icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

muska21
6. feb 2012

ahojte baby, takze prave som dosla od dr. a zatial ze je vsetko v poriadku, viac mi nepovedala a dostala som aj duphaston na udrzanie tehu, tak som zvedava.....dalsia poradna v 29.2.

jamama
6. feb 2012

Vedeli by ste mi poradiť čo na studene nohy,ja ich mam stale studene,až po sprche sa zohrejem na krátko a aj rano sa zobudim na chlad.Určite to bude niečo z prekrvenim,lebo mne je celkove zima,aj ked topime,som dobre oblečena,aj sa snažím pohybať.Nakoniec skončím zababušena v paplone 🙂

zahadka
6. feb 2012

@zuzuvani ahoj, to je super, ze nemas, mne sa urobilo asi 10, ale ako som po porode chudla, tak sa rozsirovali, aj ked som ich mastila. Podla mna je v tom aj genetika. Ako je to u vas v rodine? Maju strie??? Lebo napr. svokra nema nic a ma 5 deti a ani svagrinej sa neurobilo, moja mama ma snad "cele telo" pokryte striami a aj ja mam, napriek tomu, ze som sa 2x denne mastila

zuzuvani
6. feb 2012

@roxam23 veď to presne aj my🙂 dokonca dcérke najviac pomáhala aj pri atopickom ekzéme 🙂 Určite je pravda, že strie sú aj genetika, ale moja známa, si celé tehotenstvo natierala bruško aj prsia rôznymi masťami, originál na strie a bruško mala nakoniec také dopraskané, že niečo také som ešte naozaj nevidela, po celej dĺžke bruška, no jednoducho kompletne a ku tomu škaredé veľké fialové.Možno to bolo aj tým že mala bruško veľmi veľké, aj bábätko 😉 Ja zostanem určite verná kalciovke, keď ma uvidel doktor po pôrode, povedal, že by neveril že som rodila, že mám také pekné bruško 🙂

monika2712
6. feb 2012

@muska21 robila ti aj sono? srdiecko bolo? fotku ti nedala?

zahadka
6. feb 2012

@jamama ja mam na to super hrube termo ponozky, este su aj podsite a v tych mi je teplucko, tiez mi byva zima na nohy

zuzuvani
6. feb 2012

@zahadka no určite máš pravdu, mamina strie má, ale málinko, po troch deťoch 😒 takže určite aj genetika, ale pokiaľ by som sa rozhodovala aký krém, tak určite tento, niekedy je naozaj menej viac a dnes je lekáreň jeden veľký biznis. Samá reklama a účinky minimálne 😕

zahadka
6. feb 2012

@zuzuvani urcite mas pravdu, pri prvom som pouzivala drahe kremy a nepomohlo a teraz mam detsky olejcek a klasicke mlieka po kupani, mastnejsie. Ale urcite je dobre sa kremovat, lebo ak aj strie budu, tak urcite nie v takom mnozstve, v akom by boli, keby sme sa nekremovali.

roxam23
6. feb 2012

@zuzuvani ja ju teraz natieram malemu pod nos po nadche a vobec nema cervene pod nosom 😉 a aj sesternica ma doma malu s atopickým ekzemom a tiez ju pouziva 😉
ale na brucho ma to nenapadlo, dala si mi dobry tip 😀 aj ked tiez si myslim, ze najvyssii podiel na tom bude mat genetika 😝

zuzana_v1
6. feb 2012

tak uz mam aj ja tehotensku knizku 🙂 som bola dnes na odber krvi a sestricka ju uz mala pre mna nachystanu 🙂
Baby, je nutnost, aby ma doktor na kazdej poradni vysetroval zdola a zakazdym mi robil aj vnutorne sono? Mam ranku na krcku maternice a po kazdom vysetreni zacnem z nej krvacat a silno spinit. To mi trva aj 5 dni a ja sa potom bojim, ci sa nieco zle nestalo ☹ Poradnu mi teraz dava kazde dva tyzdne, pri dcerke som ju tak casto nemala

monika2712
6. feb 2012

@zuzana_v1 skus sa spytat ci ti nemoze robit cez brucho.. ved v 10tt uz je vidno aj cez brusko plodik.
a gratulacia k tehu knizke 😉

daniela02
6. feb 2012

@zuzana_v1 mna napriklad zospodu nevysetreuje teraz ma zaciatku kvoli vytoku co mam, myslim , ze nemusi ,hlavne mu povedz aky to ma nasledok a gratulacia ku knizke 🙂

lu17
6. feb 2012

@kamilkka Ano maximalna pnka je 20 eur, to je ak ma niekto dobry plat aby mu vyslo tych 55 % z vymeriavacieho zakladu. 🙂

muska21
6. feb 2012

@monika2712 ano robila mi aj sono, ale fotky netlaci, lebo ho ma starsie......a srdiecko neviem. ☹ Povedala mi len tolko ze je vsetko v poriadku, ale asi sledovala ci sa hybe alebo nieco take, lebo dost dlho stala s tou sondou na jednom mieste, takze so myslim ze pozerala akurat na to. A po pravde ani som nemala ovahu sa pytat ci bije.
Uvidime 29.2. mi bude zase robit sono a aj dalsie odbery.

lu17
6. feb 2012

@sissmiss Neviem co myslis,lebo dochodkovy sa riesi az po dochodku, je to vlastne odvod tvojich 9% z hrubej mzdy-to je asi ten alianz. Ale s tou socialkou myslis asi doprovolne nemocenske poistenie,ze? Lebo to je nieco ine. Ale neviem kde by sa to dalo pozriet. Ak mas alianz a to dochodkove Ti odchadza kazdy mesiac, ide o to ze pokial mas to v akciovych fondoch tak vraj je lepsie presunut to do dlhopisoveho fondu.konzervativny/. Tri peniazky z toho druheho neuvidis, az v dochodku......

monika2712
6. feb 2012

@muska21 moja ale treba sa pytat, nesmies sa bat, ved to je dolezity udaj pre teba velmi, ze ci bije srdiecko.. predpoklam ze ked si v 9tt tak uz tam byt muselo, ale aj tak ti to mala povedat.. pytaj sa, za to nic nedas, a ona ti za to neodkusne z hlavy predsa 😉

lu17
6. feb 2012

@kamilkka Na strie sú dobre kremiky, bud v lekarni, drogerii a ja kupujem kyselinu listovu od Elastiq , je to take super dvojbalenie 60 tbl a k tomu zadarmo ten kremik na strie. Uz vraj treba teraz zacat,lebo sa na brusku a prsiach mozu vytvorit... Ja som takto uzivala asi posledny rok, a mam vela takychto kremikov takze mi vystacia do konca tehu a kyselinu listovu papam 🙂

muska21
6. feb 2012

@monika2712 ja viem ☹ , ale snad je vsetko ok. Dostali sme aj knizku tak som hladala ci to tam neje poznacene, lebo v tej predoslej knizke bola aj kolonka "akcia" tak som to vedela ale teraz je nejaka nova a tam nic neje. 😅

tatulienka
6. feb 2012

caute...no babenký, 5 stran, ste sa rozsupli...clovek ked tu doobedie nieje a uz je stratený..nema prehlad 😎

sblondska
6. feb 2012

Od dnes uz mám aj ja knižku🙂) vraj je všetko v poriadku tak sa doma silno tešíme😀

montinka
6. feb 2012

@lu17 mne nepomohli ziadne kremiky.vraj to zalezi aj od toho aku mas elasticku pokozku. boh vie. a tiez som pouzivala ten krem od elastiq

monika2712
6. feb 2012

@muska21 nuz tak ked mas knizku tak je asi naozaj vsetko OK, ale nabuduce sa uz pytaj 😉
@sblondska gratulujem.. ja musim pockat este tyzden... fuuu ale sa to vlecie ☹

sblondska
6. feb 2012

@monika2712 to ti verím, ja som musela tiež čakať lebo som bola mimo mesta ale dockala som sa 🙂

monika2712
6. feb 2012

@sblondska no moja zas nemala ziadny skorsi termin, aj to mi dali taky akutny na pondelok.. ze najskor sono, ak bude akcia srdca, tak mi rovno spravia vsetky odbery a daju knizku.. tak dufam, ze to tak naozaj bude 😉

sblondska
6. feb 2012

@monika2712 tak držím palce, určite bude 🙂
Ja som posledne dni taká nemozna že uz sama sebe začínam liezť na nervy,
stále ma niečo boli a som unavena... :/

tatulienka
6. feb 2012

@monika2712 urcite to tak bude, neboj...

ja idem zajtra k dr. tak dufam ze budeme vidiet srdiecko, uz sa neviem dockat...a pokusim sa to odfotit na mobil 🙂

monika2712
6. feb 2012

@tatulienka jooj zavidim ze uz ides.. drzim palce nech je to tam..
@sblondska no unavena som aj ja dost.. 😒 neviem ako budem fungovat v praci s takymito komatickymi stavmi. 😖

sissmiss
6. feb 2012

@daniela02 ved to som myslela, ze nebudes to vediet odhadnut a bude ta to stresovat. Lebo pomoc v tom nevidim.... a tu nanny sme mali aj my...dobre to fungovalo ale tiez som par krat maleho vzala z postielky a zabudla vypnut a potom ten vresk v noci na cely dom...parada. Ale ja som vdaka tomu mohla spat, lebo ja som prve noci nespala, len sa pozerala ci maly dycha...

tatulienka
6. feb 2012

@monika2712 no uz som zvedava...lebo mne vobec nic nieje...akurat mam brucho ako v 5 mesiaci 😀 babka sa ma pýtala ci som vobec tehu, ked mi nic nieje 🙄

sblondska
6. feb 2012

@monika2712 mna vypisal na 2tyzdne, ale ani to sa mi s mojou hyperaktivitou moc nepáči 😀