icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

monika2712
4. feb 2012

@daniela02 no ja som z toho zufala, lebo snazim sa jest mensie porcie, ale proste bola som zvyknuta na nejake mnozstvo jedla, a teraz staci malo a som jak balon.. muz dneska nechapal jake som mala to brusisko obrovske.
S tou psychikou, jedine brat magne b6, skus pit nejake caje, ja mam leros-spanok a nervy, pomohlo mi to so spankom.. nemysliet na zle veci, mysliet na babatko, pozeraj si na nete babatkovske veci, kociky, postielky, oblecko, cokolvek co v tebe vyvola prijemny pocit, alebo dovolenky ak sa na nejaku este pred porodom chystate.. troska si pocvicit na fitlopte napriklad, pustit si nejaku relaxacnu hudbu ( ja mam v telefone stiahnutu aplikaciu a vecer pred spanim si to pustam, aj fazulke pustam take uspavanky 😉 )

sissmiss
4. feb 2012

@daniela02 ja som tiez nervozna a strasne precitlivela...okrem toho ze zo vsetkeho fnukam este aj vsetko beriem osobne... a urazam sa.... 😖

zuzana_v1
4. feb 2012

@daniela02 ja som v piatok pustala cez prechod deticky z materskej skolky a ako cupitali, tak som sa v aute rozplakala 🙂 a potom som sa sama na sebe smiala 🙂

muska21
4. feb 2012

baby, hovori sa ze ak ste pocas tehu veeeelmi nervozne tak to bude chlapec.......u mna sa to aj potvrdilo, pri oboch tehu som myslela ze budem vrazdit 😀 😀 😀

montinka
4. feb 2012

@muska21 jooooj nestras ma, ja furt len po drobcoch kricim teraz, ale ja chcem dievcatko zase jooooj idem sa ukludnit.😀

monika2712
4. feb 2012

Baby co uz mate deticky, poradite respektive napisete mi ako ste riesili spanie s babatkom? Mali ste postielku u vas v spalni, spal s vami muz prvy rok v jednej izbe? alebo ste spali same s babatkom v posteli?

muska21
4. feb 2012

@montinka aj ja som uz chcela dievcatko, ale citim ze to bude dalsi chalanicko lebo som nervozna a tiez po tych mojich len kricim, ale co uz len nech je zdrave a hlavne nech to donosim.
@monika2712 moj mm uz teraz spi vo vedlajsej izbe a decka su so mnou v spalni. Mojemu muzovi ide telka celu noc a ja toto neznesiem, lebo ma boli potom hlava......takze spi vedla a ta telka mu furt ide do rana aj ked ju nepozera.....a ja mam sväty pokoj 😀 😀 😀

monika2712
4. feb 2012

@muska21 ok ale spali ste takto aj ked bol tvoj nastarsi babatko?

montinka
4. feb 2012

@monika2712 tak mi sme sa stahovali do noveho bytu ked mala malá cca 5,5m a to spavala od zaciatku sama v postielke v izbe,lebo sa nam nezmestila do spalne no a maly spava s nami v spalni v postielke,museli sme to tam upravit,vyhodit komodu do obyvacky az potom sa tam zmestil. no a muz spava so mnou v spalni.

montinka
4. feb 2012

@muska21 no tak ak budem mat chlapca dufam ze to nebude take ako s Filipkom.☹ to si rovno idem hodit uz teraz.☹

muska21
4. feb 2012

@monika2712 nie, spali sme vsetci v jednej spalni a aj ked som mala postielku v izbe tak maly spinkal s nami na posteli.

muska21
4. feb 2012

@montinka preco? bolo to velmi zle?

montinka
4. feb 2012

@muska21 ano prve styri mesiace ak spaval pocas 24 hod dokopy 5 to bolo vela.dokazal aj sedem hodin byt hore a s min.prestavkami vrieskal. az mu zacal vybiehat pruh, to sme ho museli furt rozbalit a zatlacit mu hrcku spat. aj preto plakaval potom lebo ho to bolelo,vzdy sme uz vedeli kedy mu to vybehlo,lebo zacal vrieskat ako blazon. a ani neviem spocitat kolkokrat som s nim utekala z vonku domov co tak plakal a to sme vysli iba z panelaku a presli zopar metrov.noooo hruza. a najhorsie bolo ze som bola na to sama. nevyspata,no poviem ti ze vtedy som pochopila preco niektore zenske ublizia babatkam. aj ja som obcas uz od zufalstva mala take napady ale nastie vyhral zdravy rozum.🙂 a nemyslite si teraz o mne nic zle,ale ta hlupa unava robi s clovekom hrozne veci.

monika2712
4. feb 2012

@montinka a v noci ked sa budila si ju pocula do spalne? ja mam totiz dilemu, manzel ma velmi citlivy spanok, urcite by sa nevyspal ked ja budem niekolkrat za noc vstavat k babu ho krmit, takze postielka v spalni asi neprichadza do uvahy, kym babo nebude spat celu noc, bud pojdem ja spat do detskej aj s babom alebo muz pojde do hostovskej. Len mi to pride take smutne, ze nebudeme spavat nejaky cas spolu.. neporusi to vztah?

montinka
4. feb 2012

@monika2712 ja neviem moj muz je sofer a tiez potrebuje kolkokrat vela spat,dospavat neprespate alebo sa vyspat na cestu, ale smola,musel si zvyknut a kolkokrat isiel urcite unaveny na cestu. zvykol si. len to ze moj ked je hrozne unaveny z cesty tak ho nezobudi ani bomba.kolkokrat Filip vrieskal a on si kludne spal.🙂 a ano malu sme poculi,lebo ona mala dokoran otvorene dvere do izbicky a my sme mali otvorene dvere do spalne. takze vzdy ked mrncala, ked jej vypadol cumel som vstala,isla jej ho dat a isla som spat.🙂

muska21
4. feb 2012

@montinka tak to mi je luto, moj starsy mi zaspaval vecer kolo desiatej, jedenastej a o pol noci bol hore a reval akoby ho strasilo, stale bol napnuty a nedal sa utisit, takze pravidelne o pol noci cely dom svietil a kazdy bol hore vratane mami, otca, muza, sestry a brata. Trvalo to do jeho 2,5 roka. potom to s nicoho nic prestalo. A to som musela uz mladsieho davat spinkat na prizemie k rodicom aby sa vyspinkal. Takze asi viem co je to zufalstvo a unava.

monika2712
4. feb 2012

@montinka no tak moj ma taky spanok, ze ho vsetko zobudi, to aj ja, zatial nas trenuje kocur, ktory nas kazdu noc okolo 4tej rano zobudi skrabanim na dvere, s tym ze chce ist von, a manzel vzdy vstane a ide ho pustit, ale vytaca ho to, sice to vzdy zaroven spoji s navstevou wcka, tak to nie je take hrozne, ale kocur niekedy vymysla a budi nas aj 2-3 krat za noc... takze je mi jasne, ze detsky plac by asi nezvladal, predsa len to cloveka zobudi tak poriadne.
je to este priskoro riesit, ale pozeram postielky, a teda rozmyslam ze ci jednu, ci dve, lebo a dole budem potrebovat jednu kedze mame poschodie a cez den travim cas hlavne dole, a potom teda ze kam postielku ci do spalne alebo do detskej...

montinka
4. feb 2012

@muska21 hmmmm asi mal chudacik koliky. no my sme kolkokrat aj do stvrtej rana vrieskali,uz somm cakala kedy mi jedneho dna pride nejaky sused dobre vynadat.:-/ ale po tych styroch mesiacoch to prestalo a uz je lepsie. aj ked zase ho chyta akesi urevane obdobie ale nastastie len cez den.

muska21
4. feb 2012

@monika2712 ja som mala postielku v spalni na poschodi potom v dennej moestnosti na prizemi a aj v kuchyni 😀

montinka
4. feb 2012

@monika2712 na co su ti dve postielky. ved si kup tie vysielacky a budes pocut kedy bude babatko hore ci? nooo bud si zvykne(babatko ho hadam vytacat nebude) alebo sa odstahuje.🙂

monika2712
4. feb 2012

@montinka no behat stale hore dole po schodoch tiez nie je sranda, a mozem byt napr v zahrade, alebo na wcku a vysielacku mat stale v gatoch zastrcenu no neviem.. chcem ho mat aj pri sebe ked bude hore, takze aj tak by som ho nosila potom dole na gauc alebo niekam.

muska21
4. feb 2012

@montinka to nie, kakal mi pravidelne. Uz ked bol o nieco starsy tak stale ukazoval jednym smerom a to do kuta k oknu......uz sme chodili aj za tymi babami co robia z oci aj dom sme dali vysvetit a stale to iste a este aj knaz sa bol pri nom modlit. Bolo to pestre.

monika2712
4. feb 2012

@muska21 no tak nejak to vidim aj ja.. kupim si nejaku cestovnu na kolieckach aby som si ju mohla po spodnych miestnostiach presuvat.

zuzana_v1
4. feb 2012

@monika2712 podla mna by ste mali vsetci spat spolu. Ved ty sa v podstate tiez nevyspis a takto ti moze manzel pomahat. Ja by som to nedelila, bud sa pokazi vztah medzi vami alebo si on nevytvori taky vztah s dietatom. Cez den v praci a v noci v inej izbe, ani nebude pocitovat, ze je otcom. Ved dieta ste urcite chceli obaja, tak by ste mali spolocne zdielat radosti aj starosti,nie? Ale to je len moj nazor.

muska21
4. feb 2012

@monika2712 ak mas macku tak by som nenechavala dieta same......macky su roztomile ale aj zakerne tak len preto a viem o com hovorim, ked sa maly narodil mali sme v dome tri macky, takze som bola stale v strehu az kym sme ich neoddelili.

montinka
4. feb 2012

@muska21 inac mne raz kmotra povedala vraj take male deticky,ked sa divaju stale jednym smerom,tak vraj oni vidia duchav. ale moc tomu neverim,iba ma to napadlo ked si napisala o tom kute lebo aj nas vzdy hladel iba do jedneho rohu izby a vtedy sa ale sem tam usmial tak ja neviem.
@monika2712 no tak to mas tiez pravdu

muska21
4. feb 2012

@montinka v tom case ked sa narodil zomrelo asi 6 ludi od nas v priebehu jedneho mesiaca, a to mi povedal aj knaz ze mohze vidiet ducha, takze ako nahle zacal takto reagovat maly tak som ho musela stale nejak prebrat aby sa spamätal, ale poviem ti dalo to zabrat.

montinka
4. feb 2012

@muska21 hmmm tak mozno to je naozaj pravda

muska21
4. feb 2012

ok baby, ja sa lucim.....idem spat......dobru noc

monika2712
4. feb 2012

@zuzana_v1 moj manzel ide na rok na rodicovsku po mne, takze dieta si este uzije.. ide ale o to ze on bude vstavat do prace, kde sa potrebuje sustredit, nemoze si dovolit chodit nevyspaty a nervozny aky on zvykne byt ked sa zle vyspi... takze bud sa vyspi aspon on a nebudem mat muza nervaka ked pride vecer domov z prace, unaveny, nervozny, tak to pre dieta tiez nebude dobre.. radsej nech je vyspaty, a po praci bude mat chut sa babu este troska venovat.
@muska21 nas kocur bud spi alebo je vonku, ale samozrejme pri dietati ho sameho nenecham, aj ked neviem si predstavi ako by mu ublizil.. pokial ho niekto netaha za chvost tak ma vsetko v pazi.