September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@tinara23 tiez som inak spomenula doktorke, ze ma pobolieva prava strana, tak mi to pozrela, ze ci tam nie je cyst a nebolo tam nic vraj, takze asi jednostranne pobolievanie je v poriadku, a tiez si myslim ako pise sissmiss ze mimomaternicove by ta bolelo ovela viac, tak ze by si to nevedela ani vydrzat tie bolesti.
@tinara23 a nerobili ti sono? kedy ides najblizsie k DR? Na sone by to hned videli. Ja ked som tam dnes lezala a videla tu "obrovsku cystu" tak som si povedala: Do ri.i co to jeeee??? Dokonca mi musela urobit aj sono cez brucho, lebo babulko sa skryvalo za tou cystou. Nikdy som cystu nemala, teda aspon som doteraz o ziadnej nevedela. 😒
@lussinkaaa nebol môj doktor, zastupoval ho taký dedo a ten nerobí sono, sestrička mi ho aj vybavila vedľa a dedo, že netreba 😠 tak som odišla odtiaľ napálená. On ma prehmatal a že maternica je zväčšená na 6tt, ja som sa aj pýtala, či to nemôže byť mimomat. a on, že nie. No, ale neviem či to pohmatom vie zistiť 😒 najbližšie 17.2
@tinara23 inak ja ked som bola nejaky ten 6tt, tak ma to tiez este pobolievalo.. prestalo to tusim az minuly tyzden dako.
@monika2712 no ja dúfam, to by už len bola smola, predtým VVCH a teraz mimomat. to by ma už kleplo 🤐
@tinara23 hmm 😒 ja si myslim ze mas plodik tam kde ma byt, a ze to bude ok...ale viem ako sa asi citis, tohoto som sa bala aj ja...po ma je vyssia sanca na mimomaternicove ako bez ma....nemas nejakeho znameho, kamarata ktory by ta len pozrel utz? zeby si len tak nezavazne pre svoju potrebu vedela na com si...lebo hladat ineho dr a cakat na termin k nemu, aby si to mala skor...to by asi ani velmi skor nebolo...alebo skocit na pohotovost, povedat ze mas bolesti a chciet utz....
@tinara23 no to hej, ale neboj, ja si naozaj myslim ze mimomaternicove by sa uz prejavilo horsie... ale ak mas obavy tak radsej chod na pohotovost.. ved co ti mozu, si tehotna, chces ultrazvuk, pre istotu..
@tinara23 este daco som nasla na nete: Na preukázanie tehotenstva sa používa meranie hladiny hormónu HCG, ktorý sa pri normálne prebiehajúcom tehotenstve deň za dňom prudko zvyšuje. Pri mimomaternicovom tehotenstve sa však hladina HCG zvyšuje len minimálne. Môže stagnovať alebo dokonca klesať, pokiaľ došlo k potratu takéhoto tehotenstva.
takze mozno by stacilo skusit tehu test zopakovat.
@sissmiss
@monika2712 však ja tiež rozmýšľam, že to trošku zveličím, a pôjdem na pohotovosť, lebo do 17.-teho sa asi zbesniem. Keby neboli tie bolesti som ok a vydržím, ale teraz je to o nervy. Známeho nemám, takže tam nič nevymyslím.
@monika2712 testíky som mala pekné (kuk fotoblok), no veru netestovala som dávno 😖
@tinara23 inak casto je spajene s mimom.aj krvacanie.. takze myslim ze si naozaj ok.
@tinara23 no ved prave by bolo dobre tehu test zopakovat teraz.
@tinara23 tak skoc dnes na tu pohotovost...tam ti pozrie aj vajecniky. Ja som par dni po pozitivnom teste prepadla panike, lebo mi zostavalo zima a necitila som sa tehu, nebola som taka opuchnuta odrazu a streeesss, tak som si spravila test a bol ovela silnejsi ako predtym a ta prva ciarka nabehla hned a ta kontrolna az po chvili, ale upokojilo ma to len na kratky cas...tak naozaj v pohode som sa citila az po utz...aj ked som stale v strehu, ale spon toto ze viem kde ten plod je, aspon jedna istota.
@veverka84
@kamilkka
@lu17
@maryennn1 baby, ja som pocula aj citala ze ten biely jogurt nieje dobre na to davat ze je to blbost a mozete si len prihorsit. Ja by som zasla radsej na gynu nech to lekar zhodnoti a nasadi liecbu lebo v tehotenstve sa neoplati skusat a riskovat. Inak ak mavate niektora mikozy tak si kupte kvalitne laktobacily a uzivajte ich. Pomaha to mam na sebe vyskusane a aj som o tom cítala
@tinara23 ahoj, pri mimomaternicovom je pokial viem pridruzene aj spinenie, prip. krvacanie a krce ako pri menzese. Aj moja sestra mala mimomaternicove, ak si uz v 7 tyzdni to uz by si mala aj ine priznaky ako bolest na pravej strane...a bola by asi velmi velmi vyrazna... si myslim.... ja mam od zaciatku bolesti v podbrusku, obcas na pravej obcas na lavej strane, obcas ma picha v podbrusku, ked som sa na to pytala lekara tak povedal ze je to ok. Kazde telo si zvyka inak. Neboj, uvidis ze bude vsetko ok 🙂
Aojte,
tak riesite mimomaternicove....mne sa prejavovat mimomaternicove zacalo v 7tt ked som zacala slabo spinit na hnedo...neskor sa pridala aj jasna krv, sem tam pobolievanie na pravej strane ale nic hrozne...a ked som prisla s krvacanim do nemocky, tak uz som pritom krvacala do brucha lebo sa vajickovod praskal a to som vobec nejako nepocitovala ze hrozna bolest..
Ale pravda je, ze mna pobolievalo len na pravej strane, a tam som mala aj mimomaternicove.
A este som chcela dodat...ked sa jednalo o mimomaternicove doktor mi odmietal robit sono skorej ako v 8tt vraj aj tak nic nebude vidno....keby spravil davno vidi ze nic v maternici nie je.Tak isto hcg keby zobrali vidia ze nie je take vysoke ake by malo byt.
Teraz som sa nedala odradit a trvala som na prisnej kontrole ci je to kde to ma byt.
Drzim palce aby vas mimomaternicove obislo.
inak vraj Brad Pitt a Angelina su opat tehotni - cakaju dvojicky - chlapcekov =) maju 6 a dalsie mozno 2 🙂
@tatulienka Ahoj, ja som v 7tt a tiež mám niekedy obavy, lebo mi vôbec nič nie je..dúfam, že je to ok.. 😉
@saseenka jeeej, konecne niekto, kto tiez nema ziadne tehu priznaký 😉 no ja tiez dufam a zajtra idem doktorovi, tak zacinam být mierne nervozna..
@tatulienka Ale nebuď 🙂 ja idem až v pondelok takže ešte týždeň a naposledy som bola v 5tt+2 a to ešte nič poriadne nevidel a povedal, že až nabudúce mi dá knižku a tak...uvidíme..ale ja si myslím, že my to tak dobre zvládame, tak žiadne strachy 🙂 veď čo sa má stať, to sa aj stane 🙂 🙂
@saseenka presne...ja som bola prvý krat v 6+3 a videli sme v maternici len taku ciernu machulku...tak uvidime zajtra.. 🙂
Baby, začínam mat problém a neviem kam a co s tým...
Bejby sme neplanovali a ked som sa (asi 4tyzdne dozadu)
dozvedela, že som tehotná tak som sa strašne zlakla, mám
z toho strach az depky. Priatel sa velmi teší a podporuje ma
ale on predsa tehotny nie je ;)
Mama mi povedala že sa to zmeni neskor, ked bude bejb väčšie,
ale uz 11.tt a stále sa/to cítim rovnako... A za to co cítim sa citim
ešte horšie.
Mali ste niektorá niečo podobne?

@sissmiss no bodaj by si mala pravdu 🙂 ja si tiež po jednej strane hovorím, že snáď len vaječník ma chaos, keďže som otehotnela po prvej ms po kyrete 😉
@monika2712 nebol môj doktor, zastupoval ho taký dedo a ten nerobí sono, sestrička mi ho aj vybavila vedľa a dedo, že netreba 😠