September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
Ahojky babenky, neviete nejaku dobru internetovu stranku na tehotenske cviky?
Mne robila zo spodu a kedže chcela vraj krajší obraz tak aj na brušku, ale kedže som bola predtým na WC tak nič🙂 Ale mám fotečku fazuľky a to trepotanie srdiečka je asi najkrajší zážitok pre mňa🙂 Keď som čakala dcéru pred skoro 13 rokmi tak také niečo som nemala možnosť vidieť, odfotiť , alebo inak zdokumentovať🙂
Babenky a kolko ste už pribrali? Ja som trošku nešťastná že už 2 kg:( ale to bude asi aj tým, že nefajčím...
@babika771 to bude určite tým nefajčením, mám s tým skúsenosti ☹ inak som od začiatku tehotenstva schudla 1 kg lebo posledné týždne mi býva dosť zle 🤐
@marcelatje ahoj, no ja som dnesnym dnom schudal uz 3,4 kg...co je podla mna vela za taku chvilu, ale snad v 2. trimestri sa to napravi.
@zahadka wow! no pekne a nie je ti niekedy lepšie? Ja skúšam rôzne finty a niečo určite zaberá, lebo žalúdok mám na vode stále, vadia mi rôzne pachy, niekedy do seba nedostanem ani sústo, ale môžem povedať, že vo všeobecnosti sa to zlepšilo (klop, klop, klop) nevravím že sa cítim dobre, ale je to lepšie 🙂
@muska21 skús rožtek a zapíjaj ho pohárom pepsi..... pre mňa nechutná predstava (nikdy som nemala rada Colu ani Pepsi), ale ak už ozaj nič nejde, toto je pre mňa jediná možnosť...možno zaberie aj tebe...pepsi poradili baby tu a ak sa to nepreháňa tak to neškodí. Na začiatku tehotenstva keď mi bolo ešte sveta žiť, jedla som samé zdravotinky a o takej Pepsi by som ani v najhoršom sne nesnívala 😀 , ale odkedy mi začalo bývať zle, som vďačná za všetko čo mi ako tak pomôže ☹
@muska21 skusaj nieco skor suche, nie mastne-treska-majoneza... skus vzdy pred jedlom par sucharov dietnych, su take neviem ci od bonavita take male polbagetky, a najlepsie celozrnne a bez prichuti. A potom ak to zaludok udrzi, tak nieco "normalne" vyvar, cottage cheese( ten mozem aj ked je mi zle, ale najskor kusok peciva nasucho), zemiakove pyre, skusala si aj detske pohariky? hipp a tak...to je lahko stravitelne...
@sissmiss súhlas, vývar rulezzzzz!!! 😀 ešte k tomu podráždenému žalúdku..na to nie je dobré celozrnné ani grahamové pečivko, mala som zápal, odišla mi celá sliznica a vtedy som musela držať prísnu dietu a jesť som mohla len staršie. biele pečivo, nič tmavé.... viem že tmavé je zdravšie tak ak to žalúdok vydrží určite je to lepšie voľba 😉
@marcelatje skor to definujem tak, ze mi zle a horsie ako zle. A pri prvej moznosti som schopna aj nieco zjest a porobit 😒
@marcelatje ved mi to ani neslo nejako cez prsty, ale zdrava strava sa nezaprie 😀 Jasne, mas pravdu, biele je skor stravitelne. Aj ked popravde, my sme doma cez vikend nemali kuska peciva a na mna nahle chute.... muz nasiel v mraznicke zabudnuty biely rozok...sice mi ho v mikrovlnke pripravil dochrumkava, nezjedla som ani polovicu...mne je zle z bieleho...neni som zvyknuta uz skoro desatrocia 😀
@sissmiss taky tak, ale ako som už spomínala, za účelom zlepšenia stavu čokoľvek 😀
@zahadka ešte taká otázočka....... kedy má prísť to očakávané zlepšenie?
Mne je tiež zle... a preto pomaličky jem z každého rožka troška, aby som prišla na to, čo mi urobí dobre... a potom priberám:( i keď je mi zle.... a keď je mi na vracanie tak to predýchavam... Predtým som večer jedla iba bielkoviny, zeleninu a teraz to nemôžem ani vidieť:(
žalúdok by zjedol sám seba, ale keď si spomenie na jedlo tak fúj... a tak skúšam:( Ja nechcem byť tučniačik! Už aby mi prestalo byť zle🙂
ahojte..pozeram ze sa bavite o kociku, tak ja som rozmýslala tiez najprv o surodeneckom, ale nikde som nenasla taký ako sa mi paci a ked aj hej, bol neskutocne drahý...tak som si výbrala normalnu 3 kombinaciua kupim tiez tu plosinku, pripevnim na kocik a mala tam bude stat ked sa jej nebude chciet chodit..ked sa narodi male, tak bude mat uz 2 roký, tak hadam uz toho dost prejde...
a co sa týka vahý, tak sa radsej nevazim, ale pribrala som 1kg urcite...
vraj každú chvíľu, xixixi.... do 12 týždňa🙂 Pri dcérke mi bolo zle 2x za celý čas
@marcelatje v 2. trimestri 😉 vacsinou
Baby fakt vam nezavidim tie nevolnosti.. ja zatial furt nic.. obcas zaludok na vode, ale inak... ziadne extra problemy... ja len dufam, ze to nepride neskor... alebo ze to nie je znak toho ze mi klesa hcg alebo cosi..
ani ja zatial nic take nemam sem-tam ma ponapina,ale to fakt malokedy a tym to konci. jooooj ale prsia ma bolia ako des. 😖
@monika2712 mne neni od zaciatku absolutne nic...ja ani neviem ze som tehu...tiez mi to je az podozrive, ale dufam ze je vsetko ok...
@montinka prsia aj mna, a naplo ma iba raz v sobotu ked som ucitila parmezan.. odvtedy zase nic.. jedine co som postrehla, ze nedokazem zjest velke porcie (predtym v pohode) teraz som sice hrozne hladna, ale zjem menej.. no a este unava.. to je asi jedine co ma fakt trapi.. poobede uz zaspavam za monitorom.. neviem ako budem postupne zvladat pracovat, ked budeme mat taketo stavy komaticke. 😀
@tatulienka potom pri kociku pozor - mne sa napr. na peg perego nedala pripnut ani plosinka ani bocny sedak, musela som potom kupovat surodenecky .... mame takyto: http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...
@monika2712 no tak unavena som aj ja. joj zajtra idem k dokimu sa dobre bojim co mi povie. 😒
ahojte baby,zasa sa po dlhom case ozyvam...chodim sem velmi malo lebo sa mi nechce sediet za netom pretoze je mi stale velmi zle a tak iba lezim. V pondelok som bola na kontroly a vsaj je to lepsie hematom tam este je ale uz len malicky vraj uz neprekaza tak som rada.povedal mi ze som v 9tt a termin mi napisal 3.9.ale skor to bude 5.9. No ja dufam ze to vydrzime do 7.9.lebo v ten den sa narodila prva dcerka
@stipec26 pekný..a tam sa da dat aj novorodenec?lebo tam nieje vanicka...ako to ze sa vam tam nedala dat ta plosina?ja som si výbrala tento kocik
No ja sa pridavam tatulienke a monike 2712, mne tiež nebýva zle. Prsia ma bolia, hlavne večer keď si dám dole podrsenku ale zle mi nastastie nebýva. pár krát som mala rano zaludok na vode, ale stacilo mi nieco zjest (ryžové sucháre) a bolo to fajn. tak dúfam, že ešte tieto 3 týždne kým skončí prvý trimester to vydržím 🙂

@maysam surodenecky by nebol zly, ak by som byvala v meste, takto kupim asi tu plosinku na statie a ak dakde pojdem, maly bude hopkat . Este sa snazim kojit, ale lekar mi povedal, ze bud stratim z tych liekov mlieko, alebo mi maly odmietne a mam pocit, ze uz mu prestava chutit, zacala som skusat mlieka, ale nechce to, neviem, ako ho to naucim... 😨