September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@marcelatje gratulujem a srdiecko ste videli? v pase mas termin 14.9, tak nemozes být podla PM 8+0, ale 7+4...nie?viem to, lebo ja mam termin 15.9 a som 7+3 😅
@tatulienka no ja neviem, v podstate to srdiečko nespomínal a ja som sa nespýtala, nemohla som 😅 ten termín beriem len veľmi orientačne a nijako to neriešim, lebo si myslím, že v 90% to každej výjde aj tak inak, ale v papieroch je to tak ako som písala podľa PM 8+0 a podľa veľkosti 7+4 ale ten rozdiel bude určite spôsobený mojim nepravidelným cyklom a pri automatických výpočtoch berú do úvahy 28 dňový cyklus čo som ja nemala
@marcelatje presne, automatický beru do uvahý 28 dnový cýklus...a tým sa riadia vsetci lekari...cize vsade sa ta pýtaju na termin poslednej menstrusacie...tu som ja mala 10.12 a z toho som si výpocitala 15.9 TP....jasne ze to vacsinou nieje presne na termin, ale niecim sa riadit musime,nie? 😅
@tatulienka ja som mala PM 7.12. a ako som už predtým písala počítala som si to na viacerých stránkach a vyšlo to rôzne tak som sem dala taký stred rátam však minimálne týždeň hore dolu 🙂
ahojte septembrovky 🙂 mozem sa pridat? dufam, ze v septembri sa dockame aj my vonaveho babetka. nasa fazulka ma 8,1mm a krasne nam bije srdiecko 🙂
prajem vam vsetkym bezproblemove tehulkovanie a zdrave, donosene deticky.
@romynka ahoj. Mne dnes doktor na poradni povedal, ze mozem vsetko, ale s mierou. Teda okrem alkoholu 🙂 Ani pri dcerke som sa neobmedzovala a je tu zdrava, nema ziadne problemy ani alergie 🙂 A tehotenstvo je na dlhsiu dobu posledne obdobie, kedy mozes vsetko. Obmedzovat sa budes musiet, ked budes kojit, tak si teraz dopraj s radostou na co mas chut 😉
@marcelatje pesne tak nebudem taka uplne bojazliva ako vtedy.len nech to zvladne uz sa tesim.hoci dufam ze a verim ze to bude ok.ja uz nemam tolko trpezlivosti.ale to su teraz hormony a dost pracuju vo mne...
inak baby mne velmi chutia tavene syry a jedla som ich do vcera uf.
@ktore ja tiez jem bambino a nerobila by som z tojo nejaku tragediu, zas nic tak vazne sa nestane ked si ds raz za cas.
baby pomooooc, je mi na odpadnutie, neviem ci nebudem grcat. Tlak mam 110/70, pulz 91 je to normalne.
@maysam ja mam perfektny sportovy po malom, do europy sa ani nedovazal a stal 3x menej ako tie predrazene trojkolesove a ma garanciu ze je na sport, takze som s nim korculovala aj do lesa sla...tak to mam. Ale hlboky som mala blby, a ten som vracala do obchodu, lebo ked som ho chcela predat tak som zistila ze ich beru v obchode s5 lebo sis nasla na nich nejaku funkcnu vadu...ten by som uz ale nechcela ani zadara...ja uz sa par rokov v kocikoch neorientujem, tak budem musiet zase nastudovat. Autosedacky mame, tak taky speci kocik s adapterom a odpajatelnou sedackou kupovat nebudeme. Aj ked tie sa mi pacia, ale kamoska to mala, stal asi 30tis vtedy a ked som videla ake je to rozhegane tak som silno zapochybovala o kvalite...a to bola akoze top znacka... Takze musim popozerat ako to vyzera dnes. Ale tomu sa budem venovat tak od 6-7 mesiaca 🙂
Citam ze aj vam tie nevolnosti skacu hore dole...raz mi je ok, snazim sa jest pravidelne, potom ked sa pozabudnem a som moc hladna sa aj bojim uz najest, lebo vtedy mi zostava nevolno...takze stale mat nieco poruke aby som prilis nevyhladla...Ja sa niekedy v polovici februara chystam povedat v praci...to budem mat po poradni a okolo 12-13 tyzden...tak ak bude vsetko ok, tak budem informovat. Mam z toho celkom slusnu paniku...aj sa presviedcam ze ved pohoda, aj som dost vydesena ze co bude, lebo to zmeni komplet vsetko co bolo so mnou planovane... no co uz, ved som mlada baba, s tym sa musi trosku ratat... 😀 sa utesujem
🤐
ahojte, kym sa tu trosku orientujem trosku potrva. ste uz to zohrata particka 🙂 ja som tiez velmi opatrna lebo mala som v minulosti aj neuspesne tehotenstva, takze u mna donosit babo je dost problem ale nadej je tu vzdy, tak snad tentoraz to dotiahneme do uspesneho konca. dneska sa mam hlasit v rizikovej poradni, tak som zvedava.
krasny den vsetkym.
Ahojte,
jeeej,kolke ste uz videli srdiecka a krasne fazulky 🙂
Ja idem k Dr.zajtra...som zvedava...inac mi je od zaludku stale divne, podbrusko ani nie ze boli ale sem tam tam take divne nieco citim.Aj vy si sem tam podbrusko citite?
Obdivujem vas,ktoré zvládate aj prácu popri nevoľnostiach,ja so hned musela ostať na PN a tak hned to aj v robote vedeli.
Ked tu píšete o ultrazvuku, ako vám ho robí lekár cez brucho,alebo zo spodu sondou?
@jamama mne povedal, že ak to nebude vidieť cez brucho bude musieť robiť zospodu, ale našťastie bolo pekne vidno 🙂
@marcelatje mne robi stale zo spodu,aj pred potratom a neviem,či to zbytočne nešprtá,ved niekedy neboli žiadne palpačne vyšetrenia v poradni a starším sa to ani nepáči dnešné vyšetrenie.Ked je možnosť cez brucho,tak ja by sa radšej vyhla zospodu.Najbližšie sa opýtam lekára,či to je potrebné.
@jamama hlave je to určite príjemnejšie ako keď sa ti špára v šuške 😀 😀 ale v prípade ak nevidno cez bruško tak nie som proti .... ja som taká naivka že verím, že lekár vie čo robí 😅
@jamamaaj ja som hneď od začiatku pn,aj v robote som hneď musela povedať a ty máš ako vychádzky,lebo mne sa vždy vyskytne niečo čo potrebujem vybaviť mimi vychádzok,pri dvoch deťoch,aj rodičko,alebo bude karneval,oslava u našich a to je už s obedom,ty to ako riešiš?ja som bola na ultrazvuku a zo spodu robil 🙂

hlásim vitálnu, 12mm fazuľku 😀 (podľa PM som 8+0, ale podľa veľkosti 7+4) fotku nemám ☹ doki povedal, že tam dokopy nič nevidno vôbec to nechápe 🙄 ja by som tam videla naše všetko 🙂 , ale že o 3 týždne to bude oveľa lepšie a ja som mala takú hrčisko v krku, že som si tú fotku ani nasilu nevyžiadala a to mám inak riadnu vyřídilku 😅