icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

tatulienka
6. feb 2012

@sissmiss suhlasim...nanný sme mali aj mý, je to super vec...mame aj snuzu, co sa dava na plienku, ale dala som to malej raz a este nemala zahojený pupcek, tak som jej to dala trosku na bok abý to nemala na tom pupceku...a zacalo to hulakat..lebo sa jej to asi odchýlilo od bruska a bolo..

monika2712
6. feb 2012

@tatulienka no vies co, ja nemat prsia jak balon, a keby ma obcas netrapil zaludok a zapcha, tak tiez ani neviem ze som tehu.. teda este ta unavana je dost zretelna.. ale inak. nic..

@sblondska hm tak ja marodit nemozem ist, a ani nechcem, lebo doma by som asi len vyzierala chladnicku do rana do vecera 😀

tatulienka
6. feb 2012

@monika2712 tak tý mas 4 priznaký..a jasne tehu 😀 ja iba obcas citim prsia, chodim castejsie cikat ale inac vobec nic...vobec..fakt mi je to az podozrive..tak uz nech je zajtra..aj sa tesim, ale v kutiku duse su aj trosku obavý..

sblondska
6. feb 2012

@monika2712 ani ja som nechcela ísť, ale radsej budem doma
ako keby sa malo niečo stať zase 😉 a priateľ by bol najradšej keby
som nerobila uz vôbec :D

sissmiss
6. feb 2012

ku striam: ja som sa nekremovala, snad dokopy tri krat za cele tehotenstvo a na brusku ani stopy, absolutne a to teda som ho mala obrovske, zato na prsiach sa mi spravili, ale sa to stratilo skoro celkom casom. Kremovanim sa isto nic nepokazi, aspon pohladkame babatko, ale asi najvacsi vplyv ma genetika a zrejme to kremovanie podla vsetkeho spravi tak 5%, ale aj to je nieco. Ale dnes sa uz stotoznujem s krasnou vetou ktoru som nedavno pri obrazku bruska so striami videla: Your body is not ruined. You're a goddamn tiger who earned her stripes....

lussinkaaa
6. feb 2012

Ahojte baby, tak aj ja mam dnes za sebou prvu navstevu u gyn. Babulko je tam kde ma byt, akcia srdiecka pritomna a velkost zodpoveda 7 tyzdnu. Co ma vsak znepokojuje, je cysta 4x3cm, pravdepodobne vznikla zo zlteho telieska. Dr. vravela, ze to nie je nic tragicke, ze cysta sa moze vstrebat. Podstatne je, aby nerastla. Preventivne mi predpisala aj Duphaston 1tbl denne. Kontrolu mam o 2 tyzdne. A o tie dva tyzdne ma aj vypise na PN zrejme kvoli tomu, ze uz mam za sebou jeden potrat. Baby, mali ste niektora podobnu skusenost? Tehu a cysta zaroven???

kamilkka
6. feb 2012

A neviete aku veľkosť malo vaše babo pri ultrazvuku a v akom týždni?
my sme mali 6 mm v 5 + 5, ale všade čitam na nete že v tom 6.tt je menšie, tak do 4 mm,
tak dumam, či je to dobre 😖

monika2712
6. feb 2012

@tatulienka no tak hej, tak aj ty mas aspon to wcko. na to som aj zabudla 😀 ale ako napr oproti babam co zvracaju odnevidim do nevidim, som na tom relativne dobre .

@sblondska jasne, niekedy je lepsie ostat doma a neriskovat, u mna zatial nie su ziadne problemy, aj ked som tiez po MA, neberiem ani lieky na udrzanie plodu ani nie som na irzikovom.. verim ze teraz to dopadne dobre.

Inak baby, taka otazocka... keby napr nebilo srdiecko, to znamena ze sa ani plod dalej nevyvija nie? teda ze by nerastol a postupne by asi zacolo klesat aj hcg? alebo sa mylim?
Lebo pri mojom prvom tehu, som napr zo dna na den nemala tehu priznaky, a proste tusila som ze je nieco zle, mala som anembryomolu, cize bezplodove tehu, a kedze mi vymizili priznaky tak muselo aj hcg dost klesnut nie?

kali23
6. feb 2012

@kamilkka vobec nad tým nedumaj... ja som "čierno" dumala celý min týžden, kvoli zle podanej informácii a zbytocne... vid pár strán dozadu... 😉

monika2712
6. feb 2012

@kamilkka pozeram v telefone jednu aplikaciu, a tam pisu ze v 6tt ma 4-6mm.

tinara23
6. feb 2012

@lussinkaaa super, gratulujem 🙂 aj si nejak cítila tú cystu, nejaké bolesti?

tinara23
6. feb 2012

@monika2712 k tomu hcg, asi áno začalo by klesať, ňeviem či na teste by to bolo vidno hneď, ale podľa mňa bazálna teplota by začala klesať.

monika2712
6. feb 2012

@tinara23 aha vidis, jasne.. bazalka.. no super.. ale tak priznaky zatial mam tak snad je vsetko v poriadku 😉 a ty ako,co nove?

sissmiss
6. feb 2012

@monika2712 hcg pri MA v prvom trimestri klesa pomaly...ale klesa.

erin365
6. feb 2012

@lussinkaaa ahoj, mám termín deň pred tebou 🙂 ale sem nechodím...píšem len do súkromky, no nedalo mi nereagovať na tú cystu... ja síce cystu nemám, ale mám hematóm veľký ako plodový vak 9x5cm, a beriem Ascorutin. tiež mám za sebou MA v 8tt a jeden mikropotrat v 4tt a kvôli tomu beriem odkedy som uvidela // Utrogestan. Minulý rok som aj ja mala cystu cca 6cm a brala som len Norethisteron a cysta sa scvrkla a teraz a zmizla 😵 Neboj, ono keď v tej cyste je číra tekutina čiže nie krv, tak sa to vstrebe. Tfuj tfuj, nech toto tehotenstvo úspešne skončí pre obe 😵

monika2712
6. feb 2012

@sissmiss ja som chodila na sono kazdy tyzden od 5tt, a nikdy sa nam neukazala fazulka, ale v 5tt som mala este velmi vysoke hcg, okolo 10.000, a v 8tt som uz stratila priznaky.. hcg mi uz nerobili, tak neviem ake bolo v tej dobe.

tinara23
6. feb 2012

@monika2712 zatiaľ nič nové, ale práve rozmýšľam zbehnút večer na pohotovosť, dosť ma bolí pravá strana a to celý deň je to niečo ako ovulačné bolesti, ale dosť ma to štve, ja sa stále obávam, aby to nebolo mimomat., lebo tá bolesť je dosť výrazná.

tinara23
6. feb 2012

@erin365 aj si cítila tú cystu, keď si mala, mala si nejaké bolesti?

monika2712
6. feb 2012

@tinara23 no tak ak mas naozaj obavy ze by mohlo ist o mimomater. tak radsej chod.. ale dufam ze to nebude, nie su vtedy aj horsie priznaky? nejake spinenia, krvacania, nevolnosti?

sissmiss
6. feb 2012

@tinara23 ale celkova telesna stupat...nie?

tinara23
6. feb 2012

@sissmiss telesná neviem, ja meriam bazálnu každé ráno a pekne sa drží okolo 37, takže viem, že je všetko ok, aspoň teda, že som tehotná 😒

monika2712
6. feb 2012

@tinara23 ja si zmeriam zajtra ak nezabudnem.. uz som chcela davno ale furt zabudam 😀

lussinkaaa
6. feb 2012

@tinara23 dakujem 😵 no ja ani neviem ci mam bolesti v podbrusku pripisovat tej cyste alebo tehu 😖

sissmiss
6. feb 2012

@monika2712 ja som potratila velmi skoro, a brali mi aj krv na hcg ale to uz som krvacala a hladina bola nizka a po par dnoch skoro k nule, ale ja som sa nedostala ani na trojciferne cislo...ako vravim, bolo to velmi zavcasu.

tinara23
6. feb 2012

@monika2712 ja už neviem, ja mám tieto bolesti od začiatku, ale mám pocit, že teraz sú výraznejšie. Keby ma minule pozrel ten doktor 😠 ale takto mám nervy. Aj keď niekde som čítala, že môže bolieť vaječník, že vyživuje kým bude placenta. Ja inav vôbec necítim podbruško, iba túto bolesť.

tinara23
6. feb 2012

@lussinkaaa ja sa pýtam kvôli tým mojim bolestiam na pravej strane, či tam náhodou nemôže byť cysta.

lussinkaaa
6. feb 2012

@erin365 ahoj, dakujem a zaroven Ti blahozelam 😵 , velmi verim, ze tentoraz to dotiahneme do vitazneho konca. Presne toto mi dr vravela, ze ta cysta je cira, tak hadam to bude v poriadku a casom zmizne sama, alebo aspon nebude rast, Dr. vravela, ze keby aj ostala a nerastla by, tak kludne ju mozem mat az do porodu a potom zmizne.

sissmiss
6. feb 2012

@tinara23 nasla som si to, telesna stupa, aj ja som to tak mala, zimnica a stupla mi teplota a uz som vedela ze je zle, hormonalna burka a pocit ze asi vybuchnem...a rano som zacala krvacat. Co sa tyka mimomaternicoveho, aj ja som sa bala, ci je spravne uchytene, ale je tam kde ma byt a to ma dost tupo pobolieval lavy vajecnik...vraj pri mimomat.su strasne krce ktore sa nedaju len tak s niecim pomylit. Ak by ti zacali nejake velke bolesti tak pohotovost, ale ja myslim ze len vajecniky nevedia co sa deje a vysporaduvaju sa s tym ze nebudu 9mesiacov ovulovat 🙂

monika2712
6. feb 2012

@tinara23 vies co mna spociatku tiez bolela len prava strana, ale uz to preslo a teraz ked boli tak cela maternica.. skoda ze ta nepozrel.. preco vlastne?

sissmiss
6. feb 2012

@tinara23 v ktorom si tt? Kedy mas poradnu?