jsem ze dvou dětí, ale máma se na mě vybodla a dala mě svýmu kamarádovi 😔 ... ten měl manželku dvě dcery svoje, jednu adoptovanou a mě... pracoval jen on -jako automechanik, takže peníze nic moc... a stejně nás uživil a koupil takovou divnou rujnu a udělal z ní nádherný barák!

wewe22
14. nov 2012

no ono to bude tou spatnou skusenostou oni niektory to nevedia povedat nahlas tak sa takto divne spravaju

dianap
14. nov 2012

@bettyx Podľa mňa mu vysvetli že ti to dieťa urobil on a skús sa ty naneho tak špatne pozerať..... 😀 😀

d_anica
14. nov 2012

@zuzu805 Ahoj! Ja stále kojím a v noci sme hore toľko, že už radšej ani nerátam... Problém je, že takéto veľké detičky sa už nebudia kvôli papaniu, ale kvôli mojkaniu a pozornosti od maminky.

jankamgr
15. nov 2012

@rough ahoj, ja už pracujem druhý týždeň... ale mám tú výhodu, že maličký už nie je kojený a je pri mojej mame... ja som nemala odvahu dať ho do jasličiek, lebo sa narodil s vrodenou chybou a nič nemáme vyhraté, kým nie je dospelý a neprestane rásť... ja viem, že sa tomu nevyhnem, ale zatiaľ to riskovať nebudem, hlavne keď mám túto možnosť... no a môžem ti povedať, že som celé dni v strese, čo s ním je, a faktúra za mobil mi prišla viac ako 50€, čo furt vyvolávam našim, čo a ako... 😒 😒 chlapovi radšej ani nepoviem 😉 Muž vozí každé ráno cca o šiestej Ňaňúšika k starkovcom (cca 10km od nás) a večer, keď ide z práce, tak ho vyzdvihne (tiež okolo 18tej). Ja učím v škole, takže niekedy sa mi dá ísť po neho už o jednej, ale niekedy (ako napr. včera) prídu moji chlapi domov skôr ako ja 😀
a ak môžem poradiť, postupne ho skús odstavovať od didi, lebo toto je najväčší problém pri "odlúčení" s maminkou, to mi potvrdili aj v mat. centre, keď som si zisťovala info... že je lepšie, keď sa odstavuje postupne, ako naraz seknúť...
bude to ťažké, ale zvykneš si aj ty aj drobec... aj keď je pravda, že keby som nemusela, tak som s ním doma...

lucy56
15. nov 2012

@jani74 ja som prestala kojit ked mam maly 11mes,koli castemu budeniu a uz som mala maly tok mlieka v noci a hneval sa na to a plakaval,tak sme presli na UM, bol dva dni u mojejm mamy tam kedze nemal inu moznost vypil UM a odvtedy pije UM, ale budenie bolo zo zaciatku rovnako casto, aj mu zuby isli vtedy, dala som UM a ovela rychlejsie zaspal spat ako po prse, ale postupne ako je vacsi,nechcem zakriknut tak uz sa budi v noci len raz na mlieko a par krat na to ze ho nieco vyrusi, dudel vypadnuty,ja za seba musim povedat ze to bol spravny krok, nie som unavena ako matoha, mlieko nezarabam v noci lebo on mi ho aj tak pije takmer studene,takze len dam flasku,alebo dudel a spi dalej a neplakava, vlastne som zistila ze do tych 11m bol asi hladny ked preplakal pol noci,ja som mala dost problemy s nedostatkom mlieka

zuzu805
15. nov 2012

@d_anica a maleho maš pri sebe v posteli či v postielke? ja mam malu v postielke a už aj každu hodinu sa budi a musim ju zdvihnuť z postielky a kojiť posediačky ,..tak je zviknuta podla mna už je závisla na prsu 😒 😒
bala by som sa ju mať pri sebe v posteli ona celu noc sa prehadzuje sada si postavi sa a stale niečo aby mi nespadla ,ked jej dam flašku nechce hned začne plakať proste musim dať prsnik...

bettyx
15. nov 2012

@dianap tak ono to není tak dávno -to bychom věděli až kolem vánoc kdyby z toho něco bylo, ale kdyby bylo, tak s ím bude muset počítat, protože bych ho pryč nedala 🙂

bettyx
15. nov 2012

holky, to se tak pěkně poslouchá! ten můj nedávno roční chlapeček papá, úplně sám, pije z klasickýho hrnku -zvedne si ho do pusinky, nahne, napije se, položí zpátky a polibenčí si ááááááááá 😀 a při papání furt řiká ňam ňam -to je tak úžasný.. a nejlepší je když má žíteň ,,piti", něco zblejsne a ,,koukej" 😀 😀 .. jak to neznám, tak jsem z toho mimo... první syn začíná s mluvením až teď a budou mu 4 a tenhle mrňous je tak ukecaný.. jinak ještě minulý týden jsme měli 2 zoubky a šup! je jich 6 😀 .. a včera měl nehodu ☹ .. koukal jak zvířátko přes zábranu do kuchyně co tam vytvářim a upadl a strašně krvácel z pusinky 😢 ... pak jsme zjistila že to je jeden z těch zrovna rostoucích zoubků a myslím, že kdyby ho měl už celý vyrostlý, tak už ho nemá 😔 .. už je to v pohodě.. zoubek je krásně bílý a na svým místě 😎

jééééé a dnes jsem ho poprostila jestli by zavřel dveře a on je zavřel! 😀.. to jsem fakt nečekala

gianni
16. nov 2012

my sme sa zase včera vrátili z nemocky,opakovane laryngitída,ma už porazí...
máte tu niektorá bábo čo má s tým problémy?

lusindata2
16. nov 2012

ponúkam serioznu prácu na doma nemáte niekto záujem?

kucminka
16. nov 2012

@lusindata2 o akú prácu ide?