September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@vladka1828 ak sa nebudes citit ok, skoc aspon na pohotovost a sleduj teplotu ci ty nevyskoci
@ktore neboj ono by sa to malo po prvom trimestri upravit. ja mavam sem tam uzkosti ale neliecim sa na ne. a teraz ked som otehotnela, tak som ich prve tyzdne pocitovala tiez intenzivne a pomaly uz odznievaju. presne toto iste som mala aj pri prvom tehu. a to ani dufastom neberiem 😅
@daniela02 dne mi je oprto včerajšku už super......dokonca som sa aj naranajkovala, len neviem či obed zvládnem 😒 ....dnes už ani žiadne zvracanie ani prehánanie - tak snád to prešlo 🙂
@cestovatelkaandrea aj ja som mala z dcerou take meirne ale vtedy som to tak ani nevnimala.vtedy som bola uplne sokovana z celeho.ale preslo to tiez same.dufam ze aj.velmi sa tesim ze predsa len sa nasla pricina,a dufam ze sa to zlepsi ked vynecham.bala som sa ze sa mi depka objavy v plnom prude.a to by nedopadlo dobre.
@ktore jééé- mne by malo vyjsť dievčatko 🙂
aj mne, ja to aj nejako tusim, ze to bude baba, teda ja som to hned po porode maleho hovorila, ze druhe bude baba a stale som hovorila, ze Emke musime kupit ruzove veci a ako sa bude Jakubko s Emkou hrat.... 😀 😀
@vladka1828 Ahojky, ako tiež sa Ti to vlecie? Pozeram ze si mala nevolnosti, ja som vcera jedla diabolsky pikantny salat- a bleee , krce a vecer tazko na zaludku. Pokial by si mala tiez este tazkosti je na to dobra Smecta a to mozeme. Mne je uz dobre,ale salat nechcem ani vidiet. Zrejme ste mali nejaku virozu doma...
@lu17 no u nás to mala skoro celá rodina - takže asi črevna viróza i 😖 ....dnes mi je už podstatne lepšie, snažím sa viac piť, ale jedlo mi nejak nejde dole krkom 😒 ....tak si spravím dnes asi ešte menšiu diétu 🙂 ....snád som tým nejak neohrozila naš poklad..... 😔
@vladka1828 No ja som sa tiez vcera vecer zlakla, bolesti brucha,take krce.Raz prehanky a uz dobre.... Ale hlavne uz ziadne salaty... Ked som mala taku chut..... Najhorsie je na tom ze uz neviem co jest,aby to bolo o zdravej vyzive. Vsade same chemicke ecka a tak... ☹
Baby uz ste sa objednavali na usg priblizne na 12 tyzden? Alebo to robi Vas dr? Ide o specialne vysetrenie usg.
@sissmiss ja som musela zmenit gynekologa, a bola som u nej prvy krat. podla mna bola mila aj profesionalna... no ked to nevidela tak to nevidela, bola radsej ticho a sledovala... ale zbadala ;) tak je to OK, ja si nepripustam nic zle, naco? a ked sa nieco stane, tak sa stane, ovplyvnit sa to neda...
Ahojte 🙂 .. postupne ma "nonstop AKOZEmenstruacne boleti" prestali trapit... ale tak ako som sa vytesovala ze "sice ma boli brucha ale neni mi zle.." tak teraz ma sice brucho a krize nebolia, nepicha v boku, ale zato ma boli hlava ako pri kvalitnej migrene, a nemozem poriadne nic zjest .☹ sice nevraciam, ale je mi stale tazko... no zle... A navyse... co ma najviac stve.. som nervozna, precitlivela a smutna... akoze nechaaapem... ☹
A aj ked som si prisahala ze nebudem chodit na net a klabosit na forach..tak veru je to fajn takto sem obcas zajst.. precitat si ako ziju "spolubojovnicky"... Lebo aj mozno z toho mam nejaku "depku" ze sa citim taka nejaka osamotena od ostatnych odkedy som teho... Aaaach jo..hadam za to mozu tie hormony...
@romynka davaj si kazdy ten magnezium.. dobre aj na migrenu, aj na depresie..
inak ja som dnes tiez riadne precitlivela.. ale musisme to vydrzat, to su tie hormony baby ! 😉
@kali23 Jeeeej tak som rada ze je niekto na tom podobne... uz som si myslela ze mi zacina sibat... normalne sa nespoznavam... az sa mi zda ze moja naj kamoska sa mi vyhyba :-/ ze by sa ma bala? 😀
Doteraz som bola NORMALNA.. ale tento week som zacala byt nejake precitlivela, depresivna.. ☹ stale mam taky stiahnuty zaludok... stale hovorim tomu drobcovi v bruchu nech sa na mna nehneva, ze som taka nervozna smutna matka... ze ja za to nemozem... ze sa nanho tesim... len nejako mi teraz to tesenie nejde...
...a o tom ako rozpravam a vysilujem pri soferovani teraz sa ani nepytaj.. 😀 proste hrozneee...
@monika2712 No Moni.. veruze aj dnes skocim rovno do lekarne... lebo toto je otras..vid prispevok co som pisala kali... Hormony su svine! 🙂 No hadam to nebude trvat cele teho.. to pak nevim... :-O 😀
@romynka hej hej citala som.. ja som si dnes pri soferovani poplakala 😀 pustila som si jemne melodie a to bola chyba, hrali akurat Halelujah, a potom este jednu tak u smutnu.. no to ste ma mali vidiet 😀
Mamičky,buduce mamičky,a už ste pribrali na váhe?Ja 1,5-2 kg.Musim vždy "zobkať" aby mi nebolo zle 😝 .V prvych dvoch tehu som začala priberať az po 12 tt.
@iviatko ja som pri prvom tehu fajcila az kym sa matejko nenarodil, hned po porode som prestala lebo som nemala cas a matik je zdravucky ...... pri druhom tehu som nefajcila vobec a adamko je alergik a astmatik........tri roky som nefajcila a potom zase zacala a pri tretom tehu som prestala zo dna na den, ale skoncilo sa to MA a uz som ani nezacala lebo mi to uplne prestalo chutit.
... nemate nahodou nejaky link na strucny jasny a vystizny clanok o tom co v teho mozem, nemozem, co je vyslovene zakazane atd? Zhrnute co sa pohybu, stravy , pitia a pod. tyka... Samozrejme tie zakladne veci viem: ze vyradit treba: alko, cigarety, kava, cierny caj, surove maso, atd... ale stale narazam no nove a nove veci co sa smie a naopak.. tak ci neviete kde je to tak sikovne zhrnute...
@romynka ta som rada, ze nie som sama... mam dve krasne super deticky, co mi tu behaju a ja sa neviem nejako tesit... stale smutna... neviem si to tehotenstvo zacat uzivat, ani sa neviem vytesit na tretie babatko, aj sa bojim (predsa len, tehu knizka este nie je v rukach), mozno to bude o mesiac ine... ja strasne lubim babatka, ale teraz mi ta moja laska nejako ostala na bode mrazu... cim to je? je to fakt len tymito prvymi 3 mesiacmi??? pri prvych tehotenstvach som toto nezazila.. asi uz starnem alebo co...
inak kocky - neviem ci ste to praktizovali alebo budete - ja som sa rozhodla robit babatku rezim uz teraz - kedze sa mi to pri prvych dvoch detickach osvedcilo - chodim spat rovnku hodinu, cez noc ziadne lozenie na wc (zatial sa mi to len 1x nepodarilo vydrzat xixi) - treba babatku naznacovat, ze kedy je mama aktivna a kedy moze byt ono... moje deticky mali krasny rezim, cele noci prespali 12hod, aj teraz cez den spinkaju 3-4hodiny.... tak si skuste vytvorit rovnake rezimy pocas dni... mozno vam to po porode pomoze... ;)
@stipec26 no moja mas obdiv ze nechodis na wcko v noci.. asi malo pijes vecer alebo co.. ale ja chodim 3krat.. a to sa uz budim na bolest plneho mechura.
@monika2712 no je pravda, ze uz nepijem 4-5litrov denne ako som pila este pred mesiacom (ja mam strasne stale smad a pijem o 106 - len vodu), ale snazim sa pravidelne po 2-3dcl pit - i ked potom samozrejme brusko da o sebe vediet a sme trosku ako na vode houpi houpi... ale tak 3l podla mna dam... musim vydrzat - trenujem =) jasne, ze cim dalej bude babo vacsie, tym to bude tazsie a veru u malej som chodila o 4-5 hod na WC a veru prvy pol rok sa mi budila takto skoro rano - potom som ju zas musela trenovat 😀 a trvalo to pol roka, kym zacala vstavat az o 8hod
ahojte maminky,prepacte,ze som vam tu takto vpalila.ja mam doma septemrovcatko narodene v r. 2011 a len som vam prisla ponuknut,ze budem predavat celu vybavicku pre chlapcekov,zatial od velkosti 56 do 74.vecicky su vsetko nosene len mojim sebastiankom,znackove,vacsinou next,hm,carters a ine.vsetko je vo vynikajucom stave a tie co su viac prane,tie darujem samozrejme zadarmo.takze ,ak by ste mali niekto zaujem,staci mi napisat do ip vasu mail.adresku a poslem fotecky.este raz sa ospravedlnujem,ak som vam prerusila diskusiu.pekny dnicek a pokojne a bezproblemove tehulkovanie vsetkym xo)
@stipec26 ... no stara urcite nie si 😉 .. ja dufam ze je to tymi hormonmi ako aj baby hovorili... Lebo pre mna je to prve teho, a je planovane... velmi sa na malinke tesime... ale teda ako som pisala...posledny week sa ja akosi tesit neviem.. celkovo sa mi vytratil taky radostny pocit zo zivota... Tak chcem verit tomu ze su to tie hormony... No zrejme za tomoze aj fakt, ze som dost opatrna..este si tak vnutorne nedovolujem uplne tesenie, lebo sa bojim co sa este moze stat,..snazim sa mysliet pozitivne..ale niekedy to nejde :-/
Moze za to mozno aj dalsia vec... tehotenstvo som nezistila nejako romanticky po meskani menzesu, ale v nemocnici... ked som tam bola hospitalizovana s akutnou gastroenteritidou... takze mam obavy ci pobyt v nemocnici na infuzkach nemohol babatku uskodit... akurat som rada ze mi nastastie nedavali ziadne lieky..okrem infuziek..
@stipec26 to je zaujímavé s tým režimom... ale tiež ako monika, nie vždy vydržím celú noc neísť na wc, budím sa na bolesť plneho mechura... snazim sa pit pocas celeho dna a na vecer uz pomenej... ale aj tak niekedy proste musim...
@romynka to s tou kavou je diskutabilne, bolo to aj vyvrátené, pokial ti nespôsobuje žal. alebo iné problémy tak ju nemusíš v tehu. vynechávať
vyvarovať sa ešte máme plesnivým aj taveným syrom, surové maso aj ryby, zelený čaj + čierny majú rovnaké účinky, ja nepijem, lebo mi teraz nechutia, momentálne mi chutí len teekane baza a citrón a ešte obyčajný matový čaj, z ostatných čajov mi je ťažko, aj z neperlivej minerálky mi je tazko... syr mi tiez prestal chutiť...
@romynka my sme maly s mm hnisavu anginu ked sme splodili a boli sme na ATB a verim tomu ze nasa fazulka je ok. Bolo to neplanovane a ja som si myslela ze uz je po ovulke a ani som nepredpokladala ze by som mohla otehu. Aj bolesti som mala den pred ocakavanou mrchou, no ale ked nechodila tri dni tak som sla kupit test a hla uz sme v 9tt 🙂

@ktore no mne pri prvom vyslo dobre, takze druhe by mal byt chlapcurik 🙂