September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@rejocka darmo mam vychádzky od 9,00-11,00 a poobede od 14,00-17,00 ,ked ja nevykuknem z domu.Mne je strašne zle,včera som cely den vracala aj po vode,večer strašne bolesti hlavy,ja už sa bojím,že skončím v nemocnici na infuziach. Teraz mam cely žaludok obrateny,asi idem na pohotovosť,to sa nedá vydržať,či mi nepichnu aspon torecan.Neschce nemocnicu ☹
ahojte.manzelik vymyslel meno pre dievca.ja som aj na to mylsela ale nedavala som nadej.ale ked to on povedal tak som odsuhlasila.nechce sa mi rozmylsat na mene.nech sa vytesuje hladanim on.paci sa mu BIBIANKA potom som uz aj rozmyslala ze je celkom pekne a moze mat pekne skratky.
@jamama to mi je ľúto,že ti je až tak zle,aj mne býva,no nie každý deň,niekedy mám žalúdok ako na vode a neviem ani z postele vstať,lebo sa mi točí celý svet a j mňa zvykne bolieť hlava až tak migrénovo,to od krčnej chrbtice a tie všetky zmeny čo sa s nami teraz dejú,akurát si teraz vyhľadávam na nete-lebo mám stále upchatý nos aj sa bojím vyfúkať,lebo mám také krvavé hlieny-no baby čo som zatiaľ čitala,že to je v tehu ok,tak neviem,ty to nemáš?aj ty si od začiatku na pn?Inak si neviem predstaviť ako by som bola v robote,keď je zle,unavená som,ale viem,že týmto všetkým musíme prejsť pre to krásne bábätko na konci a to stojí za to,takže veľa síl my to zvládneme 🙂
Baby všímate už mám niektorým naskočil 7tt 🙂 ,bábätká naše 🙂 všetky 🙂
mne naskoci dalsi tyzden v pondelok 🙂 Tiez sa z toho vzdy vytesujem. Ide to pomaly ale vlastne rychlo ako voda. Uz sme povedali malemu ale berie to s rezervou, a hovori ze chce braceka aj sestricku 😀 a ovlada take veci ze babato ked sa narodi tak este nedycha cez usta ale cez pupocnik tak sa hned uistoval, ze babato pojde von cez dierku a nedycha cez usta ale cez pupok a bude ho hojdat 🙂 A ked si lahneme tak sa ma vzdy spyta ze ci budem mat velke brucho 🙂 v skolke zatial nespominaju zeby sa pochvalil 🙂 ale velmi sa tesim lebo ma krasny vztah k babatkam, velmi ich ochranuje a robi opatrovatela 🙂
Caute, mne by mal zajtra naskocit 8tt... vcera ma cely den trapila zapcha a dnes som sa pred 11tou nevedela ani zobudit. Dala som si teraz kapucino, kedze kavu nejak nepijem ale potrebovala som sa nejak zobudit a ostalo mi po nom krasne zle ☹ tak neviem ako budem fungovat, ked budem mat nizky tlak, cim si ho zvysit.. ?
@rejocka ja mám rovnaký problém s tými hlienmi a krvácaním z nosa ☹ čo sa s tým dá robiť? naposledy som z nosa krvácala asi na základke...čo už bolo pekne dávno 😀 😀 😀
@monika2712 presne aj mňa bez kávy nejak moce,točí sa mi hlava,nebola som kávičkárka,len ráno som si dala a poobede 3in,ale teraz ked nepijem ani to ani to,tak ma bolí hlava a toči sa 😠
@rejocka no ja som sa potrebovala dako prebrat, nepotrebujem to kazdy den,ale niekedy proste bez toho neviem fungovat, ale ostalo mi tak zle od zaludka, ze uz to asi skusat nebudem.
@marcelatje inak baby v tehu zvyknu aj dasna vraj viacej krvacat, takze to bude mat nejaky suvis aj s tym nosom, skuste smrkat jemnejsie, a zvlhcovat si sliznicu sprejmi na to urcenymi.
@monika2712 skúsila si striedavú sprchu? Pekne si vylož nohy hore a studený obklad na krk. Inak vraj existujú aj kvapky na zvýšenie tlaku, ale nemám skúsenosti.
Ešte zopár babských receptov z netu takže moja osobná skúsenosť s nimi je nulová
Kávový med
Pri nízkom krvnom tlaku si môžeme dopriať takúto dobrotu. Zvýši nám tlak a chutí.
Potrebujeme: 150 g instantnej kávy, 30 g surovej včelej materskej kašičky, ktorú kúpime od včelára, kilogram (najlepšie) lesného medu.
Ako na to: Med vo vodnom kúpeli mierne zohrejeme, aby jeho konzistencia bola tekutejšia. Nasypeme doň instantnú kávu a pridáme materskú kašičku. Poriadne rozmiešame, kým sa káva v mede nerozpustí. Užívame jednorazovo pri nízkom tlaku za veľkú čajovú lyžičku. Dlhodobo môžeme užívať 1až 3 čajové lyžičky denne.
Bylinná zmes
Tento čaj pijeme jednorazovo pri nízkom tlaku alebo dlhodobo dva--tri razy denne za malú šálku.
Potrebujeme: 50 g stavikrvu, 20 g rozmarínu, 50 g saturejky, 20 g yzopu a 10 g kukuričných vlasov (ak ich nemáme, vynecháme).
Ako na to: Dve polievkové lyžice zmesi zalejeme 1/2 l vriacej vody a necháme 15 minút lúhovať. Scedíme a pijeme najlepšie teplý.
Striedavá sprcha
Keď sme doma, nízky tlak si môžeme zvýšiť aj striedavou sprchou. Začneme teplou, potom striedame teplú so studenou a končíme studenou vodou. Potom si ešte poriadne dosucha celé telo vymasírujeme froté uterákom.
Posilňujúci kúpeľ
Je vhodný na celkové posilnenie organizmu pri únave, vyčerpanosti a tiež pri nízkom krvnom tlaku.
Potrebujeme: 10 až 15 kvapiek rozmarínového oleja a 250 ml sladkej smotany.
Ako na to: Rozmarínový olej (silicu) zmiešame so smotanou a vlejeme do vopred pripraveného kúpeľa (voda 38 °C). Vo vani si poležíme 20–30 minút.
@marcelatje no čo som si o tom prečítaa tak mamičky to nejako neriešia,je to neprijemné,že zvyknú aj z ďasien krvácať,že citronovú šťavu piť,že to stahuje cievky v nose,zvlhčovať nos,ale je to nepríjemné,buď mám sucho v nose,alle pocit,že je plný,potom sa to nejako uvolní,tak si vyfúkam a ☹ ,hlavne v noci a ráno to je zlé však?
@marcelatje hm ta studena sprcha je dobry napad, akurat ze nie vzdy som zrovna doma 😀
Jaaaj, dnes ma desne hlava boli. Mala by som ist na prechadzku, ale v tej kose sa mi ani nechce. Mozno je to aj u mna tlakom.
Tak len vydrzat, baby 🙂
na nizky tlak pohyb a pit vodu...vodu pijem a hybat sa mi nechce, lebo mam nizky tlak.... 🙂
Ahojte. Tak ja som bola v stredu na poradni a vsetko OK. Musel mi sice robit zas cytologiu, lebo mam nejaku ranku na krcku maternice, ale povedal, ze sa to stava. Uz mame 20,8mm a v stredu som podla sona bola 8+5. Termin mi dal na 10.9. 🙂 uz mi nebyva ani zle, pribrala som kilo, co ma tesi lebo pri mojej musej vahe mi to len prospieva (176cm a 52kg). Manzel mi povedal, ze zacinam mat konecne zenske tvary 😀 On bude mat u mna tehotensku premieru, este ma s bruskom nezazil, kedze dcerka nie je biologicky jeho. No ked si to porovnam s prvym tehotenstvom, som v soku, vtedy som za cely cas pribrala 8 kg a ked niekto nevedel, ze som tehotna, tak to na mne ani nezbadal 🙂 Teraz to bude asi ine, uz mi je brusko vidiet pekne 😀
Baby preco ja sa po kazdom jedle citim jak keby som zjedla loptu? cele brucho mi nafukne jak balon, je mi tazko... je to tym ze vela zjem? zistujem ze to co som zvykla predtym zjest, polievku plus hlavne, teraz nedam ani polovicu a ked to do seba aj tak napraskam tak sa aj tak citim tak jak teraz, a to som mala len polovicu polievky a salat s kuracim masom..
@monika2712 ja som mala vcera chut na mekac, bezne zjem mac wrap, velke hranolky, ladovu kavu a krevety...vcera som sa odhadla na male mac wrap menu s horucou cokoladou miesto kavy (aj preto ze je mensia) a v polovici mi uz bolo tazko a nemohla som to dojest... 😀 a nieco by som teraz zjedla a neviem co, to je taky blby pocit, hladna som ale nic mi nejde na chut, vsetko sa mi protivi...prave hladam v kucharke polievku na zajtra a je to celkom problem listovat, zo vsetkeho sa mi zdviha zaludok...
@sissmiss no ja aj mam chut, aj hlad, ale cokolvek zjem sa citim na prasknutie.. uz od vcera mi to trva.. hrozne daco.. brucho mam jak v 6tom mesiaci nafuknute.. asi mi dobre netravi alebo neviem co, vcera ma aj zapcha potrapila.. 😠
z polievok asi najlepsie bude klasicky zeleninovy alebo slepaci vyvar nie? ja som robievala stale kremove, ale teraz sa mi hnusia..
vyhrala to zeleninova s fazulkou, viac som nemala silu listovat v tom 🙂 ...a teraz co vecerat...
tak mi to teraz vysvetlite... mne gyn. povedala, ze plod je nezvycajne malý, tiez som bola 8tt+5 a tiez mal cez 20mm ako u zuzany_v1, ale u nej to bolo v poriadku... od pondelka cakam ze potratim, prave z toho, co mi povedala gynekologicka, som stresovala celý týžden... no asi som si nevybrala tú najlepšiu 😒 😒
@kali23 tak ta je asi fakt blba... Ja som mala presne 1.8centi ale nevenoval tomu extra pozornost, len ked som sa spytala kolko ma tak zmeral, proste len povedal ze srdiecko bije a zatial to vyzera tak ako v tomto tyzdni cca vyzerat ma. To ta co ma za spravanie...chapem ze oni toho maju vela a pre nas je to jedinecne, ale aj ja mam vo svojej praci toho vela ale keby som sa tak spravala ku klientom, tak ziadnych nemam...
teraz, som uz v pohode, ked som si to tu precitala... no uvidím, čo bude nabudúce... 😉
@monika2712 mozme si podat ruky, o nafukovani a zapche ani nehovorim a to som mala zaciatkom tohto tyzdna pocit, ze sa to zlepsuje, ale nie. A dievcata aj vy mate taky problem so psychikou, ja som velmi vystresovana a nervozna, mate s tym nejaka problem, ak ano ako to riesite ?

@misa107 čo ti nasadila? Injekciu proti bolesti pri vŕtaní zubov? 😀