icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

zitaje
4. feb 2012

@monika2712 my sme spavali vsetci spolu, to je rozhodne najjednoduchsie, najpohodlnejsie riesenie. Aj co sa tyka spanku - tvojho aj manzelovho. Lebo ked sa babo zobudi, strcis mu do pusy prso a nemusis ani vstavat, moj chlap to casto ani nezaznamenal, ze sme boli hore. Neviem si predstavit hlavne v tom obdobi okolo 8 mesiacov, ked prichadza separacna uzkost a babo je hore aj 10x za noc, aby som kvoli kazdemu mrncaniu vstavala z postele a vyberala babo z postielky, alebo nedajboze este chodila do inej izby 😒 .

monika2712
4. feb 2012

@zitaje hej toto mi povedala aj kamoska, ale ked muz sa fakt nevyspi pri placucom dietati..

zitaje
4. feb 2012

@monika2712 nie je iste, ze bude plakat 😉 . Moje baby ani jedna v noci nevyplakavala. Jasne ze zamrncali a tak, ale ked som im vcas upchala pusu prsom, uz boli ticho, nacucali sa a spalo sa dalej 🙂 No vsak uvidis, deti su rozne.

monika2712
4. feb 2012

@zitaje tak samozrejme, vsetko je mozne, ja by som bola stastna keby neplakalo, lebo mna predstava spanku bez muza moc netesi.. chyba mi v posteli, som zvyknuta ze je tam so mnou.. no to sa vsetko uvidi ako bude 😉

sissmiss
4. feb 2012

@monika2712 nas maly spaval s nami v posteli a vztah s ex skoncil tak ci tak 😀 jasne ze nie preto, to len akoze vtip. Ja som dlho dojcila, a maly sa casto budil, takze bolo velmi nepohodlne vstavat k nemu a brat ho z postielky tak spal vedla mna a ked potreboval napil sa a spal dalej. Aj ked ano, prve mesiace hodne preplakal a dovod sme nikdy nezistili...spal 4 hodky, zacal plakat asi 2 hodky a potom zase zaspal tak na 2 hodky a zase sa zobudil a plakal hodku...a cez den podobne. Co sa tyka postielky tak take ze jedna na poschodi a jedna dole je zbytocne, tolko ti neprespi aby potreboval v kazdej casti postielky...si s nim dole mas ho napr na takom prenosnom lehatku a potom neskor ohradku som ja mala dole v kuchyni, alebo na zahrade v kociku alebo na rukach ci v satke...to by som riesila az ked budes vidiet ci to fakt treba alebo nie, ja som tiez chcela dve postielky ale ked som ho uspavaladole dala som ho do hostovskej na postel a ked hore tak do manzelskej alebo do jeho postielky. A tu druhu som planovala tak dlho az maly vyrastol, ide to strasne rychlo... Ale vlastne ked pisem o uspavani na prizemi a na poschodi, ak dole nemate postel tak ano, je to pohodlnejsie pri velkom dome, potom mas k nemu zovsadial blizko ked ma viac "hniezd" 🙂

monika2712
4. feb 2012

@sissmiss no dole mame sice postele v hostovskej, ale to je taka nestastna izba, ze v zime je tam kosa a v lete strasne teplo, tak neviem ci je to vhodna izbietka pre babo... a ked ho tam dam cez den spinkat, nemoze sa stat ze spadne z takej manzelskej postele? teda ono to su vlastne spojene dve dvojky s hrubym ramom, cize v strede spat nemoze lebo tam je zrovna drevo. Preto som chcela ze si dam jednu prenosnu postielku do tej hostovskej alebo do obyvacky, nech je pri mne, ked si aj ja schrupnem cez den nech je pri mne, ale zaroven nech nemusim behat hore.

petraas
4. feb 2012

@rejocka tie krvave hlieny mavam aj ja hlavne rano ked sa zobudim tak mam plny nos musim smrkat a vysmrkam kopec krvaveho hlienu...pocas dna len niekedy
@monika2712 presne taky pocit mam aj ja...rano sa zobudim a je mi celkom dobre...potom zjem tak pol lupacka a zapijem troskou kakaa...neskor si dam pol rozka so sumkou a o chvilu to nastane...zaludok ma strasne tlaci ako keby som tam mala loptu a brucho strasne velke, a zacne mi byt zle a to trva az do vecera...zobnem nieco na obed a je to este horsie...ako keby mi netravilo alebo zle travilo...v lekarni mi poradili homeopatika no ked som si dala 2 tablety naraz tak sa mi to uvolnilo lenze ked si dam 2 tak ma napina lebo su troska sladke a ja teraz neznesiem nic take sladke...tekze si dam len obcas jednu ale to mi velmi nepomoze...

monika2712
4. feb 2012

@petraas hm no divne, ja som zatial neprisla na to co s tym.. ale citim od vcera ze mi zle travi, snazim sa jest zeleninu, ovocie, vlakninu ale nejak to nepomaha... tak to uz vidim iba na tie slivky, tie su vraj dobre na zapchu.. ale ci to upravi travenie.. asi nie.. ☹

rejocka
4. feb 2012

@petraas aj ja len ráno,ale nos sa mi už teraz zapchal,vysuší sa a ráno zase,cez deň ok,len je to nepríjemné,hlavne,keď som to nikdy nemala 😉

zitaje
4. feb 2012

@monika2712 mne pomaha na zle travenie pit prevarenu horucu vodu. Nie caj, len vodu. Nie je to zrovna gastronomicky zazitok, ale pomaha 😀

petraas
4. feb 2012

@monika2712 no ja som tiez na to neprisla....isla som do lekarne ze nech mi daju nieco na travenie a nechceli dat nic kedze som tehotna len tie homeopatika...mozno keby som mohla uzivat casto 2 tablety naraz tak by mi bolo lepsie len nemozem lebo ma napina z toho tak si dam len jednu ked u sa to neda vydrzat aby mi aspon troska uvolnilo...no ja dufam ze to bude uz lepsie lebo teraz uz 3 dni mi nieje tak zle ako pred tym

monika2712
4. feb 2012

@petraas no mne prave teraz tak byt zacalo, vcera to zacalo zapchou a dnes to pokracuje tym hroznym nafuknutim..

petraas
4. feb 2012

@rejocka ani ja som to nikdy nemavala...otravuje ma to lebo nemozem v noci spat a ked este citim ze mam plny nos tak to uz vobec nemozem zaspat lebo sa mi zle dycha...
@zitaje tak prevarenu horucu vodu by som asi nevypila....ja sompila mineralku Lucku a teraz som zmenila na bonaqu a zostalo mi lepsie tak mozno aj ta mineralka zabrala🙂

petraas
4. feb 2012

@monika2712 no ja uz to mam tak cca 2 tyzdne...

baby neviete poradit nieco na spanok....ja nemozem v noci vobec spat len sa prehadzujem a sledujem hodiny ze kedy uz bude rano...potom tak po 6 az pol 7 zaspim len coked dlho nespim lebo o pol 8 az 8 sa mala zobudi....

monika2712
4. feb 2012

@petraas pisala som daniele o stranu vyssiu, skus si kupit caj na spanok a nervy znacka leros.. mne pomohol pred tyzdnom, nedalo sa mi vobec spat, a pomohol mi.. alebo teple mlieko s medom.. pred spanim skusit nejake relaxacne metody..

petraas
4. feb 2012

@monika2712 no med neznasam a caj nejak nemusim ale ked sa uz inak neda tak ho vypijem....skusim kupit...a to ho pijes nejak pred spankom len, nie?

monika2712
4. feb 2012

@petraas hej odporuca sa jedna salka pol hodinu pred spanim.. ja som tomu neverila, ale hned zabral, bola som kludnejsia, mysel sa mi uvolnila a proste som zaspala.. teraz cez vikend sa snazim skor viacej unavit, dlhsie byt hore aby som dobre zaspala, lebo cez tyzden som hrozne unavena a zaspavam o 6tej pred telkou a mam pocit ze si tym narusam spankovy rezim a potom mam problem normalne zaspat o 10tej vecer.

rejocka
4. feb 2012

@petraas ja som si akurát teraz našla taký mentolový krém,tak tošku inhalujem 😀 ,nech sa mi lepšie dýcha a to ešte sedím,keď si lahnem to ešte len bude ☹

petraas
4. feb 2012

@monika2712 no to ja mozem ist spat skoro aj dost neskoro ale aj tak nezaspim...no nic skusim este ten caj🙂

monika2712
4. feb 2012

@petraas skus to pripadne su aj take cviky na zaspanie, aj to pomaha, robis ich v posteli po leziacky, ide o napinanie svalov tela a ich nasledne uvolnenie alebo nieco take, kedysi som to praktizovala.

zitaje
4. feb 2012

hehe, ja mam opacny problem, minule som skoro zaspala v robote 😀

zitaje
4. feb 2012

a to ucim 😀

tinara23
4. feb 2012

ahojte, mne sa tiez drieme cez den a a a vecer katastrofa, nie a nie zaspat, vcera som do pol stvrtej rana listovala v casakoch. Tak teraz radsej surfujem na nete 😉

monika2712
4. feb 2012

@tinara23 tak treba skusit ten cajik.. 😉

tinara23
4. feb 2012

@monika2712 veru budem musiet navstivit lekaren, mam aj nadchu, tak musim nieco do nosa kupit 😉

monika2712
4. feb 2012

Existuje viacero možností, napr. progresívna svalová relaxácia, autogénny tréning, meditácia, predstava upokojujúceho obrazu a fantazijných ciest. Pri týchto relaxáciách dochádza k psychickému a svalovému uvoľneniu, čo uľahčí nástup spánku. Je vhodné ich používať pred spaním pravidelne, ako rituál. Na začiatku je vhodné, aby vás do týchto relaxácií zacvičil skúsený terapeut, ktorý tieto metódy relaxácie ovláda. Potom už môžete postupovať sami.

Tiež sa odporúča – zo začiatku – nacvičovať ich cez deň, nie pred spaním. Uvoľňujúci účinok sa nemusí prejaviť hneď na začiatku relaxácie a môže tak vzniknúť nevhodná skúsenosť pacienta, že jemu relaxácia nepomáha. Môžete však aj sami skúsiť veľmi jednoduchý postup zbavenia sa nepríjemných myšlienok: odpočítavajte čo možno najpomalšie od čísla 100 číslo 3, z výsledku opäť odpočítajte 3 a tak postupne ďalej, až kým nezaspíte (100 ... 94 ... 91 ... 88 ...). Relaxačné techniky môžete používať ako pri ťažkostiach so zaspávaním, tak aj pri prebudení v priebehu noci.

monika2712
4. feb 2012

Koho to troska zaujima, vygooglit treba ten nazov, progresivna svalova relaxacia.

daniela02
5. feb 2012

@monika2712
@petraas neskusali ste espumizan ?

daniela02
5. feb 2012

@monika2712 no cajik uz mam doma kupeny tak po nom siahnem, a asi nebudem frajerovat a pomozem si aj homeopatikami

jamama
5. feb 2012

@rejocka ved ma drží len ten verím šťastný a zdravý zaver.A na pohotovosti som dostala 2 inj. ale pri pokračovaní rovno do nemocnice,už som bola na hranici dehydratacii.Odporučili mi ešte kulíšek pri takých nevoľnostiach ,ked nič neudržím,ale je to hnusné a ani som to neurobila,ale musím sa odhodlať,ked mi bude žaludok plávať.Aspon som mala včera vpohode den a už sa bojím čo dnes.Sestrička na pohotovosti vravela,že ona tak vracala do 7 mesiaca...tak pomoc...tolko nezvladnem.

A zatial som nemala problem ani z nadchou ani s nachladenim,tak neviem.Ale bolesti hlavy sa veľmi bojím,lebo mne paralen zaberie na hodinku a tak znova,tiež mam problém z krčnou chrbticou.A nevieš,či možme absolvovať teraz rehabilitacie?Pretože ja aspon raz ročne chodím na jemnu krčnu masaž kvoli týmto problémom a som aj po operacii hlavy,tak jedine to mi zmierni problemy.