icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

sissmiss
5. feb 2012

ja som citala nazor gynekologov ze to normalne radia zenam aj oni, dokonca striekackou aplikovali...mozno sice uz zmenili nazor, predsa len, to by bolo aby si zena vyliecila mykozu jogurtom...to je prilis lacne, mykozaak zacne tak je pomaly neverending story ak sa nezmeni zivotosprava (obmedzit cukry, dostatocne sa hybat, jest laktobacily) a chodi sa na gyndu ako na klavir...
@lu17 vdaka za tip, inak sranda ze na socpoist sa clovek nedopatra pomaly nicoho, ja na tie pojmy potrebujem uctovnicku, lebo ledva to viem vyslovit a na sme je kalkulacka...zeby na socpoist nemali zaujem aby tomu kazdy rozumel 😕

kamilkka
5. feb 2012

@sissmiss diki 😉
skušala si to niekedy?

lu17
5. feb 2012

@sissmiss Ano, je to tam super,aj materska aj pnku si vypocitas v pohode 🙂 Teraz som hladala na socpoist a nic,tam nie su taketo kalkulačky 😉 Jedine ze pri pnke ak si cely mesiac tak Ti prve 3 dni pocita iba 25 % ,takze dostanes nieco viac. Ale vies si podla dni v mesiaci vypocitat z vymeriavacieho zakladu presne kolko budes mat pnku.

kamilkka
5. feb 2012

@lu17 a nevieš aka ja maximalna možna PN-ka?

maryennn1
5. feb 2012

@kamilkka veď ja som to nie v zlom napísala, iba som chcela povedať skúsenosť mojej kolegyne, viem, že vtedy mala dosť veľké problémy a či už to bolo jogurtom alebo niečim iným viem, že ma to vystrašilo a stokrát radšej by som asi išla k dokymu 🙂 ale to som ja, čo sa týka týchto "dolných" veci dosť strachopud 😀

kamilkka
5. feb 2012

@maryennn1 v pohode 😉

lu17
5. feb 2012

@kamilkka zalezi to podla tvojej hrubej mzdy za minuly rok,kedze sme tehu. Alebo ak este pracujes tak to sa bude asi pocita este za tento rok-vyplaty . Maximalny vymeriavaci zaklad je okolo 37 eur za den, to znamená 37 eur x 55% pnka dlhsia ako 3 dni a mas vymeriavaci na jeden den. Cize z toho najvyssieho 20 eur denne x počet mesiacov.Ale to je uz pri platení dnp,ktoré to stihli alebo ak mas dobry plat. Inak si spocitas vsetky tvoje hrube prijmy a daj ich do kalkulacky na sme.sk. Priblizne bude vediet. je to v tom dobre,ze sa to nezdanuje,ako pri vyplate,cize jasne ze mas menej,ale ak to je potrebne byt v tehu na pnke,tak je to celkom obstojne..... 🙂 materska je 65 % 🙂

soniatko
5. feb 2012

Ahojte. Niektoré ste tu písali o nevolnosti. Mne zaberá obyčajná šumienka. Tá malá na 0,6l vody. Dobre sa z nej grgá. Už 3 dni mi nebolo zle. 😉 A na zápchu odporúčam psylium.

sissmiss
5. feb 2012

@kamilkka este som nemala dovod, ale skusila by som to ak by som mala problem...ale precitala som o tom dost informacii a dr o tom pisali verejne a tvrdili ze to pomaha...takze nie len tak niekde anonymne...pekne s fotkou, adresou (sk a cz gyndosi)

kamilkka
5. feb 2012

@lu17 čiže maximalna možna PN je 20 eur na den x počet dni v mesiaci, tak?

sissmiss
5. feb 2012

@lu17 wau :-* a pises to velmi zrozumitelne

sissmiss
5. feb 2012

@lu17 a toto by si nahodou nevedela? : prisli mi papiere z allianzu co som si platila dochodkove, 2. pilier. Mam tam akoze nejake peniaze a uz si to neplatim...okrem toho ze by som im priamo zavolala alebo sla na socialku, najdem este nejake info k tomu? Lebo ked som to rusila ze uz nechcem platit tak som sa pytala ze ok, a tie peniaze co tam mam za tri roky co, a teta na mna pozerala ze ake peniaze a tvrdila ze ziadne tam nemam, ale mne chodia papiere ze tam mam akoze na ucte velmi slusnu sumu...tak myslim ze s nimi sa nedohodnem, a aj preto som zanevrela na socialku...aj preto ze som nedostala matersku pri malom...chyablo mi par dni k 270 odpracovanym ale nebolo toho cloveka na socialke ktory by mi odpovedal ci sa to da a ako sa to da, dozvedela som sa az po par rokoch ze sa to dalo riesit...vtedy ale povedali ze nie, aj ked som z nich mala divny dojem ze len nedavaju celu info

rejocka
5. feb 2012

@jamama dnes som varila,ešte také mäso na cesnaku a razci,no už keď sa to varilo,som len vetrala,ťažko mi bolo,potom som si nabrala,pozrela sa na to,dobrala viac a dala manželovi a ja som išla pre istotu do druhej izby 🙂

monika2712
5. feb 2012

@sissmiss moja troska to mas pomylene, z druheho piliera ti peniaze nikto nevyplati, mozes ich pouzit az ked pojdes do dochodku, aj to si budes musiet vybrat ako ti budu vyplacane.

precitaj si tu:
http://www.financnik.sk/financie.php?did=186

montinka
5. feb 2012

@monika2712 vsak mne zubarka povedala vraj tam mam kaz asi sa mi tam urobil nanovo alebo co

sblondska
5. feb 2012

Ahojte, tak sa k vam pridavam aj ja 🙂 a pridavam sa sice s nevolnostami, ale s este vacsou chutou jest (aj ked by som to skor definovala ako zranie... 🙂)

nmonika
5. feb 2012

@daniela02 dakujem,zapisem si niekde

nmonika
5. feb 2012

@lu17 super,dakujem

sissmiss
5. feb 2012

@monika2712 😀 dakujem, povedala by som ze to mam velmi pomylene, nie len troska 🙂 Takze pekne posielat tam peniaze dalej, inak sa mi to akurat znizuje...a ja som sa tesila ze dovolenka na tri roky dopredu predplatena ci ine 🙂 Precitam, mam cas teraz, budem sa vzdelavat v socialnom systeme 🙄

sissmiss
5. feb 2012

uuufff, cely ten dochodkovy system mi pride ako riadna kravina..."Na časť týchto peňazí strácate nárok a prestávajú byť vašim majetkom. Zvyšné úspory na účte v DSS zostávajú vašim majetkom a môžete si ich postupne vyberať."

daniela02
6. feb 2012

@sissmiss no sme na tom podobne, ja cakam, ze ako to vlastne bude s tym nasim pripoistenym ked pojdeme na matersku, ako to bude s tou ochranou lehoptou a podobne a ci sa mi naozaj bude vypocitavat materska aj z dnp aj z platu , a ese ozaj otazka, viete mi robote dostavame sem tam nejake odmeny, to sa mi tiez bude zapocitavat do priemeru k materskej ?

daniela02
6. feb 2012

@sissmiss malo by sa to dst vypovedat a mala by si dostat pomerne vacsiu cast, muz tak rusil taketo sporenie v tatrabanke, lebo nam nevychadzalo platit aj toto, a dostal 80% z nasporenej sumy. Neviem ci ti s tymto pomoze socialka, mozno skor ten alianz, len si nenchaj natlacit bachorky, ze to tam mas nechat, ked si to uz neplatis a peniazky sa ti zidu, tak si ich radsej vyber

babika771
6. feb 2012

@monika2712

Mne povedala aby som si zbalila desiatu🙂)

ivkaivka
6. feb 2012

aj ja som počula o bielom jogrute, že pomáha ... no ale pre každý prípad je potrebné sa poradiť so svojim lekárom

kamilkka
6. feb 2012

@sissmiss ja viem tak, že II.pilier dochodkoveho si si mohla vybrať, kde budeš mať,
jedna polka iška do socialnej poisťovne a druha polka do tebou vybranej spoločnosti (Alianz, VUB...)
ak nechceš zotrvať v danej spoločnosti, možeš presunuť svoje peniaze do inej a tam platiť dalej,
neplatiť sa to neda...
ak nechceš druhy pilier, platiť musiš všetko socialnej poisťovni...
a vybrať si tie peniaze jasne že teraz nemožeš, to ako by si povedala soc. poisťovni, nech ti teraz daju tvoj dochodok 😀

@daniela02 čo sa týka vypočtu materskej, tak by sa to malo počitať zo mzdy za minuly kalendarny rok,
teda ak bola raz lepšia, raz horšia, spriemeruje sa ti to, teda každa odmena by mala pomocť 🙂

daniela02
6. feb 2012

@kamilkka no keby to tak bolo tak by to bolo neskutocne super, lebo my dostavame aj na konci roka nieco, aj v polke roka a viem ze nam to klasika davaju do mzdy a z toho robia odvody

daniela02
6. feb 2012

No dievcata moja psychika dostava zabrat, ale dnes sa nenecham polozit, rbi sa mi volske oko so sunkou 🙂

kamilkka
6. feb 2012

@daniela02 ja to viem preto, že moja kolegyna šla minuly rok na matersku a my mame tiež iny plat každy mesiac, a naša mzdova jej to tak vysvetlila.... hadam sa to za rok nejak nezmenilo 😉

daniela02
6. feb 2012

@kamilkka joj kamilka ani nevies ako si ma potesila, to je zas o nico lepsia sprava 🙂 NIe zeby som chcela vyciciavat tento stat, ale ved si to my maminy predsa len zasluzime

kamilkka
6. feb 2012

baby, neviete poradiť, ako preventivne proti striám?
chcem ich predbehnúť ešte skôr ako dobehnu oni mňa 😀
nejake pripravky?
počula som, že olivový olej treba denne natierať, neviete?