icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

missy97231
2. dec 2012

@daja0760 Co mudry to iny nazor na vychovu a zdravu vyzivu 😀 ja sa knihami ani tabulkami neriadim... Ani nasi sa neriadili, a sme tu, aspon v mojom pripade - zdrava, bez alergii a ineho 🙂

nelustek
2. dec 2012

Tak a u nás už chodil čert a mikuláš

katuska_za
3. dec 2012

taaak toto bol moj heroicky vykon cez vykend... torty pre moju segru na 16tku 🙂

zuzu805
3. dec 2012

@katuska_za šikovna 😉 mnam 🙂

anita12
3. dec 2012

Pekny den prajem maminky! Ako ste zvladli prechod na jeden spanok? Nas drobec zacal spat nedavno cez den 2 x po hodine a odvtedy spi o hodinu dlhsie v noci, no tento tyzden ho nedokazem doobeda alebo poobede uspat( predvcerom zaspaval 2 hod), no napriek tomu je od rana ospaly ocka sucha ziva ale nezaspi, takze sme sa uz 4.den dopracovali az k obednemu spanku a spi tiez 2 hodky. Od rana je tak 5-6 hod hore potom spanok a zas 5 hod hore do vecera. Stale ho skusam ukladat doobeda kedze je ospaly ale nezaspi a ak sa sem tam podari, nevie zaspat poobede. Mali ste to tiez tak? Dakujem

daja0760
3. dec 2012

@anita12 Moja spi uz len 1x/den od 10 mes. Tiez je hore 5 hodin doobedu, 5-6 hodin poobede.

daja0760
3. dec 2012

Dievcatka, nemate nejaky dobry osvedceny recept na vian. perniky? Dakujem.

daja0760
3. dec 2012

@katuska_za Si sa potrapila, co? Mnam, ale dala by som si...lepsie ako zelen. rizoto, co ma caka🙂))

d_anica
3. dec 2012

@anita12 Ahoj 🙂 my tiež práve prechádzame na jeden spánok. Pomerne dlho sme mali režim: budíček 7.00, potom medzi 9.30-10.00 zaspal cca na hoďku, potom okolo 15.00 zase na hoďku a 19.30 som ho uložila na noc. Lenže posledných zhruba 10 dní vydržal spať max 40 min cez deň a večer som ho nemohla dostať do postele. Tak skúšame jeden spánok, čiže ho doobeda držím v bdelom stave (niekedy silou-mocou) a potom okolo 12.30 dávam spať. Ale aj tak nevydrží dlhšie ako hodinu a do večera je mu ďaleko, takže som mu posunula aj nočný spánok, cca od 19.00. No uvidíme ako sa to utrasie. Dnes doobeda mi zaspal asi na 10 min. v aute a potom sa mi ho podarilo uspať až o 14.00. Ešte spí, aj keď sa zobudil po 40 min. ešte som ho ,,ukecala" 🙂 Skúsim si cez deň líhať s ním, možno tak vydrží dlhšie spať. To len kulím oči, keď mi kamarátky povedia, že uložia (približne rovnako staré) deti poobede spať a vydržia aj 2-3 hodiny 😕 to ja som šťastná keď krpec toľko prespí v kuse v noci 😔

lucy56
3. dec 2012

@anita12 u nas asi tri tyzdne spi len jeden spanok, a to tak ze sa ho doobeda snazim udrzat co najdlhsie hore, co sa mi podari tak do 11, 11.30 potom ho dam spat a prespi, hodinu a pol, dve a vacsinou vydrzi do vecera pekne do 8 ,tak chodi spavat, ale napr. dnes spal aj ten druhy spanok, lebo sme boli dva krat vonku a chcelo sa mu tak mi spal este od 3 do 4 poobede,ja ho davam podla toho ako vidim ze je unaveny
mna by zas zaujimalo co kupujete drobcom pod stromcek, lebo ja mam zatial len taku tu zmazavaciu tabulku na kreslenie, knizku, koselu, prilbu a lyze a vobec neviem aka hracka by ho zabavila,lebo dostal vsetko mozne na narodky a aj tak sa nehra s tymi vecami, takze ja uz asi hracky nebudem kupovat dokial si sam nebude pytat co ho bavi

anita12
3. dec 2012

@d_anica ... no najhorsie, ze nas je od 9ej ospaly, trapime sa tam ale nemoze zaspat, bojujeme s tymto od zaciatku... potom ho beriem von a dam tiez po 12 ej po obede. Zaspava 12.20. Ale takto stravime pol dna uspavanim :(. Tiez som mu posunula vecer spanie na 19tu, ale zas je rano uz o 6 hore, jooj unaveny doobeda aj do vecera... este mu idu 4 stolicky, no chudatko moje... inak to 40 minut.spanie poznam, vzdy tiez tak zobudi posadi, to ja uz strazim dam dudku lahnut a vacsinou este spi dalej.. to prechadzaju z hlbokej fazy spanku do lahkej...

d_anica
3. dec 2012

@lucy56 My malému hračky na Vianoce kupovať nejdeme. 😔 Má ich plnú krabicu a myslím, že to stačí habadej. Od svokra bude mať sánky, mojich rodičov som požiadala o nejaké zimné oblečenie, napr. otepľovačky, no a my mu teraz ideme objednávať novú autosedačku, čo je dosť veľká položka... Ja si myslím, že tony hračiek dieťaťu neprospievajú a takýmto malým drobcom je to aj tak jedno. 😀 Keď sa nehrá so starými hračkami, nebude sa ani s novými. 🙄

anita12
3. dec 2012

@lucy56 .... ahoj, my sme konecne zohnali tatrovku, dnes mali v lidli taku drevenu kocku navrchu spirala s prevliekanim kruzkov, knizky, ale veru tiez nehra s hrackami, skor to okusuje, auticka obcas nalozi premiestni napcha pod sedacku, ale knizky citame, to uz vopred ukazuje co nasleduje, len to tak vsetko par sekund, nema kedy 🙂 musi chodit hore dole 🙂

katuska_za
4. dec 2012

my stale spinkame 2x, doobeda o 9tej tak hodinku a poobede o 14tej aj 2,5 ked sa zadari... vecer chodi spinkat o 19tej a rano vstavame o 6tej....

nelynka18
5. dec 2012

@anita12 ahoj..nas zacal spavat raz za den pred par tyzdnami.ked som videla,ze sa mu doobeda neda zaspat,tak som ho bravala vzdy okolo 10 von,tak na hodku a potom siel hned spat a teraz uz nemusime chodit von pekne vydrzi. zaspi tak medzi 11:30-12:00 a zobudi sa tak do druhej a vecer ide spat okolo 20 hodiny a rano vstava okolo 7 vypije flasku mlieka a este niekedy zaspi ale teraz mu idu ocne,tak vacsinou uz rano nezaspi 🙂
@lucy56 ahoj my tiez nejdeme nakupovat hracky...u nas su hracky zbytocne 😒 jedine co mu ideme kupit je take gumove zvieratko na ktorom sa da hopskat a neaku knizku.aj tak mu este z rodiny kazdy da aspon jednu hracku a skoncia po par dnoch v krabici,tam kde su aj ostatne....

ahojte baby
pred dvoma dnami som bola s chalanmi u urologa ☹ starsi risko mal na jednej strane opät prirastenu predkozku tak mu to stiahol a teraz dostal na to neaku reakciu,tak mastime a robime sedacie kupele ani gate si nemoze obliect a tak sa tesil na sneh,no sme doma ☹ ani na mikulasa dnes nemozeme ist ☹ a mladsi dodo to ma dost uzke musim stahovat ako sa da aby to uplne nezarastlo.a idem mu robit sedacie kupele v jednej bylinke co by mala tu predkosku rozsirit,uvidime.no ako ho udrzime v tom sediet este neviem,tak drzte palce nech sa vsetko co najrychlejsie napravi a nech vam vecer mikulas nadeli neake sladkosti 😉

nelustek
5. dec 2012

Riešite nášho nepriateľa.my sa trápime so spánkom..žiadny poriadny režim,niekedy spí aj dobeda inokedy zas zaspi až o 13stej :-/ tak chodí spávať ako sa jej zachce. Niekedy je zas obdobie ze o 11stej a spí 2 hodiny a potom až večer medzi 19-20hod. To by bolo ideálne keby nám to už len takto vychádzalo.

lucy56
5. dec 2012

@nelynka18 tak som rada ze nas nie je vynimka co sa tyka hraciek, ja netusim kedy sa deti zacinaju zaujimat o hracky tak ze vedia co sa s nimi robi, mam svoje prve dieta, a suseda ma o rok starsieho chalana a tvrdi ze od malicka ho bavia auta, ze s nimi aj spava, a stale mu aj kupuju nove a nove hracky a to pritom ma doma izbu fakt plnu hraciek, u nas je to ako u vas, kazda nova hracka je zaujimava 5 minut potom je v krabici na hracky a ani ju odtial nevytiahne, cely den sa zaobera somarinami, trha letaky, otvara sufliky, sem tam cita knizky, chvilu vydrzi kreslit, a mne skor pripada ze cim toho ma viac tym je zahltenejsi a nebavi ho to, a urcite dostane aj po rodine nejake

wewe22
5. dec 2012

ahojte mam otazku je tu este mamicka ktorej dieta takmer nerozprava? nasa hovori len co to je a A uz som troska nervozdna lebo starsia v 1,5roku uz hovorila cele vety a tato mala este ani mama tata baba

fudorka
5. dec 2012

@wewe22 kdezeeee! Ha je havo, Aaa je ahoj, mama a baba ako babika...to je vsetko a ani nevyzera, ze by sa za hmmm a eeee chcela pohnut 🙂

tunzal
5. dec 2012

@lucy56 u nás podobne, hračky tak akurát na porozhádzanie po celej izbe, jedine čo ju baví to sú autá 😕 a odrážadlo tak na 5 minút, ale si myslím že majú nato ešte čas, teraz ich lepšie baví chodenie hore dole a vyliezanie na všetko možného a samozrejme záhada šuflíkov a skriniek 😀 ale to že by sedela s jednou hračkou pol hodiny do si myslím že neprichádza do úvahy, u nás aj rozprávky v telke alebo spievankovo či knižky sú akurát na nič , ale vziať si kľúče to hej a ukrývať veci do pračky a do sušičky to áno 😀

pridám aj fotky z dneška, chceli sme si vychutnať prvý sneh ale kým sme sa dostali von skoro všetok je roztopené 😒

peta_k
5. dec 2012

@wewe22 my tiez malinko, ha ( haja, halo ), tata, papa, mam, ham, to to je , de je... Podla mojej mamy deti naraz zacnu rozpravat takze sa tym netrapim, lebo s nou rozpravam dost a vidim, ze jej to aj dost mysli, dnes si nasla medzi hrackami magnetku a sama si ju odniesla do kuchyne na magneticku tabulu, som skoro umrela z nej 🙂

peta_k
5. dec 2012

baby, pisali ste tu niektore, ze mali deticky obdobie, ked nechceli papat, preslo ich to uz? Moja babula je teda dost velka, ale doteraz nemala s papanim ziadny problem... odrazu vsak vsetko vypluva a zje len par liziciek. Sme na Nutrilone, ale ani tomu velmi neublizi... Myslite, ze jej mozu ist zuby? Neviem to posudit, lebo ona si do pusinky neda kuknut ani lekarke 🙂 Alebo by mala mat pestrejsiu stravu? Mam pocit, ze dookola papame to iste ( polievocky s maskom, s vajickom, jogurty, roztek s maslom a dzemom, syrom alebo sunkou, sem-tam brumika alebo nieco zobne z nasho obeda, ovocie a vyzivy... ). A strasne malinko pije vodicky, kolko ml vam deti vypiju denne?

tunzal
5. dec 2012

@peta_k asi to budú zubky, naša síce nemá problém s papaním akurát ked jej idú zubky tak si všimnem že papá troška menej ale moja už papká všetko čo my , teraz varím tak aby aj ona mohla jesť, t.j. mäsko s niečím , prívarky, cestoviny..... a polievka vždy musí byť to zbožäuje všeliaké zeleninové a vývary ale bezproblému papá fazulovú kyslú a pod. u nás teraz ovocie a jogurty majú štrajk to teraz nechce ale vždy jej ponuknem nechce papá niečo iné , chlebík, rožky, koláčiky, kroasany..... vodu resp. čaj pije denne okolo pol litra,niekedy menej niekedy viacej, ale neviem či to je málo , veľa alebo akurát dosť

anita12
5. dec 2012

peta_k . ...ahoj, tak u nas by sa praveze papalo stale 🙂, k tej vodicke - odkedy mu davam pit z poharika s naustkom alebo dzusikovej flasky vypije ovela ovela viac, casto mu ponukam, aj sa vie napit, hlavne pri ranajkach, alebo po jedle, uz si vie aj sam pytat pit svojou recou, cca 200ml za den asi vypije, mliecka asi 300 ml za den, desiata vyziva, obed prikrm, olovrant jogurt, vecera kasa, na noc mliecko, este pomedzi lubi teraz mandarinky aj ine ovocie, pit mu davam cistu vodu. My mame stale trapenie so spankom... Nasmu idu teraz stvorky stolicky a vtedy papava este viac.. Ahoj a nech sa mala zas rozpapa.

d_anica
5. dec 2012

@wewe22
@fudorka môj tiež ešte nerozpráva. Hav akože psík, Ta - tam, Da- daj a Ha- haló do telefónu. Mama, tata nehrozí. Teda on to hovorí, ale skôr si podľa mňa len trénuje hlásky a neoznačuje tým nás. Ale nervózna nie som, ono to príde. A vidím že občas sa po nás snaží opakovať slová, jasné že je to neartikulované ale snaha sa cení 😀

daja0760
6. dec 2012

@d_anica Ale maminka....aspon 1 hracku by si myslim od Jeziska zasluzil🙂

d_anica
6. dec 2012

Jednu určite dostane 😀 Ale aj tak si myslím, že najviac sa mu budú páčiť šuchotavé papiere a krabice 😉

zuzu805
7. dec 2012

Ahojte ako to idete riešiť zo stromčekom? normalne sa bojím aby ho an seba nezhodila 😒 😒

katy2
7. dec 2012

@zuzu805 my mame umely, 180 cm a davame ho na stol a priviazeme o garnizu nylonovymi nitami.... Nie je to vidno a predsa je trosku dalej z priameho dosahu.....

zuzu805
7. dec 2012

@katy2 my mame tieš umely ale velky asi 220cm tak neviem ako to spraviť 🙂 musim ho tieš neak priviazať